2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Tahmin etmiştim mahmud bey olduğunu rahat bir doktordur ilk çocuğumda hastalık döneminde gitmiştim bikaç kez.takip doktorumuz oğuzhan beydi ikinciyide ona götürdüm.ben memnundum tavsiye edebilirim.ata 2sitesini biliyormusunuz üsküdar mı oluyor bilmiyorum orası

Evet ya aşırı aşırısı rahat bir adam.. Böyle "nolacak yaaa" havasında.. O tavrı hoşuma gitmedi.
Üsküdarmış eşim baktı da, yakın olsa yine bir gidip bakardık ama teşekkür ederim

Şuan için sadece süt ürünlerini kes dedi bakalım on gün sadece sütü keseyim sümüksü şeyler geçmeZse eti de keserim

Kızlar şimdi size bir sorum var. Benim bebiş bazen lıkır lıkır içiyor çok net duyuyorum. Bazen de daha sessiz sanki içip içmediği belli değil o zamanlar hemen uykuya dalmıyor. Bu genelde akşam üzeri oluyor. Gece boyunca iyi emiyor. Çişi kakası iyi ama o akşamüzeri tam doymuyor mu diye düşünmeden edemiyorum. Pompa aldım ama oda bana göre değil gibi. Çünkü iki memeyi de emiyor hangi ara sağacam ki boşa gitti para muhtemelen. Emdikten sonra sağim dedim 10cc çıktı. Napsam acaba öyle tam lıkır içmediğinde peşine mamamı yapsam?

Mamaları en sıklıkla yenilemek gerekiyor üzerinde bir ay diyor. Öyle mi yapıyorsunuz. Günde 2 ölçek anca veriyorum bide 800 gram almışım. Sevmedi sandık başta içmedi gittim bide aptamil aldık 2 ölçek yaptık sadece ondan da. Dökmelimiyim hepsini. Tam bi ay sonra mı yenilemek gerekiyor

Çok geçmiş olsun inşallah büyüdükçe o delikte kapanır zaten doktor cok olumlu konuşmuş demekki hayati bi tehlike teşkil etmiyor. Büyüsün güzelce oyunlar oynasın ipek böceği
Valla benimde aynı oluyor ama ben bazı zamanlar mama veriyorum 30-40cc arası. Bazen cuk cuk emiyo o zaman doyuyo sanırım bazende dediğin gibi sessiz oluyor zaten doymayınca ya mıkırdanıyo ya uyanıyor o zaman mama veriyorum ben.
Mamaları sanırım ya 3 hafta ya da 1 ay en fazla kullanabilirsiniz bekletmeyin daha fazla üzerinde yazıyor zaten tarih. Valla ziyan olmus mamalar sanırım

Kızlar bana süt ve süt ürünlerini kes dedi doktor peki ekmek yiyebilir miyim maya var ya içinde mayada süt ürünü var mı bilgisi olan yada diyet yapan arkadaşlar ekmek yiyormusunuz

Kızlar bana süt ve süt ürünlerini kes dedi doktor peki ekmek yiyebilir miyim maya var ya içinde mayada süt ürünü var mı bilgisi olan yada diyet yapan arkadaşlar ekmek yiyormusunuz
Bende kendi alerjimden dolayı diyetteyim ama beyaz ekmek yiyorum bişey olmadı henüz. Buğday ya da çavdar ye cok muallakta kaldıysan mayasız ekmek aldır fırından ya da bilmiyorum öyle varmı ama. Maya da süt ürünü değil bildiğim kadarıyla

Yok canm yumuşak benimkide aynı hepsi galiba ama benim birde anlamadigim tam ucunun bi alt tarafında delik var irfan geliyor tam ucu delik değil bilmiyorum hepsi mi aynı acaba

Sezeryan olan arkadaşlarım sizde de oldu mu sezeryan dikiş yerinin üstünde şişlik ? Dikiş yerimin üstü kocaman şişti boylu boyunca . Şu an sanki karnımı da şişiyor gibi hissediyorum . Yaklaşık bir haftadır akıntım vardı şu an lavaboda da kanama gördüm . Dua edin lütfen benim için , nedir bu başıma gelenler bilmiyorum ki

Ya ben geçen gü memelerim sönük diye mama verdim ilk kez aptamil ondan sonra çoştu çocuğun bağırdakları sümük de ondan sonra arttı önceden öyle bir sümük yoktu mama coşturdu bir kere verdim ne zaman etkisi geçer ki bana göre mama tetikledi ama karpuz da yemiştim o da olabilir bakalım inşallah sadece süredir alarjisi çok endişeliyim açıkçası

Kuzum sen günde kaç ölçek veriyorsun peki mama? Tek seferde 30cc yetiyor mu?
Aylık kontrole gitmedin dimi sende, orda da belli olur aslında gelişimlerinden. İnşallah düzene girer ya sütümüz. Ama kesinlikle gün içinde bazen artıp azalıyor bana göre.

Kızlar 31 günlük oldu kızım hala cenin pozisyonunda uyuyor yatağına bırakınca da kivrılıveriyor hemen kucağa alınca da topluyor hemen bacaklarını sizinkiler de öyle mi

Canım kaçıncı günün, benim 31.gün ama dediğin gibi bir durum yok. Şişlik derken sadece kesi çizgisi mi yoksa etrafı da mı?

Kızlar bebeklerinizi nasıl yatırıyorsunuz? Ben doğum önvesi hep videolarda olsun, yazılarda olsun sırt üstü yatırmak gerektiğini okumuştum. Doğumdan sonra hemşireler ve doktor yan yatırmamı tembihlediler. O yüzden hep bir sağa bir sola dönüşümlü yatırıyorum. Sırt üstü de yanındaysam gündüzleri bazen yatırıyorum ve fark ettim ki daha rahat uyuyor. Ama kusar ederse tehlikeli midir sırt üstü? Gerçi başı yan duruyor da..

Kızlar 31 günlük oldu kızım hala cenin pozisyonunda uyuyor yatağına bırakınca da kivrılıveriyor hemen kucağa alınca da topluyor hemen bacaklarını sizinkiler de öyle mi

Benim minnak ta öyle. Bacaklarını çekip uyuyor top gibi oluyor beşikte. Ama kucağa alınca çok toplamıyor.

Bende yan yatırıyorum birde kundak yapıyorum. Reflü yatağında yatıyor. O dediğini bende farkettim sırt üstü daha rahat yatıyor sanki. Sırt üstü olsa bile başı yan olursa sıkıntı olmaz sanırım.

Ah kızlar ya bu bebiş neden böyle. Saat akşam 5ten beri yatıramadım. Şimdi ayağımda sallayarak daldı uykuya. Bıraktığım an gözleri açıyor. Tekrar aldım sallıyorum. Keşke dik pozisyonda bende uyuyabilsem ya, yeter ki oda ayağımda uyusun.

Aptamil cok gaz yapıyor içeriğinde şeker var bebekler cok seviyor o mamayı. Ya süt alerjisi de sıkıntı hiçbişi yiyemiyosın inş alerjisi cıkmaz. Ben simdi karpuz yedim karpuz böyle seyler yapar mı?
Ben 30veriyorum çok emmişse yetiyor. Ama hiç emmediyse eğer 60-90 arası değişiyor. Ben gündüz bi kere 90 cc yapıyorum biraz uzun uyusun memelerim de dolsun diye. Gündüz azalıyor gece daha dolu oluyor. Keske gündüz dinlenebilsek o zaman daha dolu olur.
Bana da doğumdan sonra yan yatırmayı söylediler. Bende sağ sol döndürerek yatırıyorum hemde kafasının şekli bozulmasın diye. Ama bazen sırt üstüde yatırıyorum cidden öyle daha cok uyuyor genelde bi süre yan yatırıp sonra çeviriyorum kusma ihtimaline karşı. Gündüz yanımdayken yatırıyorum daha cok gözümün önündeyken. Geceleri hep yan yapıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…