Tahmin etmiştim mahmud bey olduğunuCanım valla normal mi bilmiyorum, doktor pek açıklama yapmadı, alerjidir dedi üstüne düşmedi. Ben doktoru araştırmadım , doğum yaptığım hastane diye gittim.
Mahmud bey.. Siz söylediğiniz doktora mı gidiyorsunuz? Üsküdardaymış sanırım.
Evet ya aşırı aşırısı rahat bir adam.. Böyle "nolacak yaaa" havasında.. O tavrı hoşuma gitmedi.Tahmin etmiştim mahmud bey olduğunurahat bir doktordur ilk çocuğumda hastalık döneminde gitmiştim bikaç kez.takip doktorumuz oğuzhan beydi ikinciyide ona götürdüm.ben memnundum tavsiye edebilirim.ata 2sitesini biliyormusunuz üsküdar mı oluyor bilmiyorum orası
Şuan için sadece süt ürünlerini kes dedi bakalım on gün sadece sütü keseyim sümüksü şeyler geçmeZse eti de keserimBiz yanmışız blup
Ah ah benimde ne hayallerim vardı. Atıcaktım kızımı arabasına gezecektim ama işte
Valla günler çok hızlı geçiyor aslında ama ben anlamıyorum. Şöyle oyunlar oynadığımız ek gıda dönemine geçsek daha iyi tabi
Canım soya sütüde süt ve süt ürünleri içermiyor ben bakmıştım benimkide alerji olabilir mi diye düşündüğümde. Bu arada süt ve süt ürünleri alerjisi varsa dana etini de kesmen lazım çapraz etkiymiş. Kuzu eti yiyebilirsin. Yumurtada tavukla çapraz alerji. Yumurtayı kesiyorsan tavuğuda kesmen gerekiyor yani.
Çok geçmiş olsun inşallah büyüdükçe o delikte kapanır zaten doktor cok olumlu konuşmuş demekki hayati bi tehlike teşkil etmiyor. Büyüsün güzelce oyunlar oynasın ipek böceğiYorgunluktan yazamadım valla.. Eve geldik hepimiz ayrı bir noktaya yayıldık, pert olmuşuz. Çocukla evden çıkmak ne zormuş ya.. Gitmesi bir dert gelmesi ayrı dert
Kardiyolog randevumuzu da atlattık. Kalpteki 2 delikten biri epey küçülmüş, kaçak varmış bir yerde o da kaybolmuş. Diğer delik duruyor ve kapanması zor bir yerdeymiş. Kas dokusunda olsa kapanma ihtimali daha fazla olurdu dedi doktor.. Ama büyümemiş de şükür.. Hayati bir durum yokmuş. Kalp büyüdükçe delik önemsizleşecek dedi. Hiç sıkıntı yapmaz büyüyünce de koşar oynar dedi. Normal bir bebek gibi düşünün dedi. Çok küçük ihtimal ilaç başlanabilir gidişata göre ama sanmıyorum dedi. Çok şükür haberler böyle kızlar.. Evet bir delik var ama yavrumun sağlığını etkilemeyecek inşallah.. 2 ay sonra kontrole gideceğiz yine..
Valla benimde aynı oluyor ama ben bazı zamanlar mama veriyorum 30-40cc arası. Bazen cuk cuk emiyo o zaman doyuyo sanırım bazende dediğin gibi sessiz oluyor zaten doymayınca ya mıkırdanıyo ya uyanıyor o zaman mama veriyorum ben.Kızlar şimdi size bir sorum var. Benim bebiş bazen lıkır lıkır içiyor çok net duyuyorum. Bazen de daha sessiz sanki içip içmediği belli değil o zamanlar hemen uykuya dalmıyor. Bu genelde akşam üzeri oluyor. Gece boyunca iyi emiyor. Çişi kakası iyi ama o akşamüzeri tam doymuyor mu diye düşünmeden edemiyorum. Pompa aldım ama oda bana göre değil gibi. Çünkü iki memeyi de emiyor hangi ara sağacam ki boşa gitti para muhtemelen. Emdikten sonra sağim dedim 10cc çıktı. Napsam acaba öyle tam lıkır içmediğinde peşine mamamı yapsam?
Mamaları sanırım ya 3 hafta ya da 1 ay en fazla kullanabilirsiniz bekletmeyin daha fazla üzerinde yazıyor zaten tarih. Valla ziyan olmus mamalar sanırımMamaları en sıklıkla yenilemek gerekiyor üzerinde bir ay diyor. Öyle mi yapıyorsunuz. Günde 2 ölçek anca veriyorum bide 800 gram almışım. Sevmedi sandık başta içmedi gittim bide aptamil aldık 2 ölçek yaptık sadece ondan da. Dökmelimiyim hepsini. Tam bi ay sonra mı yenilemek gerekiyor
Bende kendi alerjimden dolayı diyetteyim ama beyaz ekmek yiyorum bişey olmadı henüz. Buğday ya da çavdar ye cok muallakta kaldıysan mayasız ekmek aldır fırından ya da bilmiyorum öyle varmı ama. Maya da süt ürünü değil bildiğim kadarıylaKızlar bana süt ve süt ürünlerini kes dedi doktor peki ekmek yiyebilir miyim maya var ya içinde mayada süt ürünü var mı bilgisi olan yada diyet yapan arkadaşlar ekmek yiyormusunuz
Yok canm yumuşak benimkide aynı hepsi galiba ama benim birde anlamadigim tam ucunun bi alt tarafında delik var irfan geliyor tam ucu delik değil bilmiyorum hepsi mi aynı acabaAğzına aldıktan sonra düz durmuş durmamış çok önemli değil aslında. Memenin ucuyla ucunu aynı hizaya getirip sokarsan bebek zaten onu iyice içeri çekiyor. Bi de benimki yumuşak bişey ince kablo gibi senin sert mi acaba düz tutmaya çalışıyorsun?
Ya ben geçen gü memelerim sönük diye mama verdim ilk kez aptamil ondan sonra çoştu çocuğun bağırdakları sümük de ondan sonra arttı önceden öyle bir sümük yoktu mama coşturdu bir kere verdim ne zaman etkisi geçer ki bana göre mama tetikledi ama karpuz da yemiştim o da olabilir bakalım inşallah sadece süredir alarjisi çok endişeliyim açıkçasıBende kendi alerjimden dolayı diyetteyim ama beyaz ekmek yiyorum bişey olmadı henüz. Buğday ya da çavdar ye cok muallakta kaldıysan mayasız ekmek aldır fırından ya da bilmiyorum öyle varmı ama. Maya da süt ürünü değil bildiğim kadarıyla
Çok geçmiş olsun inşallah büyüdükçe o delikte kapanır zaten doktor cok olumlu konuşmuş demekki hayati bi tehlike teşkil etmiyor. Büyüsün güzelce oyunlar oynasın ipek böceği
Valla benimde aynı oluyor ama ben bazı zamanlar mama veriyorum 30-40cc arası. Bazen cuk cuk emiyo o zaman doyuyo sanırım bazende dediğin gibi sessiz oluyor zaten doymayınca ya mıkırdanıyo ya uyanıyor o zaman mama veriyorum ben.
Mamaları sanırım ya 3 hafta ya da 1 ay en fazla kullanabilirsiniz bekletmeyin daha fazla üzerinde yazıyor zaten tarih. Valla ziyan olmus mamalar sanırım
Canım kaçıncı günün, benim 31.gün ama dediğin gibi bir durum yok. Şişlik derken sadece kesi çizgisi mi yoksa etrafı da mı?Sezeryan olan arkadaşlarım sizde de oldu mu sezeryan dikiş yerinin üstünde şişlik ? Dikiş yerimin üstü kocaman şişti boylu boyunca . Şu an sanki karnımı da şişiyor gibi hissediyorum . Yaklaşık bir haftadır akıntım vardı şu an lavaboda da kanama gördüm . Dua edin lütfen benim için , nedir bu başıma gelenler bilmiyorum ki
Gazlanınca öyle yapıyorlarKızlar 31 günlük oldu kızım hala cenin pozisyonunda uyuyor yatağına bırakınca da kivrılıveriyor hemen kucağa alınca da topluyor hemen bacaklarını sizinkiler de öyle mi
Kızlar 31 günlük oldu kızım hala cenin pozisyonunda uyuyor yatağına bırakınca da kivrılıveriyor hemen kucağa alınca da topluyor hemen bacaklarını sizinkiler de öyle mi
Kızlar bebeklerinizi nasıl yatırıyorsunuz? Ben doğum önvesi hep videolarda olsun, yazılarda olsun sırt üstü yatırmak gerektiğini okumuştum. Doğumdan sonra hemşireler ve doktor yan yatırmamı tembihlediler. O yüzden hep bir sağa bir sola dönüşümlü yatırıyorum. Sırt üstü de yanındaysam gündüzleri bazen yatırıyorum ve fark ettim ki daha rahat uyuyor. Ama kusar ederse tehlikeli midir sırt üstü? Gerçi başı yan duruyor da..
Aptamil cok gaz yapıyor içeriğinde şeker var bebekler cok seviyor o mamayı. Ya süt alerjisi de sıkıntı hiçbişi yiyemiyosın inş alerjisi cıkmaz. Ben simdi karpuz yedim karpuz böyle seyler yapar mı?Ya ben geçen gü memelerim sönük diye mama verdim ilk kez aptamil ondan sonra çoştu çocuğun bağırdakları sümük de ondan sonra arttı önceden öyle bir sümük yoktu mama coşturdu bir kere verdim ne zaman etkisi geçer ki bana göre mama tetikledi ama karpuz da yemiştim o da olabilir bakalım inşallah sadece süredir alarjisi çok endişeliyim açıkçası
Ben 30veriyorum çok emmişse yetiyor. Ama hiç emmediyse eğer 60-90 arası değişiyor. Ben gündüz bi kere 90 cc yapıyorum biraz uzun uyusun memelerim de dolsun diye. Gündüz azalıyor gece daha dolu oluyor. Keske gündüz dinlenebilsek o zaman daha dolu olur.Kuzum sen günde kaç ölçek veriyorsun peki mama? Tek seferde 30cc yetiyor mu?
Aylık kontrole gitmedin dimi sende, orda da belli olur aslında gelişimlerinden. İnşallah düzene girer ya sütümüz. Ama kesinlikle gün içinde bazen artıp azalıyor bana göre.
Bana da doğumdan sonra yan yatırmayı söylediler. Bende sağ sol döndürerek yatırıyorum hemde kafasının şekli bozulmasın diye. Ama bazen sırt üstüde yatırıyorum cidden öyle daha cok uyuyor genelde bi süre yan yatırıp sonra çeviriyorum kusma ihtimaline karşı. Gündüz yanımdayken yatırıyorum daha cok gözümün önündeyken. Geceleri hep yan yapıyorum.Kızlar bebeklerinizi nasıl yatırıyorsunuz? Ben doğum önvesi hep videolarda olsun, yazılarda olsun sırt üstü yatırmak gerektiğini okumuştum. Doğumdan sonra hemşireler ve doktor yan yatırmamı tembihlediler. O yüzden hep bir sağa bir sola dönüşümlü yatırıyorum. Sırt üstü de yanındaysam gündüzleri bazen yatırıyorum ve fark ettim ki daha rahat uyuyor. Ama kusar ederse tehlikeli midir sırt üstü? Gerçi başı yan duruyor da..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?