- 19 Mayıs 2015
- 1.837
- 3.274
- 333
- 39
Yok özellikle ufak uçlarda daha etkili olur diyor kötü bişi demiyorCanım devamını merak ettim silikon la emziriyorum ben, ne diyor silikon uçla emzirenler tez zamanda kurtulun mu diyorben başlarda öyle çok meme ucu ağrısı çektimki şimdi silikon uçsuz vermeye cesaret edemiyorum ama sonsuza kadar da böyle gitmemeli biliyorum napıcam ya acıyo hala
Sol gogusumun koltuk altına yakın kısmında bezeler var emdi de kız onu yumuşadı hala orası sert dün ateşim çıkmıştı 38lere vücudum kirik baya üşüttüm mu mastit mi oldum aradaki farkı anlayamadım bir de acio elimi o kisma atınca ama kızarıklık yokGöğüste ağrı sancı kozarıklık ateş yükselmesi elinle dokunduğunda aynı noktada uzun süren tıkanıklık
Canım öncelikle hayırlı olsun bebegin anali babalı büyüsün insallah bebegin kaka rengi daha tam oturmamistir bence henüz çok minik ilk günlerde yeşil kaka çok normalAnneler merhaba,Mayıs annesiyim .
Bebeği m 5 günlük,tecrübelisiniz diye buraya yazmak istedim
Bebeğim,5 günlük , kakamiz hardal sarisina donmusken ,birden yeşil , ve gürültülü yapmaya başladı n.emdikten 10 dk sonra endişeliyim .
Şüpheleniyorsan ters emzirme ve soğuk kompres yapabilirsin.. ters emzirme Google da bulabilirsin soğuk kompress de lahana yaprağı buzlupa konulup sonra ılınana kadar göğüste tutuluyor ılık hatta sıcağa yakın bir bir banyodan sonra , sonrasında o memede süt soğuk olacağı için sağıp atman gerekiyorSol gogusumun koltuk altına yakın kısmında bezeler var emdi de kız onu yumuşadı hala orası sert dün ateşim çıkmıştı 38lere vücudum kirik baya üşüttüm mu mastit mi oldum aradaki farkı anlayamadım bir de acio elimi o kisma atınca ama kızarıklık yok
Aralıklı dene kuzum bende ne çektim hala biri yarık çatlaktan öte yaniCanım devamını merak ettim silikon la emziriyorum ben, ne diyor silikon uçla emzirenler tez zamanda kurtulun mu diyorben başlarda öyle çok meme ucu ağrısı çektimki şimdi silikon uçsuz vermeye cesaret edemiyorum ama sonsuza kadar da böyle gitmemeli biliyorum napıcam ya acıyo hala
biz 39 günlük olduk hala jer yer sarı3 aya kadar rengi kalabiliyormuş burada öyle denmişti. Dün kontrolde ben sarılığı nasıl sizce diyene kadar doktor bu çocukta sarılık var demedi. Ben sorunca evet biraz sarı önemli değil dedi
emzirmek en etkilisi ama almıyorsa sağ. banyoda suyun altında tarakla elimle masaj yaparak boşalt. mastit çok kötü cerrahiye kadar yolu var. ihmal etme. gerekirse eşin emebilir sorun olmayacaksa.Kizlar dun acildeydim gögsum mastit oldu iltahap eklem yerlerime vurdu agridan kivraniyorum atesim 38c ustune cikti birde bebegim emmek istemiyor gogsumu sutumde azaldi doktor masgit icin bol bol emzir yada sağ dedi ama bebegim mememe geldiginde aglama krizine giriyor biberonu verince iciyor bu mastit ve bebegin emmesi sutun cogalmasi icin tavsiyesi olan varmi
ne testler yapıldı?Biz yaşadık uzamış sarılığı canım. 2 ayı bitti bizimkinin yüzü beyazlaştı tamamen artık ama gözlerde halen az var. Doktor 3. Ayı dolunca tamamen geçer artık dedi. Tüm testler vs yapıldı bizde bir sıkıntı çıkmadı.
bunu okuyunca bende bir üzüldüm çünkü fotoğraf paylaşmıştım ama sırf umut olsun diye vazgecilmesin diye. nazara da inanırım ki severken bile olabilir. buna rağmen paylaştım çünkü ilk cocugumda çok uğraştım nasıl bilirim. her sütü artana nasıl sevindiğimi anlatamam kendim gibi yaşıyorum. amaç üzmek değil inan destek olmak bir şekilde. ilk cocugumda süt ve mamayla ilerlemiştik bir müddet. yasayan birisi olarak yazarak destek olmaktan yanayım. ama üzdüysem de kusura bakmayın bu en son isteyeceğim şey olur.Nazardan ziyade burada bebeğini hiç emzirmeyen ya da sütü çok az olan buna üzülen anneler varken bu kadar sütüm var demenin bir anlamı yok bence. Dilediğinizi yazmakta Özgür olduğunuz bir platform ama birbirimize destek olsak daha güzel olur
Deniyorum cesaretimi toplayıp hala çok acıyo ya daha kötü olur diye 2 haftadır denemiyorum uçsuz vermeyiAralıklı dene kuzum bende ne çektim hala biri yarık çatlaktan öte yani
Sıcak dusta masaj yaptim sonra lahanam yoktu soda şişesi ile soğuk press yaptim canim çok sagol verdiği bilgiler icinŞüpheleniyorsan ters emzirme ve soğuk kompres yapabilirsin.. ters emzirme Google da bulabilirsin soğuk kompress de lahana yaprağı buzlupa konulup sonra ılınana kadar göğüste tutuluyor ılık hatta sıcağa yakın bir bir banyodan sonra , sonrasında o memede süt soğuk olacağı için sağıp atman gerekiyor
Sağol canim denedim şimdi böyle emzirmeyi tersine geldi ama devam edeyim muhtemelen benim kız uzun uyudugunda ben sagmadim göğsümü ondan oldu gibi bakalım 1 2 güne geçmezse doktora gideyim
Aklimdaki 100 isten birini yapiyorumKızlar Bebişleriniz öğlen uyursa sizde uyuyor musunuz? Yoksa aklınızda ki 100 işten birini yapmaya mı çalışıyorsunuz?
Ben genellikle gece uyuyabiliyorum oda 2 saat aralarla işte.
Ben dun Acildeydim sag gögsumde var sanci agri mastitmis ultrasonada girdim artik iltahaptan eklem yerlerim agirmaya basladi aksam fenalastim acile gittik serum takildi mastit olan yer kipkirmizi oldu atesim 38.4 de cikti, bence doktora gozuk.Sol gogusumun koltuk altına yakın kısmında bezeler var emdi de kız onu yumuşadı hala orası sert dün ateşim çıkmıştı 38lere vücudum kirik baya üşüttüm mu mastit mi oldum aradaki farkı anlayamadım bir de acio elimi o kisma atınca ama kızarıklık yok
Tesekkur ederim bende denerim doktor kesinlikle sicak masaj yapmiycaksin dusu bile ilik soguk suya yakin yapicaksin sicak mastite iyi gelmiyormus
Aklimdaki 100 isten birini yapiyorumbitmiyor givi ya ev işi yapmıyorum ona rağmen bitmiyor hicbir şey yetisemiyorum annemler o kadar işi nasıl yapıyorlarmış ya
Ben dun Acildeydim sag gögsumde var sanci agri mastitmis ultrasonada girdim artik iltahaptan eklem yerlerim agirmaya basladi aksam fenalastim acile gittik serum takildi mastit olan yer kipkirmizi oldu atesim 38.4 de cikti, bence doktora gozuk.
Aynen bizde sallamakla basedemedik dedim.ben yanliz kalinca nasil elde salliycam kuzenim gonderdi bana bebek hamagi benim bebegim birde kolik sallaninca rahatliyor bebek hamaginda simdi sallaniyor ama derin gömulecek o hamaklar biz baska hamak aldik derin degildi onda durmadi derin olani sevdi tavsiye ederim.Kızlar merhaba bebek hamağı kullanan vardı galiba... Böyle battaniye içinde sallar gibi bir etkisi oluyor mu? Bebeğim battaniye de sallayınca rahatlıyor çok ağladığında... Hamak almayı düşünüyorum nasıl olur sizce?
Ben koyuyorum oyun halısında karnı toksa keyfi yerindeyse 10 dk bakıyor. Bir de pencere önündeki kapepede camdan dışarı bakmayı seviyor.Karnını doyurdum Altını aldım tam 20 dakka yattı yavrum öyle güzel oldu ki. Çamaşırları topladım Yerleştirdim çamaşır attım kahvaltı yaptım. Oyun halısını yada ana kucağını çıkarsam oyalanır mi acaba artık geldi mi o ayı
biz 39 günlük olduk hala jer yer sarı
emzirmek en etkilisi ama almıyorsa sağ. banyoda suyun altında tarakla elimle masaj yaparak boşalt. mastit çok kötü cerrahiye kadar yolu var. ihmal etme. gerekirse eşin emebilir sorun olmayacaksa.
ne testler yapıldı?
Karaciğer değerlerine, idrar testlerine, kültürüne, alt kan grubu testlerine vs bakıldı.
Ben uyumuyorum canım ama akşam erkenden uykum geliyor. Gündüz yemek, iş güç ancak yetişiyor. Bir de alışmak lazım gündüz uykusunda. Yattım bikaç kere uyuyamadım sinir olup kalktım.bugün iftara hamur işili bir yemek yaptık kızlarla. Ben açtım küçüğüm pişirdi tavada. Büyüğüm de tatlı yaptı hep birlikte aktivite yapmış oldukKızlar Bebişleriniz öğlen uyursa sizde uyuyor musunuz? Yoksa aklınızda ki 100 işten birini yapmaya mı çalışıyorsunuz?
Ben genellikle gece uyuyabiliyorum oda 2 saat aralarla işte.
Tesekkur ederim.Her şeye yetebilmek zor bu ilk dönemler artık olduğu kadar yapacağız napalım.
Çok geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?