- 11 Şubat 2008
- 7.252
- 17.425
- 773
- 41
Yapıldı mı canım alt kan grubu testleriniz, karaciğer değer testleri vs sizin10 gün sonra çocuk doktoruna götürün demiş eşime. 2 nin altına düşmesi gerekiyor takip edin demiş
Tamam canm sağolÇıkmayabilir canım sabun kalıntısı içeride sıkıntı olur herhalde. Olmadı sağlık ocağına götür bi danış onlar çıkarsın korkuyorsan. Ya da tecrübeli anneler yazar burada bekle bakalım.
Canım ben kalça ultrasonu için gidiyorum. 45 günlükken gel demişti bugün 50 günlük oldu. Bir de alerjiden supheleniyorum onu sorucam.
Kurarsin canım korkma. Ev işini eşin becerebiliyorsa ona postala bebekle ilgilen.
Günlük 30-35 almaları beklenen..
Çok almış demiş doktor. Valla günlük 60 cc mama veriyorum sadece gerisi anne sütü. Ama çok duruyor memede. Böyle giderse obez olur fln demiş ama bilemedim sütümde yetmediği için veriyorum mamayı akşama doğru oda. Doymuyor sürekli aranıyor.
Kaç günlük bebeğin canm. O kontroller hangi ayda yapılıyorBugun bizde kontrole gittik kan verdik bakalım kaç çıkacak sarılığımızaşımızıda olduk işitme testini de geçtik. Banyo yaptırabilir miyim acaba bugun ? Geçen hafta 4280 gram bu hafta 4850 gram çıktı bi hafta da tam 570 almış. Haftalık ne kadar almaları gerekiyor?
Kulaç çubuğu ile mi alıyorsun peki ucunda olduğu zamanÇıkar kendi canım. Ben kulak çubuğuyla kepçesinin içini ve arkasını temizliyorum. Deliğinin ucunda varsa bişey alıyorum onu da.
Karaciğer yapıldı da alt kan grubu yapılmadı. Ben a+ eşim b+ oğlum 0+ uyuşmazlığımız da yok ama yapılması gerekiyor muYapıldı mı canım alt kan grubu testleriniz, karaciğer değer testleri vs sizin
34 günlük. Sarılıktan ötürü gidiyorduk haftalık. Diğerleri rutin kontroller zatenKaç günlük bebeğin canm. O kontroller hangi ayda yapılıyor
Insallah duzelir ya valla olmadi gibi bişey yani.ilk evlendigimdede 1 hafta yapamadim 1 ay da zor oldu.Canım ben normal doğurdum, orası sonuçta bir miktar genişledi ona rağmen zor oluyor ki beşinci falan hala aynı. Üzerinden çok zaman geçtiği için bence.
Seninde sezeryanmi cnmAhah ben de aynıyım bir kere denedik denemez olaydık nolmuş öyle ya anlam veremedik bilen biri açıklasın
Evet ben 3 4 çay kaşığı veriyorum.Memeyle birlikte çokça mama veren arkadaşlarım su veriyor musunuz , veriyorsanız ne kadar yardımcı olursanız sevinirim
Ya ne bileyim belkide ondandır :)Bende olmadı canım bir sıkıntı tam hazır değilsen ondan olmuştur. Başarılı geçti
ABO kan uyuşmazlığı sanırım canım sizinki.Anne baba A-B olup bebek 0 olunca sarılık yapıyor bildiğim kadarıyla. Zamanla geçer sizin sarılıkKaraciğer yapıldı da alt kan grubu yapılmadı. Ben a+ eşim b+ oğlum 0+ uyuşmazlığımız da yok ama yapılması gerekiyor mu
Evet canım ucundaysa alıveriyorum. İçerdeyse elleme ama kendi zamanla atarKulaç çubuğu ile mi alıyorsun peki ucunda olduğu zaman
Doktor bişey demedi bununla ilgili ama rh uyuşmazlıklarını biliyorum ondada oluyorda bizim ki de mi uyuşmazlık oluyorABO kan uyuşmazlığı sanırım canım sizinki.Anne baba A-B olup bebek 0 olunca sarılık yapıyor bildiğim kadarıyla. Zamanla geçer sizin sarılık
Evet sezaryen cnmInsallah duzelir ya valla olmadi gibi bişey yani.ilk evlendigimdede 1 hafta yapamadim 1 ay da zor oldu.
Seninde sezeryanmi cnm
Evet ben 3 4 çay kaşığı veriyorum.
Ya ne bileyim belkide ondandır :)
haftalık 200 diye biliyorum. çok güzel almış masallah. ýine de mama neden peki?Bugun bizde kontrole gittik kan verdik bakalım kaç çıkacak sarılığımızaşımızıda olduk işitme testini de geçtik. Banyo yaptırabilir miyim acaba bugun ? Geçen hafta 4280 gram bu hafta 4850 gram çıktı bi hafta da tam 570 almış. Haftalık ne kadar almaları gerekiyor?
bende bugün farkettim mustelanin köpük şampuan ve krem seti var onu aldımKızlar konak vardı hafif benim oğlanın kafada ve kaşlarda. Saçları kesince çıktı meydana. Zeytinyağıyla karbonatı karıştırıp sürdüm 5 dk bekletip tarakla masaj yaptım epey çıktı. Dün de kaşlarına ve saçlarına tekrar yaptım bitti gibi oldu. Sizlerde de varsa aklınızda bulunsun
bizim 11di tekrar istememişti10 gün sonra çocuk doktoruna götürün demiş eşime. 2 nin altına düşmesi gerekiyor takip edin demiş
Şuan nasıl acaba sarılığı var mi hala yüzünde gözündehaftalık 200 diye biliyorum. çok güzel almış masallah. ýine de mama neden peki?
akşama doğru azalıyor sütüm boşa çekiyor anlıyorum yutkunmuyor hiç. Bıraksada göğsümü devamlı aranıyor elini emiyor fln. Akşamlar genelde o yüzden sadece 2 ölçek veriyordum. Yalancı emzik tutmuyor. Aranması bu yüzden mi acaba demeye başladım
bizim 11di tekrar istememişti
Kız ben cidden götü başı dağıttım, makat çatlağım varAyy gözünüz aydın darısı bizim 40lara gerçi gidip gösterecek kimsemiz yok burdaya su senin kayınpeder bana bile dert olmaya başladı yahu iyi dayanıyosun
Çok zor zamanlar atlattık sus sus götü başı dağıttık resmenbana kesin hatırlatın bak kızım sen böle şeyler yaşadın hala akıllanmadın mı diyin
Canım daha güzel düzen kurarsın emin ol karışan yok görüşen yok istediğin gibi büyütürsün. Benim kız da mızmızlanınca veriyorum babasına evde geziyorlar sende öyle yaparsın
Artık zibinla duruyor ama yine de sıcak basiyo olabilir evet burası fena çünkücuma akşamı bizim oğlanda bi anda çıldırdı sanki cumartesi öğlende öyleydi. ağlamaktan yorulup uyuyakaliyordu. pazar günü klimayı açtık aman tanrım o neee yenidoğan bebe gibi hep uyudu meğer derdi sıcakmış.
canim musline sar yavaş yavaş gidin. biz öyle gitmiştik.
Bu akşam kp konusu bekliyoreValla ben atıp kaçıyorum mebcur öğrendi artık bakıyor
Millet kayınvalidesini anlatıyor bdvde ben kayınpederi anlatıcam yakında
Olur canım yaa aman tek derdin bu olsun yol açıldı bi kere olur merak etme senInsallah duzelir ya valla olmadi gibi bişey yani.ilk evlendigimdede 1 hafta yapamadim 1 ay da zor oldu.
Seninde sezeryanmi cnm
Evet ben 3 4 çay kaşığı veriyorum.
Ya ne bileyim belkide ondandır :)
Cansın ne güzel paylaşmışsin yineKızlar selambugün bebeğimi başka bir çocuk doktoruna götürdük. Tek bir doktor bakmış olmasın diye. Çok güzel fikirler verdi sizinle de paylaşayım belki işinize yarar. Öncelikle bebeğim kolikmiş buna yapacak birşey yok dedi. Sürekli kucağına alma sallama diye tembihledi. Emmek istemesi ağlaması her zaman açlıktan değilmiş. Kolik olduğu için ağzına memeyi almak istiyormuş. Zamanla krizleri azalır dedi. Gaz için damla falan kullanma dedi. Bebeklere gaz yapan en önemli şey laktoz dedi. Çiğ süt içeren şeyleri yemeyeceksin dedi. Tereyağı, süt, dondurma, sütlü çikolata, içine süt giren her türlü tatlı vb. Peynir yoğurt ayran serbest. Onun dışında her şeyi yiyebilirsin serbest dedi. Acı bile hatta bir de gaz için şunu önerdi. Emzirmeden önce 1-2 yemek kaşığı kadar Sütünü sağ ve at dedi. O sütte laktoz olurmuş, sütün şekerli kısmıymış. O kısmı vermezsen gaz şikayetlerin azalacak dedi. Gaz için diğer bir şey de doğal bitki çayı vermem lazımmış bebeğe. Ihlamur, papatya, kimyon gibi otları demleyip 60cc kadar biberona koyup vermemi söyledi. Ne kadar içebilirse içsin bitirmesi gerekmezmiş. Günde 2-3kez ver dedi. Gazı keser dedi.
Yüzünde sarı kabarcıklar çıkmıştı. Hatta birinde daha vardı buradan. Konakmış o da. Karbonat ve zeytinyağıyla masaj yaparak silmem lazımmış. Yeşil kaka çok laktoz yüzünden olurmuş. Şimdilik hatırladıklarım bunlar. Yine yazarım hatırladıkça. Öptüm sizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?