Ateş ölçer ne aldınız acaba. Almadım bende almak istiyorum sıcaklardan anlamıyorum ateşi mi var vücut sıcaklığı mi diye. Marka konusunda Tavsiyede bulunurmusunuz
Kızlar kalça ultrasonumuz temiz çıktı şükür. Sarılık için sordum teste gerek yok beyazlamis dedi. Akşamki ağlamaları için gaz sancısı dedi. Alerji şüphesinden dolayı onbeş gün süt ürünlerini kes dedi. Kesmiştim zaten ama diğerlerini yumurta kuruyemiş vs yicem artık. Yeşil kakaya normal dedi. Tek memen tamamen bosalmadan diğerini verme ve bol su iç hurma ye dedi. Kilomuz falan iyi şükür. Sevdiler oğlumu nasıl mutlu oluyor insan evladı sevilince
Evet canm ama doğumdan hemen sonra oldu çabuk atlattikYok cnm eğer bi sıkıntısı yoksa götürme. Bizi çağırdı haftalık o yüzden gittik. Sarılık geçirdiniz mi?
Hadi ya devit veriyorum hergun ama 13 günlükten beri 37 günlük şuan hâlâ terliyor 2 aylıkken götüreceğim aşısı kalça ultrason var o zamana kadar bekleyeceğim hastahaneyi de sorun olur mu ki acabaMerhaba drlar kafa terlemesini d vitamini eksikligine bagliyorlar bilginize ben ilk kizimda yasadim vitaminden sonra duzeldi bi dra sorun derim
Yok cnm sadece ilk zamanlar zorlanmıştım.
Gazi vae sanki çözemedimac degil uyulmuyor ama uykusunda bağırıyor kalkınca ağlıyor
Evet cnm baya oldu çünkü 1 senedir neredeyse. Bakalim onu bir şekilde hallederizde bebek durmuyor şimdide çıldıracağım
Bizim kayınvalide de yarın gidiyor. Bende hep yatak odasındaydım. Ana kucağını fln açmadım açıp artık salonda takılmayı düşünüyorumKızlar yine bir sorum var. Bugün benim kv evine geçti. Onlar varken ben genelde yatak odasındaydım. Orada emzirip doyurup yatırıyordum loş ortamda. Bugünde eşimle beraber beşiği salona aldık. En azından akşam beraber oturalım onuda sallar uyuturuz diye ama şimdi bu bebiş sesten etkilenir mi burda TV falan açık. Işığı açmadım ama loş ortamını korusun diye, sizce?
Kanz promaxima kullanıyorum memnunum. 1600 gibi bi fiyatı vardı sanırımKızlar pusetli bebek arabası biraz uygun fiyat arıyorum var mı tavsiyeniz?
Canım memeni sık, süt geliyorsa bitmemiş demektir. Gelmiyorsa bitmiştir. Ama üstten alta masaj yap bir kaç kez sivazla, sonra sık.Ben wee marka aldım canım alından ölçer. Ortam sıcaklığı, suyun sıcaklığını vs de ölçüyor memnunum.
Çok şükür canım ne güzel her şey yolunda. Ya şu tek memenin tamamen boşaldığını nasıl anlıcaz. Şimdi şöyle desem ben sol zaten diğerine göre daha sönük. Onu veriyorum mesela 10 dk içinde kendisi bırakıyor tekrar almıyor bu boşaldığını mı gösterir ki. Sonra geçiyorum sağa bazen onu da 10 dk üzeri emiyor bazen 5 dk olunca bırakıyor. Bazen ağzında memeyle uykuya dalıyor tam emmeden. Nasıl anlicamki ya
Kuzum benimki ışığı sevmiyor. Salonda lambader, yatak odasında abajurla oturuyoruz. Loş ışık iyi geliyor uykuya. Sesi ben başta umursamadım o da misler gibi uyurdu. Ama uyumamaya başlayınca seslere dikkat etmeye başladık. El mecburKızlar yine bir sorum var. Bugün benim kv evine geçti. Onlar varken ben genelde yatak odasındaydım. Orada emzirip doyurup yatırıyordum loş ortamda. Bugünde eşimle beraber beşiği salona aldık. En azından akşam beraber oturalım onuda sallar uyuturuz diye ama şimdi bu bebiş sesten etkilenir mi burda TV falan açık. Işığı açmadım ama loş ortamını korusun diye, sizce?
Ben hala adapte olamadim hem kolik hem gazli kabiz oldu fitil verdik bu seferde ishal oldu sancili derin uykuya dalmiuor valla tek kalmaya korkuyorumCanım gazı yoksa uykusu vardır. Ikınıyor mu? Bizim kızın gaz derdi büyük ölçüde bitti şimdidee uyku sorunu başladı. 2 saat sallamadan gece uykusuna dalmıyor. Sabahları çok neşeli sonra uykusu geliyor bütün gün tilki uykusunda 10-15 dk geri kalan sürelerde mızmız. Gece gündüz başına oturup 2 saat sallamam lazım. Eskiden gazı var diye böyle ağlıyor sanıyodum. Tek sıkıntı gaz değilmiş.
Zamanla alışıyoruz birbirimize yavaş yavaş dilinden anlamaya başladım ben.
Evet bizde bugun sadece kucukle ciktik mafoldum. Kardesime falan ugradik,canim biz iki keredir çıkıyoruz. 10, 6 yaş cocuklar ve iki aylik bir bebekle. tabi eşimle beraber. bugün eve gelince eşim hemen çıkmak zorunda kaldi. küçük kızımı yikarken minnak uyandi. biraz ağladi maalesef. hemen yikayip çıkardım. büyük kızım kendi yikanabiliyor. mızıkçı Asım diye söylenerek yıkandı. emzirip doyurduktan sonra Minigi de yıkayınca yarim saat uyumuşum onunla pestilim çıkmış tabi.
ama hergün cikilmaya başlansa illa hemen banyo diye tutturmam. kollarini bacaklarını yüzlerini yıkasalar yeter. zaten parka vs gitmiyoruz. tenha yerlerde bisiklet sürüp oyun oynuyorlar. bir de büyük kizim artık kardeşini yıkayabiliyor bunalirsam onu da kullaniyorum.
yorucu oluyor ama hem çocuklara hem bana iyi geliyor dışarı çıkmak. çarşambaları iple çekiyoruz.
Klimayı hangi ayarda kaç derece çalıştırdınız.burası da çok sıcak ama hasta olur diye korkuyorum zaten sürekli hapşırıyor.cuma akşamı bizim oğlanda bi anda çıldırdı sanki cumartesi öğlende öyleydi. ağlamaktan yorulup uyuyakaliyordu. pazar günü klimayı açtık aman tanrım o neee yenidoğan bebe gibi hep uyudu meğer derdi sıcakmış.
canim musline sar yavaş yavaş gidin. biz öyle gitmiştik.
Hadi gözünüz aydın canımKızlar kalça ultrasonumuz temiz çıktı şükür. Sarılık için sordum teste gerek yok beyazlamis dedi. Akşamki ağlamaları için gaz sancısı dedi. Alerji şüphesinden dolayı onbeş gün süt ürünlerini kes dedi. Kesmiştim zaten ama diğerlerini yumurta kuruyemiş vs yicem artık. Yeşil kakaya normal dedi. Tek memen tamamen bosalmadan diğerini verme ve bol su iç hurma ye dedi. Kilomuz falan iyi şükür. Sevdiler oğlumu nasıl mutlu oluyor insan evladı sevilince
Canımmm ayrıntılı açıklaman için teşekkürler. Az önce İnstagramda kolik bebekler için bir paylaşım gördüm. Yarın canlı yayın varmış. Belki izlemek katılmak istersin.Kızlar selambugün bebeğimi başka bir çocuk doktoruna götürdük. Tek bir doktor bakmış olmasın diye. Çok güzel fikirler verdi sizinle de paylaşayım belki işinize yarar. Öncelikle bebeğim kolikmiş buna yapacak birşey yok dedi. Sürekli kucağına alma sallama diye tembihledi. Emmek istemesi ağlaması her zaman açlıktan değilmiş. Kolik olduğu için ağzına memeyi almak istiyormuş. Zamanla krizleri azalır dedi. Gaz için damla falan kullanma dedi. Bebeklere gaz yapan en önemli şey laktoz dedi. Çiğ süt içeren şeyleri yemeyeceksin dedi. Tereyağı, süt, dondurma, sütlü çikolata, içine süt giren her türlü tatlı vb. Peynir yoğurt ayran serbest. Onun dışında her şeyi yiyebilirsin serbest dedi. Acı bile hatta bir de gaz için şunu önerdi. Emzirmeden önce 1-2 yemek kaşığı kadar Sütünü sağ ve at dedi. O sütte laktoz olurmuş, sütün şekerli kısmıymış. O kısmı vermezsen gaz şikayetlerin azalacak dedi. Gaz için diğer bir şey de doğal bitki çayı vermem lazımmış bebeğe. Ihlamur, papatya, kimyon gibi otları demleyip 60cc kadar biberona koyup vermemi söyledi. Ne kadar içebilirse içsin bitirmesi gerekmezmiş. Günde 2-3kez ver dedi. Gazı keser dedi.
Yüzünde sarı kabarcıklar çıkmıştı. Hatta birinde daha vardı buradan. Konakmış o da. Karbonat ve zeytinyağıyla masaj yaparak silmem lazımmış. Yeşil kaka çok laktoz yüzünden olurmuş. Şimdilik hatırladıklarım bunlar. Yine yazarım hatırladıkça. Öptüm sizi
Canım memeni sık, süt geliyorsa bitmemiş demektir. Gelmiyorsa bitmiştir. Ama üstten alta masaj yap bir kaç kez sivazla, sonra sık.
Kuzum benimki ışığı sevmiyor. Salonda lambader, yatak odasında abajurla oturuyoruz. Loş ışık iyi geliyor uykuya. Sesi ben başta umursamadım o da misler gibi uyurdu. Ama uyumamaya başlayınca seslere dikkat etmeye başladık. El mecbur
Rica ederim canımAy usenmemis yazmışsın çok sagol kuzum bir çok kişinin işine yarayan bilgiler var☺ kaslarinda sarı şeyler olan bendim denerim çok tesekkurler
Çok teşekkürler canımCanımmm ayrıntılı açıklaman için teşekkürler. Az önce İnstagramda kolik bebekler için bir paylaşım gördüm. Yarın canlı yayın varmış. Belki izlemek katılmak istersin.
Rica ederim canım. Bana da fazla geldi ama deneyeceğim. Sonuçta doktor tavsiye etti bakalım iyi sonuç alırsam paylaşırım buradaBenim bebegimde malesef hem kolik hemde sut alerjisi var benide bebegim 3 gunlukken diyete soktu doktor sut urunlerini yasakladi relaktaz diye laktaz emilimi icin damla verdi benim diyetten sut degerim kalitem dusunce alerjik mama verdi 1.5 aydir diyetteyim sutumde azaldi acikcasi gaz damlasida simplex verdi,banada bitki cayi vermedi cocuga, sizin soylediginiz 60 cc bitki cayi fazla geldi gunde birkac defada fazla sanki ama gogusten ilk sutu sagma olayini bilmiuordum deniycem verdiginiz tavsiyelrr icin tesekkurler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?