Of gülüm of surekli size bu meme paylasimi yapmaktan ben bile sıkıldım soyutlucam artik kendini sizi bunalttim iyice .
Canim benim kocada senin koca gibi olsa keşke, sürekli emzirmedi konuşuyor bıktım artık süt yetmiyor anlamıyor bana bencil muamelesi yapıyor. Bu günler geçsin bir an önceEl kadar bebeler ama isleri dertleri cok büyük isyan bayrağını cekmek istiyorum ama ceksemde göreve devam etmeliyim1 aydir süt yapan tekrar emdiren ne var ne yok arastirmaktan almaktan öldüm esim profesör olacan sevgili arge ama bosa yoruluyorsun al mamayi koy biberona dik kafasina iste temiz is cocukta onu istiyor diyor bana adam simdi de humanayla silikon uclari almaya gitti adımı umudiye koydum
Cennet bosuna annelerin ayağı altında denmiyor
Kırkından sonra huy değiştirir demezler miydi bebeklere bizimki 30 dan sonra değişti resmen cızır cızır bir kız oldu uyku düzeni bozuldu sürekli gaz çıkarıyor uyuyamıyor ememiyor bide ilk kez dün hiç kalasını yapmadı bugünde bu saate kadar yapmadı resmen kaka yolu gözlüyoruz
Benim kızda gaz ve ıkınıyor kakasini yapsa rahatlayacak. Hepimiz kaka yolunu bekliyoruz.Canım ben de verdim öğlene doğru ama yapmadı kakasını ya..
Ben de eşimle tartışıp duruyorum. Annem var yanımda eşim çalışıyor. Sürekli bize yok ağlatmayın, meme ver, onu yap bunu yap vaaz veriyor. Sanki kendi 10 tane çocuk büyütmüş. Ben onun düşündüğünden fazlasını düşünüyorum deniyorum. Bilmiyorum ya yorgunluktan herhalde çok doluyum bu aralar.
Valla mecbur herşeyi deneyeceğim. Çok yorgunum hem bedenen hem ruhen. Günde 3 saat anca uyuyorum. Eşimden hiç destek göremiyorum neredeyse. Çok yalnız bıraktı beni bu süreçte. Çok kırgınım ona çok...
Ayy canim sen abartmıyorsun çok haklısın, şimdi annen var diyede rahat olabilir bizimki de annem varken pek karışmıyordu ama mutfaktan da çıkmıyordu erkek evde olunca gerçekten çok bunaltıcı oluyor benimki mutfağa giriyor birşeylerle uğraşıyor dağıtıyor iki saat tpluyir birde herşeye laf herşeyi kendisi çok iyi biliyor. Annemle bile uğraştı bu kapının kolu kirlenmiş yağ var bilmem ne var. Diğer zamanlarda ise elinde telefon işleriyle ilgileniyor ama iki saat flan 1 mail atıyor yani çok detaycı iki saat telefonda birşeyler konusuyor birileriyle benimde sinirimi bozuyor. Şimdi makarna yapıyor kaç saatte yapacaksa artik bakalim.Söylüyorum sürekli ama pek oralı olmuyor. Hamileyken sık sık çıkardı dışarı. Kızdığımda bebek olunca zaten çıkamayacağım, bebekle ilgileniniz falan diyordu. Ben de hadi çıksın nasıl olsa az kaldı diyordum. Bebek oldu bu sefer bilgisayar oyunlarına sardı. İşten geliyor yatana kadar yüzünü 10dk görüyorum. 5 dk bebeği sevip gidiyor odaya. Yemek yemeye geliyor, hızlıca yiyiyor yine pc başına gidiyor. Annem bile garipsemeye başladı. Zaten sinirlerim bozuk uykusuzum. Geçen mesela nasıl bozuldum ona. Yanıma çağırdım gel biraz da benle otur sürekli oyundasın dedim. Geldi koltuğa yanıma oturdu. Uyuyakaldı koltukta. Sanki bebeğin başında nöbet tutan o. Hayatım ben biraz yatayım yemek hazır olunca kaldır beni dedi gitti yattı. Bilmiyorum ben mi abartıyorum...
Benimki işle ilgili de değil. Oyun oynuyor. Sürekli telefonla konuşuyor oyun oynadığı kişilerle. Online oyun herhalde. Gece geç saatlere kadar pc başında. Sanki ben yabancıyım bebek sadece benim bebeğim. Annem var diye adam gibi tepki veremiyorum. Sevmem başkasının yanında tartışmayı.Canim benim kocada senin koca gibi olsa keşke, sürekli emzirmedi konuşuyor bıktım artık süt yetmiyor anlamıyor bana bencil muamelesi yapıyor. Bu günler geçsin bir an önce
Bu arada silikon üç baya ise yarıyor ilk başlarda öyle tutturdum sonra memeyi tutmaya başladı kandırıp önce ucu veriyordun sonra memeyi
Benim kızda gaz ve ıkınıyor kakasini yapsa rahatlayacak. Hepimiz kaka yolunu bekliyoruz.
Ayy canim sen abartmıyorsun çok haklısın, şimdi annen var diyede rahat olabilir bizimki de annem varken pek karışmıyordu ama mutfaktan da çıkmıyordu erkek evde olunca gerçekten çok bunaltıcı oluyor benimki mutfağa giriyor birşeylerle uğraşıyor dağıtıyor iki saat tpluyir birde herşeye laf herşeyi kendisi çok iyi biliyor. Annemle bile uğraştı bu kapının kolu kirlenmiş yağ var bilmem ne var. Diğer zamanlarda ise elinde telefon işleriyle ilgileniyor ama iki saat flan 1 mail atıyor yani çok detaycı iki saat telefonda birşeyler konusuyor birileriyle benimde sinirimi bozuyor. Şimdi makarna yapıyor kaç saatte yapacaksa artik bakalim.
Peki bebeğiniz rahatladı mı diyet yapınca yumurta et falan yiyormusunuz peki alaejiy kakadan mı anladınız benim bebeğimde de Alerji var sanırım kakada mukus ve kan gördüm süt ürünlerini eti yumurtaı falan kestim birkaç gündür ama kavun yemiştim mahvoldu çocukBenim bebegimde malesef hem kolik hemde sut alerjisi var benide bebegim 3 gunlukken diyete soktu doktor sut urunlerini yasakladi relaktaz diye laktaz emilimi icin damla verdi benim diyetten sut degerim kalitem dusunce alerjik mama verdi 1.5 aydir diyetteyim sutumde azaldi acikcasi gaz damlasida simplex verdi,banada bitki cayi vermedi cocuga, sizin soylediginiz 60 cc bitki cayi fazla geldi gunde birkac defada fazla sanki ama gogusten ilk sutu sagma olayini bilmiuordum deniycem verdiginiz tavsiyelrr icin tesekkurler
Yok kuzum esin dogru diyor emzirdikce artar sütun insallahCanim benim kocada senin koca gibi olsa keşke, sürekli emzirmedi konuşuyor bıktım artık süt yetmiyor anlamıyor bana bencil muamelesi yapıyor. Bu günler geçsin bir an önce
Bu arada silikon üç baya ise yarıyor ilk başlarda öyle tutturdum sonra memeyi tutmaya başladı kandırıp önce ucu veriyordun sonra memeyi
Benim kızda gaz ve ıkınıyor kakasini yapsa rahatlayacak. Hepimiz kaka yolunu bekliyoruz.
Ayy canim sen abartmıyorsun çok haklısın, şimdi annen var diyede rahat olabilir bizimki de annem varken pek karışmıyordu ama mutfaktan da çıkmıyordu erkek evde olunca gerçekten çok bunaltıcı oluyor benimki mutfağa giriyor birşeylerle uğraşıyor dağıtıyor iki saat tpluyir birde herşeye laf herşeyi kendisi çok iyi biliyor. Annemle bile uğraştı bu kapının kolu kirlenmiş yağ var bilmem ne var. Diğer zamanlarda ise elinde telefon işleriyle ilgileniyor ama iki saat flan 1 mail atıyor yani çok detaycı iki saat telefonda birşeyler konusuyor birileriyle benimde sinirimi bozuyor. Şimdi makarna yapıyor kaç saatte yapacaksa artik bakalim.
Valla devamlı masaj yapıyorum ama yok. Banyo yaptırdım sıcak sıcak, ardına yine masaj.. Karnı şişti iyice, yapamıyor yavrum..Yapar biraz masaj yap karnına. Ben bebeği de yağlıyorum karnına iyi geliyor. Altını açtıktan sonra poposunu da yağla, hem pişik olmaz hem rahatlatıyor. Banyodan sonra komple yağlıyorum. Mest oluyor. Ben de bilmiyordum komşum söyledi. Hoşuna gitti çok. Yapamayınca çok kıvranıyorlar
Hadi ya off.. Yarına kadar yapar inşallah canımValla benim 4. Gun oldu zeytinyagi verdim sökmedi yarın fitili alcam artik mecbur
İnşallah kuzum, darısı başınızaAy çok güzel ya. Anneannede nasıl sever şimdi torununu.İyi iyi maşallah senin düzen güzel valla darısı başımıza olsun kuzucum.
Canım ben sabah sağıyorum zaten sertlik varsa masaj yapıyorum özellikle oralara ve aralıklı olarak ters emzirme yapıyorum. O yüzden şu ana kadar mastitle ilgili bir sorunum olmadı.Senin vasıtayla herkese bir tavsiyede bulunayim çocuk o kadar uyuyorsa sütünü 2 saatte yada 3 saatte bir az da olsa sağın ben ayni hataya düştüm mastit ondan oldu benim şimdi ya çocuğu uyku arasında emziriyorum yada sagiyorum bi şekilde sutu
Ben de eşimle tartışıp duruyorum. Annem var yanımda eşim çalışıyor. Sürekli bize yok ağlatmayın, meme ver, onu yap bunu yap vaaz veriyor. Sanki kendi 10 tane çocuk büyütmüş. Ben onun düşündüğünden fazlasını düşünüyorum deniyorum. Bilmiyorum ya yorgunluktan herhalde çok doluyum bu aralar.
Olmayanimiz varsa masallah diyelim.. her gun gozyasi..Valla mecbur herşeyi deneyeceğim. Çok yorgunum hem bedenen hem ruhen. Günde 3 saat anca uyuyorum. Eşimden hiç destek göremiyorum neredeyse. Çok yalnız bıraktı beni bu süreçte. Çok kırgınım ona çok...
Canım çok sağ ol ekran görüntüsü aldımK Kuf ben yaklaşık 15 gün boyunca açıdan kavrandım hemen hemen her gün parol içiyordum ağlıyordum artık doktor ağrıkesici krem ve Fito diye bir krem verdi her gün 3 kere oturma banyosu dedi bunları düzenli yaptım artı her sabah aç karınla bir yemek kaşığı zeytin yağı tarifini verdiğim karışım ve komposto içtim ama ağrım vardı hala ve her gün lavobaya çıkmak çok önemli
Tüm bunlara ek yaptığım koca karı şeyleri
1- 10 patlıcanın yeşil kısmını 10 bardak suyla kaynağı bir hafta içinde sabah akşam içtim
2- zeytinyağı ve unu karıştırıp hamur yapıp o hamuru biraz ısıtıp temiz tülbent ile makata koy geceden sabaha
3- patatesi ince doğrayıp biraz ısıtıp tülbentle yine geceden sabaha kadar makatın üzerine koy
4 - İbrahim Saraçoğlunun ısırgan otu tarifi var
tüm bunları yaptım 15 gün içinde çünkü öbür türlü doktor bana anal füsür ameliyatı gerekebilir dedi çok şükür 15 gün içinde tüm şikayetlerim bitti
1 hafta oldu iyileşeli şimdi hiç bir şey yapmıyorum ama kabız olmamaya çalışıyorum 3 litre su içiyorum günlük
Ya seni o kadar iyi anlıyorum ki. Ben doğum yaptım kapı açıldı eşim kapıda duruyor. Bi gel de fotoğraf cektirelim bari anı kalsın dedim. Geldi öyle çektirdik. O an hissettim bi gariplik var adamda. Neyse bı gün evde patladım artık. Sırf dedim sütüm azalmasin diye kavga etmiyorum seninle, yoksa diyecek çok şeyim var dsdim. O günden beri duzelmeye başladı. Cidden çok zor ya.Gece zaten uyanmıyor hiç. Biz annemle kalkıyoruz. Bebeğin beşiği salonda. Klima var salonda çünkü. Bu sıralar hava çok sıcak. Salonda yatıyoruz annemle. Eşim odada yatıyor. Yardımı geçtim psikolojik destek bile görsem iyi gelecek. Bir muhabbetimiz bileyok evde. Sütümü etkilemesin diye takmamaya çalışıyorum...
Anlayamadım canımOlmayanimiz varsa masallah diyelim.. her gun gozyasi..
Öyle canımCanım çok sağ ol ekran görüntüsü aldım
Ya seni o kadar iyi anlıyorum ki. Ben doğum yaptım kapı açıldı eşim kapıda duruyor. Bi gel de fotoğraf cektirelim bari anı kalsın dedim. Geldi öyle çektirdik. O an hissettim bi gariplik var adamda. Neyse bı gün evde patladım artık. Sırf dedim sütüm azalmasin diye kavga etmiyorum seninle, yoksa diyecek çok şeyim var dsdim. O günden beri duzelmeye başladı. Cidden çok zor ya.
Benimki ilk zamanlarda uyuyordu. Son bir kaç gündür dediğin gibi. Uyutamıyoruz. Sürekli mızıldanıyor. Uykuya dalamıyor bir türlü. Bu kadar küçük bebeklerin bol bol uyuması gerekmez miKızlar bir bebeğim mi böyle ya ? Bizde mi acaba sorun delircem artık. Sabah 6 dan ağlıyor mızmız eşim de bıktı artık. Ayağımızda sallıyoruz bırakınca uyanıyor. Kalasınıda yaptı kaç kez aslında gazını da çıkardı. Beşiğine koysam hayatta uyumaz. Tam 2 ayakta sallayınca dalıyor gece uykuya. Gözlerini kapatması zaten yarım saat. Dün gece kaka yaptı diye temizleyeyim derken uyandı ondan sonra 3 saat sallamış eşim
Canım konuşmaya başlasam patlayacağım. Kavga çıkacak. Annem şahit olsun istemiyorum. Onu da geçtim bebek var. Sürekli ağlıyor zaten. Mememe yapışık yaşıyor şu an resmen. Kavga edip daha çok sinirlenip sütümün kesilmesinden korkuyorum. Annem eşim yokken kızıyor eşimin davranışlarına söyleniyor bana. Ben yine eşimi savunuyorum. Ben de sinirleniyorum ama kendimi tutuyorum sırf bebek için. Sadece şunu dedim. Yakında çok büyük kavga çıkacak böyle devam edersen haberin olsun dedim. Dalgaya aldı. Güldü yok yaa dedi.eggplantlover sonuna kadar haklısın erkekler çok bencil yaratıklar gerçekten. Annen var diye atmış sorumluluğu üzerinden aklınca eşin.
Benimki öğretmen ya evde doğumdan beri hayatı karardı ne zormuş bebek büyütmek diyor. Kızların nasıl büyüdüğünden haberi bile yoktu çünkü işe gidiyor diye ayrı yatıyordu beyfendi uykusuz kalmasın diye. Valla şimdi ben unutmuşum ayağına baktırıyorum mamasını yapıp içirme, gaz çıkarma, bazen uyutma işleri onda. Az daha büyüsün de altını da aldıracam. Bugün il sınırı açılınca memlekete gidecem ben çok bunaldım dedi. Giderken oğlanı da götür ben bakamam tek başıma dedimyok öyle kaçmak. Annene git arada diyor bana. Gidemem 3 çocukla kadının başında ne işim var dedim.
Eşinle sağlam bir konuşma yapman lazım canım ramazanın başında benimki de uyuyarak oruç tutma hayali kurmuştu 2.gün boyu uyudu 3.gün evden atacaktım bunu. Ben işe gidiyormuşum gibi davransan nolur diyor bir de pişkin pişkin. Akla bak ne uyanıksın dedim.ondan sonra toparlandı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?