2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Benimki ilk zamanlarda uyuyordu. Son bir kaç gündür dediğin gibi. Uyutamıyoruz. Sürekli mızıldanıyor. Uykuya dalamıyor bir türlü. Bu kadar küçük bebeklerin bol bol uyuması gerekmez mi
Kaç günlük bebeğin? Acaba diyorum yediklerim mi enerji veriyor çocuğa? Habire tatlı vs yiyorum

Ayyy benim oğlanın arsızlığı tuttu bu akşam. Geçen hafta da yapmıştı böylr bir akşam anlamamıştık gaz sanmıştık. Meğer uyumak istiyormuş dalamıyormuş ona sinirleniyormuş.
Uyurken kalktı kaka yaptı ben de biraz oyalandım sanırım konuştum falan emmek de istemedi tekrar uyumak istemiş ben kaçırmışım uykusunu. Eşim geldi başıma aç aç mı yatıracan çocuğu dedi ver dedim mama alacak mı emmedi çünkü. Biberonı alınca daha çok sinirlendi noldu buna diyor eşim bir de. Dedim uyuyacak derdi o. Salladık öyle böyle derken 2 saattir uğraşıyoruz biraz gönlü oldu emzirdim. Dönencesinin müziğini açtım salladım şimdi dikkati dağıldı uyudu. Uyku zamanını geçirince aşırı uyarılma oluyor bebeklerde sinir yapıyor bu da. İlk kızım böyleydi saatini asla kaçırmayacaksın yoksa yandın uyut uyutabilirsen.
Hayırlısıyla bir 4 aylık olsalardı minnoşlar ekbgıda falan konuşmaya geçmek istiyorum ben

Bizde de durum aynı sallamadan uyumuyor sallamadan yatmayan bebek var mı

Kızlar rezene aktardan alınan bebeğe ne kadar içirebilirim sakinleştirip uyutur mu nolur biri acil cevao yazsın
Canım ben de şimdi rezene ve ıhlamur karışımı demledim. 60cc hazırladım. İçtiği kadar demişti doktor 60cc hazırla demişti.

Emzik alıyor mu canım? Almıyorsa emziğe alıştırmanı tavsiye ederim baya rahatlatıyor bebeği de seni de. Uyku arasında da gaz için uyandığında veriyorsun emziği geri dalıyor uykuya.kızlarım almamıştı bunda hemen verdim zor oluyor emzik almayan bebek

Canım ben de şimdi rezene ve ıhlamur karışımı demledim. 60cc hazırladım. İçtiği kadar demişti doktor 60cc hazırla demişti.
Bu aktardan aldığımız taneli olan dimi? Tam olarak nasıl hazırlıyosunuz yazarmısın lütfen? Uykuya dalmasına yardımcı oluyor mu?

Alıyor ama uyumuyor

Yanlız değilsin canım eşim hamilelikten beri uzun zamandır aynı...Bayılıyor bilgisayar oyunu oynamaya hiç çıkmaz odasından. Sabah 5te 6da yatıyor. Karantinadan dolayı zaten hep evde. Öğlen 2de 3de uyanıyor. Resmen bi düzeni var beyefendinin. Geçen hafta bir sürü sipariş vermiş sıfırdan bilgisayar kasası kurdu beyefendi. Hiç niyeti yok yani o oyunları bırakmaya. Bende kendi haline bıraktım valla.
Gerçekten takmıyorum artık. Bebek doğduğundan beri kimse yok yanımda cahilliğimle bi başıma baktım, youtube dan video izleye izleye bişeyler öğrendim, kafam rahattı aslında böyle olunca. Yalnız beyefendi diyor ki 10 tane çocuk büyütmüş gibi çok abartıyormuşum. Hergün yıkamamalıymışım. Mesela az emzirmeliymişim çok kilo alıyormuş çocuk.

Evde büyük var ya rahatça konuşamıyorsunuzdur. Eşinle konuşabilsen mutlaka sende aşarsın bu konuyu zaten bebek çok küçük, babaların yapabilecekleri şeyler kısıtlı eninde sonunda yine annesi bakıyor olacak senin istediğin psikolojik destek. Bunu anlaması lazım eşinin. Geçen gün büyük kavga ettim ben eşimle. Hem söyledim hem ağladım. Beyefendi önce ters tepki verdi sonra geldi yanıma özür diledi. Ara ara yine oluyor tabi aramızda... Çocuk gibi unutuyor yeniden hatırlatıyorum. Biraz biraz değişim var ama daha yolu var. Hayırlısı.

Bir de mesela benim annem telefondan doğru eşimin bu durumuyla ilgili negatif konuşuyor. Az kafaya taksam iyice bilenirdim heralde eşime... Aslında annem kesinlikle o niyetle yapmıyordur eminim.

Eğer sende annenle eşini konuşuyorsan böyle, ondan da iyice etkilenmişsindir. İnsan evlendiği insanın özellikle annesi tarafından eleştirilmesine dayanamıyor. O yüzden eşinin bu hareketlerini daha çok değiştirmek istiyor. Onunda psikolojik etkisi vardır içinde. Allah yardımcınız olsun, en kısa zamanda halledersiniz inşallah.

Valla çok uzun oldu, dolmuşum bende

Kaç saat sallıyosun peki
Canım geceleri pek sallamıyorum ama gündüzleri sürekli sallanmak işitiyor 10 dk sallıyorum arkamı dönmeden başlıyor ağlamaya yarım saat yatıyorsa rahat 10 dk sallıyorum ki bu normal süreçte gazı olunca sürekli sallıyorum bazen pataniyeye koyup sallıyorum

Valla bir cinnet herşeyi çözer sanki. Şaka bir yana bu eşlere konuşma yapmadan kendilerine gelemiyor. Eşim pandemiden dolayı evde gündüz yardım ediyor ama gece etmiyor bende geceleri yardım etmesini istiyorum. Çünkü gece uykusunu öyle çok özledim ki hepimiz özlemişizdir eminim.. Geçen gün dedim bi kere sen kalksan mama versen ben kesintisiz 4 saat uyurum kendime gelirim dedim tamam dedi ama bu seferde bizimle aynı odada yatmıyor. Cam açamıyoruz bebek var diye o da sıcak diye misafir yatak odasında serin serin uyuyor. Aynı sizin muhabbet işte. Ya inan hepsi aynı yüzlerine vurup söylemen lazım mutlaka babalık öyle direk yüklenmiyor bunlara bizim anneliğimiz gibi. Evde annen vvar diye bu kadar salmış eşin ama yani seni doldurmak istemiyorum da biraz abartmış sanki bilgisayar oyunu işini falan. Ben eşim olmasa evi bildiğin bok götürürdü herşeyi beraber yapıyoruz o olmasa perişan olurdum. Simdi annen gidince mecbur yardım edecek bu iyi günleri. Bence sende içine atma cidden süt azalıyor ben bi şeylere üzüldüm ilk hafta sütüm hemen azaldı yeni toparladım. Sende içine atma söyle rahatla biraz da o düşünsün.
Off aynen bende bu hafta elemeye yazdım adını SMS birincisi çıktı gitmedi başıma kaldı

Kızlar bu mochiyle sadece bebek bir memeyi emerken mi sağım yapılıyor?

canim benimkide 2 gündür öyle ağlıyorki durduramıyorum ama gazi var bello kendini sıkıyor flan kurban olduğum. Hamak beşik al mutlaka içine koyduğum an duruyor e uyuyor bugün çok rahat ettim

canim benimkide 2 gündür öyle ağlıyorki durduramıyorum ama gazi var bello kendini sıkıyor flan kurban olduğum. Hamak beşik al mutlaka içine koyduğum an duruyor e uyuyor bugün çok rahat ettim
Ya benimki de gazdan kvranıp ıkınıyor. Hangi marka model hamak beşik yazarmısın link falan varsa banada atsana bakayım

Kızlar hamak beşiğimiz dun gelmişti 2 gündür kiz çok huysuz ama içine koyduğum an duruyor bugn cok rahatlattı bizi
E bebekten holmen marka aldım fiyatı da uygun.

Teşekkür ederimm. Ayy inşallah benim oğlanda da işe yarar. Kargo bekliyorum yarın gelecekmiş. F Fulyaa82 nin önerdiğini sipariş vermiştim bende.
Kızlaar arkadaşım sling verdi bebişim nefret etti oysa kucağa da bayılır anlayamadım ama pes etmicem hergün denicem
Benim de ilk denediğimde çıldırdı resmen bebek. Ama 2 seferdir yemek yapabiliyorum çok rahatlattı beni. Hatta bugün mutfağı bile toplayabildim.

Ben şöyle kullanıyorum canım; önce slingi üstüme giyiyorum, hazır bi şekilde bekliyorum. Sonra bebeği biraz uyutmaya çalışıyorum. Uyuma sesi gelmeye başlayınca bebeği giyiyorum.

Bayağı da güzel uyudu maşallah üstümde sıcağımdan da rahatlamış olabilir. Ha bir de telefonu uçak moduna alıp, saç kurutma makinesi sesi açtım. Telefonu bebeğin duyacağı şekilde sling e sıkıştırdım herhangi biryerine. Ses olmasa ne kadar uyurdu bilemem. Tilki uykusu uyuduğu için gündüzleri hemen uyanıyor yoksa ki beyefendi.

Canım ilk kızımda annem ve ablam yanımdaydı 40 gün ablamla beraber baktık eşim sadece uzaktan seviyordu ve uzun bir süre alışâmadı kızıma bu da bana ders olsun dedim bu sefer öyle yapmadım sorumluluk verdim doğumdan sonra 4 gün Yoğun bakımda hastanede kaldık eve gelince mamayı ona hazırlattım gaz çıkartması için kızımı sürekli kucağına verdim falan alıştı şımdı.ama ramazan oruçluyum diye biraz koyverdi bu aralar bakalım bayram sonrası ne olacak.emin ol yanlız değilsin
Of gülüm of surekli size bu meme paylasimi yapmaktan ben bile sıkıldım soyutlucam artik kendini sizi bunalttim iyice .
Canım olur mu öyle şey sıkıntıları paylaşmak için burdayız böyle destek oluyoruz birbirimize

Valla devamlı masaj yapıyorum ama yok. Banyo yaptırdım sıcak sıcak, ardına yine masaj.. Karnı şişti iyice, yapamıyor yavrum..

Hadi ya off.. Yarına kadar yapar inşallah canım
Hâlâ daha yapmadı bizim kız sizin ki ne zamandır yapmıyor

4 aylıkken mi veriyorsun canm sen ek gıdayı.? Daha çok küçük değil mi ya ben 5 ayını geçince düşünüyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…