Kuzum çok üzüldüm konuştun mu açık açık peki hissettiklerini bazen göremiyorlar kavga etmeden ni dene çocuğu eline ver tut dinleneyim diye ne bileyim ilk çocuk mu sizin öncesinde de böyle miydiÖyle canımşu an odada yine oyun oynuyor. Sofrada gördüm yüzünü 10dk. Ben yatana kadar gelmez herhalde. Bebek çok ağlarsa geliyor. Niye ağlıyor emzir bişey yap ağlatma diyor. Bilerek yapıyorum gibi..
Canım çok teşekkür ederim. Yazdıklarını okumak iyi geldi bana. Şu bilgisayar oyunlarından ne anlıyorlar kafam almıyor. Dediğin gibi hayırlısı. Her şey düzelir hepimiz için inşallahYanlız değilsin canım eşim hamilelikten beri uzun zamandır aynı...Bayılıyor bilgisayar oyunu oynamaya hiç çıkmaz odasından. Sabah 5te 6da yatıyor. Karantinadan dolayı zaten hep evde. Öğlen 2de 3de uyanıyor. Resmen bi düzeni var beyefendinin. Geçen hafta bir sürü sipariş vermiş sıfırdan bilgisayar kasası kurdu beyefendi. Hiç niyeti yok yani o oyunları bırakmaya. Bende kendi haline bıraktım valla.
Gerçekten takmıyorum artık. Bebek doğduğundan beri kimse yok yanımda cahilliğimle bi başıma baktım, youtube dan video izleye izleye bişeyler öğrendim, kafam rahattı aslında böyle olunca. Yalnız beyefendi diyor ki 10 tane çocuk büyütmüş gibi çok abartıyormuşum. Hergün yıkamamalıymışım. Mesela az emzirmeliymişim çok kilo alıyormuş çocuk.
Evde büyük var ya rahatça konuşamıyorsunuzdur. Eşinle konuşabilsen mutlaka sende aşarsın bu konuyu zaten bebek çok küçük, babaların yapabilecekleri şeyler kısıtlı eninde sonunda yine annesi bakıyor olacak senin istediğin psikolojik destek. Bunu anlaması lazım eşinin. Geçen gün büyük kavga ettim ben eşimle. Hem söyledim hem ağladım. Beyefendi önce ters tepki verdi sonra geldi yanıma özür diledi. Ara ara yine oluyor tabi aramızda... Çocuk gibi unutuyor yeniden hatırlatıyorum.Biraz biraz değişim var ama daha yolu var. Hayırlısı.
Bir de mesela benim annem telefondan doğru eşimin bu durumuyla ilgili negatif konuşuyor. Az kafaya taksam iyice bilenirdim heralde eşime... Aslında annem kesinlikle o niyetle yapmıyordur eminim.
Eğer sende annenle eşini konuşuyorsan böyle, ondan da iyice etkilenmişsindir. İnsan evlendiği insanın özellikle annesi tarafından eleştirilmesine dayanamıyor. O yüzden eşinin bu hareketlerini daha çok değiştirmek istiyor. Onunda psikolojik etkisi vardır içinde. Allah yardımcınız olsun, en kısa zamanda halledersiniz inşallah.
Valla çok uzun oldu, dolmuşum bende
Sabrediyorum bakalım canım. Bebeğimin uykusu beslenmesi düzene girse rahatlayacağım. Hepimiz düzene girelim inşallahValla bir cinnet herşeyi çözer sanki. Şaka bir yana bu eşlere konuşma yapmadan kendilerine gelemiyor. Eşim pandemiden dolayı evde gündüz yardım ediyor ama gece etmiyor bende geceleri yardım etmesini istiyorum. Çünkü gece uykusunu öyle çok özledim ki hepimiz özlemişizdir eminim.. Geçen gün dedim bi kere sen kalksan mama versen ben kesintisiz 4 saat uyurum kendime gelirim dedim tamam dedi ama bu seferde bizimle aynı odada yatmıyor. Cam açamıyoruz bebek var diye o da sıcak diye misafir yatak odasında serin serin uyuyor. Aynı sizin muhabbet işte. Ya inan hepsi aynı yüzlerine vurup söylemen lazım mutlaka babalık öyle direk yüklenmiyor bunlara bizim anneliğimiz gibi. Evde annen vvar diye bu kadar salmış eşin ama yani seni doldurmak istemiyorum da biraz abartmış sanki bilgisayar oyunu işini falan. Ben eşim olmasa evi bildiğin bok götürürdü herşeyi beraber yapıyoruz o olmasa perişan olurdum. Simdi annen gidince mecbur yardım edecek bu iyi günleri. Bence sende içine atma cidden süt azalıyor ben bi şeylere üzüldüm ilk hafta sütüm hemen azaldı yeni toparladım. Sende içine atma söyle rahatla biraz da o düşünsün.
Off aynen bende bu hafta elemeye yazdım adınıSMS birincisi çıktı gitmedi başıma kaldı
Çoğumuz aymıymışız. Şaşırmadım değil. Kocalarımıza akıl bize sabır diliyorumCanım ilk kızımda annem ve ablam yanımdaydı 40 gün ablamla beraber baktık eşim sadece uzaktan seviyordu ve uzun bir süre alışâmadı kızıma bu da bana ders olsun dedim bu sefer öyle yapmadım sorumluluk verdim doğumdan sonra 4 gün Yoğun bakımda hastanede kaldık eve gelince mamayı ona hazırlattım gaz çıkartması için kızımı sürekli kucağına verdim falan alıştı şımdı.ama ramazan oruçluyum diye biraz koyverdi bu aralar bakalım bayram sonrası ne olacak.emin ol yanlız değilsin
Canım olur mu öyle şey sıkıntıları paylaşmak için burdayız böyle destek oluyoruz birbirimize
Hâlâ daha yapmadı bizim kız sizin ki ne zamandır yapmıyor
Hepimize sabır gerçektenÇ
Benimkide öyle hele kayınvalidem bişey demeyip birlikte güldür güldürü izlediklerinde katil olcaktım.yolladım onuda çocuga kendim bakarım dedim.şimdi krize sokuyor çogu kez beni ev işi allah rızası için yapmıyor oruçluymuş çalışıyomuş allah affetsin o kadar kin güdüyorumki bide persembe iftarları çıktı.gecen hafta deli gibi agladım.stresten mi bilmiyorum meme reddi oldu çocuktada.neyse uyutuyor,gazını çıkarıyor bizim.arada uyumasamda kapatıyorum gözlerimi.insanlıktan anlamıyorlar astım suratımı veriyorum çocugu zeka kartları ile oynancak kitap okuncak hep son dakikaya bırakıyorum yemegi vs çocuk durmadı diyorum mecbur yapıyor.gercekten hayatımdan bezdirdi beni.çok sabırlıyım diyorum bazen ve annesine daha cok kıxıyorum insan sürekli merhamet et esine yardım
Ya hepsi mi aynı benimkide son cümleni dedi.sinir krizine giriyorum bide her hafta arkadaslarıyla iftar yapıyolar.eskiden arkadas günümüz vardı.lohusayken bile bıraktı o kadar çok agladımki.bebek hiç kucagımdan inmiyor.çok seviyor evdeyken bakar şimdi ama durmuyor sıpada onda.merhamet yok resmen.aglıyor neden aglıyor daralttı beni 3 çocuk büyütüp gelmedim bende ama bana bu güzel günlerde yasattıgını hiç unutmuycam.artık anladımki kimse ana gibi olmaz.bide utanmadan keşke daha önce olsaymış 2.cide olurmuş.iyiniyetli diyorda boğacaktım bitti olan biten bu dedim.bazen nefes alamıyorum ev işinide saldı.işe gidiyomuş ama oturan boga.çok sinirliyim anasıda bişey diyince haklısın diyip gazımı alıyor.onada çok sinirliyim erkek anneleri lütfen bu kadar tembel yetiştirmeyin çocuklarınızı
İlk çocuk canım. Hamileyken telefon elinden düşmezdi. Bebek karnımda stres olmasın diye kavga etmedim. Çok uyardım bak kötünolacak bu telefon yüzünden aramız diye. Çocuk doğsun söz bırakırım dedi. Bıraktı ama şimdi bilgisayara sardı..Kuzum çok üzüldüm konuştun mu açık açık peki hissettiklerini bazen göremiyorlar kavga etmeden ni dene çocuğu eline ver tut dinleneyim diye ne bileyim ilk çocuk mu sizin öncesinde de böyle miydi
Ne açıdan zorlanıyorsun canım?Ben bilemedim işte duymamistim daters emzirme de çok zorlaniyorum ben ya alisiliyor mu
Verdim ama ondan dolayı yaptığını sanmıyorum çünkü 12 saat falan geçti üstünden yağın, öyle yaptı kakasını.. Yine de dene, zararlı bir şey değil.Ay sevindim hadi gözün aydın sen zeytinyağı vermişmiydin onun mu faydası oldu ki olmazsa bende vereyim yarına kadar yapmazsa
Ay kavun dokunuyor mu? Ben de yiyecektim yarınPeki bebeğiniz rahatladı mı diyet yapınca yumurta et falan yiyormusunuz peki alaejiy kakadan mı anladınız benim bebeğimde de Alerji var sanırım kakada mukus ve kan gördüm süt ürünlerini eti yumurtaı falan kestim birkaç gündür ama kavun yemiştim mahvoldu çocuk
Alacam diyordun aldinmi cnm iyi olmus kuzucuklar rahat etsinler.canim benimkide 2 gündür öyle ağlıyorki durduramıyorum ama gazi var bello kendini sıkıyor flan kurban olduğum. Hamak beşik al mutlaka içine koyduğum an duruyor e uyuyor bugün çok rahat ettim
Ağlatma mi diyor? Tam kafayı yemelik. He bağıra cağıra dogurdugum bebeği bilerek aglatiyorum çünkü manyağım ben deseydin. Ya benim de en sinir olduğum soru bu: Neden ağlıyor? Bi karikatür vardı çünkü essegin ..... dolayı diye tövbe estağfurullah. Ya vallahi sabrini siniyor şu an. Anlar ama biraz geç olacak. Geçen ben de alerji için endişelendim. Gittim sarıldım işte korkuyorum vs dedim. Ben çaya bakayım dedi kalktı. Geldi suratım beş karış. Ne oldu diyo. Dedim insan hiç mi teselli etmez korkma demez. Ya lohusalık da bitti noluyo sana diyo. Dedim sus lohusaligi ben değil sen yaşadın zaten. İkinci patlamam da buydu. Yine bunlar ufak. Huyumu biliyor büyük patlasam sağlam kavga edicez o yüzden bunlar ona yetiyor sanırım, biraz daha normal şimdi. Ben ta ilk günlerde yazmıştım. O zaman kimse benimki de böyle dememisti ay çok yalnız hissetmistim kendimi ya.Öyle canımşu an odada yine oyun oynuyor. Sofrada gördüm yüzünü 10dk. Ben yatana kadar gelmez herhalde. Bebek çok ağlarsa geliyor. Niye ağlıyor emzir bişey yap ağlatma diyor. Bilerek yapıyorum gibi..
Kavgayı çıkarınca da gulebilecek mi bakalım.Canım konuşmaya başlasam patlayacağım. Kavga çıkacak. Annem şahit olsun istemiyorum. Onu da geçtim bebek var. Sürekli ağlıyor zaten. Mememe yapışık yaşıyor şu an resmen. Kavga edip daha çok sinirlenip sütümün kesilmesinden korkuyorum. Annem eşim yokken kızıyor eşimin davranışlarına söyleniyor bana. Ben yine eşimi savunuyorum. Ben de sinirleniyorum ama kendimi tutuyorum sırf bebek için. Sadece şunu dedim. Yakında çok büyük kavga çıkacak böyle devam edersen haberin olsun dedim. Dalgaya aldı. Güldü yok yaa dedi.
Canım sütü bırakınca mukus geçti mi?Kaka testi yaptilar ordan anladilar kakasi mukusluydu,benimkinde kan yok özellikle kakada gizli kanada bakildi cikmadi, ben yumurta yiyiyorum süt urunleri ve sut urunlerinin icine girdigi herseyi yasakladi, gaz yapici seylerdende uzak durucaksin dedi doktorum susam ve tahinde cikolata bunlarin icinde dana eti yasak dedi ama yiyiyorum ben dokunmadi sanirim ama bebegim tamda rahatlamadi zaten kolik bebek zorlaniyor en son yapilan alerji testleri negatif cikti ama doktorum bazen cikabiliyor dedi takipte olucaz dedi, siz test yaptirmadinizmi?
Oy masallah pamuk prenseseEmiştik uyuduk sahur hazırladım şimdi bende uyumaya hazırlanıyorum.
Kızlar bi yazıyım yazıyım diyorum fırsat bulamıyorum buraya girmeye. Bebekleriniz takip ediyorlar mı parmaginizi veya sizinle göz iletişimi kuruyormu?
Kızımın gözlerine baktıkça içim eriyor. Ona öyle bi baglandım ki göremeyecek korkusu sardı beni. Herşeyimi Asyaya göre ayarlıyorum.
Albinolar güneşten çok etkileniyormuş güneş kremimizi araştırıyorum hangisi daha etkili ve rahatlatıcı diye. Gruplara üye oldum herkesten birşeyler öğreniyorum.
Göz teması.icin renkli nesneler ile oynatmami söylediler erken yaşta ne kadar çok ilgilenirdem o kadar çabuk görme yeteneğini kazanırmış. Burda Ankarada albinizmli cocuklara bakan göz hastalıkları bir dr varmış Aysun idil diye. Virusten sonra ona goturecegim. Aynı zamanda görme eğitimi veren rehabilitasyona da gidebilirmiş.
Rabbim hakkımızda hayırlısını versin.
Şimdilik bizde durumlar böyle. Bakalim yasayip göreceğiz.
Evet gectiAğlatma mi diyor? Tam kafayı yemelik. He bağıra cağıra dogurdugum bebeği bilerek aglatiyorum çünkü manyağım ben deseydin. Ya benim de en sinir olduğum soru bu: Neden ağlıyor? Bi karikatür vardı çünkü essegin ..... dolayı diye tövbe estağfurullah. Ya vallahi sabrini siniyor şu an. Anlar ama biraz geç olacak. Geçen ben de alerji için endişelendim. Gittim sarıldım işte korkuyorum vs dedim. Ben çaya bakayım dedi kalktı. Geldi suratım beş karış. Ne oldu diyo. Dedim insan hiç mi teselli etmez korkma demez. Ya lohusalık da bitti noluyo sana diyo. Dedim sus lohusaligi ben değil sen yaşadın zaten. İkinci patlamam da buydu. Yine bunlar ufak. Huyumu biliyor büyük patlasam sağlam kavga edicez o yüzden bunlar ona yetiyor sanırım, biraz daha normal şimdi. Ben ta ilk günlerde yazmıştım. O zaman kimse benimki de böyle dememisti ay çok yalnız hissetmistim kendimi ya.
Kavgayı çıkarınca da gulebilecek mi bakalım.
Canım sütü bırakınca mukus geçti mi?
Tamam canim cok sagolCanım ben geceden suyun içine kuru incir atıyorum. Sabaha kadar bekliyor suyuyla birlikte inciride yiyorum . Benim o gün gögüslerim baya dolmuştu. Bi dene istrsen
canım zeytinyağını nasıl verdiniz merak ettimKızlar yazmıştım cevap veren olmamış kızım kakasını yapmamıştı demiştim çiş yapıyordu sadece zatrn vitamin kullanıyordu vermiştim öğlen ama akşama doğru zeytinyağı verdi kayınvalidem bir yaptı bir yaptı anlatamam . Her zaman böle olmaz da sanki rahatladı ama çok hareketli olduğundan mıdır nedir .geç dalıyor sürekli ayaklar eller hareket halinde . Allahım sağlıklı sıhhatli büyütürüz inşallah .
Canım benimki takip ediyor parmağımı, hatta direk beni takip ediyor ama sesimden mi buluyor bilmiyorum.Emiştik uyuduk sahur hazırladım şimdi bende uyumaya hazırlanıyorum.
Kızlar bi yazıyım yazıyım diyorum fırsat bulamıyorum buraya girmeye. Bebekleriniz takip ediyorlar mı parmaginizi veya sizinle göz iletişimi kuruyormu?
Kızımın gözlerine baktıkça içim eriyor. Ona öyle bi baglandım ki göremeyecek korkusu sardı beni. Herşeyimi Asyaya göre ayarlıyorum.
Albinolar güneşten çok etkileniyormuş güneş kremimizi araştırıyorum hangisi daha etkili ve rahatlatıcı diye. Gruplara üye oldum herkesten birşeyler öğreniyorum.
Göz teması.icin renkli nesneler ile oynatmami söylediler erken yaşta ne kadar çok ilgilenirdem o kadar çabuk görme yeteneğini kazanırmış. Burda Ankarada albinizmli cocuklara bakan göz hastalıkları bir dr varmış Aysun idil diye. Virusten sonra ona goturecegim. Aynı zamanda görme eğitimi veren rehabilitasyona da gidebilirmiş.
Rabbim hakkımızda hayırlısını versin.
Şimdilik bizde durumlar böyle. Bakalim yasayip göreceğiz.
Canım çok özür dilerim mesajının bildirimi gelmemiş. Yazdığını şans eseri şimdi gördümBu aktardan aldığımız taneli olan dimi? Tam olarak nasıl hazırlıyosunuz yazarmısın lütfen? Uykuya dalmasına yardımcı oluyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?