Allahım maşallahhh sanaa
Biz de talibiz kızımızaÖnce bir damadı görmem lazım
Peki böyle düğme gibi dışarıda dimi?Bizde yok ama bana normal geldi göbeği.
Hahaa, benimkini de muhtemelen erkeğe benzetiyorlardırBizimkininde mavi gibi duruyo dedesine çekmiş sanırım adamı sevmiyorum ama göz rengini alsa fena olmazne güzel saçları var bizimkini bugun erkek sandılar hastanede sjsjajsjs
Ay maşallah ona minnoşBu da bizim minnoş un saçlarıdökülecek sanırım daha bu saçlar ...
Canım birseyi merak ediyorum kolik bebeklerde diyorlar ya gunun 3 saati aynı saatlerde aglıyor gibi öyle bir durum varmı. Benm bebegımınde asırı gazı varda o da memede gazdan dolayı kavga ediyor ama doktor alerjiden şüphelendi sırtında kızarıklıkta oldugu içinKızlar bugun doktordan geldik benim kız 4300 olmus bir ayda 1.5 kilo almış tosbik boyuda 56.5cm. İşitme testimizide geçtik. Yalnız doktor bebeğimin kolik olduğunu söyledi beyaz tenli bebeklerin sorunu bu dedi. Hapşırmasını sordum alerjik oldugunu söyledi. Karnı yine şişmişti vurdu karnına pat pat bu gaz işte karnı hava dolu dediben ama ağlamıyor nasıl kolik dedim bu sürekli ıkınması memede kavga etmesi sürekli gaz sancısı kolik oldugunu gösterir dedi bir de vajina temizliğini sordum oraları elleme karıştırma sakın dedi bir de ıslak mendil kullanma pamuk ve suyla temizle sadece dedi. Kaka gelmediği sürece elleme dedi kaka gelirse orayı temizle dedi. Aşımızıda olduk evimize geldik duş aldık uyudu hemen. Bu arada hipp mama aldım sma bitince bunu denicem bakalım belki bi nebze gazını azaltır. E bebekten hamak siparişi verdim kolik bebeklere iyi geliyormuş okuduğum kadarıyla. Benden şimdilik bu kadar
Belki işe yarar ben her gün kucağımda iki dizimin arasında tutuyorum kızımı dizleri bükük oluyor tuvalete oturur gibi oluyır hemen ıkınıp yapıyor kakasınıBugün 3.gün kızım hala kaka yapmadı sabah zeytinyağı verdim bir çay kaşığı masaj yaptım karnına inş.yapar çok acı çekiyor kıvranıyor uykusundan çığlıkla uyanıyor gaz çıkarıyor bol bol ama kaka yok
Benimki erken doğduğu için doğması gereken tarihe göre gelişimi devam ediyor gibi geliyor bana canım. Gülmeye başladı, bizi, takip ediyor ama agulama başlamadı. Ağzımıza bakıp laf bekliyor bir de. Elini kontrol etmeyi öğrendi ağzına götürüyor.yani tam 2 aylık gibi değil ama prematüreler öyle oluyormuş normalde 1 aylık olacaktı yine ona göre iyi gibi gelişimi.Canım senin bebiş baya büyüdü maşallah. Nasıl bir düzen var mı dedikleri gibi merak ettim. Etrafını seni tanıyor mu, sesler çıkarıp tepki veriyor mu mesela? Çok merak ediyorum 40dan sonra 2 aylığa yakın nasıl oluyorlar.?
Aynen uyku eğitimi için erken 4. Ay en iyisiBenimki erken doğduğu için doğması gereken tarihe göre gelişimi devam ediyor gibi geliyor bana canım. Gülmeye başladı, bizi, takip ediyor ama agulama başlamadı. Ağzımıza bakıp laf bekliyor bir de. Elini kontrol etmeyi öğrendi ağzına götürüyor.yani tam 2 aylık gibi değil ama prematüreler öyle oluyormuş normalde 1 aylık olacaktı yine ona göre iyi gibi gelişimi.
Düzen henüz çok yok gibi bir gün iyi bir gün kötü belli olmuyor. Genelde uyku modundayız halen. Düzenleri genelde dönmeye başladıktan sonra oluşur. Dönmeye başlayınca gazlarını dahs rahat çıkarırlar gaz sıkıntısı olmayınca uykuları daha kesintisiz olur. O yüzden uyku eğitimi de 4.aydan sonra verilir. İlk 4 ay herşey mübahben 4 ay dolunca başlıycam inşallah uyku eğitimine gecikmeden
Canımmm Asya Kuzumuza şifalar sağlıklar dilerim. İnşallah korktuğun gibi olmaz, gözleri de kendi de sapasağlam, büyür gider inşallah. Asyaya sağlıklar diliyorum sevgilerimi gönderiyorum.Emiştik uyuduk sahur hazırladım şimdi bende uyumaya hazırlanıyorum.
Kızlar bi yazıyım yazıyım diyorum fırsat bulamıyorum buraya girmeye. Bebekleriniz takip ediyorlar mı parmaginizi veya sizinle göz iletişimi kuruyormu?
Kızımın gözlerine baktıkça içim eriyor. Ona öyle bi baglandım ki göremeyecek korkusu sardı beni. Herşeyimi Asyaya göre ayarlıyorum.
Albinolar güneşten çok etkileniyormuş güneş kremimizi araştırıyorum hangisi daha etkili ve rahatlatıcı diye. Gruplara üye oldum herkesten birşeyler öğreniyorum.
Göz teması.icin renkli nesneler ile oynatmami söylediler erken yaşta ne kadar çok ilgilenirdem o kadar çabuk görme yeteneğini kazanırmış. Burda Ankarada albinizmli cocuklara bakan göz hastalıkları bir dr varmış Aysun idil diye. Virusten sonra ona goturecegim. Aynı zamanda görme eğitimi veren rehabilitasyona da gidebilirmiş.
Rabbim hakkımızda hayırlısını versin.
Şimdilik bizde durumlar böyle. Bakalim yasayip göreceğiz.
Maşşallah canım dökülmez belki benim kızlarımın saçları dökülmedi ben kestirdim hepBu da bizim minnoş un saçlarıdökülecek sanırım daha bu saçlar ...
Benim de az kuzum ne yaptıysam çoğaltamadım. Bebeğim iki memeyi de emiyor ama süt bitince ağlıyor bağırıyor sonrasında mama veriyoruz. Az da olsa anne sütü bağışıklık sistemi için iyi, mama da besliyor büyütüyor. Canlarına sağlık versin Rabbim. Sütlerimizin dolup taşması dileğiyle...Kizlar gecenin bu saatinde mastit olan gögsumu sagiyorum cunku bebegim emmek istemiyor cunku sut az biberondaki tazikli gelizi istiyor 20 dk 30 cc anca geliyor napicam ben 30 cc bebegi doyurmazki bu memeyimi birakicak cildiricam bir yol gosterin bu sutun cogalmasi bebegimin mememi almasi lazim iltahapli diyemi yada sutum azmi diye almiyor antibiyotik kullaniyorum omu tadini boxuyor anlamadim
Amanın maaşallah
Uyurken mama mı veriyorsunuz peki ? Bir de mamayı emziren anneler ne ile veriyorsunuz ?? Şu an ödüm kopuyor , her memeyi tutuşumda diliyle değiyor önce , eyvah diyorum unuttu emmeyiMaşşallah canım dökülmez belki benim kızlarımın saçları dökülmedi ben kestirdim hep
Uyku arasında benimki asla emmez ağzını mıç mıç yapmaya başlayınca emzirebiliyırum sadece. Kendi uyanacak da öyle beslenecek. Karnı toksa sakinleşmek, vs için beni emmez. Huyları şimdiden belli oluyor işteöğlen kolay uyudu ikindi uykusunda ayakta sallamayı istemedi beyfendi kucağımda gezinip pış pış yaptım öyle uyudu. Huylu şey
Evet canım hafif dışarda duruyor ama yapısal bişey olabilir doktor görüp bişi demediyse demekki sorun yok bazı bebeklerin çıkık oluyor.Peki böyle düğme gibi dışarıda dimi?
Hahaa, benimkini de muhtemelen erkeğe benzetiyorlardır
Ya kendi annem ve babam benim kıziçin bu aynı babası ve babannesi diyorlar. Ben de bana benzetmek için yer arıyorum ama her gören babası diyor. Ben de eşim de şahsen kimseye benzetemiyoruz ya.. Gözleri tabi şimdilik mavi gibi ama eşimin tarafında renkli göz sıfır.. Benim yeşil, bizim taraf da hep renkli yeşil ya da mavi.. Bakalım sürpriz yumurtadan ne çıkacak
Valla benimde aklıma kolik gelmedi ama simdi düşününce kolik belirtileri vardı mesela aksam bu saatlerde hep mızmızlanıyo özellikle yemek saati masaya oturuyoruz hep bi mızmız. Böyle bağırarak ağlamıyor ama hep mızmızlanıyo ıkınıyor kıvranıyor falan. Meme arayıp memeye kavga ediyo bir de süpürge açıkken hep sakin oluyordu demek belirtiymiş. Benim kızımda bi kırmızılık falan olmadıgı için alerji demedi. Ama kolik bebekler alerjiyede yatkınmış zaten.Canım birseyi merak ediyorum kolik bebeklerde diyorlar ya gunun 3 saati aynı saatlerde aglıyor gibi öyle bir durum varmı. Benm bebegımınde asırı gazı varda o da memede gazdan dolayı kavga ediyor ama doktor alerjiden şüphelendi sırtında kızarıklıkta oldugu için
Evet aynı gri mavi şu an.. Sanırım daha da çok var kesin belli olmasınaEvet canım hafif dışarda duruyor ama yapısal bişey olabilir doktor görüp bişi demediyse demekki sorun yok bazı bebeklerin çıkık oluyor.
Benim kızımda kim görse eşime benzetiyor beni sinir ediyorlareşimde bana benzetiyor benim gönlüm olsun diye sanırım gözleri nasıl griyle mavi arası mı suan bizimki öyle duruyo ama değişir mi bilmiyorum
Valla benimde aklıma kolik gelmedi ama simdi düşününce kolik belirtileri vardı mesela aksam bu saatlerde hep mızmızlanıyo özellikle yemek saati masaya oturuyoruz hep bi mızmız. Böyle bağırarak ağlamıyor ama hep mızmızlanıyo ıkınıyor kıvranıyor falan. Meme arayıp memeye kavga ediyo bir de süpürge açıkken hep sakin oluyordu demek belirtiymiş. Benim kızımda bi kırmızılık falan olmadıgı için alerji demedi. Ama kolik bebekler alerjiyede yatkınmış zaten.
Aldım çok rahat gibi içine koyduğum an sakinliyor. Ama şu e gündür aşırı huysuz atak hafta si ondan mi kakasini yapmadi birde çok yoruldum..Alacam diyordun aldinmi cnm iyi olmus kuzucuklar rahat etsinler.
Canim hiç endişe yükleme kendine, Asya kızımız çok güzel görecek ınsallah icini ferah tut sen.Emiştik uyuduk sahur hazırladım şimdi bende uyumaya hazırlanıyorum.
Kızlar bi yazıyım yazıyım diyorum fırsat bulamıyorum buraya girmeye. Bebekleriniz takip ediyorlar mı parmaginizi veya sizinle göz iletişimi kuruyormu?
Kızımın gözlerine baktıkça içim eriyor. Ona öyle bi baglandım ki göremeyecek korkusu sardı beni. Herşeyimi Asyaya göre ayarlıyorum.
Albinolar güneşten çok etkileniyormuş güneş kremimizi araştırıyorum hangisi daha etkili ve rahatlatıcı diye. Gruplara üye oldum herkesten birşeyler öğreniyorum.
Göz teması.icin renkli nesneler ile oynatmami söylediler erken yaşta ne kadar çok ilgilenirdem o kadar çabuk görme yeteneğini kazanırmış. Burda Ankarada albinizmli cocuklara bakan göz hastalıkları bir dr varmış Aysun idil diye. Virusten sonra ona goturecegim. Aynı zamanda görme eğitimi veren rehabilitasyona da gidebilirmiş.
Rabbim hakkımızda hayırlısını versin.
Şimdilik bizde durumlar böyle. Bakalim yasayip göreceğiz.
Holmen milas aldım cnm. Hipp markayı doktora sordum mu. Ben şu son kutudan sonra sma dan nefret ettim çocuğum kakasini yapmadi 2 gün oldu birde 10 dk çalkalamamış rahmen sanki içinde nokta nokta kalıyor gibiHangisini aldın holmen milasmı yoksa holmen Marmaris mi? Bende sipariş vericem de kendi sitesinden alınca kaç güne geldi?
Maşallah bebişeBizm doktor da vajinayı çok ellemeyin dedi temizlerken, dudakları falan açıp..
Ya ben siliyordum krem kalıyor diyeSağol canım evet bizim doktorda aynısını söyledi çok karıştırma oraları dedi. Bende dedim beyaz seyler var olsun sen elleme dedi kaka gelmedikçe.
Aldım çok rahat gibi içine koyduğum an sakinliyor. Ama şu e gündür aşırı huysuz atak hafta si ondan mi kakasini yapmadi birde çok yoruldum..
Canim hiç endişe yükleme kendine, Asya kızımız çok güzel görecek ınsallah icini ferah tut sen.
Holmen milas aldım cnm. Hipp markayı doktora sordum mu. Ben şu son kutudan sonra sma dan nefret ettim çocuğum kakasini yapmadi 2 gün oldu birde 10 dk çalkalamamış rahmen sanki içinde nokta nokta kalıyor gibikendi sutumde yetmiyor yavrucuma o kadar moralim bozukki
Ya ben siliyordum krem kalıyor diyesilmeyeyim o zaman
Canım ben mamayı sormayı unuttum ama zaten gazlı o yüzden hipp aldım ama bitince buna başlicam belki daha iyi gelir yorumlar o yönde. Smada köpürme oluyor bunda yorumlara göre olmuyormuş inşallah iyi gelir bence sende dene zaten gazı var yani napsakta. Ben çok mama vermiyorum ama yine de değiştirdim mamasını sen birazcık fazla veriyorsan eğer dene derim. Bir de vajinal temizlikte o dudakları ayırmamak lazımmış. Bir de ıslak mendille temizleme mutlaka pamuk ve suyla temizle kız bebekler enfeksiyona cok acık dedi.Aldım çok rahat gibi içine koyduğum an sakinliyor. Ama şu e gündür aşırı huysuz atak hafta si ondan mi kakasini yapmadi birde çok yoruldum..
Canim hiç endişe yükleme kendine, Asya kızımız çok güzel görecek ınsallah icini ferah tut sen.
Holmen milas aldım cnm. Hipp markayı doktora sordum mu. Ben şu son kutudan sonra sma dan nefret ettim çocuğum kakasini yapmadi 2 gün oldu birde 10 dk çalkalamamış rahmen sanki içinde nokta nokta kalıyor gibikendi sutumde yetmiyor yavrucuma o kadar moralim bozukki
Ya ben siliyordum krem kalıyor diyesilmeyeyim o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?