2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Kansuk fitil canım gliserin var içinde. Büyük kızıma da kullandık bundan. Bıçakla inceltip verdim 5 sn içinde yaptı kakasını
Canim.bu fitil ateş düşürüyor dime. Evde bulunsun diye eşime git eczaneden fitil.al dedim bundan vermiş ama fitili büyük görünce bunu çocuğa nasıl.kullanayim git geri ver dedim oda geri verdi.

Kızlar şimdi bebek 6 7 saat uyursa ac kalmazmi benim kiz gece 5 saat uyuyor uyandiriyorum bıraksam ac kalır altı doludur diye tedirgin oluyorum. Yanlış mı yapiyorum benim kiz doymasini ve ac olduğunu da çözemedi daha uyandirdigimda ac ise kıyameti koparıyor ee açsın madem neden uyanmıyorsun diyorum gündüzde uyumuyor böylede bir durumumuz var.

Canım uykusu bölündüğü için ağlıyordur bence. Kaç günlük bebeğin. Kilosuda iyiyse elleme bırak uyusun. Bizimki de gündüz ilk defa bugün uyudu

Evet doktor da öyle söyledi , takip et her beslenmede olursa ilaç başlarız demişti . Çok kusuyor , mamadan mı bilememiştim
Aptamilin reflüsü olanlar için maması var denediniz mi arkadasıma dr önermiş iyi gelmişti.çocugu çok sallamıycaksın demiş uyuturken,soguk bişey tüketme ve dediğin gibi gazını tam çıkartmak gerekiyomuş

Çok sevindim nasıl basladı rabbim daim etsin

Gazıda çıkarıyor mu bu fitil? 2 gün önce beline kadar kaka yapıp dolduran kızım 2 gündür yapmıyor doğru düzgün
Kakayla birlikte baya gaz da çıkardı
3 saat mi uyumadı canım? Benimki çok daha uzun süreler ayakta kalıyor.
3 saat uyanıklık fazla bizimkiler için çok yorulup ağlıyorlar bu sefer. 3 saat içinde kesik kesik kucağımızda falan uyudu işte.
Canim.bu fitil ateş düşürüyor dime. Evde bulunsun diye eşime git eczaneden fitil.al dedim bundan vermiş ama fitili büyük görünce bunu çocuğa nasıl.kullanayim git geri ver dedim oda geri verdi.
Ateş düşürücü etkisi yok canım bu fitil kabızlık, kaka yapamama durumlarında veriliyor gliserin var içinde kayganlaştırıcı yani. Eczacı eşime anlatmış verirken dikine kesin elinizle yumuşatıp verin diye ben öyle yapıyordum zaten eşim küçülttü verdik 5 sn sonra kakayla birlikte çıktı zaten.
Benimki de uyusa keşke 5 saat valla çıt çıkarmam varsın uyusun niye uyandıracan uyanınca beslersin uyku da gelişimleri için çok önemli. İlk zamanlar sarılık için uyandırdık sonra o dönem bitti gitti artık düzenleri oturacak 8 saat uyanmayıp uyuyan bebek biliyorum ben gündüz iyi beslenirse gece uyanmayabilir diyor uzmanlar. Bi süre sonra alışkanlık haline geliyor bu uyanıp uyanıp emmeler.

Aç olsa uyanır artık kendisi canım uyandırma sen sadece mama alan bebekler daha düzenli oluyor aslında her istediğinde emzirdiğimiz ve ölçüsünü bilmediğimiz için düzen de kalmıyor haliyle

Kızlar gözümde arpacık çıkıyor sanırım ya napsam ben buna bebeğe geçer mi
Acile git yarın bende uykusuzluktan kanlanmıştı önemsemedim pek bir baktım gözlerim şişti kan çanağınoldu acile gittim gözümü yıkadı göz enfeksiyonu bulaşıcı dedi damla veriş şimdi geçti gibi
Gitmezsen bizde göze süt sağmak iyi derler

Biz ağlama krizi tutu yine çıldıracam gazını yaptı kakasını yapmıştı açtım oynattık yok ağlıyor bu çoöuk daha
ha birde kızlar benim kzıım gülmeyi öğrendi sanırım eskiden kendi kendine güldüğü olurdu ama şimdi cik cik ve öpücük sesi çıkatıyorım bana bakıp gülüyor nasıl tatlı yaa

Valla kuzum al tabii. Hamileyken görmüştüm sen de niye boyle bişey yok deyince atayım dedim.

Tikkabilla Canım benimki de bir gün boyunca seninki gibi fiskirtarak kustu. Ben o gün süt urunleri ve yumurtayi kestim. Süt icmiyordum zaten gaz yapıyor diye ama peynir, yoğurt vs de kestim. Üç gün sonra doktora gittik. Kakasinda mukus da var benimkinin. Süt ve süt ürünlerini kes, on beş gün deneyelim dedi. Kakasinda kan olmadığı için sanırım şimdilik tahlil istemedi. Kirmizilik var.mi.diye sormuştu çünkü. Mama da yasak bize çünkü onda da süt var. Yeni açtığım kutu öylece kaldı. Canı sağ olsun minigimin. İnşallah gecici bir şeydir ben o gece bile emziremedim korkudan. Sağıp döktüm. Midesine dokunuyor gibi bir hali vardı. Emerken sinirlendi ya da rahatsız oldu mu mesela?

Hemen doktora mı gideyim bi sütü falan deneyeyim bi de sarımsak mı iyi geliyodu neydi

Hemen doktora mı gideyim bi sütü falan deneyeyim bi de sarımsak mı iyi geliyodu neydi
Canm galiba gözünde sıkıntı var ihmal etme aman deyim bak hem bebeğe bulaşmasın hemde göz çok önemli bak ben 10 yıldır gözümden çekiyorum ölene kdar da gözüm sorunlu ilerletme o yüzden görün doktora kesin

Paket çay yada çay demini temiz tülbente koy gözlerinde beklet bir süre o da iyi geliyor çaylar yapılmış yani demlenmiş kuru değil

Sma ile başlamıştık , kilo alımı iyi olunca doktor değiştirmedi mamayı . Ben de buna alıştı diğerleri daha çok gaz vs yaparsa diye denemedim hiç .sallama yapmıyorum zaten şimdilik . Bakalım inşallah tamamen bırakabilsek de gerek kalmasa Mamaya da .

Son düzenleme:
Çok sevindim nasıl basladı rabbim daim etsin
Amin inşallah . Çok aç değilken teklif etmek ve sütün az da olsa artması işe yaradı sanırım . Düzenli sağım yapmaya çalışmıştım. Pek düzenli yapamadım ama yine de iyi kötü artırdı sanki sütümü . Bakalım emerken inşallah daha çok artar da hiç bırakmaz .

Bende Humana caya basladim insallah iyi gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…