- 19 Mayıs 2015
- 1.837
- 3.274
- 333
- 39
Koz 9 yaşında oğlan 2 aylıkilk çocuk kaç yaşında ve cinsiyetleri ne ? ben cokk kızım olsun istedim 18 ay arayla 2 oğlum oldu yine de 3. e cesaret edemem. bunlara şükür diyorum.artik ogrendigim orgu modellerini oglanlarda degerlendirecem
tebessüm ettirdi bi yandan da ya bebekler de olsaydı dedim abooo tam curcuna ama büyüünce biraz çok eğlenceli olurdu eminimGünaydın kızlar dün gece uyuyabildiğim süre içerisinde gru bu gördümnisan anneleri havuzlu bir yerde buluşma düzenlemişiz birsürü kişi var herkes birbirine soruyor sen şu musun bu musun diye ve çocuklar yok yanımızda çok keyifliydi rüyada olsa bile havuza girmek sohbet etmek çok iyi geldi ha bire herşeye gülüyorduk
ben özel deterjaniyla yıkıyorum ya da kaynar su bekletip yıkıyorumKızlar biberonu her kullandıktan sonra kaynatıyor musunuz yoksa sadece yıkıyor musunuz??
aman canimmm... bekle acele etme valla şu anda çok zor oluyor başım dönüyor. onun altını açtım diğerine geç onu emzir onu doyur onunuyut diğerine geç vitamini verdik mi aşısı mi vardı hepsi karıştı. ama cidden karışıyor. misal dün küçük ağlıyor gaz sanıyorum meğer altını değiştirmeyi unutmusum çünkü büyüğü degistirmisim aklımda o kalmış. en az 3 yaş aralık olsun. haaa bi de gebelikte de zordu yani doğuma kadar nerdeyse kucağıma aldığım oldu kıyamadım ama hep korktum ya küçüğe birşey olursa. altını değiştiremedim istifra ediyordum kokudan. anne bebek arasındaki bağ zedelendi gibi geliyor. başkası altını acıyor uyutuyor sütten de kestim 12bucuk aylıkken. onun için şu anda günde 200 ml oğlana kendi sütümü sağıp veriyorum vicdan borcum var. küçüğe haksızlık oluyor diyorum bazen de. offf doluyum bu konuda. uzun oldu ama kusura bakma canimKoz 9 yaşında oğlan 2 aylık
Canım rota aşısı daha da ilerletti o doğru ama diğer aşılarda sıkıntı yaşamadım.zaten bu alerji illeti 2.ay aşısından sonra ortaya çıkmaya başladı vücudundaki egzamalar mukuslu kakalar kıpkırmızı popo arası kusma vs.muhtemelen bağışıklıkları baskılanıyor aşılarla,alerjiye direnç gösteremiyor vücut.ben öyle düşünüyorum.ama mecbur yaptırmak zorundayız.bu alerji illetini de çekeceğiz napalımcanim diğer aşılarda bir sıkıntı yasadin mı?alerjide aşı daha kötülüyor diyorlar..
Sterilizasyon da var başta kullandım şimdi uğraşmıyorum. Çok yer kaplıyor ya..Benim yengem çocuk doktoru her kullanmadan sonra kaynat diyor yaYa da sterilizasyon makinesi al dedi. ben de kendi deterjanıyla yıkıyorum bir kaç kullanımdan sonra kaynatıyorum 5 dk. BKGK Tikkabilla
Aynen bi de tanıdık çıkar korkusu varO kadar konusuyoruz valla merak ediyorum sizleri simalarinizi bebeklerinizi flan :) buraya koyunca silinmiyorda o yuzden cesaret edemiyorum
Canim.doktor.gunde 3 defa 2.5 cc ver dedi 2.5 cc 1 cay kasigi yapiyor oda 20 damla kadar flan ben sabah aksam veriyorum sadeceBiberon yıkama jeliyle yıkıyorum sadece..
Doktor mu öyle önerdi?
Aynen ya napsak ya nasil yapsak bence birimiz sosyal hsptaki adini paylassin hepimiz ekleyelim eklemek isteyenler tabiAynen bi de tanıdık çıkar korkusu var
Şikayet edecekler kesin sus susCanim.doktor.gunde 3 defa 2.5 cc ver dedi 2.5 cc 1 cay kasigi yapiyor oda 20 damla kadar flan ben sabah aksam veriyorum sadece
Aynen ya napsak ya nasil yapsak bence birimiz sosyal hsptaki adini paylassin hepimiz ekleyelim eklemek isteyenler tabi
54 günlük olduk ☺Aynen kuzum. Ya da sıcak su torbasına sar biraz ısınınca koy karnına.
Birebir aynı ya bizim bebişler o zaman. Siz ne kadarlık oldunuz.
Aman normal olsun kendimi çok yıpratıyorum ben doyuyor mu diye.
Haberinize anlayış gosteremiyorlarsa bence baya bi süre gorusmeyib ya nasıl bir saygisizliktir buKizlar dun bebis hic uyumadi gibi birsey sonra esimin ugak yigeninin dogum gunu oldugu aklimiza geldi internetten istedikleri bir seyo siparis ettik ( 2 cocuk vae bu arada ) sonra pasta alip gittik benim cocuk hic uyumamisti belki değişik ortamda uyur dedim birde gitmesem olmazdi zaten. Gittik cocuklar cok gurultu yaptilar bende baya stres oldum benim bebekte agladi gozunden uyku akıyordu sureklo diger odaya gidip geldim bi salladim bi meme verdim uyusun diye her neyse sonra pasta geldi mum yakildi odada mum koktu bende bebegi aldim kucagimda pispisliyordum ara holde esimin abisi gel flan dedi yok mum kokuyor dedim sonra cami acti bu ben diger tarafa gectim yine. Neyse sonra pastalar tabaklara kondu. Esimin abisinin esi cocuklardan birinin onune koymayi atlamis digeri tam aglarken abisi yengesiyle kavga etmeye basladi bahaneside ben oldum tabi bebek durmuyor diye neyse baya kavga ettiler bunlar bosu bosuna sesler yukseldi esimin yengeside agladi beni soylerken esimde cami aciyorsun biz evde cami acmiyoruz bebeğin oldugu yerde sen hep boylesin zaten flan dedi en son biz kalktk bende kusura banmayın sizide strese soktum dedim.
Eve geldik esime yazmis iste birsure gorusmeyelim hatta ailecek hic gorusmeyelim bebegi sabahtan aksama kadar uyutmadinizda bize gelince mi uğraşıyorsunuz flan sonrada silmis mesaji ama esim gormus.
Bu arada esimin abisi hep boyle tuhaf seylere takilip.buyutup kafasinda kurup kavga eden bir insan her zaman boyle seyler oluyor o yuzden yanyana binalarda oturmamiza ragmen fazla gorusmuyoruz cunku ne zMan görüşsek kavga cikiyor. Yani benimde canimi sikiyor bu durum sadece anlatmak istedim..
Hayır ne varsa bunda bende bunu anlamıyorumŞikayet edecekler kesin sus sus
Ayy yemeği çok güzeldir ağzım sulandı ben hamileyken canım çok çok çok çekmişti hem bulamam hemde yapamam diye yememiştim memlekete geldik doğumdan sonra annem 3 kere yaptı yedim benim süt idare eder gün içinde 2-3 kaşık mama veriyorum yine bugün tekrar söyleyim de anneme gidip toplayıp yiyelimcanım hic ısirgan otu denedin mi? yemegi ya da cayı.çoook süt yapiyormuş.hatta yemegini bir tabaktan fazla yersen mastit yapacak kadar süt indiriyormus.yani ayarinda yemeliymis.bir araştır istsersen.
Canım 10 güne kadar normal değil mi fitili doktor bu şekilde kullanabileceğini söyledi miAblacığım kadarıyla hepimizin evreleri aynı olerliyor kızlar şimdiki sorunumuz kabızlık bizimde 2 gün önce fitil verdim bugün bir daha verdim ya çocuk o kadar yapamıyor ki kakasini gazi kokuyor ya minicik bebeginoy oy sorunsuz olmaz elbet bebek büyütmek ama zormuş o ıkındıkça ağladıkça ben mahvoluyorum
Benimde gece 1-5 arası öyle sanırım her bebeğin belli saatlerde huzursuz oldukları anlar varKızlar benim bebişim her gün kurulmuş gibi sabah 5te uyanmaya başlıyor sonra öğleye kadar saat başı uyanıyor. Ondan sonra uykuları daha düzenli ama her gün aynı saatlerde böyle olması normal mi? Öğlen uyansa da emzikle falan sakinliyor ama gündüz mümkün değil.
Aynen cnm daha neler var abisi bana takmış ufacik birseyde tartisacak pozisyonda. Neden cunku ben fazla gorusmuyorum calisiyorken hafta ici gitmemizi yada bize gelmeyi istiyorlardi ama gercekten o kadar yoruluyordm ki aksam gelince bayiliyordum iki yemek yapacak halim kalmiyordu oraya gittigimizde fazla durmuyorduk 1 saat flan cunku çocuklar cok yaramaz kaldiramiyordum ben. Birde biz onlara gitmissek mutlKa onlarda bize gelecek hep boyle bir karsilikli bir ilski var bize geldiklerinde cocuklar durmuyor ve cok rahatlar boyle 1 2 saat oturup kalmak degil saatlerce duruyorlar bende yorgun oluyirdum birde evi temizle supur biraz pimpirikliyim o konuda bunuda biliyorlar. Haftasonlarida biz evde olmuyorduk o yuzden bana takmis durumda en iyisi merhaba merhaba olmakHaberinize anlayış gosteremiyorlarsa bence baya bi süre gorusmeyib ya nasıl bir saygisizliktir bu
Kaka sayısı biraz faZla geldi azcık azcık mu ediyor ben her çişte açmıyorum kakayıda bazen hemen açıyorum bazen bir saat sonra çünkü her az temizleyem alışsın diye Ama yine de günde 4-5 kez rahat beş değiştiriyorumNormal bence anormal olan benim ki.. azalması gerekiyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?