2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Ya kizlar bu uyku egitimini nasil verecez ben ayagimda sallamaya basladim ama gece soyle 10 da yatip sabah kalksa super olur. Bizim kizda gece 2 ye dogru yatiyir gunduz zaten uykusu yok sabaha karsida 6 gibi mama yiyor sonra gozler acik valla ben bayiliyorum artik

Gliserin kandık diye bisey eczaneden aldık direk doktora sormadim☺ evet kati benimki bezi kaldırıyorum yapışmış oluyor direk düşün civiksa kabız değil-dir bence
Dün kakası koyu yeşildi bu sabahta yaptı bira daha normaldi rengi üşütmüş sanırım doktora götürsemmi beklesemmi off

Canım benm kızımda yapamıyordu sanırım bu dönmde normal hepimize bakınca , 5 gun olmuştu artık dediğin gibi gazı kokuyordu. Ben arasa rrzene be biogaia kullnıyordum . Bugun emziğine zeytınyagı batırdım cok az onu emdi.. Demin ishal gbi gitti rahatladı cocuk

Ne guzrl demissin..
Tek cocugu olan arkadaslar mumkun okdugunca alin koklayin birakmayin alissa ne okur bi sure sonra tutamayacaksiniz..
Ben plansiz oldugu istemedigim halde bozuk psikiloji sahibi okdugum halde bayildim bu kiza. Zaten ilk bebegim cok hastalik yasadi bu sanki ilk bevek ama iste buyuk cocuk da ilgi istiyor evin isi bekliyor. Bana kalsa hic indirmem. Hos kizim da inmiir zaten yapistik birbirimize kucaga alma alisir lafina sinir oluyorum acikcasi..

Benimki de iki gundur durmuyor. Kucak ve meme hatta gezme istiyor.. deneyelim bunu tesekkurler.

kizlar merhaba.
bikac soum olacak.
kizimin sag ve sok goz kenarinda yani ust yanak gibi yerde sivilce tarzi seyler oldu 3 4 gundur. Ucu beyazi da var hatta siyah ucu okan da var.. optuk herhalde. Bazen kizariyor,bazen yayiliyor gibi.. puturlu yani elleyince. Napsak ki..
bir de kafasinda yattigi herde de kabuklanma ve hafif sivilcevolmus normal midir. Hava soguk gitti diye fazla giydirmisim olabilir mi etkisi..

kizlar bi sorum daha olacak. Firsatim olmuyor girmeye huysuz bu aralar hoş suanda da memede kiz..

45 gunkuguz bugun.. 2 ay dolmadan dedi doktorun birisi kalca icin.. ama geç veya erkende yaptiran var.. kafam karisti. Ayrica goz muayenesi de mi var bu aralar.. suana kadar sadece saglik ocagina gittik..diyorum acaba haftaya ozeldeki cocuk doktoruna mi gitsek yoksa cocuk devlet hastanesine mi... ama orda da virusku yatan hasta varmis 1 hazirandan sonra esneklik olcak simdi gelmeyin dedi danisma.. ama ozeldeki goz dkktoru kalca ultrason doktoru anlar mi ki cocuk doktoru drgil ya..
tabi bir dr rotavirus ve memenjit asilari var onkar ne zaman yapilacak.. oy da oy.. ne cok sordum tesekkur ettim simdiden..

Arkadaşlar oğlumun ağzı tükürük dolu ağzını emme hareketi yapıyor şap şap diye ağzından bir sürü tükürük çıkıyor normal mi bu durum anlamadım bir buçuk aylık bebekte tükürük mü olur.var mu hiç benim gibi bebeğinin ağzı tükürüklenen

kizlar ya yine ben.
Kizim 3.475 dogmustu..32 gunlukken asiya gittigimizde battaniyesiyle 5.380 cikmisti bebek
.ebe 5.100 diye yazdi battaniyeyi dustu.
Bugun 46 gunluk evdeki tartiyla tartildik kucaga alip 5.500 ya da 5.600 cikti uzerinde bi atlet bi zibin var sadece.. kilo alamamis dimi kizlar. Mama vermicem diye ugrasiyordum suttumden kilo alabiliyor mu diye. Yanlis mi yapmisim.
Yani iki haftada 400 gram almis sanirim. Hassas tarti yok ki baska da nasil tartabilirim bilmiorum
. Of.. acaba hep kucak istemesinin nedeni ac olmasi.miydi.. ama gogsumden sıkınca geliyordu sut,yuttugunu da duyuordum.. tabi bazen soluk.oluyor gece bi dolgun oluyor genelde..

Benimki de öyle bu aralar

Canım benim de öyle hatta doğduğu gün daha tükürük oynuyordu arasıra da boğazında kalıp öksürüyor aklım çıkıyor

Çok erken değil mi ya bağırsak paraziti falan yazıyordu internette aklım çıktı
İnternete bakınca hep öyle bana normal geliyor tabi bir anne az çok anlar gibi çoçuğun ciddi bir şeyi var mi istersen bir doktora danış Yinede bizim ki ilk saatlerden beri tükürüğü ile oynadığı için normal karşılıyorum

Işleri bitirdim Asya hanımı uyutmaya çalışıyorum. Uyusun hamur işi yapacağım biraz malum artık millet bebek görmeye gelmek istiyor.. bildiğiniz kolay ama lezzetli tarifleriniz var mı canikocanlar?
Canim pratiklik senden sorulur bence. 3 tane cocuk hele de kiz civil civil.. hepsinin hakkindan geliorsun masallah sana..
Ben kimseyi alamiorum eve koronadan oncede boyleydi.. disaridaki kiyafetleriyle gelicekler kimbilir nereleri oturdular, nereleri ellediler diye.. istoyorum ama iste rahat olamiorum nasil yapiorsun sen cok ibce dusunuorum dimi ordan oraya bir seyler bulasacak diye. Bi buyugum gecende parayi buyuk cocugun gomlegine kistirdi sonra o ellerle bebegi ellemek istedi ben istemedim. Ne bileyim ya offf..
Tarif pratik benim bildigim muzlu rulo pasta oluyor kremsantiyle de susleyince guzel de gorunuyor.. bi ara kek yapar gibi tuzlu poagaca yapiotdum tabi mayali gibi degil tuzlu peynirli kek gibi..ya da sut un kabartozudan hamur yogutup ince acip kesip yagda kizartma o da hemen oluyor.

Bana normal gibi geldi ama emin olamıyorsan sağlık ocağına gidip tattır bence. Bende senin gibi mama vermemeye direniyorum. Yutkunma sesini duyuyorsan süt vardır doyuyordur. Bazen benimde daha boş bazen daha dolu oda neye göre oluyor anlamış değilim açıkcası.

Valla şuan bir şekilde uykusunda ileride uyku eğitimi veririm diye düşünüyorum 6 aylıkken falan.

Kafasına zeytinyağı sürüyorum ben banyodan banyoya. Benim kızında çenesinde çıkmış. Buralar serin mecbur kat kat giyiyor benim kız. Onla alakası yoktur bence. İllaki döküntü oluyor bebeklerde ya.

Bende yarın aylık kontrolü için gideceğim. Aşılar hakkında tam bilgim yok ama çocuk doktorunu da görün bence canım.

Canım 10 güne kadar normal değil mi fitili doktor bu şekilde kullanabileceğini söyledi mi
5 günü pek aşırma dedi 5 gün olmustu yapamadiginda normal diyende var çocuk huzursuzlandı ben kullandım ikinip agladi baya verdim. Tam yapamadı givi hissettim huzursuzdu baya bugün tekrar verdim doktoruma değil ama çocuk hastanesinde çalışan bir hemsir var eşimin eniştesi ona sorduk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…