Bırak ütülemeyi kurutmaya fırsat kalmıyor o kadar çok üst değiştiriyoruz ki. Özellikle gece çişi çoğu zaman sırtına kadar çıkıyor. Gündüz de bazen kustuğu için, bir de banyo sonrası değiştir. Yıkamaya zor yetişiyorum.Kızlar bebeğinin çamaşırlarını ütülemeyi bırakan var mı
Üçüncü ay bağırsaklar düzene girince geçiyor. Ama üç aya kadar biraz zor. Benim ilk çocuğumda doktordan her ay başka gaz damlası istemiştim işe yaramıyor diye. Üçüncü ay verdiğini ''bu çok iyi geldi niye bunu baştan vermediniz diyeceksin aslında çocuğun bağırsakları düzeliyor ondan. Her çocuğa farklı sıralarla veriyorum hepsinin ailesi üçüncü ay verdiğimi beğeniyor niye bunu ilk ay vermediniz diyordu'' demişti.Kizlar 40 flan hikaye 40 dan sonrada zor bakalim biz yarin 2 aylik olucaz 3. Aydan sonra ne olacak onu bekliyorum gaz sikintimiz gecer ins.
Ben de bu lavabo işine çok özeniyorum da bir türlü denemedim. Ben de başlayayım. Islak mendilleri bebek hemşiresi de sadece dışarı çıkarken kullan demişti ben doğduğundan beri kullanıyorum .Bebegın altını acmadan once gidip suyu ayarlıyorum dirseğini tuttuğunda yanmıyırsa o sıcaklık iyidir. Sonra bebeği alıp gelip yıkıyorum. Onun için ayrı müslini var hep onunlada sılıyorum. Alışşsa daha kolay gelir
Nasıl bir gaza geldiysem şimdi kaka yaptı denedim çok rahat oldu. Ama yine önce ıslak mendille bir tur temizledim. Çiş olsa silmezdim ama kaka olunca sildim. Sen direk lavaboda mı yıkıyorsun kaka olduğunda da?Bebegın altını acmadan once gidip suyu ayarlıyorum dirseğini tuttuğunda yanmıyırsa o sıcaklık iyidir. Sonra bebeği alıp gelip yıkıyorum. Onun için ayrı müslini var hep onunlada sılıyorum. Alışşsa daha kolay gelir
5-6 ay arası başlar bu mod. İlk çocuğumdan biliyorum biraz erken oturmak isteyince doktorun önerisiyle emzirme yastığını arkasına destek yapıp içine sıkıştırıp oturtuyordum yarım yarım. 6 aydan sonra serersin yere örtüyü dökersin oyuncakları sana bile bakmaz ama oynamayı severse tabi, bir de hiç oyuncağa bakmayan bir grup var çok zor. İnşallah severler oyuncaklarla oyalanmayı.Ya kızlar bu neymiş allahasen? Alt tarafı yiyip, içip yatıcan ne diye zırlıyorsun be çocuk? Sabahtan beri sadece kahvaltı yaparken ayrıldık. Yeminle koala gibi olduk. Yanından ayrıldığım an başlıyor ağlamaya. Tuvalete zor kalktım. Ne zaman bunları oturtup, önüne oyuncakları yığıp türk kahvesi yudumlucaz ya?
Ben küvetin içine bir havlu serip sol elimle bebeğimi tutup sağ elimle de tasla su döküyorum. kafasını da yüzü aşağı doğru bakarken suyu hızlıca döküp sonra yüzünü elimle alttan siliyorum. Zaten üç dört tas su kafası için yeterli oluyor.canim benim kppuklu degil ama doktorlarda hic onemsemedi 2 3 doktora sordum bunu. Tahlil flan yaparak mi soyledi cnm bunu? Birde ne yapman lazim ? Eger oyleyse laktoz icermeyen mama kullanmam lazim sanirim
Canim benim doktor her mamaya koy dedi br cay kasigi ama ben sadece yapmadiginda gunde 1 sefer koyuyorum.
Ben iki kez utuledim daha da firsat olmadi ondan sonrada giydirmeden sac kurutma makinesi tuttum.
Ya bende tel yikayamam heralde vucudunu yikarimda kafasini nasil yapicam
Off ne çektin sen bu enfeksiyondan ya yokmu bu illetin bi çaresi yahuBugün doktoruma gittim kontrole, dikişler iyi, rahim düzelmiş. 1 aya adet olabilirsin de olmayabilirsin de ama korunun dedi. Kan tahlili ve idrar tahlili verdim. Sonuçlara netten baktım yine idrarda enfeksiyon tavan yapmış. Kurtulamadım şu illetten.. 1 yıldır aralıksız enfeksiyon olabilir mi ya? Kullandığım antibiyotiğin haddi hesabı yok. Bol su da içiyorum, temizliğe dikkat ediyorum. Enfeksiyon uzmanına bile gittim çare olmadı. Off off..
Ayy amin inşallahİzlediğim bir çocuk doktoru 2 ay dedi hatta.. 2 ay gaz problemi olur, 3 ay azalmaya başlar, 3 aydan sonra geçer dedi. Ay hadi inşallah..
Bende senin yazılarını cok seviyorum hep pozitif ve güzel seyler yazıyorsun hemde 3 cocugun olmasına rağmenböyle düşünmene çoook sevindim canim.sık sık yazmaya çalışırım inşallah.
zor zamanlar ama geçiyor hepsi. sonra zorlukları unutuluyor da o şaşkın halleri, minik elleri, mis kokulari özleniyor. o yüzden pozitif olmaya pozitif kalmaya çalışıyorum. biraz önce efkar basmıştı ev kalkmış kaçıyor, düzenli bir oda bile kalmamış diye senin mesajin da benim efkârimi dağıttı. çok teşekkür ederim.kocaman sarılıyorum sana.
İlk yerleştirirken yapmıştım zaten ondan sonra bu ne yahu ben bunları daha da ütüleyemem dedim ki ütüleyemedim deKızlar bebeğinin çamaşırlarını ütülemeyi bırakan var mı
Canım bebek senin doğuran sensin annesi de sensin en iyisini sen bilirsin. Ya tek yıkamaya korkuyorum file de yıkarım da kafasını nasıl yapıcam onu düşünüyorumAynen dogru soyluyosun ya cherry buyuklere bakarsak oo..
Tesekkur ederim hapsirik bilgisi icin canim.
Ben de iste esimle yikiorum bakalim.artik teke alismam lazim yavastan
Ben pamuğu içme suyuyla ıslattım bir kaba koydum ordan alıp kullanıyorum. Doktor bana sakın ıslak mendil kullanma dedi kız bebeklere önermiyormuş ondan beridir bende kullanmıyorum.Kizlar bebislerin altını neyle temizliyorsunuz ben alt silme pamuguyla siliyorum ama dayanmiyor cabuk bitiyor oda .
Canım ben bu ara iyi gibiyim ggaz damlası ve hipp mama iyi geldi bize bir de hamaktan aldım ve bi müziğimiz var onu açıyorum direk rahatlıyor sallanarak hamakta uyuyor.Kizlar 40 flan hikaye 40 dan sonrada zor bakalim biz yarin 2 aylik olucaz 3. Aydan sonra ne olacak onu bekliyorum gaz sikintimiz gecer ins.
Bi de gaz sancısı varsa seninki de koliğe benziyorKızlar ya benim bebe bu saatte hep aynı. Uyandı çok az emdi kakasını yaptı gazı çıktı. Ama düzgün emmedi memeyle kavga etti. Uyutmaya çalışıyorum uyumuyorda. Hep aynı saatte bu şekilde başlıyoruz gece 10a 11e kadar böyle neden acaba??
Memede süt var ağzı dolu sütü bırakıyor yutmuyor çok ilginç ya.
Kızz sen kayıpsın zaten demek senin minik cadı yapıştı yakanaYa kızlar bu neymiş allahasen? Alt tarafı yiyip, içip yatıcan ne diye zırlıyorsun be çocuk? Sabahtan beri sadece kahvaltı yaparken ayrıldık. Yeminle koala gibi olduk. Yanından ayrıldığım an başlıyor ağlamaya. Tuvalete zor kalktım. Ne zaman bunları oturtup, önüne oyuncakları yığıp türk kahvesi yudumlucaz ya?
ben de pamukla siliyorum canim. her alt açmada iki pamuk kullanıyorum. kizlarda bunlar yoktu normal pamuk kullanıyordum bu daha pratik geldi.Kizlar bebislerin altını neyle temizliyorsunuz ben alt silme pamuguyla siliyorum ama dayanmiyor cabuk bitiyor oda .
Off ne çektin sen bu enfeksiyondan ya yokmu bu illetin bi çaresi yahu
Ayy amin inşallah
Bende senin yazılarını cok seviyorum hep pozitif ve güzel seyler yazıyorsun hemde 3 cocugun olmasına rağmen
İlk yerleştirirken yapmıştım zaten ondan sonra bu ne yahu ben bunları daha da ütüleyemem dedim ki ütüleyemedim de
Canım bebek senin doğuran sensin annesi de sensin en iyisini sen bilirsin. Ya tek yıkamaya korkuyorum file de yıkarım da kafasını nasıl yapıcam onu düşünüyorum
Ben pamuğu içme suyuyla ıslattım bir kaba koydum ordan alıp kullanıyorum. Doktor bana sakın ıslak mendil kullanma dedi kız bebeklere önermiyormuş ondan beridir bende kullanmıyorum.
Canım ben bu ara iyi gibiyim ggaz damlası ve hipp mama iyi geldi bize bir de hamaktan aldım ve bi müziğimiz var onu açıyorum direk rahatlıyor sallanarak hamakta uyuyor.
Bi de gaz sancısı varsa seninki de koliğe benziyor
Kızz sen kayıpsın zaten demek senin minik cadı yapıştı yakanahepimiz aynıyız ama ben kucagımda uyutmuyorum çünkü zor oluyor kollarım ağrıyor. Ah ah su sıcak çay içemedim lafı efsane değil gerçekmiş onu anladım
Bizde de ilk haftanın sonunda başladı daha yeni yeni geçiyor. Çok kötüydü bir ara. Normal dedi doktor. Sonradan bir de cilt kuruluğu başladı yüzünde çok kaşındı kızardı yüzü böyle egzama gibiydi ona mustelanın stelatopya diye bir kremini verdi. Çok iyi geldi. Sivilce kendiliğinden yıkadıkça geçiyor ama uzun sürüyor. Sabahları yüzünü yıkar gibi ıslak bezle sil demişti bana bebek hemşiresi.kizlar merhba nasilsiniz.
size birsey soracaktim.
kizimin yuzunde bir suredir beyaz uclu sivilceler var goz kapagina da gecmis kafasinda da var. Ozellikle uzerine yattigi yerde. Diger yerlerde tek tuk.. yanaklarindaki siyah nokta haline gelmis. Nedir bunlar arkadaslar ne yapmak.lazim biliyor musunuz. Gecer diyor herkes. Foto atamadim.
Benim de üstünde sert şişlik vardı çoğu geçti bir taraf devam ediyor ama geçecek inşallah.. Seninki de geçer canım.. Ben meme ameliyatı olduğumda daha da sertti hatta hiçbir şey kalmadı şimdi..Tikkabilla benim sezeryan dikişlerinin üstü bildiğin sert bir şekilde şiş .geçenlerde Hem onun için hem de kırk sonrası kontrole gitmiştim . Benim doktor çok rahat , ödem oluşmuş diğer sezeryanda alırız dedi şişlikler için, spor için de istediğin her sporu yapabilirsin dedi . Adam bir rahat bir rahat
CecennnnnnnKızlar ya benim bebe bu saatte hep aynı. Uyandı çok az emdi kakasını yaptı gazı çıktı. Ama düzgün emmedi memeyle kavga etti. Uyutmaya çalışıyorum uyumuyorda. Hep aynı saatte bu şekilde başlıyoruz gece 10a 11e kadar böyle neden acaba??
Memede süt var ağzı dolu sütü bırakıyor yutmuyor çok ilginç ya.
Aynisi bizde var doktor opmeyin tükürükten dedi krem verdi hemsire anneden gecen hormonlar dedi . Ben kullanmadim her bebekte oluyor geciyor bunlar fazla takmiyorum kafasinda da varkizlar merhba nasilsiniz.
size birsey soracaktim.
kizimin yuzunde bir suredir beyaz uclu sivilceler var goz kapagina da gecmis kafasinda da var. Ozellikle uzerine yattigi yerde. Diger yerlerde tek tuk.. yanaklarindaki siyah nokta haline gelmis. Nedir bunlar arkadaslar ne yapmak.lazim biliyor musunuz. Gecer diyor herkes. Foto atamadim.
Esimle.yikadik cherry ama kafasi dedigin gibi panik.oldum. lulagina su gitti. Biraz da su icti gordugum.kadariyla. of of. Ibsallah bir sey olmaz.Off ne çektin sen bu enfeksiyondan ya yokmu bu illetin bi çaresi yahu
Ayy amin inşallah
Bende senin yazılarını cok seviyorum hep pozitif ve güzel seyler yazıyorsun hemde 3 cocugun olmasına rağmen
İlk yerleştirirken yapmıştım zaten ondan sonra bu ne yahu ben bunları daha da ütüleyemem dedim ki ütüleyemedim de
Canım bebek senin doğuran sensin annesi de sensin en iyisini sen bilirsin. Ya tek yıkamaya korkuyorum file de yıkarım da kafasını nasıl yapıcam onu düşünüyorum
Ben pamuğu içme suyuyla ıslattım bir kaba koydum ordan alıp kullanıyorum. Doktor bana sakın ıslak mendil kullanma dedi kız bebeklere önermiyormuş ondan beridir bende kullanmıyorum.
Canım ben bu ara iyi gibiyim ggaz damlası ve hipp mama iyi geldi bize bir de hamaktan aldım ve bi müziğimiz var onu açıyorum direk rahatlıyor sallanarak hamakta uyuyor.
Bi de gaz sancısı varsa seninki de koliğe benziyor
Kızz sen kayıpsın zaten demek senin minik cadı yapıştı yakanahepimiz aynıyız ama ben kucagımda uyutmuyorum çünkü zor oluyor kollarım ağrıyor. Ah ah su sıcak çay içemedim lafı efsane değil gerçekmiş onu anladım
Sagol canim ben de bir sey kullanmak istemedimAynisi bizde var doktor opmeyin tükürükten dedi krem verdi hemsire anneden gecen hormonlar dedi . Ben kullanmadim her bebekte oluyor geciyor bunlar fazla takmiyorum kafasinda da var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?