2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Kızlar bebeğinin çamaşırlarını ütülemeyi bırakan var mı
Bırak ütülemeyi kurutmaya fırsat kalmıyor o kadar çok üst değiştiriyoruz ki. Özellikle gece çişi çoğu zaman sırtına kadar çıkıyor. Gündüz de bazen kustuğu için, bir de banyo sonrası değiştir. Yıkamaya zor yetişiyorum.

Kızlar ya benim bebe bu saatte hep aynı. Uyandı çok az emdi kakasını yaptı gazı çıktı. Ama düzgün emmedi memeyle kavga etti. Uyutmaya çalışıyorum uyumuyorda. Hep aynı saatte bu şekilde başlıyoruz gece 10a 11e kadar böyle neden acaba??
Memede süt var ağzı dolu sütü bırakıyor yutmuyor çok ilginç ya.

Kizlar 40 flan hikaye 40 dan sonrada zor bakalim biz yarin 2 aylik olucaz 3. Aydan sonra ne olacak onu bekliyorum gaz sikintimiz gecer ins.
Üçüncü ay bağırsaklar düzene girince geçiyor. Ama üç aya kadar biraz zor. Benim ilk çocuğumda doktordan her ay başka gaz damlası istemiştim işe yaramıyor diye. Üçüncü ay verdiğini ''bu çok iyi geldi niye bunu baştan vermediniz diyeceksin aslında çocuğun bağırsakları düzeliyor ondan. Her çocuğa farklı sıralarla veriyorum hepsinin ailesi üçüncü ay verdiğimi beğeniyor niye bunu ilk ay vermediniz diyordu'' demişti.

Ben de bu lavabo işine çok özeniyorum da bir türlü denemedim. Ben de başlayayım. Islak mendilleri bebek hemşiresi de sadece dışarı çıkarken kullan demişti ben doğduğundan beri kullanıyorum .

Ya kızlar bu neymiş allahasen? Alt tarafı yiyip, içip yatıcan ne diye zırlıyorsun be çocuk? Sabahtan beri sadece kahvaltı yaparken ayrıldık. Yeminle koala gibi olduk. Yanından ayrıldığım an başlıyor ağlamaya. Tuvalete zor kalktım. Ne zaman bunları oturtup, önüne oyuncakları yığıp türk kahvesi yudumlucaz ya?

Nasıl bir gaza geldiysem şimdi kaka yaptı denedim çok rahat oldu. Ama yine önce ıslak mendille bir tur temizledim. Çiş olsa silmezdim ama kaka olunca sildim. Sen direk lavaboda mı yıkıyorsun kaka olduğunda da?

5-6 ay arası başlar bu mod. İlk çocuğumdan biliyorum biraz erken oturmak isteyince doktorun önerisiyle emzirme yastığını arkasına destek yapıp içine sıkıştırıp oturtuyordum yarım yarım. 6 aydan sonra serersin yere örtüyü dökersin oyuncakları sana bile bakmaz ama oynamayı severse tabi, bir de hiç oyuncağa bakmayan bir grup var çok zor. İnşallah severler oyuncaklarla oyalanmayı.

Ben küvetin içine bir havlu serip sol elimle bebeğimi tutup sağ elimle de tasla su döküyorum. kafasını da yüzü aşağı doğru bakarken suyu hızlıca döküp sonra yüzünü elimle alttan siliyorum. Zaten üç dört tas su kafası için yeterli oluyor.
Ne kadar anlatabildim bilemiyorum ama bir de bebek yıkama aparatları var. Bir bak istersen eltimde var bana verecekti henüz denemedim ama torununu yıkıyormuş çok rahat diyordu.

Off ne çektin sen bu enfeksiyondan ya yokmu bu illetin bi çaresi yahu
İzlediğim bir çocuk doktoru 2 ay dedi hatta.. 2 ay gaz problemi olur, 3 ay azalmaya başlar, 3 aydan sonra geçer dedi. Ay hadi inşallah..
Ayy amin inşallah
Bende senin yazılarını cok seviyorum hep pozitif ve güzel seyler yazıyorsun hemde 3 cocugun olmasına rağmen
Kızlar bebeğinin çamaşırlarını ütülemeyi bırakan var mı
İlk yerleştirirken yapmıştım zaten ondan sonra bu ne yahu ben bunları daha da ütüleyemem dedim ki ütüleyemedim de
Aynen dogru soyluyosun ya cherry buyuklere bakarsak oo..
Tesekkur ederim hapsirik bilgisi icin canim.
Ben de iste esimle yikiorum bakalim.artik teke alismam lazim yavastan
Canım bebek senin doğuran sensin annesi de sensin en iyisini sen bilirsin. Ya tek yıkamaya korkuyorum file de yıkarım da kafasını nasıl yapıcam onu düşünüyorum
Kizlar bebislerin altını neyle temizliyorsunuz ben alt silme pamuguyla siliyorum ama dayanmiyor cabuk bitiyor oda .
Ben pamuğu içme suyuyla ıslattım bir kaba koydum ordan alıp kullanıyorum. Doktor bana sakın ıslak mendil kullanma dedi kız bebeklere önermiyormuş ondan beridir bende kullanmıyorum.
Kizlar 40 flan hikaye 40 dan sonrada zor bakalim biz yarin 2 aylik olucaz 3. Aydan sonra ne olacak onu bekliyorum gaz sikintimiz gecer ins.
Canım ben bu ara iyi gibiyim ggaz damlası ve hipp mama iyi geldi bize bir de hamaktan aldım ve bi müziğimiz var onu açıyorum direk rahatlıyor sallanarak hamakta uyuyor.
Bi de gaz sancısı varsa seninki de koliğe benziyor
Kızz sen kayıpsın zaten demek senin minik cadı yapıştı yakana hepimiz aynıyız ama ben kucagımda uyutmuyorum çünkü zor oluyor kollarım ağrıyor. Ah ah su sıcak çay içemedim lafı efsane değil gerçekmiş onu anladım

eggplantlover canım ben kendimce bazı seyleri paylaşıcam seninle belki senin bebeğine de iyi gelir. Öncelikle emzirmeden önce bebe yağıyla o paylaştığın masajı yapıyorum daha sonra bebegi olabildiğince dik tutarak emziriyorum. Çoğunlukla emzirirken bezi doldurmaya başlıyor. Günde iki defa nurse harveys gaz damlası veriyorum bence iyi geldi. Daha sonra hamak beşik aldım ona koyup Buziki Orhan bebeğiniz ağlamasın adlı parçasını açıyorum. Orada yavaşca sallanırken sakinliyor ve uyuyor. Umarım senin de işine yarar

Kizlar bebislerin altını neyle temizliyorsunuz ben alt silme pamuguyla siliyorum ama dayanmiyor cabuk bitiyor oda .
ben de pamukla siliyorum canim. her alt açmada iki pamuk kullanıyorum. kizlarda bunlar yoktu normal pamuk kullanıyordum bu daha pratik geldi.

Gaz sancısı da değil sanki canım ya çok içli ağlamıyor ya da çıkarmaya çalışmıyor. Ayağımda sallıyorum skain sakin bakıp duruyor öyle. Emziğini atınca ağlıyor ama.

Bizde de ilk haftanın sonunda başladı daha yeni yeni geçiyor. Çok kötüydü bir ara. Normal dedi doktor. Sonradan bir de cilt kuruluğu başladı yüzünde çok kaşındı kızardı yüzü böyle egzama gibiydi ona mustelanın stelatopya diye bir kremini verdi. Çok iyi geldi. Sivilce kendiliğinden yıkadıkça geçiyor ama uzun sürüyor. Sabahları yüzünü yıkar gibi ıslak bezle sil demişti bana bebek hemşiresi.

Benim de üstünde sert şişlik vardı çoğu geçti bir taraf devam ediyor ama geçecek inşallah.. Seninki de geçer canım.. Ben meme ameliyatı olduğumda daha da sertti hatta hiçbir şey kalmadı şimdi..

Cecennnnnnn yeminle ayni durumdayim 3 gündür öyleyiz daha once de oyleydi hafif düzeldi gibi oldu sonra yine ayni . Dun mahvolduk 11 de bitti bugün yine basladi . Insallah sadece atak haftasi icin boyle oldular kolige bagladilar
SuRMeLi sen hamak beşik almıştım hangi siteden hangi ürünü aldin memnun musun kolik icin onu öneriyorlar

Aynisi bizde var doktor opmeyin tükürükten dedi krem verdi hemsire anneden gecen hormonlar dedi . Ben kullanmadim her bebekte oluyor geciyor bunlar fazla takmiyorum kafasinda da var

Esimle.yikadik cherry ama kafasi dedigin gibi panik.oldum. lulagina su gitti. Biraz da su icti gordugum.kadariyla. of of. Ibsallah bir sey olmaz.
Rahat insanlara, cok ozrniyorum. Ben bu takinti hastaligindan da, kaygidan da , panikten de kurtulamiycam galiba. Rahat annelik ne guzel bir sey keske bana da ugrasa

Bana biraz akil fikir verin nasil rahat cok dusunmeyen biri olunur. Temizlikmis pislikmis bulasmaymis deterjanmis hastalanir usur terler ooo bir suru dusunce.

Nasil yaptin onu canim pamuk surekli suda mi duuruyor cekiordur suuuyu. Ben buzdlabi posetine musluktan sicak su dolduruorumm pamuklari batirip onveden hazir ediorum ger seferinde zor oluyor.. icme suyu mu yapmak lazimdi.

Aynisi bizde var doktor opmeyin tükürükten dedi krem verdi hemsire anneden gecen hormonlar dedi . Ben kullanmadim her bebekte oluyor geciyor bunlar fazla takmiyorum kafasinda da var
Sagol canim ben de bir sey kullanmak istemedim
buyuk bi sknti olmasin insallah bunlar gecer dogru diyorsun.

Kızlar özel bir soru olacak ama nasıl korunuyorsunuz? Doktorum bana doğum kontrol hapı verdi, içiyorum ama hasta oldum acaba onla mı alakalı bilmiyorum? Bu konuda çok bilgisiz hissediyorum kendimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…