Hep yıkıyrum kaka da da çişte de canım. Once bi suyu ayarlıyorum lavaboda dirseğim yanmıyorsa sıcaklık iyi oluyor bebekler için. Lavaboda su akarken bebegı alıp geliyorum bir elimle tutup direk elimle poposunu suyun altında temzliyorum asıırı durmuyoruz zaten. Sonrada sadece bunn için kullandığım müslini var pamuk cinsinde onunla sarıp getiriyorum. Islaklığını alıyorum. Bezini tutuyorum. Tavsiye ederim sen rahatlarsın. Bebegınde rahat eder hem.Her defasinda mi yikiorsun. Nasil yapiorsun peki
Canım çok teşekkür ederim öncelikleeggplantlover canım ben kendimce bazı seyleri paylaşıcam seninle belki senin bebeğine de iyi gelir. Öncelikle emzirmeden önce bebe yağıyla o paylaştığın masajı yapıyorum daha sonra bebegi olabildiğince dik tutarak emziriyorum. Çoğunlukla emzirirken bezi doldurmaya başlıyor. Günde iki defa nurse harveys gaz damlası veriyorum bence iyi geldi. Daha sonra hamak beşik aldım ona koyup Buziki Orhan bebeğiniz ağlamasın adlı parçasını açıyorum. Orada yavaşca sallanırken sakinliyor ve uyuyor. Umarım senin de işine yarar
Doğru söylüyorsun canım.Benim kizim da oyle sanirim zamanla gececek. Biraz da nazarlaniyor olabilirler cok tatlilar cunkuu. Bi ara biz de yapisiktik. Hala ara ara oluyor canim.bilemioruz da dertleri nedir. Alismislar sanirim kucaga, sicakliga. Besige koyayim hemen uyaniyor yavrum. Bir yandan hosume gidior bir sure sonra istesem de gelmeyecek kucaga oglum.gelmior artik buyudu ya sipa.. ama iste bir yandan da yoruluor insan. Butun isler kaliyor. Ama olsun tadini cikaralim bence. Zaman hemen geciyor.
Suan bizimki de çıldırdı eşime verdim kafam şişti ya umarsızca sallıyor o daBir an önce o zamanlara ışınlayın beni o zaman
Kız bir ağlamaki sorma sanki bi yerini koparıyorlar. Kucağa aldığın an gözleri kapayıp uyuyor. Buraya giriyorum ama bazen okumakla kalıyorum tam yazcağım zaman huysuzlanıyor.2 gündür yıldım ya.
Canım filede aynen vucuduna yıkıyoruz kafasına gelince eşim onu dik tutuyor fileye ayakları değiyor kafasına direk su koymuyorum elimi kafasının üstüne koyup elime su dökerek kafasını yıkıyorum. Ben hiç kulağını kapatmadım bu şekilde dik olunca kulağına su gelmiyor zaten.File var canim. Yatiriyoruz ya vucudunu yikarken guzel ama kafasina gelince elimiz ayagimiza dolaniyor. Ben ters ceviriyorum o sirada tam.kulak kapatcakken esim suyu dokunce boyle oldu sanirim ya.
Pamuklari altini acmadan mi mesela 5 6 parca aliyorsun yoksa bi tane silip atip kutudan yine mi. Acaba elimize bulasiyor mudur tekrar temiz pamuklari ellememek mi lazim onu da dusunuorum bazen.
Canim seninki bebis buyusun, heryeri dagitsin gecer kendiliginden mecbur cunku yetisilmior minmaklara..
Benimki biraz daha takinti, hastalik boyutunda. Ne yazik ki. Sacma seyler dusunup, sacma seyler yapiorum. Annemle altli ustluyuz ama temiz olmadigini dushndugum icin yanina gitmek istemiyorum. Gelince banyo yapma geregi duyuyorum. Oglum orda simdi oynuyor sabahtir kimbilir nereleri elledi, neler yapti banyo yapmadan nasil alirrim eve onu dusunuorum. Cunku eger pisse falan omu elleyip sonra kizimi sonra mememi elliycem diye dusunuorum. Mesela annemler paspas yapinca oglum bastiysa ayaklarina deterjan gecmistir, eve gelince de hep elleyecek ayaklarini, ordan oraya gececek deterjan ve ya pislik diye dusunuorum. Mesela eskiden camasir suyu kullanirdim simdi uzerime sicrar, ve ya iyi durulanmaz bi sekilde bebegime zarari olur elimde ustumde kalir diye korkuyorum...
Benim ilaclarima baslamam lazim ama emzirmek istiyorumherkesin kucuk bebegi var sacmaliyorum evet koruyan Allah biliyorum da..
Buranin suyu da cok kirecli canim ya. Bak simdi tedirgin oldum.ben de icme.suyuyla yapayim ama her defasinda isitmak lazim. Bir de yikarken nasil olacak, o da ayni kirecli su. Oy da oy. Islak mendil de kullaninca kotu oluyor resmen kanayacak gibi kizariyor poposu. Pamuk en guzeli ben de deneyeyim senin yontemi.
Sen her gun yikiyorsun ya sonrasinda nasil giydiriyorsun..simdi firin gibi olmus kiz, acaba hafiften soysam mi yattigi oda sicak salona alsam sicak soguk olmus olacak cunku birden..
Dik tutuyoruz dedigin nasil oluyor esin havaya kaldiriyor sen suyu dokup elinle sivazlior musun. Kulaklarini iki parmakla kapatin diorlar ensesinden dogru ama ben tam beceremedim.
CAnım bu kadar panik olmayın bebeklerin kulağı suan su kacmazmış. Takip ettiğim bir uzman söylemişti.Kafasininesimle bile yapamadik desem.
Kulagina su kacti. Su yuttu.
Panik.olduk nasil ne yapacagimizi bilemedik bir yandan da usumesin derken. Keske dusuun altina hop sokup yikayabilsek 2 dakikada..
Nasil yapiorsunuz kulaklarini, kafasini, yuzunu yikarkeen kizlar.
Rica ederimCanım çok teşekkür ederim önceliklebenimki acıkınca uykudan uyanıp ağlamaya başlıyor. Öyle bir ağlıyor ki altını açmak bile mümkün olmuyor. O müziği ben de dinletiyorum sakinleştiriyor biraz olsun. Gaz damlasını inatla doktor vermedi. Biogaia damlayı ona sormadan kullanmaya başladım. Dediğin damlayı da alacağım. İkisini bir kullanabilirim herhalde dimi
Ben sleepy ıslak mendil kullanıyorum pamuk ve suyla ulaşabileceğimi sanmiyorum☺Kizlar bebislerin altını neyle temizliyorsunuz ben alt silme pamuguyla siliyorum ama dayanmiyor cabuk bitiyor oda .
Canım bak bizde file kullanıyoruz . Kovasında suyunu ayarlıyorum. Odanın ısısınıda ayarlıyorum . Ben bebeği yıkarken elektrikli ısıtıcı kullanıyorum mesela. Neyse suyunu ayarlıyorum. Bebeği yatırmadan once filesine hazırladığımı sudan döküyorum hem altta akınca biraz buharda yapıyor bebeğe. Bebegı yatırıyorum. Yavas yavas döküyorum tasıyla. Zaten sakin ol ki oda korkmasın. Acele etmiyorum yani. Konusa konusa döküyorum. Sonra bi tane pamuksu bezi var ona sabun yapıyorum onunla vücudunu temzliyorum. Su döküyor buarada eşim. Sonra arkadasına döndürüyoruz. Aynı işlem. Sonra arkası dönükken sampuan yapıyruz tepeden döküyoruz suyu akıyr ama yüzüne gelmesin diye ugrasmıyorum ki alışsın. Sonra bitiyor yani. Ben bi kere şampuanla bir kere sampuansız yıkıyorum. Sonrada eğer o gün gazlıysa huysuzsa göbek ve ayak altına elma yagı yapıp. Ayagıyla göbeğine müslim bezleri ütüleyip sarıyorum giydiriyorum. Rahat ediyor bebek.File var canim. Yatiriyoruz ya vucudunu yikarken guzel ama kafasina gelince elimiz ayagimiza dolaniyor. Ben ters ceviriyorum o sirada tam.kulak kapatcakken esim suyu dokunce boyle oldu sanirim ya.
Pamuklari altini acmadan mi mesela 5 6 parca aliyorsun yoksa bi tane silip atip kutudan yine mi. Acaba elimize bulasiyor mudur tekrar temiz pamuklari ellememek mi lazim onu da dusunuorum bazen.
Canim seninki bebis buyusun, heryeri dagitsin gecer kendiliginden mecbur cunku yetisilmior minmaklara..
Benimki biraz daha takinti, hastalik boyutunda. Ne yazik ki. Sacma seyler dusunup, sacma seyler yapiorum. Annemle altli ustluyuz ama temiz olmadigini dushndugum icin yanina gitmek istemiyorum. Gelince banyo yapma geregi duyuyorum. Oglum orda simdi oynuyor sabahtir kimbilir nereleri elledi, neler yapti banyo yapmadan nasil alirrim eve onu dusunuorum. Cunku eger pisse falan omu elleyip sonra kizimi sonra mememi elliycem diye dusunuorum. Mesela annemler paspas yapinca oglum bastiysa ayaklarina deterjan gecmistir, eve gelince de hep elleyecek ayaklarini, ordan oraya gececek deterjan ve ya pislik diye dusunuorum. Mesela eskiden camasir suyu kullanirdim simdi uzerime sicrar, ve ya iyi durulanmaz bi sekilde bebegime zarari olur elimde ustumde kalir diye korkuyorum...
Benim ilaclarima baslamam lazim ama emzirmek istiyorumherkesin kucuk bebegi var sacmaliyorum evet koruyan Allah biliyorum da..
Buranin suyu da cok kirecli canim ya. Bak simdi tedirgin oldum.ben de icme.suyuyla yapayim ama her defasinda isitmak lazim. Bir de yikarken nasil olacak, o da ayni kirecli su. Oy da oy. Islak mendil de kullaninca kotu oluyor resmen kanayacak gibi kizariyor poposu. Pamuk en guzeli ben de deneyeyim senin yontemi.
Sen her gun yikiyorsun ya sonrasinda nasil giydiriyorsun..simdi firin gibi olmus kiz, acaba hafiften soysam mi yattigi oda sicak salona alsam sicak soguk olmus olacak cunku birden..
Dik tutuyoruz dedigin nasil oluyor esin havaya kaldiriyor sen suyu dokup elinle sivazlior musun. Kulaklarini iki parmakla kapatin diorlar ensesinden dogru ama ben tam beceremedim.
Ay inşallah canim insallah darisi size olsunSleepy yenidoğan ıslak mendil
Darısı başımızaaa
E ya bir daha doğurmazsan nolacak peki o ne saçmalık@Tikkabilla benim sezeryan dikişlerinin üstü bildiğin sert bir şekilde şiş .geçenlerde Hem onun için hem de kırk sonrası kontrole gitmiştim . Benim doktor çok rahat , ödem oluşmuş diğer sezeryanda alırız dedi şişlikler için, spor için de istediğin her sporu yapabilirsin dedi . Adam bir rahat bir rahat
Canım gazdan meme reddi yapıyor olabilir hep aynı saatte olması acaba kolik mi dedirtti bana insallah degildir amaKızlar ya benim bebe bu saatte hep aynı. Uyandı çok az emdi kakasını yaptı gazı çıktı. Ama düzgün emmedi memeyle kavga etti. Uyutmaya çalışıyorum uyumuyorda. Hep aynı saatte bu şekilde başlıyoruz gece 10a 11e kadar böyle neden acaba??
Memede süt var ağzı dolu sütü bırakıyor yutmuyor çok ilginç ya.
Yaptığın ne var demi yat uyu yok☺☺ ahh ahh kulağım kapıda sürekli benimde ses geliyor ku diye o kadar sık ağlıyor ki türk kahvesi içmek istersem kocamı içerde bırakıp tek içmem lazimYa kızlar bu neymiş allahasen? Alt tarafı yiyip, içip yatıcan ne diye zırlıyorsun be çocuk? Sabahtan beri sadece kahvaltı yaparken ayrıldık. Yeminle koala gibi olduk. Yanından ayrıldığım an başlıyor ağlamaya. Tuvalete zor kalktım. Ne zaman bunları oturtup, önüne oyuncakları yığıp türk kahvesi yudumlucaz ya?
Valka bende şu an ona pasladım, içerde uyutmaya çalışıyor ama muhtemelen eşim uyuyacak bizim kız yine fıldır fıldırSuan bizimki de çıldırdı eşime verdim kafam şişti ya umarsızca sallıyor o da
Canım filede aynen vucuduna yıkıyoruz kafasına gelince eşim onu dik tutuyor fileye ayakları değiyor kafasına direk su koymuyorum elimi kafasının üstüne koyup elime su dökerek kafasını yıkıyorum. Ben hiç kulağını kapatmadım bu şekilde dik olunca kulağına su gelmiyor zaten.
Şimdi evdeki kapaklı bir saklama kabına pamuklari koyuyorum ne kadar alırsa üstüne içme suyunu döküyorum onlar ıslanıyor ama dediğim gibi suyun içinde yüzmüyor. Bir de sıcak su falan değil normal su koyuyorum zaten ıslak mendilde kullansan sıcak olmuyor ki. Sonra altını değiştircem zaman kapağını açıp 2-3 tane pamuğun suyunu sıkıp kapağa hazırlıyorum sonra altını açıp silip bezin içine atıyorum. Kolay oluyo her seferinde uğraşmıyorum kapaklı oldugu içinde ıslak mendil gibi duruyo içinde alıp suyu fazlaysa sıkıp hemen kullanıyorum. Bittikçe de yeniliyorum suyunda koyup.
Annemde senin gibiydi bi yere giderdik küçükken gelişe hepimizi banyoya sokar eve öyle alırdı. Hatta okuldan gelince merdivende üstümüzü başımızı soyunur eve öyle girerdik. Ben seni baya iyi anlıyorum. Ben mesela evime dışardan biri gelince o kişi gider gitmez evimi siliyorumçok ayıp bişey belki ama elimde değil dışarı üstüyle eve gelen birinin değdiği oturduğu heryeri siliyorum annemden alışkanlık kaldı bak biz yazın eşimle annemler gidiyoruz annem hala bizi banyoya sokup eve öyle alıyor eşimde alıştı hemen kuzu kuzu gidip duş alıp öyle oturuyor
Sorma bugün resmen odaya hapsoldum hiç birşey yapamadım. Bu gece nöbetteyim sanırımYaptığın ne var demi yat uyu yok☺☺ ahh ahh kulağım kapıda sürekli benimde ses geliyor ku diye o kadar sık ağlıyor ki türk kahvesi içmek istersem kocamı içerde bırakıp tek içmem lazim
Canım gazdan meme reddi yapıyor olabilir hep aynı saatte olması acaba kolik mi dedirtti bana insallah degildir ama
Unibaby mavi kapakla ayrı makinede yıkıyorum ben canım sadece ek olarak benim üst kıyafetlerimi atıyorum bebeğin yanağına falan değiyor, deterjan kokusunu da yabancılamasın diye. Zaten sık sık değiştiriyorum kıyafetimi, kusuyor omuzlarıma. Kendi terimde çok buşalmıyordur üstümdeki kıyafete sık değiştirdiğim için.Hehehhe masallah bebise.
Neyle yikiosunuz kizlar
Ayri makinede ve ayri deterjanla mi yoksa normal ilave durulama mi esime kalsa hic bir seye gerek yok da o yuzden
Cecennnnnnnyeminle ayni durumdayim 3 gündür öyleyiz daha once de oyleydi hafif düzeldi gibi oldu sonra yine ayni . Dun mahvolduk 11 de bitti bugün yine basladi . Insallah sadece atak haftasi icin boyle oldular kolige bagladilar
SuRMeLi sen hamak beşik almıştım hangi siteden hangi ürünü aldin memnun musun kolik icin onu öneriyorlar
1 paket pamuğu dondurma kutusuna koyuyorum yan yana iki sıra. Sonra kettle da kaynattığım 1 bardak suyu, içme suyuyla ılıştırıp pamukları ıslatıyorum. Suyun fazlasını da pamukları elime alıp sıkıyorum lavoya.Esimle.yikadik cherry ama kafasi dedigin gibi panik.oldum. lulagina su gitti. Biraz da su icti gordugum.kadariyla. of of. Ibsallah bir sey olmaz.
Rahat insanlara, cok ozrniyorum. Ben bu takinti hastaligindan da, kaygidan da , panikten de kurtulamiycam galiba. Rahat annelik ne guzel bir sey keske bana da ugrasa
Bana biraz akil fikir verin nasil rahat cok dusunmeyen biri olunur. Temizlikmis pislikmis bulasmaymis deterjanmis hastalanir usur terler ooo bir suru dusunce.
Nasil yaptin onu canim pamuk surekli suda mi duuruyor cekiordur suuuyu. Ben buzdlabi posetine musluktan sicak su dolduruorumm pamuklari batirip onveden hazir ediorum ger seferinde zor oluyor.. icme suyu mu yapmak lazimdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?