2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Evet normalmis bunlar. Sagol tavsiye icin
Ama resmen siyah noktaalari var 49 gunluk kizimin evet canim sk sk silicem yuzunu cunku sutte akiyor yapis yapis oluyir. Gerci sivilceye sut sık gecer diyen de var ama iste..

Kızlar özel bir soru olacak ama nasıl korunuyorsunuz? Doktorum bana doğum kontrol hapı verdi, içiyorum ama hasta oldum acaba onla mı alakalı bilmiyorum? Bu konuda çok bilgisiz hissediyorum kendimi
Ben de bunu soracaktim.
49 gun oldu kan geliyor yine de hafif ara sira
Adet mi oldum yani.
Korkudan adamin yanina yaklasmiorum gercekten.
Spiral en kesini galiba.
Sut korur diyorlar ama bence cok riskli yine de

Hehehhe masallah bebise.
Neyle yikiosunuz kizlar
Ayri makinede ve ayri deterjanla mi yoksa normal ilave durulama mi esime kalsa hic bir seye gerek yok da o yuzden

Kızlar bugün doktora sporu sordum. Yürüyüş, yüzme gibi şeyler yap ama en az 6 ay karınla ilgli bir şey yapma dedi. Sezaryen olanlardan sanırım spora başlayanlarınız vardı, nasıl yapıyorsunuz?
6 ay mi hadi ya neden ki.
Ben de eliptik bisiklet vardi. Eger ilham gelirse ona basliycam.canim.
Leslie yapanlar vardi sanirim o da guzel eglenceli oluyor.

Ben de gece özellikle dinlenmek için gece uykusuna dalmadan öyle emziriyorum. Ama uyutup rahat rahat biraz vakit geçireyim derken ben ondan önce uyuyorum
o hic degismeyecek. Benim oglan 5 yasinda ben uyutmaya calisiorum ya bakmisim ben uyumusum o aynen devam.
Koekuyorum ben ya yatarak emzirmekten nasil yapiorsunuz cigerlerine kacar tikanir diye.
Ilk gunlerde yatarak emzirirken tikandi agzindan burnundan kustu nefessiz kaldi cok korktum.
Nasil yapiorsunuz yatarken kizlar

Kafasininesimle bile yapamadik desem.
Kulagina su kacti. Su yuttu.
Panik.olduk nasil ne yapacagimizi bilemedik bir yandan da usumesin derken. Keske dusuun altina hop sokup yikayabilsek 2 dakikada..
Nasil yapiorsunuz kulaklarini, kafasini, yuzunu yikarkeen kizlar.

Gaz sancısı da değil sanki canım ya çok içli ağlamıyor ya da çıkarmaya çalışmıyor. Ayağımda sallıyorum skain sakin bakıp duruyor öyle. Emziğini atınca ağlıyor ama.
Canım atak haftasında bunları yapması da normal aslında valla bende anlayamıyorum bazen beni cok yoruyor bazende tık diye kendiliğinden uyuyor
Canım file yokmu sizde biz fileye koyuyoruz ama eşim tutuyor yinede. Kafasını yıkarken yüzüstü çevirip olabildiğince dik tutuyoruz ve suyu direk kafasına koymuyorum elimin üstüne koyarak başından aşağı sıvazlıyorum böyle dene kulağına su gitmez bu şekilde. Korkma bi kere su içmesinden bişi olmaz zaten azıcık gitmiştir.
Valla canım bende de var o temizlik titizlik hastalığı. Bu kadar yorgunluğa heergün evimi silip süpürüp tuvalet banyoları yıkıyorum inan durduramıyorum kendimi. Uyumak yerine evi temizliyorum çünkü ev dağınıkken çok mutsuz oluyorum bir de düzene çok önem veririm. Dağınık olmayacak hiçbiryer. Ablamla konuşuyoruz bazen bi günde süpürme evi diyor yok diyorum olmuyo süpürmem lazım eğer bu durumu takmamanın bi yolu varsa bana da söyle
Ben bi kutuya yaptım agzı kapaklı suyu biraz cok koydum ıslak oluyor ama çokta suda yüzmüyor. İçine sıkıp alıyorum pratik oldu baya. İçme suyu kullandım çünkü buranın suyu çok kireçli.

Benim kizim da oyle sanirim zamanla gececek. Biraz da nazarlaniyor olabilirler cok tatlilar cunkuu. Bi ara biz de yapisiktik. Hala ara ara oluyor canim.bilemioruz da dertleri nedir. Alismislar sanirim kucaga, sicakliga. Besige koyayim hemen uyaniyor yavrum. Bir yandan hosume gidior bir sure sonra istesem de gelmeyecek kucaga oglum.gelmior artik buyudu ya sipa.. ama iste bir yandan da yoruluor insan. Butun isler kaliyor. Ama olsun tadini cikaralim bence. Zaman hemen geciyor.

Bir an önce o zamanlara ışınlayın beni o zaman
Kız bir ağlamaki sorma sanki bi yerini koparıyorlar. Kucağa aldığın an gözleri kapayıp uyuyor. Buraya giriyorum ama bazen okumakla kalıyorum tam yazcağım zaman huysuzlanıyor. 2 gündür yıldım ya.

File var canim. Yatiriyoruz ya vucudunu yikarken guzel ama kafasina gelince elimiz ayagimiza dolaniyor. Ben ters ceviriyorum o sirada tam.kulak kapatcakken esim suyu dokunce boyle oldu sanirim ya.
Pamuklari altini acmadan mi mesela 5 6 parca aliyorsun yoksa bi tane silip atip kutudan yine mi. Acaba elimize bulasiyor mudur tekrar temiz pamuklari ellememek mi lazim onu da dusunuorum bazen.
Canim seninki bebis buyusun, heryeri dagitsin gecer kendiliginden mecbur cunku yetisilmior minmaklara..
Benimki biraz daha takinti, hastalik boyutunda. Ne yazik ki. Sacma seyler dusunup, sacma seyler yapiorum. Annemle altli ustluyuz ama temiz olmadigini dushndugum icin yanina gitmek istemiyorum. Gelince banyo yapma geregi duyuyorum. Oglum orda simdi oynuyor sabahtir kimbilir nereleri elledi, neler yapti banyo yapmadan nasil alirrim eve onu dusunuorum. Cunku eger pisse falan omu elleyip sonra kizimi sonra mememi elliycem diye dusunuorum. Mesela annemler paspas yapinca oglum bastiysa ayaklarina deterjan gecmistir, eve gelince de hep elleyecek ayaklarini, ordan oraya gececek deterjan ve ya pislik diye dusunuorum. Mesela eskiden camasir suyu kullanirdim simdi uzerime sicrar, ve ya iyi durulanmaz bi sekilde bebegime zarari olur elimde ustumde kalir diye korkuyorum...
Benim ilaclarima baslamam lazim ama emzirmek istiyorum herkesin kucuk bebegi var sacmaliyorum evet koruyan Allah biliyorum da..

Buranin suyu da cok kirecli canim ya. Bak simdi tedirgin oldum.ben de icme.suyuyla yapayim ama her defasinda isitmak lazim. Bir de yikarken nasil olacak, o da ayni kirecli su. Oy da oy. Islak mendil de kullaninca kotu oluyor resmen kanayacak gibi kizariyor poposu. Pamuk en guzeli ben de deneyeyim senin yontemi.
Sen her gun yikiyorsun ya sonrasinda nasil giydiriyorsun..simdi firin gibi olmus kiz, acaba hafiften soysam mi yattigi oda sicak salona alsam sicak soguk olmus olacak cunku birden..
Dik tutuyoruz dedigin nasil oluyor esin havaya kaldiriyor sen suyu dokup elinle sivazlior musun. Kulaklarini iki parmakla kapatin diorlar ensesinden dogru ama ben tam beceremedim.

Ben de bu lavabo işine çok özeniyorum da bir türlü denemedim. Ben de başlayayım. Islak mendilleri bebek hemşiresi de sadece dışarı çıkarken kullan demişti ben doğduğundan beri kullanıyorum .
Islak mendili daha hiç kullanmadım canım bebegım 44 gunluk oldu. Hep baby me nin paket pamukları var onlarla sildim ılık suya batırıp.. havalar ısınınca yıkamaya basladım. Bi alışsan yaparsın sende..

Nasıl bir gaza geldiysem şimdi kaka yaptı denedim çok rahat oldu. Ama yine önce ıslak mendille bir tur temizledim. Çiş olsa silmezdim ama kaka olunca sildim. Sen direk lavaboda mı yıkıyorsun kaka olduğunda da?
Canım eğer asırı etrafını batırdığı hafif sulu bi kakaysa bir siliyorum oda zTen pamukla. Ama genelde hiç silmeden götürüyorum. Suyun altında temzleniyor. Bebekte rahat ediyor. Sende farkedersin zamanla.

Kızlar bugün doktora sporu sordum. Yürüyüş, yüzme gibi şeyler yap ama en az 6 ay karınla ilgli bir şey yapma dedi. Sezaryen olanlardan sanırım spora başlayanlarınız vardı, nasıl yapıyorsunuz?
Ben başlamadım ama doktorum istediğini yapabilirsin dedi

Anlamaz canm kendimiz bisey olmaz diyor sadece. Aslında ailesine yok diyemediği için oluyor bunlar. Ayrı evde yaşasam dinler beni.

İnşallah geçicidir canım ya. Yoksa her akşam yandık valla. Belki atak haftası diyedir. İnanmak istiyorum buna.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…