- 27 Aralık 2014
- 2.197
- 4.858
- 133
- 35
Evet normalmis bunlar. Sagol tavsiye icinBizde de ilk haftanın sonunda başladı daha yeni yeni geçiyor. Çok kötüydü bir ara. Normal dedi doktor. Sonradan bir de cilt kuruluğu başladı yüzünde çok kaşındı kızardı yüzü böyle egzama gibiydi ona mustelanın stelatopya diye bir kremini verdi. Çok iyi geldi. Sivilce kendiliğinden yıkadıkça geçiyor ama uzun sürüyor. Sabahları yüzünü yıkar gibi ıslak bezle sil demişti bana bebek hemşiresi.
Ben de bunu soracaktim.Kızlar özel bir soru olacak ama nasıl korunuyorsunuz? Doktorum bana doğum kontrol hapı verdi, içiyorum ama hasta oldum acaba onla mı alakalı bilmiyorum? Bu konuda çok bilgisiz hissediyorum kendimi
Hehehhe masallah bebise.Bırak ütülemeyi kurutmaya fırsat kalmıyor o kadar çok üst değiştiriyoruz ki. Özellikle gece çişi çoğu zaman sırtına kadar çıkıyor. Gündüz de bazen kustuğu için, bir de banyo sonrası değiştir. Yıkamaya zor yetişiyorum.
6 ay mi hadi ya neden ki.Kızlar bugün doktora sporu sordum. Yürüyüş, yüzme gibi şeyler yap ama en az 6 ay karınla ilgli bir şey yapma dedi. Sezaryen olanlardan sanırım spora başlayanlarınız vardı, nasıl yapıyorsunuz?
Ben de gece özellikle dinlenmek için gece uykusuna dalmadan öyle emziriyorum. Ama uyutup rahat rahat biraz vakit geçireyim derken ben ondan önce uyuyorum
Kafasininesimle bile yapamadik desem.canim benim kppuklu degil ama doktorlarda hic onemsemedi 2 3 doktora sordum bunu. Tahlil flan yaparak mi soyledi cnm bunu? Birde ne yapman lazim ? Eger oyleyse laktoz icermeyen mamakullanmam lazim sanirim
Canim benim doktor her mamaya koy dedi br cay kasigi ama ben sadece yapmadiginda gunde 1 sefer koyuyorum.
Ben iki kez utuledim daha da firsat olmadi ondan sonrada giydirmeden sac kurutma makinesi tuttum.
Ya bende tel yikayamam heralde vucudunu yikarimda kafasini nasil yapicam
Her defasinda mi yikiorsun. Nasil yapiorsun pekiYıkıyorum canım lavaboda . Suan önerilen o doktorlar tarafından yazın özellikle hem bebek rahatlıyor hemde pişik falan olmuyır
Canım atak haftasında bunları yapması da normal aslında valla bende anlayamıyorum bazen beni cok yoruyor bazende tık diye kendiliğinden uyuyorGaz sancısı da değil sanki canım ya çok içli ağlamıyor ya da çıkarmaya çalışmıyor. Ayağımda sallıyorum skain sakin bakıp duruyor öyle. Emziğini atınca ağlıyor ama.
Canım file yokmu sizde biz fileye koyuyoruz ama eşim tutuyor yinede. Kafasını yıkarken yüzüstü çevirip olabildiğince dik tutuyoruz ve suyu direk kafasına koymuyorum elimin üstüne koyarak başından aşağı sıvazlıyorum böyle dene kulağına su gitmez bu şekilde. Korkma bi kere su içmesinden bişi olmaz zaten azıcık gitmiştir.Esimle.yikadik cherry ama kafasi dedigin gibi panik.oldum. lulagina su gitti. Biraz da su icti gordugum.kadariyla. of of. Ibsallah bir sey olmaz.
Rahat insanlara, cok ozrniyorum. Ben bu takinti hastaligindan da, kaygidan da , panikten de kurtulamiycam galiba. Rahat annelik ne guzel bir sey keske bana da ugrasa
Bana biraz akil fikir verin nasil rahat cok dusunmeyen biri olunur. Temizlikmis pislikmis bulasmaymis deterjanmis hastalanir usur terler ooo bir suru dusunce.
Nasil yaptin onu canim pamuk surekli suda mi duuruyor cekiordur suuuyu. Ben buzdlabi posetine musluktan sicak su dolduruorumm pamuklari batirip onveden hazir ediorum ger seferinde zor oluyor.. icme suyu mu yapmak lazimdi.
Benim kizim da oyle sanirim zamanla gececek. Biraz da nazarlaniyor olabilirler cok tatlilar cunkuu. Bi ara biz de yapisiktik. Hala ara ara oluyor canim.bilemioruz da dertleri nedir. Alismislar sanirim kucaga, sicakliga. Besige koyayim hemen uyaniyor yavrum. Bir yandan hosume gidior bir sure sonra istesem de gelmeyecek kucaga oglum.gelmior artik buyudu ya sipa.. ama iste bir yandan da yoruluor insan. Butun isler kaliyor. Ama olsun tadini cikaralim bence. Zaman hemen geciyor.@Tikkabilla C cecennLepistesb benim bebek de aynı. Kucağımda anca yarım saat dalabiliyor. Sonra yine ıkınıyor, ağlıyor, meme emiyor. Sonra yine kucağımda uyuyor. Gece 3 den sonra sabahladım. Çok mızmız. Ne yapacağımı şaşırdım. O kadar sık meme emiyor ki memelerim yara oldu.. Durduğu yarde yanıyor ve sızlıyor.
Bir an önce o zamanlara ışınlayın beni o zaman5-6 ay arası başlar bu mod. İlk çocuğumdan biliyorum biraz erken oturmak isteyince doktorun önerisiyle emzirme yastığını arkasına destek yapıp içine sıkıştırıp oturtuyordum yarım yarım. 6 aydan sonra serersin yere örtüyü dökersin oyuncakları sana bile bakmaz ama oynamayı severse tabi, bir de hiç oyuncağa bakmayan bir grup var çok zor. İnşallah severler oyuncaklarla oyalanmayı.
Kız bir ağlamaki sorma sanki bi yerini koparıyorlar. Kucağa aldığın an gözleri kapayıp uyuyor. Buraya giriyorum ama bazen okumakla kalıyorum tam yazcağım zaman huysuzlanıyor.Off ne çektin sen bu enfeksiyondan ya yokmu bu illetin bi çaresi yahu
Ayy amin inşallah
Bende senin yazılarını cok seviyorum hep pozitif ve güzel seyler yazıyorsun hemde 3 cocugun olmasına rağmen
İlk yerleştirirken yapmıştım zaten ondan sonra bu ne yahu ben bunları daha da ütüleyemem dedim ki ütüleyemedim de
Canım bebek senin doğuran sensin annesi de sensin en iyisini sen bilirsin. Ya tek yıkamaya korkuyorum file de yıkarım da kafasını nasıl yapıcam onu düşünüyorum
Ben pamuğu içme suyuyla ıslattım bir kaba koydum ordan alıp kullanıyorum. Doktor bana sakın ıslak mendil kullanma dedi kız bebeklere önermiyormuş ondan beridir bende kullanmıyorum.
Canım ben bu ara iyi gibiyim ggaz damlası ve hipp mama iyi geldi bize bir de hamaktan aldım ve bi müziğimiz var onu açıyorum direk rahatlıyor sallanarak hamakta uyuyor.
Bi de gaz sancısı varsa seninki de koliğe benziyor
Kızz sen kayıpsın zaten demek senin minik cadı yapıştı yakanahepimiz aynıyız ama ben kucagımda uyutmuyorum çünkü zor oluyor kollarım ağrıyor. Ah ah su sıcak çay içemedim lafı efsane değil gerçekmiş onu anladım
File var canim. Yatiriyoruz ya vucudunu yikarken guzel ama kafasina gelince elimiz ayagimiza dolaniyor. Ben ters ceviriyorum o sirada tam.kulak kapatcakken esim suyu dokunce boyle oldu sanirim ya.Canım atak haftasında bunları yapması da normal aslında valla bende anlayamıyorum bazen beni cok yoruyor bazende tık diye kendiliğinden uyuyor
Canım file yokmu sizde biz fileye koyuyoruz ama eşim tutuyor yinede. Kafasını yıkarken yüzüstü çevirip olabildiğince dik tutuyoruz ve suyu direk kafasına koymuyorum elimin üstüne koyarak başından aşağı sıvazlıyorum böyle dene kulağına su gitmez bu şekilde. Korkma bi kere su içmesinden bişi olmaz zaten azıcık gitmiştir.
Valla canım bende de var o temizlik titizlik hastalığı. Bu kadar yorgunluğa heergün evimi silip süpürüp tuvalet banyoları yıkıyorum inan durduramıyorum kendimi. Uyumak yerine evi temizliyorum çünkü ev dağınıkken çok mutsuz oluyorum bir de düzene çok önem veririm. Dağınık olmayacak hiçbiryer. Ablamla konuşuyoruz bazen bi günde süpürme evi diyor yok diyorum olmuyo süpürmem lazımeğer bu durumu takmamanın bi yolu varsa bana da söyle
Ben bi kutuya yaptım agzı kapaklı suyu biraz cok koydum ıslak oluyor ama çokta suda yüzmüyor. İçine sıkıp alıyorum pratik oldu baya. İçme suyu kullandım çünkü buranın suyu çok kireçli.
Islak mendili daha hiç kullanmadım canım bebegım 44 gunluk oldu. Hep baby me nin paket pamukları var onlarla sildim ılık suya batırıp.. havalar ısınınca yıkamaya basladım. Bi alışsan yaparsın sende..Ben de bu lavabo işine çok özeniyorum da bir türlü denemedim. Ben de başlayayım. Islak mendilleri bebek hemşiresi de sadece dışarı çıkarken kullan demişti ben doğduğundan beri kullanıyorum .
Canım eğer asırı etrafını batırdığı hafif sulu bi kakaysa bir siliyorum oda zTen pamukla. Ama genelde hiç silmeden götürüyorum. Suyun altında temzleniyor. Bebekte rahat ediyor. Sende farkedersin zamanla.Nasıl bir gaza geldiysem şimdi kaka yaptı denedim çok rahat oldu. Ama yine önce ıslak mendille bir tur temizledim. Çiş olsa silmezdim ama kaka olunca sildim. Sen direk lavaboda mı yıkıyorsun kaka olduğunda da?
Ben başlamadım ama doktorum istediğini yapabilirsin dediKızlar bugün doktora sporu sordum. Yürüyüş, yüzme gibi şeyler yap ama en az 6 ay karınla ilgli bir şey yapma dedi. Sezaryen olanlardan sanırım spora başlayanlarınız vardı, nasıl yapıyorsunuz?
Anlamaz canm kendimiz bisey olmaz diyor sadece. Aslında ailesine yok diyemediği için oluyor bunlar. Ayrı evde yaşasam dinler beni.Eşinle konuşunca anlamıyor mu ben çocugumu riske atmam.kayınvalideme kendi anneme götürmedim.teklif bile etmedi hatta sürec tamamen bitmeden sadece dede büyükanne görücek dedik herkesede söyledik küsen kendi bilir.
Ben bıraktım cnm. Çünkü bebeğimle ilgilenmekten bırak ütüyü birçok şeye yetişemiyorum. Herhangi bir sıkıntıda olmadı şükürKızlar bebeğinin çamaşırlarını ütülemeyi bırakan var mı
Hamileligimden beri olmayınca bisey adam kafayı yedi iyiceAy bide hergun mu istiyor yok artık ya ☺ ne libido o masallah
Cecennnnnnnyeminle ayni durumdayim 3 gündür öyleyiz daha once de oyleydi hafif düzeldi gibi oldu sonra yine ayni . Dun mahvolduk 11 de bitti bugün yine basladi . Insallah sadece atak haftasi icin boyle oldular kolige bagladilar
@SuRMeLi sen hamak beşik almıştım hangi siteden hangi ürünü aldin memnun musun kolik icin onu öneriyorlar
Galiba 5 6 aylık olunca bitecekCanim ne bileyim ya bitmedo su ataklari bunlarin
Cnm benim kiz 2 aylik oldu sayilir 59 gunluk:) 6 gun onceki kontrolde 5270 kg 39 bas cevresi 58 cm boy
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?