2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
@hansela canim sagol
Vaveyylla tatlim laktoz intoleransnda ishal istahsizlik kilo kaybi asiri gaz diyor senin nele varsi belirti olarak ? Bana detayli bilgi verebilir misin
Kuzum bizde istahsızlık kilo kaybı yok. Sadece aşırı gaz var ve ishal. Yeşil ve köpüklü bazen normalr dönüyor kakası. Özel bi doktora götürdüm türkiyede sayılı hastanelerde görev yapmış zamanında. İnce plastil birşey ve kremle uyardı poposunu kaka gaz kala gaz şeklinde yaptı o ince hortumda gözüküyordu rengide yeşil olduğundan laktoz intöleransı dedi. Laktoz enzimi içeren damla verdi. Bir hafta sonra tekrat gidicez. 3-4 ayda geçer merak etme dedi. Bağırsaklarında laktozu tölere eden enzim yeni yeni oluşuyormuş doğumdan sonra bazı bebeklerde.

Kizlaaaarrrr
Selamlarr nasılsınız beybitoşlar nasıllar
Ay ben yoğunluktan yazamıyorum kusura bakmayın yaa. 3 çocuk evin işi akşam pert olmuş vaziyette kurbağa gibi yatıyorum.
Şuan olduğu gibi tabiii.
Bizim minnak oyun havası ile oynuyor. Sese alışsın ev kalabalık olacak dediysem o kadar da denediydim ya neyse ki bende stres atıyorum. Gece gündüz ankarali yasemin ankarali ayse hangisi olursa.
Oynamaktan bacaklarım ağrıyı artık.
Her hafta 1 adet biogaia bitiriyoruz biz. O da olmadığı gün çocuğum çok perişan oluyor.
Yaşantımızı Asyama gore ayarlıyoruz. O nasıl rahat ederse öyle yapıyoruz.
Evde perdeler belirli saatlerde kapalı çok rahatsız oluyor huysuzlanıyor yoksa..
Odada renkli fosforlu iplerimi besigine astım kafasını sağa sola getirdikçe dikkatini çeksin görmesine yardımcı olsun diye renkli sesli müzikli oyuncaklarla oynatıyorum.
Artık kızım sesimizden tanıyor hemen gulucukler saçıyor anne balı.

Kizlar bizim 125 grlik sudocrem pisik kremimiz.bitti.
Yenisini sipariş ettim trendyoldan.
Gele gele ne gelse.
Şampuan göndermişler sanki ben burdan şampuan alamıyorum. Geri iade edecem.
Sizin de başınıza geldi mi yaa. 90 tl ödedim 400 gr lik istedim bu sefer.

Cok guzelmis canim yaa zahmetli sanki tebrik ederim seni.dusururum diye cekiniorfum ben. Deneyeyim becerebilirsem cok guzel olur ya. Rahatlamaz mi kiz ooo. Sabunla mi yikiorsun. Ama usur mu ki belden assaasi islanmis olcak

Canım bana doktor öyle dedi belki seninki farklı bi durum olabilir. İlk defa kafama yattı bu gaz konusunda mantıklı bi açıklama yaptı bana doktor. Laktozu tölere edemediği için gaz ve sancısı oluyor bunun sonucunda sindirim sıkıntısından dolayı kakası yeşil ve köpüklü. Anne karnında bağırsakları gelişmediği için yeni yeni oluşuyor bağırsak florası,yararlı bakteriler. Bu yüzden her emzirme öncesi laktoz enzimi damlatıyorum 3 damla sindirebilmesi için. Sabah öğle akşamda sap simlex (doğru yazmamış olabilirim) diye bi damla verdi. Yüzde yüz geçmez ama hafifler dedi. 3-4 aylık olduğunda geçer dedi.

Acı çektiğini görmek ve bişey yapamamak üzüyor beni bir haftaya kadar normal diyorlar ama şimdi yine yapmıyor bugün 3.gün banyo yaptırdım az önce sıcak su dolu kovada beklettin ayaklarını hareket ettirdi yıkadıktan sonra masaj yaptım bakalım faydası olacak mı
Benim de üstünde sert şişlik vardı çoğu geçti bir taraf devam ediyor ama geçecek inşallah.. Seninki de geçer canım.. Ben meme ameliyatı olduğumda daha da sertti hatta hiçbir şey kalmadı şimdi..
Benimde dikişin üst tarafında bir sertlik var sağ tarafta arayıp soracaktim doktora normal demekki kontrole kadar bekleyeyim bari

Benim oglumda ek gida dönemine kadar yesil kaka yapmıştı. Doktorlar normal demisti hep . Laktozla ilgili hicbiri birsey dememisti . Ama bir sıkıntı olusturmadi . Ek gida donemide cok alerjili bir bebekti . O kadar cok gidaya alerji duydu ki o yuzden gida donemimiz basarisiz gecmisti . Acaba bebekken de yedigim şeylere böyle alerjik tepki olusturup mu yesil kaka yapiyordu diye sonradan düşünmüştüm.

Modeli paylasir misin canim memnun kaldin miydi
Cherrygum sende almistin dimi hamak. Küçük besigimiz var ama kolige iyi geliyorsa gaza hamak alayim diyorum memnun musun
Bende aldım hamak yakın zamanda. Paşa Hamak adı. Hepsiburada dan hepsijet kargosu ile 2 günde geldi. Hamak çok güzel memnunum. Ama kolik sancısı tuttuğunda her zaman işe yaramadı bizde hamak.

Ben pilates topunda zıplıyorum yanıma kolik müziği açıyorum bazen emzik te veriyorum hemen uyku moduna geçiyor. Pilates topu hemen sakinleştiriyor beyefendiyi.

Gaz olduğu zaman da memeyle kavga oluyormuş. Bağırsak gazı yani

Tesekkurler canm bugun pilates topu gibi oglumun zipzip topunda bende zipladim biraz durdu gibi oldu kulağını çınlattım bizde de ise yaricak galiba dedim ama maalesef etkisi cok sürmedi . Kolik müziği de hic bağlamıyor bizim cocugu nedendir anlamadim

Bu da guzelmis canim ama cok sulu kalmior yani dimi suyunu skiorsun o zaman da ama ezilmis olur iyice pamuklar. Boyle pratik tabi ben her defasinda yapibca geceleri useniorum ne yazik ki bazen. Deneyeyim ben bunu sagol canim.
Kiyafetleri yikamayi da iyi dusunmussun tabi hep kucakta kokkuor bizimkileri.

Canim laktoz intoleransi olunca gaz sancisi mi oluyormus yani.ben de vardir mesela rahatsiz eder sut ama ictigim zaman bebek de mi uani rahatsiz olur. Kopuklu yapior genelde bazen fiskirrtarak. Gazdan mi yani bunlar. Sulu yapior yani. Sut peynir yeme mi dediler sana peki.

Canım eğer asırı etrafını batırdığı hafif sulu bi kakaysa bir siliyorum oda zTen pamukla. Ama genelde hiç silmeden götürüyorum. Suyun altında temzleniyor. Bebekte rahat ediyor. Sende farkedersin zamanla.
Ooo benim kizi oyle gotururken bulasir hep ustume bi koyverio ki sorma gitsin. Hele bi de yolda yaparsa gazla fiskirtip deniycem ama cok rahat eder bebek sagol canim tavsiyen icin

Eğer bebektede varsa bu rahatsızlık evet içmemen gerekir. Anlattıklarına göre benziyor durumuz yeşil mi peki kakası? Süt be yoğurt yeme dedi. Peynir yiyebilirsin dedi

Bilmiyorum ki canım belkide öyle olmuştur. Çok kafaya takmamaya çalışıyorum ama inşallah 3-4 aylık olduğunda geçer ya sürekli devm eden bi hassasiyeti olursa laktoza karşı Şu alerjiden çok korkuyorum inşallah ek gıdaya geçince sıkıntı çıkmaz. Ne gibi belirtiler oluyor ek gıdaya geçince alerji olursa.

Cok guzelmis canim yaa zahmetli sanki tebrik ederim seni.dusururum diye cekiniorfum ben. Deneyeyim becerebilirsem cok guzel olur ya. Rahatlamaz mi kiz ooo. Sabunla mi yikiorsun. Ama usur mu ki belden assaasi islanmis olcak
Yok yok direk suyla yıkıyorum sabuna falan gerek yok hiç. Düşürmezsin annesi merak etme.

Laktozs olan alerji genelde cok uzun süren bir süreç değil diye biliyorum. LaktoSuz süt yogurt falan tüket. Sende eksik kalma. Bende süphelenmiştim kızmda ama emin değilim hala bakalım diyetteyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…