2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Canim bunlarin ataklaro bitmiyor ya 2 3 gunde 1 tekrarlar mi tam rahatladim diyorum hoop ui e basliyoruz. Sallamadan flanda gectim surekli salliyorum yatsin diye yok anam o gozler kapaniyor sonra aciliyor
Kaç haftalık canım. Ben 40 çıkana kadar kvdemde kaldım. O zaman benim kızımda öyleydi. Eve geldik rahatladık çok şükür. Akşam olunca tv ışığıyla duruyoruz. Ve mümkün olduğunda kısık sesle sakin konuşuyoruz. Çok fazla ses ışık ve farklı koku olduğunda hızursuzlanıyor çocuklar. Gündüzleri aspiratör sesinde, ana kucağında uyuyor 1 bilemedin 2 saat genelde. Birde ablamdan öğrendiğim şu yöntem var benim hayatımı kurtardı deli gibi ağladığında birtek öyle sakinleşiyor. Kucağıma alıyorum emzirme pozisyonunda karno karnıma yapışık yalancı emzik verip ritmik hareketlerle kendim ayaktayken sallıyorum çok güzel sakinleşiyor. O şekilde kucağıma alıp dalana kadar mızladıkça poposunu pişpişliyorum

Kizlar burada mommy bliss kullanan vardi. Kimdi acaba nasil ise yariyor mu
Gece uykusuna yattığında ilk emmeye kalktımtan sonra uykusu hafifliyor ve ga sancısından kıpırdanmaya başlıyor. Koluma yatıyorum yanıma alıp öyle olunca beraber kuzu kuzu uyuyoruz çık keyifli oluyor ayy kuzum benim yazarken bile özledim kokusunu

Kizlar yorgun uykusuz bas agrisiyla süt sagarken gogus uclarim acirken oglum banyo yaptirmami beklerken sizi okudum hallerimizden gözüm doldu dert anasi olduk bu el kadar bebelerden
Kızlar çok geçmiş olsun hepinize.
Başka ne denir bilmiyorum

Bu kadar erken olur mu daha 33 günlüğüz.
Kalppare canim insallah bu surec kisa surerde rahatlarsin sende..
@SuRMeLi cok gecmis olsun
Allah yardımcın olsun canın en kısa zamanda bu günler gecer insallh uzun sürmez bu alerjik durum

kizlar icimi dokmek istiyorum

oncelikle desteginiz icin tesekkur ederimm...
kızım alerjik..hem de her gun baska birseye alerjisi oldugunu kesfediyorum..tam duzeldi derken basa sarıyorum coklu besin alerjisi sanirim..simdilik mercimek süt ürünleri kiraz ve üzüm ü denedim..ama kendi kendime kestigim bissuru gida var deneyemiyorum.korkudan.muhtemelen dokunacak diye.kuruyemis kirmizi et yumurta bakla vs gibi alerjik besinler. bir de yesede alerji yapmayip gaz yapanlar var onlari da zaten bilirsiniz.is boyle olunca ne sebze ne meyve kalmiyor geriye.kirmizi meyveler yuksek risk ham ve yesil olanlar dokunmuyormus.bolca yeşillik yemeye calsiiyorun..ama aglayan bir bebekle onca yesilligi yikamak da iskence.
bebek agliyor. yetmiyor oglum aglama taklidi yapiyor ilgi cekmek icin..ingaa diye avaz avaz bagriyor.oglum yapma dedikce yapiyor.alerji bi yandan kardes kiskancligi obur yandan...herkes mi boyle bilmiyorum ama oglum siddetli bir sekilde kiskaniyor.bir saniye yalniz birakamiyorum ya gozune ya bingildagina ya burnuna dürtüyor..besige koyuyorum uzanıyor yine yapiyor.kucaga alsam kiskaniyor.zaten alerjisi tuttugunda sadece kucakta rahatliyor.cocuk baska turlu aglamaktan katıyor.kv gelmis bu oglan daha onemli kızı birak aglasin .oglana yazik onla oyna vs diyor.kiz numara yaparnis kucaga geljnce susmasi numaraymış...
ben oglumla en ufak firsati degerlendiriyorum..oyunlar eğlenceler..ne yapacagimi sasirdim..ama ozellikle cocugu uyutunca bagirmasi beni bitiriyor ..bapbarabap bap bap diye bagriyor son ses.oglum boyle yaparsan kardesin uyanir ve biz senle oynayamayiz diyorum.uyansin diyor.ağlar ama diyorum.aglasin diyor. ben oglumu o kadar ozenerek yetistirdim kik.igoren hayran kalir konusmasina..her seyi ile detayli ilgilendim..ama boyle dusman kesilmesi beni bitirdi..sanko onca ozendigim cocuk bu degil..icinden canavar cikti..hic bitmeyecek hep kiskanacak diyorlar cok uzuluyorum..kardes kardes oynamayacaklar mi? ben yalniz kalmasin diye kardes istedim..kotu mu ettim..hic iyi degilim hiccc..hem de hiccc..kendimi yetersiz ve berbat hissediyorum...ogluma o kaar vakit ayriyorum kadin gelip neler sayiyor..esim de bu kadar yuzlemek yerine bizim kural koydugumuz zaman destek olsaniz daha iyi olur dedi..dedim bu kizinda konusmaya ihtiyaci var..bu kiz da muhabbet ister...oglum konusunca insanlar neden sasiyor
.hic susmadan konustum onla.bunun gunahi ne dedim..bu yavrucak da ilgi ister.ikisi de benim..yasinin gerektirdigi kadar ilgilenmek benim gorevim..biri uzulmesin diye öbürünü basimdan savacaksam niye dogurdum? kiz daha bön diyo.anlamiyor dah diyor..bu lafa da ayrica sinir oluyorum.bön ne yaa.. sensin bön..
kiz anlamaz olur mu hic..o da gülüyor..artik agulama calismasi yapicaz.konusucaz gozune bakicaz ki gelisiyornmu anlayalim..bir annenin ilgisi ikisine de yeter..oglumun gozune sokmuyorum kizla cilvemizo..cogunluklq o uyurken seviyoruz..ama abisi uyumadan kiz dalamiyor.1 saat bile uyuyamiyor.inadina ses yapiyor.bagirarak konusuyor.oyuncaklarini vuruyor..ne yapsam olmuyor.kiziyorum.konusuyorum..yok yok bile isteye yapiyor.ben de tukeniyorum..boyle olunca ogluma ayiracagim vakit otomatik kiza kayiyor.cunku kiz uyumadigi icin huysuz ve aksi oluyor agliyor..ben oglumu cok merhametli yetisrdim..karincaya bile zarar vermez.onun da hayati var di mi anne der.ama niye boyle yapiyor..sanki buyuk bir cikmazdayim..immddaaaaatt diye bagiriyorum kikizla.nolur yardim edin
oglum da kizim da canimin parcasi....ne yapacagimi sasirdim....

Aa bu aynı bizde de oluyor. Saat 10 gibi falan uyuyor sonra saat 1-2 gibi uyanıyor sonra tekrar bir türlü dalamıyor ben de yanıma alıp yatıyordum sürekli bana yapışık sıcaklığımda kalmak istiyor

Gunaydin arkadaslar benim is baslangic tarihim 3 temmuz ama yani bebek bu kadar ufakken nasil birakilir ya. Daha mimmaciklar ne kadar az izin veriyorlar cok sinirim bozuk. 2 3 ay ucretsiz isteyecegim buyuk ihtimal
Artik hakkimizda hayirlisi
Benim de 28 Haziran da bitiyor rapor izin haklarımı kullanacağım nasıl bırakılır minnacık. Çok az izin veriyorlar. Yazık bize de bebelerimize de

Kardeş kıskançlığını dibine kadar biz dr aynı senin gibi yaşıyoruz kv söyledikleri bile aynı öncelik büyükmüş geçen yeni ayakkabısını su doldurmuş olacak o kadar diyor pes artık dedim içinde yaşamıyor dışarı vuruyormus iyi birseymis vallahi bize kardeş ister misin diye sormadılar psikolojimizde bozulmadı onlar da alışacaklar kardeslerine biz çok yipranacagiz ama geçecek bu günler

Canım öncelikle bir sakin ol.. sen zaten oğlundan dolayı biliyorsun az cok bu alerjik olayları. Sakin sakin dene yiyecekleri bebğini dene. Nereye kadar yemeyeceksin. Dene ki belkide düşündüğüm gibi değildir. Hem sen eksik kalmmış olursun. Emziren annesin sonucta.. kıskanclık mevzusuna gelince. Kım kardesını kıskanmadı ki okadar normsl ki. Söyle düşün bu günler gececek be oğlun ve kızın birbrine düşkün iki kardes olacak. Bu sadece sizin basınıza gelmiyor bunları hemen hemen herkes yasıyor. Oğluna zaman ver. Kayınvalideni zaten bosver cahilliğine ver. SEN sakin ol ki herseey yoluna girsin

Kizlar bebekte uyku yapacak birsey yok mu vereyimds yatsin uyusun ya oglen 1 den beri dogru durust uyumadi toplasan 2 saat uyumamistir bir bebek nasil uyumaz anlamıyorum birde az once guluyordu yavrum ssnin uykun yok mu ya?
Benim oğlum da sabahtan akşama kadar toplasan bir saat ya uyuyor ya uyumuyor. Gündüz büyük insan gibi hep ayakta. Bu kadar küçük bebek bu kadar uyanık kalır mı? Benim kızımda reflü vardı emdiğinin neredeyse yarısından fazlasını kusardı o bile kalanıyla yarım saat bir saat uyurdu.

Ev almadan da ayrılın ya kira falan
Zaten ilk evlendigimzde 5 ay başka sehirdeydik kirada kriz vurdu o sıra borç da olunca 1 ay durduk yine e olmadı kira su elektrik doğalgaz bi de kredi kartı borcu olunca yapamadık. Beraber yasayalım 1 seme kendimi toparlarım kendi evimize cikariz yine dedi 2 yıl olacak evleneli daha borç bitmedi. Bilseydim 1 sene snra ayrı yasamayacagimizi asla da gelmezdim aynı eve

valla anlamiyorum su buyukleri
annemde diyorki kizi sakinip saklayip hic gostermezsem kiskanmazmis.buyuyunce bir araya gelsinlermis..kilit altınami alayim

inan uzuntuden sütüm gitti..cocuk ac ve agliyor..ben de dua ediyorum yavrum sarardı artik..mama ayarlamam lazım ama dr vermiyor...

Canim inan hepsini yapiyorum diyebilirim ama anlamadim. Gunduz uykusu hic yok denecek kadar az gecede 12 ds uyuyirdu son 1 haftadir 2 de uyumaya basladi suan uyumuyor yine Allaha yalvariyorum artk komsularada rezil oldum kizip duruyorum bebegede cok bunaldim. Esimde anneme goturmuyor beni belki anneme gitssm destek olacak, bir yandanda bebegin duzeni var ne bileyim napacagimi bilemiyorum, birde bu bebegi nasil birakip ise gideyim
Ayy canim gerçekten cok zor ya elim ayagima dolandı isin içinden çıkamıyorum. Onceden kadinlar nasil yapiyirlarmis tarlalarda bahcelerde cocuk uyuyor mu uyumuyor mu mama saati alerjisi varmiydi yok muydu susu busu acaba nasil takip ediyorlardi diye dusunuyorum, illaki uyumayan vardir bizimki gibi oyle yada boyle buyuyorlar valla kafam o kadar sey dusunuyor ki kafayi yememe az kaldi gercekten

Kuzum geçecek inan sabırlı olmaya çalış. Uykusuzluktan hep o kızmalar ama mümkün olduğunca yapmamaya çalış.2/3 aylık olsunlar bizi iyice tanıyıp görmeye başlasınlar sakinleşmeşeri daha kolay olucak. Herşey zamanla düzene girecek. Şimdi zor ilk aylar ilerde çok daha güzel olucak herşey

Canm bunlar normal surecler hem oğlun cok küçük kardesine boyle böyle alışacak. Kizin birazbuyusun oyun oynasinlar seni istemicekler . Benim oglumda surekli baba benimle oyna sen diyor bir kere kucaginda gördü. Baska birseyi sebep gösterip agladi hemen esim çocuğu birakti onla ilgilendi . Oyuna dalinca bile çocuğun sesini duysa kosarak geliyor anne bu agliyor bunu geri doktora verelim diyor . Yani bunlar hep normal iştahı kesildi oğlumun kardesini kiskanmaktan . Ee butun ilgi ondaydi simdi oyle mi . Alışırlar biraz büyüsünler de

Kızlar çığlık ata ata ağlamak hiçbir sıkıntısı yokken normal mi ya? Dün acile gidecektik artık, susturamadık. Soyuyorum ediyorum, devamlı mama süt veriyorum. Altı temiz karnı tok ama çıldırıyor. Gözler kapandıkça inatla bir anda fal taşı gibi açıyor. Basıyor yaygarayı.. Dün gece yine felaketti. Bir kaç kez daldı kucağımda yatağa koyduğım an bağırıyor. Bir krresinde de yatağa koydum uyanmadı çok derin uyuyordu. 5 dakika sonra yine başladı. Off çok yoruldum ben.. Kakasını da yapmadı4 gündür. Fitil versem mi vermesem mi bilmiyorum.

Biz 4 gündür öyleyiz hele aksamdan geceye korkudan ölüyorum o aglayip bagirdiginda sesi gidiyor morariyor bir ara hemde . Kakasi 5 gune normal diyorlar ama fitil versen yapip rahatlar mi acaba

Gazı vardır canım kakayla beraber gaz atıyorlar aslında. Alttan hiç çıkardı mı 4 gündür gaz? Fitil ver canım bence, atsın içindekileri çocuk.

Çığlık atması normal bence ya öyle anlatıyor derdini. Boşaltım yapsa tahtalar inşallah.

Kızlar bende soruyla geldim yine. Oğlumun pipisi ilk günkü kaka için çektiğim fotoğraflarına baktım, boyunca dışarda duruyor. Ama bayağı günlerdir içine büzüşüyor. Kv gelip gittikçe niye büzüşmüş bu elinle çektir sık sık diyo. Kafaya taktım bende. Ellememeye çalışıyordum ben. Sizin bebeklerinizinki nasıl büzüşük mü?

inan uzuntuden sütüm gitti..cocuk ac ve agliyor..ben de dua ediyorum yavrum sarardı artik..mama ayarlamam lazım ama dr vermiyor...
Üzülme bak suan kızının senn sütüne ihtiyacı var. Kuru incir tüket birsey olmx belki hemde süt yapıyır. Yediğin birsey bebeğinden hemen etki ediyormu vucudun da. Nasıl anlıyorsun. Kızarıyor mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…