2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Biz de o ayağın taam içindeyiz resmen gece bir ara catlayacak zannettim konuşma güzelmiş konuşurum ben de biz duş aldırdık dusu seviyor sonra da uyudu
Evet su da çok iyi geliyor ama çıkınca ağlıyor işte o mahvediyor beni de. Ağlamasa her gece yikiycam ama iki güne ancak yıkıyorum korkudan.
Kıyamam ya masallah gülüşüne canım bu sancılar akşam giriyor. Bizimki de hep akşam yaşıyordu. Fitil ver derim ben. Ve sallamak da rahatlatıyor karşısın biliyorum ama bir dene istersen.
Mochi kullanan kızlar bir şey sorucam size, şimdi bebek emerken diğer memeye takınca süt geliyor ama bebek emmediği zaman takıncada geliyor mu?
Geliyor canım ama çok az.
Kıyamam sesi neden kısılmış doktora sordun mu?

Canını sıkma dediğim kremi al mustelanın canım bak faydasını alacaksın. Saclarına ve kasına zeytin yağı sür öyle beklet sonra tara sonrada yıka. Takip ettiğim bi doktor dedi. Ailede alerjisi olan birileri var mı?

Kızlar ya benim bebe burnunu temizlerken çok ağlıyor gözünden yaş geliyor. Önce serum fizyolojik sıkıyorum ağlamaya başlıyor zaten. Sonra çekiyorum ama nasıl sanki işkence ediyorum. Daha başka kolay yolu yok mu ağlatmadan?

Canım valla ne hareketler yaptırıyorum, ıslak mendille uyarıyorum hemşire doğduğunda öyle demişti ama işe yaramıyor. Kremle dediğini nasıl yapacağım?
Kremi ya da zeytinyagi pamuklu cubukla ya da kucuk parmaginla hafif bastirarak uyar orayi oyle yapiliordu sanirim.cok hos degil ama ben yapmistim bi yolladi ki koltuklar batmisti

Ağlamaktan olabilirmiş. O kadar üzücü ki ne desem boş. Şu an uyumuyor adam gibi. Sürekli kaşıntı var sanırım. Krem sürüyorum ama işe yarıyor mu bilmiyorum. Geçmezse kortizonlu krem vereceğim dedi doktor. Keşke gerek kalmadan geçse. Dün 40ımız çıktı ama ikimiz de ağlayarak geçirdik

Geçmemesinden ilerlemesindense kortizonlu krem kullanmanı tavsiye ederim en azından rahatlar bebeğin. Büyük Kızımda yumurta alerjisi var. Duş rahatlatıyor. Cildini nemli tutmak gerekiyor. Mustela ürünleri kullanıyorum ve gece yatmadan alerjikli bebekler için olan şuruptan içiriyorum. İnşallah tez vakitte geçer

Deneyeyim dediklerini canım. Mustelanın konak şampuanınında sipariş ettim. Onu da kullanırım bakalım. Eşimin annesi ablası alerjik. Birçok şeye alerjileri var. Astımları var. Benim anne tarafım da alerjik. Onların da Astımları var.

Canım sudocrem kullansan bi işe yaramaz mı acaba ben nereye sürersem iyi geliyordu. Yüzüne falanda sürüyorum inşallah düzelir canım

Krem sürüyorum yağ sürüyorum çok çabuk kuruyor. Amin inşallah geçer bir an önce

Eskiler bizim gibi bebek ağlıyor diye ne yapacağını düşünmüyormuş ki. Tarlası bahçesi evi derken bağlıyormuş sırtına çocuk ağlasa da işini yapıyormuş. Rahmetli anneannem ilk çocuğumda gazını çıkarırken derdi ki ''biz emzirir yatırırdık bağırır bağırır susardı demek gazı varmış''. Hastanelerin bebek odaları niye ses geçirmez. İçeride bebekler yırtıyor kendini, karnı tok altı temizse kimse ilgilenmiyor, ağlayıp ağlayıp susuyorlar. Saatle mamaları veriliyor artık altlarına ne kadar sık bakıyorlarsa bilmiyorum. Yoksa her ağlayan bebeği kucağına alıp oyalamaya kalksa hemşire yetmez. Biz kıyamıyoruz da ondan böyle. Ben ikinciye hamile kalmadan daha diyordum ki saatli besliycem, ağlasa da almıycam ama olmuyor yapamıyorsun. Hem kıyamıyorsun hem de sürekli ağlaması daha zor oluyor.

Canım çok geçmiş olsun inşallah bir an önce kurtulur yavruşun. Mustela iyi gelir belki bir dene bakalım geçse rahatlar zaten Allah şifa versin.

Canım sudocrem kullansan bi işe yaramaz mı acaba ben nereye sürersem iyi geliyordu. Yüzüne falanda sürüyorum inşallah düzelir canım
İnşallah canım kolik belasını unutturdu bu alerji. Bu arada bir yazıda okudum. Koliğin sebepleri arasında alerji varmış. Bebek alerji yüzünden sürekli ağlama nöbetlerine girebiliyormuş. Alerji kontrol altına alınırsa kolik zayıflıyormuş. Belki sebebi alerjidir

Canım çok geçmiş olsun inşallah bir an önce kurtulur yavruşun. Mustela iyi gelir belki bir dene bakalım geçse rahatlar zaten Allah şifa versin.
Amin canım inşallah, bu arada burun temizlerken ufak bebeklerde aspratör önermiyorlarlar canım. Mukozayı zedeleyebiliyormuş. Serum fizyolojik sıkmak yetermiş sadece. Ben sıkıp dik tutup fazlasını siliyorum. Sonra emziriyorum hemen susuyor. Emzirmeden önce yap burun temizlemeyi. Uzun sürmüyor o zaman ağlama.

inan uzuntuden sütüm gitti..cocuk ac ve agliyor..ben de dua ediyorum yavrum sarardı artik..mama ayarlamam lazım ama dr vermiyor...
Sütlaç dokunmazsa sütlaç yapıp yemeyi dene bana inanılmaz etki etti. İki üç günde bir yapıp yiyorum özellikle yatmadan yiyorum yiyip yatınca bir anda doluyor göğüsler. Bir kaç gündür yapmadım daha az şimdi. Tesadüf mü diyordum ama değil demek ki. Bir dene yapması da çok kolay uğraştırmıyor.

Konak çok normal benim bebeğimin de kafasını tamamen sardı. Her banyodan sonra tarayarak yavaş yavaş döüyorum. Bir de banyo yaptırmadan yarım saat önce zeytinyağı sür sonra yıka yumuşar. Ben daha sürmedim banyo sonrası yumuşaklıkla tarıyorum. İlk çocuğumda da kaşta başlamıştı sonra kafaya yayılmıştı. Sonra hepsi geçti takılma. Yüzündeki sert sert kızarıklıklar için de mustela stelatopia verdi doktor bir gecede yumuşattı. Benim oğlum da kaşıntıdan elini yüzünden çekmiyordu şimdi daha iyi.

bu şekilde bakteri ürer zaten bu sebeple ıslak mendillere koruyucu ekleniyor saglıklı olsun derken daha buyuk zarar verebilir her kullanımda taze ıslatıp kullanabilirsiniz veya icinde sadece gıda koruyucusu potasyum sorbat iceren ıslak mendilleri kullanabilirsiniz sadece su pamuk potasyum sorbat iiçeren en az iki marka var

@sekerpare5939 canım ben de hergun üzüm pekmezi tahin yiyorum. Bebeğim alerji oldu ama ondan mı bilmiyorum. Doktor süt ürünleri yeme dedi. Üzüm olduğunu nasıl anladın sen?
Sütlaç dedim ama bu mesajını şimdi gördüm. Hurma da çok iyi geliyor diyorlar. Bir de benim doğumda yardımcı olan ebem paylaşmıştı ben de daha denemedim süt şelalesi diye bir tarif vardı. İnşallah iyi gelir.

Eklentiler

• süt şelalesi.webp
    44,1 KB · Görüntüleme: 75
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…