2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313

Gaz sancısı olmasın. Yani muhakkak onu daraltan bir şey var yoksa öyle çığlıkla ağlamaz.

Kalppare Canım öncelikle şunu söyleyeyim etrafa kulağını tıka. Sen onların annesisin senden daha iyi kimse bakamaz ya da düşünemez. Kendini dinle içgüdülerine güven. Nasıl bakmak ilgilenmek istiyorsan öyle bak. Küçüğü saklamak nedir. Tam tersi kardeşini de onun bakımına dahil et. Hadi bezini getir, mamasını salla vs diyerek. Uzmanlar önermiyor ama güzel bir hediye al kardeşin sana aldı de vs alışır zamanla merak etme bunların hepsi geçici süreçler. Alerji kısmı da zor gerçekten ama elbet geçecek sadece sabır lazım sana. Hepimiz bir eksik bir fazla aynı şeyleri yaşıyoruz. Ama ileride pişman olmamak için dinleme kimseyi derim ve stresi bir kenara bırak. Dua et sürekli için ferahlar inşallah.

Sıkıntısı var canım, kaka yapamamış baksana. Benimki de bir ara iki güne bir yapıyordu ne kadar zorlanıyordu yapmadığ gün. Ertesi gün rahatliyordu. Kayısı kompostosu ye, benimkini maalesef o şekilde ishal yaptım oradan biliyorum. Gaz masajı yap yine. Kaç günlük şu an? Benimki sanırım 20-25 günlüktü, akşamları birden kendini sıkıp nefesini tutup sonra bir yerine bir şey batırılmış gibi nefesi gidene dek ağlıyordu. Aniden hiçbir şey yokken yani. Uykusundan bile böyle uyanıp ağlıyordu ne kadar korkuyordum anlatamam. Ya bir şey korkutuyordu ya da gazdi. Ama bence kesinlikle gazdi. O sıra biogaia ve kimyon çayına başladım işte. Bir süre sonra yok oldu o kriz gibi şey. Aynı şeyden bahsediyorsak sebep muhtemelen gaz. Başa çıkamayacağı kadar ağır bi sancı giriyor olmalı.
Pipiyi çekmek sağlıklı olmasa gerek. Ama ucunu geriye doğru sıyırıyorum ben. Yeğenime ablam bunu yapmadığı için pipisi şişmiş ve hastanelik olmuştu çocuk. Doktor da baktım muayene ederken yapıyor. O yüzden arada sıyırıyorum. Bir dene belki düzelir bu şekilde. Bir de çişi varken şişiyor diğer zamanlar daha ufak duruyor.

Kalppare Resmen içimde hissettim kederini. Kardeş kıskançlığı çok zor. Benim ablam eşşek kadardı yine de benimle uğraşırdi kıskançlığından. Sanırım annem süreci doğru yönetememisti. Ama sen bence çok güzel ilerliyorsun. Zamanla geçecek lütfen üzülme sütün etkilenmesin.

Kızlar biz 8. Hafta atağındayiz sanırım. Üç gecedir uykuya çok zor dalıyor. Akşam ağlama krizi tutuyor. Gün içinde bir şeyler öğrendiği için yorulup akşam ağlıyormus ya kıyamam ufaciklar ama ne kadar zor düşününce. En güzel sakinlestirme yöntemi bebeginizle konusmaniz yazıyordu nette. Seviyor cidden konuşunca masallah. Babası çok gevezedir konuş diye önüne koyuyorum ben de artık gezmekten ziyade sohbeti daha çok seviyor sanırım minik bey

Hicbir sıkıntısı yok demissin canim ama 4 gündür kaka yapmaması ağrı yapmış olabilir karnina acil de ne dediler. Bence bu kadar eziyet getirene kadar ikinize de ver fitil derim ben tabi sen bilirsin yine. Geçmiş olsun

Biz de o ayağın taam içindeyiz resmen gece bir ara catlayacak zannettim konuşma güzelmiş konuşurum ben de biz duş aldırdık dusu seviyor sonra da uyudu

Reactions: Kuf

iştahsizlik bizde de var.babası hep onla ilgileniyor.gece bazen onla yatıyor..oyunlar şarkılar..her yöntemi uyguluyotuz ama kıskançlık devam..

Üzülme bak suan kızının senn sütüne ihtiyacı var. Kuru incir tüket birsey olmx belki hemde süt yapıyır. Yediğin birsey bebeğinden hemen etki ediyormu vucudun da. Nasıl anlıyorsun. Kızarıyor mu

husursuzlanıp agliyor sonrada kakada kan goruyorum

dediklerini harfiyen uyguladim canim..hediye vs..ama cocuk iste nasil yapsam o duyguyu atamıyor...

iki kardesin arasi iyi olsun istiyorum..bnm de kardesim beni cok zorlardı yalandan aglar anneme sikayet ederdi.boyle olmasin.cocukluk cok onemli ikisi de mutlu ozguvrnli olsun istiyorum..

Biz 4 gündür öyleyiz hele aksamdan geceye korkudan ölüyorum o aglayip bagirdiginda sesi gidiyor morariyor bir ara hemde . Kakasi 5 gune normal diyorlar ama fitil versen yapip rahatlar mi acaba
Fitili düşünmeye başladım artık.. Ben de artık akşam olsun istemiyorum. Tüm gün gayet iyi uyuyor. 7den sonra başlıyor huzursuzluk.. Geceye kadar devam..
Gaz devamlı yapıyor ki.. Gazdan olduğunu düşünmüyorum
Gaz sancısı olmasın. Yani muhakkak onu daraltan bir şey var yoksa öyle çığlıkla ağlamaz.
Ama gazını çıkarıyor devamlı, uykuda olsun uyanıkken olsun.
Canım gaz masajı devamlı yapıyorum varaa çıkıyor ama zaten yapmadan da çıkarıyor kendi.. Karnı yumuşak oluyor o kriz anında da, gaz olsa sert ve şiş olmaz mı? Kakadan sanırım derdi ama uykuya daldığında da sabah dek uyuyor. Gece bir emmeye kaldırıyorum, uyanmadan emip uykuya devam ediyor. Ve görsen bu sabah 1 saat onu izledim, gülücükler saçıyor uykusunda kıkırdıyor hatta bazen beşik sallanıyor gülmesine.. Derdi olsa böyle birden kesilir mi yani anlamadım gitti.
Acile gitmedik canım, sonradan çok yorulunca uyuyakalıyor ve bir daha sabah dek uyanmıyor melekler gibi uyuyor genelde.. Gündüz de hiçbir derdi olmuyor.

Canım öncelikle sen sakin olacaksın. Çok yorucu birşey. Oğlun küçük ona zaman vereceksin. Kayınvalide ve babası öyle konuşacağına gelsin ilgilensinler. Dönüşümlü ilgilenin bence. Yani mesela sen oğlanı al 1 saatliğine kız uyuyorken parka falan götür. Sonra oğlanı babanne ve ya babaya devret kızla ilgilen. Benim aklıma tek bu geldi.
Aynı durumdayız. 4 gündür kaka yapmadı bizimkide. Sürekli ağlak modda. Uykuya dalamıyor, 5 dk uyuyor sancı giriyor ağlayarak uyanıyor. Bu sabah zeytinyağı içirdim, birde poposunu zeytinyağlı kulak çubuğu ile uyardım. Bakalım bekliyoruz. Eğer yapmazsa nöbetçi eczaneden fitil alıcam.

Daha da bir sene sonra sen çalış sonra çıkalım diyor bu erkekler ana evine gelince bir rahatlıyor bir daha sa ayrılmıyor benim arkadaşım da 6-7 ay diye geldi 8 yol sonra anne evine boşanmak için dönünce kocası sindi ayrı ev açayım diyor

Kızlar hala bebek arabası alamadım, siden tavsiye istiyorum hafif kullanışlı . Sizlerin severek kullandığı modelleri söyleyebilir misniz?

Kalppare ah canim ya. Alerji zaten zorken bir de kiskanclik..
Oglum 5 yasinda olacak o bile yapior. Seninki daha kucuktu dimi cok normal.
Iste diosun ya uzerine duserek buyuttum diye benimki de aynen oyle. Herseyi ona gore yapardim simdi noldu ilgi azaldi mecburen. Nazlari da bize gectigi icin yapiorlar. Cekibdigi biri varsa o uyarsin belki dinler. Sen zaten gerekenleri soylemissin. Ben de uyusun da oyun oynariz dememe ragmen susmuyor cocuk.bazen anneme yolluorum onu hem o hem ben rahat edioruz. Kizimi sesli sesli sevebiliorum oglum yokken. Oglumun ustune sevemem baska cocuk yapip sevgimi bolemem diordum nasipmus okdu. Uzulme canin.oglun da alisacak ilrrde can ciger okcaklar insallah.firsat varsa oglunla onu mutlu eden baska biri ilgilensin bazi zaman ki cicuk da rahatlar,kiskanclik dusunmeden. Cok zor ikisi arasinda kalmak cok haklisin
Ama kucukler de daha muhtac suan bize ne bileyim gececek insallah

Mochi kullanan kızlar bir şey sorucam size, şimdi bebek emerken diğer memeye takınca süt geliyor ama bebek emmediği zaman takıncada geliyor mu?

Gaz ya da kaka galiba canim. Normal 5 gune kadar diorlar ama mama da sut de veriorum diosun cok doyuo belki onu da cikarmali ki rahat etsin bence. Biraz da ilgi icibdir belki derdi olmayan bile kucaktan inince agkior katila katila canin. Dene bakalim fitili. Ya da kremle poposunu uyarsan biraz iyle yapmistim ben son ra da bisiklet hareketi falan.

Zeytinyağını ben de verdim bir işe yaramadı.

Canım valla ne hareketler yaptırıyorum, ıslak mendille uyarıyorum hemşire doğduğunda öyle demişti ama işe yaramıyor. Kremle dediğini nasıl yapacağım?

Canım süt alerjisi için relaktaz damla kullanıyorlar ama tabi doktor gözetiminde alıp kullanmak daha iyi olur.
Süt alerjisi oldugu bebeğinde kesinleşti micanım
Kızlar bir doktor süt alerjisi dedi, başka doktora gittim gıda alerjisi ama rejime gerek yok dedi krem verdi. Yüzü kıpkırmızı egzama gibi. Kaşınıyor ağlıyor ve çok huysuz. Kanlı kaka olmadı. Mukuslu kaka da yok pek. Çok nadir oluyor yeşil kaka. Genelde sarı kakası. Anlamadım gitti ya süt ürünlerini kestim. Adam gibi bişey yemiyorum. Hala geçmedi. Bir de kaşlardaki konak geçiyor derken alnına ve kafasına yayıldı. Bebeğimin yüzünü görseniz mahvoldu sesi kısıldı bir de sesi zor çıkıyor ağlarken. Dün oturdum ağladım kaç saat

Kalppare canım ben de hergun üzüm pekmezi tahin yiyorum. Bebeğim alerji oldu ama ondan mı bilmiyorum. Doktor süt ürünleri yeme dedi. Üzüm olduğunu nasıl anladın sen?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…