Kızlar çığlık ata ata ağlamak hiçbir sıkıntısı yokken normal mi ya? Dün acile gidecektik artık, susturamadık. Soyuyorum ediyorum, devamlı mama süt veriyorum. Altı temiz karnı tok ama çıldırıyor. Gözler kapandıkça inatla bir anda fal taşı gibi açıyor. Basıyor yaygarayı.. Dün gece yine felaketti. Bir kaç kez daldı kucağımda yatağa koyduğım an bağırıyor. Bir krresinde de yatağa koydum uyanmadı çok derin uyuyordu. 5 dakika sonra yine başladı. Off çok yoruldum ben.. Kakasını da yapmadı4 gündür. Fitil versem mi vermesem mi bilmiyorum.
Sıkıntısı var canım, kaka yapamamış baksana. Benimki de bir ara iki güne bir yapıyordu ne kadar zorlanıyordu yapmadığ gün. Ertesi gün rahatliyordu. Kayısı kompostosu ye, benimkini maalesef o şekilde ishal yaptım oradan biliyorum. Gaz masajı yap yine. Kaç günlük şu an? Benimki sanırım 20-25 günlüktü, akşamları birden kendini sıkıp nefesini tutup sonra bir yerine bir şey batırılmış gibi nefesi gidene dek ağlıyordu. Aniden hiçbir şey yokken yani. Uykusundan bile böyle uyanıp ağlıyordu ne kadar korkuyordum anlatamam. Ya bir şey korkutuyordu ya da gazdi. Ama bence kesinlikle gazdi. O sıra biogaia ve kimyon çayına başladım işte. Bir süre sonra yok oldu o kriz gibi şey. Aynı şeyden bahsediyorsak sebep muhtemelen gaz. Başa çıkamayacağı kadar ağır bi sancı giriyor olmalı.Kızlar çığlık ata ata ağlamak hiçbir sıkıntısı yokken normal mi ya? Dün acile gidecektik artık, susturamadık. Soyuyorum ediyorum, devamlı mama süt veriyorum. Altı temiz karnı tok ama çıldırıyor. Gözler kapandıkça inatla bir anda fal taşı gibi açıyor. Basıyor yaygarayı.. Dün gece yine felaketti. Bir kaç kez daldı kucağımda yatağa koyduğım an bağırıyor. Bir krresinde de yatağa koydum uyanmadı çok derin uyuyordu. 5 dakika sonra yine başladı. Off çok yoruldum ben.. Kakasını da yapmadı4 gündür. Fitil versem mi vermesem mi bilmiyorum.
Pipiyi çekmek sağlıklı olmasa gerek. Ama ucunu geriye doğru sıyırıyorum ben. Yeğenime ablam bunu yapmadığı için pipisi şişmiş ve hastanelik olmuştu çocuk. Doktor da baktım muayene ederken yapıyor. O yüzden arada sıyırıyorum. Bir dene belki düzelir bu şekilde. Bir de çişi varken şişiyor diğer zamanlar daha ufak duruyor.Kızlar bende soruyla geldim yine. Oğlumun pipisi ilk günkü kaka için çektiğim fotoğraflarına baktım, boyunca dışarda duruyor. Ama bayağı günlerdir içine büzüşüyor. Kv gelip gittikçe niye büzüşmüş bu elinle çektir sık sık diyo. Kafaya taktım bende. Ellememeye çalışıyordum ben. Sizin bebeklerinizinki nasıl büzüşük mü?
Hicbir sıkıntısı yok demissin canim ama 4 gündür kaka yapmaması ağrı yapmış olabilir karnina acil de ne dediler. Bence bu kadar eziyet getirene kadar ikinize de ver fitil derim ben tabi sen bilirsin yine. Geçmiş olsunKızlar çığlık ata ata tağlamak hiçbir sıkıntısı yokken normal mi ya? Dün acile gidecektik artık, susturamadık. Soyuyorum ediyorum, devamlı mama süt veriyorum. Altı temiz karnı tok ama çıldırıyor. Gözler kapandıkça inatla bir anda fal taşı gibi açıyor. Basıyor yaygarayı.. Dün gece yine felaketti. Bir kaç kez daldı kucağımda yatağa koyduğım an bağırıyor. Bir krresinde de yatağa koydum uyanmadı çok derin uyuyordu. 5 dakika sonra yine başladı. Off çok yoruldum ben.. Kakasını da yapmadı4 gündür. Fitil versem mi vermesem mi bilmiyorum.
Biz de o ayağın taam içindeyiz resmen gece bir ara catlayacak zannettimKızlar biz 8. Hafta atağındayiz sanırım. Üç gecedir uykuya çok zor dalıyor. Akşam ağlama krizi tutuyor. Gün içinde bir şeyler öğrendiği için yorulup akşam ağlıyormusya kıyamam ufaciklar ama ne kadar zor düşününce. En güzel sakinlestirme yöntemi bebeginizle konusmaniz yazıyordu nette. Seviyor cidden konuşunca masallah. Babası çok gevezedir konuş diye önüne koyuyorum ben de artık gezmekten ziyade sohbeti daha çok seviyor sanırım minik bey
Canm bunlar normal surecler hem oğlun cok küçük kardesine boyle böyle alışacak. Kizin birazbuyusun oyun oynasinlar seni istemicekler . Benim oglumda surekli baba benimle oyna sen diyor bir kere kucaginda gördü. Baska birseyi sebep gösterip agladi hemen esim çocuğu birakti onla ilgilendi . Oyuna dalinca bile çocuğun sesini duysa kosarak geliyor anne bu agliyor bunu geri doktora verelim diyor . Yani bunlar hep normal iştahı kesildi oğlumun kardesini kiskanmaktan . Ee butun ilgi ondaydi simdi oyle mi . Alışırlar biraz büyüsünler de
Üzülme bak suan kızının senn sütüne ihtiyacı var. Kuru incir tüket birsey olmx belki hemde süt yapıyır. Yediğin birsey bebeğinden hemen etki ediyormu vucudun da. Nasıl anlıyorsun. Kızarıyor mu
Kalppare Canım öncelikle şunu söyleyeyim etrafa kulağını tıka. Sen onların annesisin senden daha iyi kimse bakamaz ya da düşünemez. Kendini dinle içgüdülerine güven. Nasıl bakmak ilgilenmek istiyorsan öyle bak. Küçüğü saklamak nedir. Tam tersi kardeşini de onun bakımına dahil et. Hadi bezini getir, mamasını salla vs diyerek. Uzmanlar önermiyor ama güzel bir hediye al kardeşin sana aldı de vs alışır zamanla merak etme bunların hepsi geçici süreçler. Alerji kısmı da zor gerçekten ama elbet geçecek sadece sabır lazım sana. Hepimiz bir eksik bir fazla aynı şeyleri yaşıyoruz. Ama ileride pişman olmamak için dinleme kimseyi derim ve stresi bir kenara bırak. Dua et sürekli için ferahlar inşallah.
iki kardesin arasi iyi olsun istiyorum..bnm de kardesim beni cok zorlardı yalandan aglar anneme sikayet ederdi.boyle olmasin.cocukluk cok onemli ikisi de mutlu ozguvrnli olsun istiyorum..Kalppare Resmen içimde hissettim kederini. Kardeş kıskançlığı çok zor. Benim ablam eşşek kadardı yine de benimle uğraşırdi kıskançlığından. Sanırım annem süreci doğru yönetememisti. Ama sen bence çok güzel ilerliyorsun. Zamanla geçecek lütfen üzülme sütün etkilenmesin.
Fitili düşünmeye başladım artık.. Ben de artık akşam olsun istemiyorum. Tüm gün gayet iyi uyuyor. 7den sonra başlıyor huzursuzluk.. Geceye kadar devam..Biz 4 gündür öyleyiz hele aksamdan geceyekorkudan ölüyorum o aglayip bagirdiginda sesi gidiyor morariyor bir ara hemde . Kakasi 5 gune normal diyorlar ama fitil versen yapip rahatlar mi acaba
Gaz devamlı yapıyor ki.. Gazdan olduğunu düşünmüyorumGazı vardır canım kakayla beraber gaz atıyorlar aslında. Alttan hiç çıkardı mı 4 gündür gaz? Fitil ver canım bence, atsın içindekileri çocuk.
Çığlık atması normal bence ya öyle anlatıyor derdini. Boşaltım yapsa tahtalar inşallah.
Ama gazını çıkarıyor devamlı, uykuda olsun uyanıkken olsun.Gaz sancısı olmasın. Yani muhakkak onu daraltan bir şey var yoksa öyle çığlıkla ağlamaz.
Canım gaz masajı devamlı yapıyorum varaa çıkıyor ama zaten yapmadan da çıkarıyor kendi.. Karnı yumuşak oluyor o kriz anında da, gaz olsa sert ve şiş olmaz mı? Kakadan sanırım derdi ama uykuya daldığında da sabah dek uyuyor. Gece bir emmeye kaldırıyorum, uyanmadan emip uykuya devam ediyor. Ve görsen bu sabah 1 saat onu izledim, gülücükler saçıyor uykusunda kıkırdıyor hatta bazen beşik sallanıyor gülmesine.. Derdi olsa böyle birden kesilir mi yani anlamadım gitti.Sıkıntısı var canım, kaka yapamamış baksana. Benimki de bir ara iki güne bir yapıyordu ne kadar zorlanıyordu yapmadığ gün. Ertesi gün rahatliyordu. Kayısı kompostosu ye, benimkini maalesef o şekilde ishal yaptım oradan biliyorum. Gaz masajı yap yine. Kaç günlük şu an? Benimki sanırım 20-25 günlüktü, akşamları birden kendini sıkıp nefesini tutup sonra bir yerine bir şey batırılmış gibi nefesi gidene dek ağlıyordu. Aniden hiçbir şey yokken yani. Uykusundan bile böyle uyanıp ağlıyordu ne kadar korkuyordum anlatamam. Ya bir şey korkutuyordu ya da gazdi. Ama bence kesinlikle gazdi. O sıra biogaia ve kimyon çayına başladım işte. Bir süre sonra yok oldu o kriz gibi şey. Aynı şeyden bahsediyorsak sebep muhtemelen gaz. Başa çıkamayacağı kadar ağır bi sancı giriyor olmalı.
Pipiyi çekmek sağlıklı olmasa gerek. Ama ucunu geriye doğru sıyırıyorum ben. Yeğenime ablam bunu yapmadığı için pipisi şişmiş ve hastanelik olmuştu çocuk. Doktor da baktım muayene ederken yapıyor. O yüzden arada sıyırıyorum. Bir dene belki düzelir bu şekilde. Bir de çişi varken şişiyor diğer zamanlar daha ufak duruyor.
Acile gitmedik canım, sonradan çok yorulunca uyuyakalıyor ve bir daha sabah dek uyanmıyor melekler gibi uyuyor genelde.. Gündüz de hiçbir derdi olmuyor.Hicbir sıkıntısı yok demissin canim ama 4 gündür kaka yapmaması ağrı yapmış olabilir karnina acil de ne dediler. Bence bu kadar eziyet getirene kadar ikinize de ver fitil derim ben tabi sen bilirsin yine. Geçmiş olsun
Canım öncelikle sen sakin olacaksın. Çok yorucu birşey. Oğlun küçük ona zaman vereceksin. Kayınvalide ve babası öyle konuşacağına gelsin ilgilensinler. Dönüşümlü ilgilenin bence. Yani mesela sen oğlanı al 1 saatliğine kız uyuyorken parka falan götür. Sonra oğlanı babanne ve ya babaya devret kızla ilgilen. Benim aklıma tek bu geldi.kizlar icimi dokmek istiyorum
oncelikle desteginiz icin tesekkur ederimm...
kızım alerjik..hem de her gun baska birseye alerjisi oldugunu kesfediyorum..tam duzeldi derken basa sarıyorum coklu besin alerjisi sanirim..simdilik mercimek süt ürünleri kiraz ve üzüm ü denedim..ama kendi kendime kestigim bissuru gida var deneyemiyorum.korkudan.muhtemelen dokunacak diye.kuruyemis kirmizi et yumurta bakla vs gibi alerjik besinler. bir de yesede alerji yapmayip gaz yapanlar var onlari da zaten bilirsiniz.is boyle olunca ne sebze ne meyve kalmiyor geriye.kirmizi meyveler yuksek risk ham ve yesil olanlar dokunmuyormus.bolca yeşillik yemeye calsiiyorun..ama aglayan bir bebekle onca yesilligi yikamak da iskence.
bebek agliyor. yetmiyor oglum aglama taklidi yapiyor ilgi cekmek icin..ingaa diye avaz avaz bagriyor.oglum yapma dedikce yapiyor.alerji bi yandan kardes kiskancligi obur yandan...herkes mi boyle bilmiyorum ama oglum siddetli bir sekilde kiskaniyor.bir saniye yalniz birakamiyorum ya gozune ya bingildagina ya burnuna dürtüyor..besige koyuyorum uzanıyor yine yapiyor.kucaga alsam kiskaniyor.zaten alerjisi tuttugunda sadece kucakta rahatliyor.cocuk baska turlu aglamaktan katıyor.kv gelmis bu oglan daha onemli kızı birak aglasin .oglana yazik onla oyna vs diyor.kiz numara yaparnis kucaga geljnce susmasi numaraymış...
ben oglumla en ufak firsati degerlendiriyorum..oyunlar eğlenceler..ne yapacagimi sasirdim..ama ozellikle cocugu uyutunca bagirmasi beni bitiriyor ..bapbarabap bap bap diye bagriyor son ses.oglum boyle yaparsan kardesin uyanir ve biz senle oynayamayiz diyorum.uyansin diyor.ağlar ama diyorum.aglasin diyor. ben oglumu o kadar ozenerek yetistirdim kik.igoren hayran kalir konusmasina..her seyi ile detayli ilgilendim..ama boyle dusman kesilmesi beni bitirdi..sanko onca ozendigim cocuk bu degil..icinden canavar cikti..hic bitmeyecek hep kiskanacak diyorlar cok uzuluyorum..kardes kardes oynamayacaklar mi? ben yalniz kalmasin diye kardes istedim..kotu mu ettim..hic iyi degilim hiccc..hem de hiccc..kendimi yetersiz ve berbat hissediyorum...ogluma o kaar vakit ayriyorum kadin gelip neler sayiyor..esim de bu kadar yuzlemek yerine bizim kural koydugumuz zaman destek olsaniz daha iyi olur dedi..dedim bu kizinda konusmaya ihtiyaci var..bu kiz da muhabbet ister...oglum konusunca insanlar neden sasiyor
.hic susmadan konustum onla.bunun gunahi ne dedim..bu yavrucak da ilgi ister.ikisi de benim..yasinin gerektirdigi kadar ilgilenmek benim gorevim..biri uzulmesin diye öbürünü basimdan savacaksam niye dogurdum? kiz daha bön diyo.anlamiyor dah diyor..bu lafa da ayrica sinir oluyorum.bön ne yaa.. sensin bön..
kiz anlamaz olur mu hic..o da gülüyor..artik agulama calismasi yapicaz.konusucaz gozune bakicaz ki gelisiyornmu anlayalim..bir annenin ilgisi ikisine de yeter..oglumun gozune sokmuyorum kizla cilvemizo..cogunluklq o uyurken seviyoruz..ama abisi uyumadan kiz dalamiyor.1 saat bile uyuyamiyor.inadina ses yapiyor.bagirarak konusuyor.oyuncaklarini vuruyor..ne yapsam olmuyor.kiziyorum.konusuyorum..yok yok bile isteye yapiyor.ben de tukeniyorum..boyle olunca ogluma ayiracagim vakit otomatik kiza kayiyor.cunku kiz uyumadigi icin huysuz ve aksi oluyor agliyor..ben oglumu cok merhametli yetisrdim..karincaya bile zarar vermez.onun da hayati var di mi anne der.ama niye boyle yapiyor..sanki buyuk bir cikmazdayim..immddaaaaatt diye bagiriyorum kikizla.nolur yardim edin
oglum da kizim da canimin parcasi....ne yapacagimi sasirdim....
Aynı durumdayız. 4 gündür kaka yapmadı bizimkide. Sürekli ağlak modda. Uykuya dalamıyor, 5 dk uyuyor sancı giriyor ağlayarak uyanıyor. Bu sabah zeytinyağı içirdim, birde poposunu zeytinyağlı kulak çubuğu ile uyardım. Bakalım bekliyoruz. Eğer yapmazsa nöbetçi eczaneden fitil alıcam.Kızlar çığlık ata ata ağlamak hiçbir sıkıntısı yokken normal mi ya? Dün acile gidecektik artık, susturamadık. Soyuyorum ediyorum, devamlı mama süt veriyorum. Altı temiz karnı tok ama çıldırıyor. Gözler kapandıkça inatla bir anda fal taşı gibi açıyor. Basıyor yaygarayı.. Dün gece yine felaketti. Bir kaç kez daldı kucağımda yatağa koyduğım an bağırıyor. Bir krresinde de yatağa koydum uyanmadı çok derin uyuyordu. 5 dakika sonra yine başladı. Off çok yoruldum ben.. Kakasını da yapmadı4 gündür. Fitil versem mi vermesem mi bilmiyorum.
Daha da bir sene sonra sen çalış sonra çıkalım diyor bu erkekler ana evine gelince bir rahatlıyor bir daha sa ayrılmıyor benim arkadaşım da 6-7 ay diye geldi 8 yol sonra anne evine boşanmak için dönünce kocası sindi ayrı ev açayım diyorZaten ilk evlendigimzde 5 ay başka sehirdeydik kirada kriz vurdu o sıra borç da olunca 1 ay durduk yine e olmadı kira su elektrik doğalgaz bi de kredi kartı borcu olunca yapamadık. Beraber yasayalım 1 seme kendimi toparlarım kendi evimize cikariz yine dedi 2 yıl olacak evleneli daha borç bitmedi. Bilseydim 1 sene snra ayrı yasamayacagimizi asla da gelmezdim aynı eve
Gaz ya da kaka galiba canim. Normal 5 gune kadar diorlar ama mama da sut de veriorum diosun cok doyuo belki onu da cikarmali ki rahat etsin bence. Biraz da ilgi icibdir belki derdi olmayan bile kucaktan inince agkior katila katila canin. Dene bakalim fitili. Ya da kremle poposunu uyarsan biraz iyle yapmistim ben son ra da bisiklet hareketi falan.Kızlar çığlık ata ata ağlamak hiçbir sıkıntısı yokken normal mi ya? Dün acile gidecektik artık, susturamadık. Soyuyorum ediyorum, devamlı mama süt veriyorum. Altı temiz karnı tok ama çıldırıyor. Gözler kapandıkça inatla bir anda fal taşı gibi açıyor. Basıyor yaygarayı.. Dün gece yine felaketti. Bir kaç kez daldı kucağımda yatağa koyduğım an bağırıyor. Bir krresinde de yatağa koydum uyanmadı çok derin uyuyordu. 5 dakika sonra yine başladı. Off çok yoruldum ben.. Kakasını da yapmadı4 gündür. Fitil versem mi vermesem mi bilmiyorum.
Zeytinyağını ben de verdim bir işe yaramadı.Canım öncelikle sen sakin olacaksın. Çok yorucu birşey. Oğlun küçük ona zaman vereceksin. Kayınvalide ve babası öyle konuşacağına gelsin ilgilensinler. Dönüşümlü ilgilenin bence. Yani mesela sen oğlanı al 1 saatliğine kız uyuyorken parka falan götür. Sonra oğlanı babanne ve ya babaya devret kızla ilgilen. Benim aklıma tek bu geldi.
Aynı durumdayız. 4 gündür kaka yapmadı bizimkide. Sürekli ağlak modda. Uykuya dalamıyor, 5 dk uyuyor sancı giriyor ağlayarak uyanıyor. Bu sabah zeytinyağı içirdim, birde poposunu zeytinyağlı kulak çubuğu ile uyardım. Bakalım bekliyoruz. Eğer yapmazsa nöbetçi eczaneden fitil alıcam.
Canım valla ne hareketler yaptırıyorum, ıslak mendille uyarıyorum hemşire doğduğunda öyle demişti ama işe yaramıyor. Kremle dediğini nasıl yapacağım?Gaz ya da kaka galiba canim. Normal 5 gune kadar diorlar ama mama da sut de veriorum diosun cok doyuo belki onu da cikarmali ki rahat etsin bence. Biraz da ilgi icibdir belki derdi olmayan bile kucaktan inince agkior katila katila canin. Dene bakalim fitili. Ya da kremle poposunu uyarsan biraz iyle yapmistim ben son ra da bisiklet hareketi falan.
O zaman fitil dene istersen, ben akşama doğru gider alırım eğer yapmazsa.Zeytinyağını ben de verdim bir işe yaramadı.
Canım süt alerjisi için relaktaz damla kullanıyorlar ama tabi doktor gözetiminde alıp kullanmak daha iyi olur.
Canım kulağını kapatmana gerek yok. Dikkatli olun yeter.
Benimki uykusu gelince omzuma gömüp kasıyor çok tatlı oluyorbazen burnu dolduğunda da yapıyor bir bak istersen burnuna. Görünmese de olur bazen.
Senin de mi süt alerjisi varbelirtilerin neler canım?
Kızlar bir doktor süt alerjisi dedi, başka doktora gittim gıda alerjisi ama rejime gerek yok dedi krem verdi. Yüzü kıpkırmızı egzama gibi. Kaşınıyor ağlıyor ve çok huysuz. Kanlı kaka olmadı. Mukuslu kaka da yok pek. Çok nadir oluyor yeşil kaka. Genelde sarı kakası. Anlamadım gitti ya süt ürünlerini kestim. Adam gibi bişey yemiyorum. Hala geçmedi. Bir de kaşlardaki konak geçiyor derken alnına ve kafasına yayıldı. Bebeğimin yüzünü görseniz mahvolduSüt alerjisi oldugu bebeğinde kesinleşti micanım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?