Canım çok teşekkür ederim biraz olsun moral oldu. İnşallah geçer bizimki deKonak çok normal benim bebeğimin de kafasını tamamen sardı. Her banyodan sonra tarayarak yavaş yavaş döüyorum. Bir de banyo yaptırmadan yarım saat önce zeytinyağı sür sonra yıka yumuşar. Ben daha sürmedim banyo sonrası yumuşaklıkla tarıyorum. İlk çocuğumda da kaşta başlamıştı sonra kafaya yayılmıştı. Sonra hepsi geçti takılma. Yüzündeki sert sert kızarıklıklar için de mustela stelatopia verdi doktor bir gecede yumuşattı. Benim oğlum da kaşıntıdan elini yüzünden çekmiyordu şimdi daha iyi.
Yok canım ben süt artırmak için değil de alerji durumunu sordum. Benimkine neyin alerji yaptığını bulmaya çalışıyorum acaba pekmez mi yaptı dedim.Sütlaç dedim ama bu mesajını şimdi gördüm. Hurma da çok iyi geliyor diyorlar. Bir de benim doğumda yardımcı olan ebem paylaşmıştı ben de daha denemedim süt şelalesi diye bir tarif vardı. İnşallah iyi gelir.
çok geçmiş olsun canim. üzümü tam bilmem ama tahin bayağı alerjik bir şey. süt ve urunlerinden dsha yaygin bir alerjik ürün susam alerjisi diye bir şey var. ona istersen ara ver.Kalppare canım ben de hergun üzüm pekmezi tahin yiyorum. Bebeğim alerji oldu ama ondan mı bilmiyorum. Doktor süt ürünleri yeme dedi. Üzüm olduğunu nasıl anladın sen?
Sonunda ayrı eve cıktı mi bari.? Hem müstakil ev alt kat bodrum gbi düşün ama dayalı döşeli mutfağı banyosu vs hep var eşyalarım orda. Hamileyim soğuk olur diye yukarıdaydım smdi çocuk hasta olur diye hava düzelse inerim de çocuk korkutuyo beni hastalanacak diye. O kdar da oturmaz kocam niye dersen de annesi geçim yapılacak kadın değil büyük olay çıkar o kdar oturmuş olsam en son patlarım ben sabrediyorum şimdilikDaha da bir sene sonra sen çalış sonra çıkalım diyor bu erkekler ana evine gelince bir rahatlıyor bir daha sa ayrılmıyor benim arkadaşım da 6-7 ay diye geldi 8 yol sonra anne evine boşanmak için dönünce kocası sindi ayrı ev açayım diyor
Canm ne kdar doğru bilmem de kv önce sabun la yıka sonra dalın dök olmaz diyo öyle yapıyoruz konak olmaz diyo daha bi gram bisey yok kafasında şimdilik bakalm belki sabundan belki değil bi fikir olsun sana da dene istersenCanım çok teşekkür ederim biraz olsun moral oldu. İnşallah geçer bizimki de
ben yanlış yere yazmışım şekerpare için yazıyordumYok canım ben süt artırmak için değil de alerji durumunu sordum. Benimkine neyin alerji yaptığını bulmaya çalışıyorum acaba pekmez mi yaptı dedim.
Ya sıkma canını sonuçta Allah dermansız dert vermesin. İnan benim bebişte de var gibi alerji yapıyorum diyet aynen dediğin gibi yüzü kızarıyor bazen falan geçiyor bidaha oluyor kafayı yicem yani birseyler yemeğe korkar oldum.Deneyeyim dediklerini canım. Mustelanın konak şampuanınında sipariş ettim. Onu da kullanırım bakalım. Eşimin annesi ablası alerjik. Birçok şeye alerjileri var. Astımları var. Benim anne tarafım da alerjik. Onların da Astımları var.
Gliserin kansuk canımHangisini alacaksın canım?
Canım öncelikle sen sakin olacaksın. Çok yorucu birşey. Oğlun küçük ona zaman vereceksin. Kayınvalide ve babası öyle konuşacağına gelsin ilgilensinler. Dönüşümlü ilgilenin bence. Yani mesela sen oğlanı al 1 saatliğine kız uyuyorken parka falan götür. Sonra oğlanı babanne ve ya babaya devret kızla ilgilen. Benim aklıma tek bu geldi.
Aynı durumdayız. 4 gündür kaka yapmadı bizimkide. Sürekli ağlak modda. Uykuya dalamıyor, 5 dk uyuyor sancı giriyor ağlayarak uyanıyor. Bu sabah zeytinyağı içirdim, birde poposunu zeytinyağlı kulak çubuğu ile uyardım. Bakalım bekliyoruz. Eğer yapmazsa nöbetçi eczaneden fitil alıcam.
Kalppare ah canim ya. Alerji zaten zorken bir de kiskanclik..
Oglum 5 yasinda olacak o bile yapior. Seninki daha kucuktu dimi cok normal.
Iste diosun ya uzerine duserek buyuttum diye benimki de aynen oyle. Herseyi ona gore yapardim simdi noldu ilgi azaldi mecburen. Nazlari da bize gectigi icin yapiorlar. Cekibdigi biri varsa o uyarsin belki dinler. Sen zaten gerekenleri soylemissin. Ben de uyusun da oyun oynariz dememe ragmen susmuyor cocuk.bazen anneme yolluorum onu hem o hem ben rahat edioruz. Kizimi sesli sesli sevebiliorum oglum yokken. Oglumun ustune sevemem baska cocuk yapip sevgimi bolemem diordum nasipmus okdu. Uzulme canin.oglun da alisacak ilrrde can ciger okcaklar insallah.firsat varsa oglunla onu mutlu eden baska biri ilgilensin bazi zaman ki cicuk da rahatlar,kiskanclik dusunmeden. Cok zor ikisi arasinda kalmak cok haklisin
Ama kucukler de daha muhtac suan bize ne bileyim gececek insallah
Kalppare canım ben de hergun üzüm pekmezi tahin yiyorum. Bebeğim alerji oldu ama ondan mı bilmiyorum. Doktor süt ürünleri yeme dedi. Üzüm olduğunu nasıl anladın sen?
cnm sutu cay kasigu icsem 1 hafta ağlıyorSütlaç dokunmazsa sütlaç yapıp yemeyi dene bana inanılmaz etki etti. İki üç günde bir yapıp yiyorum özellikle yatmadan yiyorum yiyip yatınca bir anda doluyor göğüsler. Bir kaç gündür yapmadım daha az şimdi. Tesadüf mü diyordum ama değil demek ki. Bir dene yapması da çok kolay uğraştırmıyor.
Canım sakin olmaya çalış. İnşallah hemen düzelirAğlamaktan olabilirmiş. O kadar üzücü ki ne desem boş. Şu an uyumuyor adam gibi. Sürekli kaşıntı var sanırım. Krem sürüyorum ama işe yarıyor mu bilmiyorum. Geçmezse kortizonlu krem vereceğim dedi doktor. Keşke gerek kalmadan geçse. Dün 40ımız çıktı ama ikimiz de ağlayarak geçirdik
Evet ben bebeland kullanıyorum sadece su ve potasyum sorbat var içinde.bu şekilde bakteri ürer zaten bu sebeple ıslak mendillere koruyucu ekleniyor saglıklı olsun derken daha buyuk zarar verebilir her kullanımda taze ıslatıp kullanabilirsiniz veya icinde sadece gıda koruyucusu potasyum sorbat iceren ıslak mendilleri kullanabilirsiniz sadece su pamuk potasyum sorbat iiçeren en az iki marka var
Pekmezi kes bakalım. Cocuk rahatlasın tekrar dene yemeği bakalım aynı etkiler olucak mı. Deneme yanılma biraz bu iş.Yok canım ben süt artırmak için değil de alerji durumunu sordum. Benimkine neyin alerji yaptığını bulmaya çalışıyorum acaba pekmez mi yaptı dedim.
bana doktor coldmix de kullanabilirsin dedi ama damla daha masum geliyor niyeyse. hiç bir bilgim olmamasına rağmenKızlar ya benim bebe burnunu temizlerken çok ağlıyor gözünden yaş geliyor. Önce serum fizyolojik sıkıyorum ağlamaya başlıyor zaten. Sonra çekiyorum ama nasıl sanki işkence ediyorum. Daha başka kolay yolu yok mu ağlatmadan?
Tamamını mı veriyorsun? Kesiliyor mu? Eşime aldırayım ben de..Gliserin kansuk canım
geliyor ama o kadar cok gelmiyorMochi kullanan kızlar bir şey sorucam size, şimdi bebek emerken diğer memeye takınca süt geliyor ama bebek emmediği zaman takıncada geliyor mu?
2 yaşına kadar çoğu fitil kesiliyor, yarısı veriliyor canım. Sakın tüm fitili koyma makat çatlakları vs oluyor. Biraz elinde ısıt yada sıcak suda biraz erit öyle koy diyor genelde doktorlar. Isıtmadan koyduğunda erimeyebiliyor içerde çünkü.Tamamını mı veriyorsun? Kesiliyor mu? Eşime aldırayım ben de..
Tamam canım sağol.geliyor ama o kadar cok gelmiyor
Amin canım inşallah,bu arada burun temizlerken ufak bebeklerde aspratör önermiyorlarlar canım. Mukozayı zedeleyebiliyormuş. Serum fizyolojik sıkmak yetermiş sadece. Ben sıkıp dik tutup fazlasını siliyorum. Sonra emziriyorum hemen susuyor. Emzirmeden önce yap burun temizlemeyi. Uzun sürmüyor o zaman ağlama.
İnşallah canım inşallahCanım sakin olmaya çalış. İnşallah hemen düzelir ☹
Evet ben bebeland kullanıyorum sadece su ve potasyum sorbat var içinde.
Rica ederim canımO zaman öyle yapayım bende bundan sonra sağ ol canım.
Kaç yaşında oglun?? Benim de var oğlum 4 yaşında inan aynı durumdayım sanki yazdıklarını ben yazmışım gibi. Normalde kreşe gidiyordu benimki ama malum virüsten dolayı 7/24 evdeyiz. Zaten hırçın bir çocuktu şimdi iyice fazlalasti. Seviyorum ayağına çocuğun elini kolunu cekistiriyor surekli. Çok bunaldım kardeş kiskancligindankizlar icimi dokmek istiyorum
oncelikle desteginiz icin tesekkur ederimm...
kızım alerjik..hem de her gun baska birseye alerjisi oldugunu kesfediyorum..tam duzeldi derken basa sarıyorum coklu besin alerjisi sanirim..simdilik mercimek süt ürünleri kiraz ve üzüm ü denedim..ama kendi kendime kestigim bissuru gida var deneyemiyorum.korkudan.muhtemelen dokunacak diye.kuruyemis kirmizi et yumurta bakla vs gibi alerjik besinler. bir de yesede alerji yapmayip gaz yapanlar var onlari da zaten bilirsiniz.is boyle olunca ne sebze ne meyve kalmiyor geriye.kirmizi meyveler yuksek risk ham ve yesil olanlar dokunmuyormus.bolca yeşillik yemeye calsiiyorun..ama aglayan bir bebekle onca yesilligi yikamak da iskence.
bebek agliyor. yetmiyor oglum aglama taklidi yapiyor ilgi cekmek icin..ingaa diye avaz avaz bagriyor.oglum yapma dedikce yapiyor.alerji bi yandan kardes kiskancligi obur yandan...herkes mi boyle bilmiyorum ama oglum siddetli bir sekilde kiskaniyor.bir saniye yalniz birakamiyorum ya gozune ya bingildagina ya burnuna dürtüyor..besige koyuyorum uzanıyor yine yapiyor.kucaga alsam kiskaniyor.zaten alerjisi tuttugunda sadece kucakta rahatliyor.cocuk baska turlu aglamaktan katıyor.kv gelmis bu oglan daha onemli kızı birak aglasin .oglana yazik onla oyna vs diyor.kiz numara yaparnis kucaga geljnce susmasi numaraymış...
ben oglumla en ufak firsati degerlendiriyorum..oyunlar eğlenceler..ne yapacagimi sasirdim..ama ozellikle cocugu uyutunca bagirmasi beni bitiriyor ..bapbarabap bap bap diye bagriyor son ses.oglum boyle yaparsan kardesin uyanir ve biz senle oynayamayiz diyorum.uyansin diyor.ağlar ama diyorum.aglasin diyor. ben oglumu o kadar ozenerek yetistirdim kik.igoren hayran kalir konusmasina..her seyi ile detayli ilgilendim..ama boyle dusman kesilmesi beni bitirdi..sanko onca ozendigim cocuk bu degil..icinden canavar cikti..hic bitmeyecek hep kiskanacak diyorlar cok uzuluyorum..kardes kardes oynamayacaklar mi? ben yalniz kalmasin diye kardes istedim..kotu mu ettim..hic iyi degilim hiccc..hem de hiccc..kendimi yetersiz ve berbat hissediyorum...ogluma o kaar vakit ayriyorum kadin gelip neler sayiyor..esim de bu kadar yuzlemek yerine bizim kural koydugumuz zaman destek olsaniz daha iyi olur dedi..dedim bu kizinda konusmaya ihtiyaci var..bu kiz da muhabbet ister...oglum konusunca insanlar neden sasiyor
.hic susmadan konustum onla.bunun gunahi ne dedim..bu yavrucak da ilgi ister.ikisi de benim..yasinin gerektirdigi kadar ilgilenmek benim gorevim..biri uzulmesin diye öbürünü basimdan savacaksam niye dogurdum? kiz daha bön diyo.anlamiyor dah diyor..bu lafa da ayrica sinir oluyorum.bön ne yaa.. sensin bön..
kiz anlamaz olur mu hic..o da gülüyor..artik agulama calismasi yapicaz.konusucaz gozune bakicaz ki gelisiyornmu anlayalim..bir annenin ilgisi ikisine de yeter..oglumun gozune sokmuyorum kizla cilvemizo..cogunluklq o uyurken seviyoruz..ama abisi uyumadan kiz dalamiyor.1 saat bile uyuyamiyor.inadina ses yapiyor.bagirarak konusuyor.oyuncaklarini vuruyor..ne yapsam olmuyor.kiziyorum.konusuyorum..yok yok bile isteye yapiyor.ben de tukeniyorum..boyle olunca ogluma ayiracagim vakit otomatik kiza kayiyor.cunku kiz uyumadigi icin huysuz ve aksi oluyor agliyor..ben oglumu cok merhametli yetisrdim..karincaya bile zarar vermez.onun da hayati var di mi anne der.ama niye boyle yapiyor..sanki buyuk bir cikmazdayim..immddaaaaatt diye bagiriyorum kikizla.nolur yardim edin
oglum da kizim da canimin parcasi....ne yapacagimi sasirdim....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?