- 27 Aralık 2014
- 2.197
- 4.858
- 133
- 35
İnşallah canım tek temennim sağlıklı olmalarıZaten kolik bebekler aynı zamanda alerjiye çok yatkın olurlarmış. Doktora gittiğimde sürekli hapşırrıyor dedim hıçkırığı falan söyledim hapşırması alerjik dedi kolik bebeklerin ortak noktası. Ben suan süt ürünü yemiyorum zaten kendi alerjimden dolayı yemeye de korkuyorum bebeğe bişi olur diye. İnşallah şu 3 ayı atlatınca biraz daha düzeliriz.
Ben almıştım. Bebeğim kabul etmedi. Gerçi benimki diğer aldığım iki memeyi de kabul etmedi. Doktor 3 aylık olunca alır arada dene dedi.Bips emzik alacak olan arkadaş vardı aldı mı memnun mu unuttum kimdi
Birde kızlar sütünüz ün tadına baktınız mı merak ettim?
Hay Allah ya ne zor şu işler. Bir sıkıntı bitiyor diğeri başlıyor. Allah hepimize kolaylık ve sabır versin inşallah... Sen mama veriyor musun? Sadece anne sütü mü alıyor?Kızım hiç durmuyor, ıkınıp duruyor ama kaka yapamıyor. Zeytinyağı verdim sabah bir işe yaramadı. Zeytinyağlı kulak çubuğuyla uyaran verdim o da işe yaramadı. Şu an ayağımda sallayıp sakinleştirmeye çalışıyorum. Eşimi eczaneye gönderdim fitil ve calpol aldırmak için. Yoksa çok canı yanıyor belli, duramayacak. Sabah 6dan beri 4 saat falan uyudu.
Sağdığım süte koydum 1 çay kaşığı onuda denedim ama yok işe yaramadı oda en son çare fitilde bulduk 3 bez değiştirdik yaptı çok şükürAynı şeyleri yaşıyoruz ama bizimki çok şükür düzene girdi biraz sabor ve sakinlikle beklemek lazım size önerim 30 cc mamaya sabah 1 çay kaşığı zeytinyağı ama 30 cc olsun ılıkken anmayı verin yapmazsa birde akşama aynı ölçüde
Bizde de durum aynı çığlık çığlığa 5.gündü bugün en son çare fitilde bulduk 3 bez doldurdu yavrum da rahatladı kucağımda sızdı şimdi yatağa bırakmaya korkuyorumKızım hiç durmuyor, ıkınıp duruyor ama kaka yapamıyor. Zeytinyağı verdim sabah bir işe yaramadı. Zeytinyağlı kulak çubuğuyla uyaran verdim o da işe yaramadı. Şu an ayağımda sallayıp sakinleştirmeye çalışıyorum. Eşimi eczaneye gönderdim fitil ve calpol aldırmak için. Yoksa çok canı yanıyor belli, duramayacak. Sabah 6dan beri 4 saat falan uyudu.
Kızım hiç durmuyor, ıkınıp duruyor ama kaka yapamıyor. Zeytinyağı verdim sabah bir işe yaramadı. Zeytinyağlı kulak çubuğuyla uyaran verdim o da işe yaramadı. Şu an ayağımda sallayıp sakinleştirmeye çalışıyorum. Eşimi eczaneye gönderdim fitil ve calpol aldırmak için. Yoksa çok canı yanıyor belli, duramayacak. Sabah 6dan beri 4 saat falan uyudu.
Eğer o dediklerinden kaynaklanmadığına eminsen birde şampuan kullanma canım, benim oğlumda da vardı hepsi geçti çok şükür. Ama her günde suya sokuyorum mutlaka o da şifa olmuştur belki.Kızlar bir doktor süt alerjisi dedi, başka doktora gittim gıda alerjisi ama rejime gerek yok dedi krem verdi. Yüzü kıpkırmızı egzama gibi. Kaşınıyor ağlıyor ve çok huysuz. Kanlı kaka olmadı. Mukuslu kaka da yok pek. Çok nadir oluyor yeşil kaka. Genelde sarı kakası. Anlamadım gitti ya süt ürünlerini kestim. Adam gibi bişey yemiyorum. Hala geçmedi. Bir de kaşlardaki konak geçiyor derken alnına ve kafasına yayıldı. Bebeğimin yüzünü görseniz mahvoldusesi kısıldı bir de sesi zor çıkıyor ağlarken. Dün oturdum ağladım kaç saat
Canım ben havlusunun üstüne yatırıyorum bezini bile bağlamadan ilk iş dalga sesi açıyorum son ses. Hala sudayım sanıyor bi dene istersen.Evet su da çok iyi geliyor ama çıkınca ağlıyor işte o mahvediyor beni de. Ağlamasa her gece yikiycam ama iki güne ancak yıkıyorum korkudan.
Kıyamam ya masallah gülüşünecanım bu sancılar akşam giriyor. Bizimki de hep akşam yaşıyordu. Fitil ver derim ben. Ve sallamak da rahatlatıyor karşısın biliyorum ama bir dene istersen.
Geliyor canım ama çok az.
Kıyamam ☹ sesi neden kısılmış doktora sordun mu?
Emzirirken saç boyamak zararlı diye biliyorum benBende sivilce olmadı canım. Kaşlarımı falan zaten kendim alıyorum pek kuaförlük işim olmuyor. Boyamı falanda kendim yapıyorum.
Sorma kuzum ya valla çok zormuş. Karnımızdayken ne kolaymış herşeyHay Allah ya ne zor şu işler. Bir sıkıntı bitiyor diğeri başlıyor. Allah hepimize kolaylık ve sabır versin inşallah... Sen mama veriyor musun? Sadece anne sütü mü alıyor?
Eşim fitil bulamamış eczacıda şurup vermiş. Eve gelsinde inşallah hemen yaptırır ya.Sağdığım süte koydum 1 çay kaşığı onuda denedim ama yok işe yaramadı oda en son çare fitilde bulduk 3 bez değiştirdik yaptı çok şükür
Bizde de durum aynı çığlık çığlığa 5.gündü bugün en son çare fitilde bulduk 3 bez doldurdu yavrum da rahatladı kucağımda sızdı şimdi yatağa bırakmaya korkuyorum
Off ne gazlı bebeler çıktı bunlar.Benimki kakasını yapıyor ama lanet gaz mıdır nedir saatlerdir dediğin moddayız. Ağlıyor uyumuyor huysuz gerçekten çok zor.
Hep akşamın bu saatlerinde feleğimiz şaşıyor valla. İnşallah fitil iyi gelir size canım ya rahatlar bebişin.
Ben pamuğu her defasında direkt çeşme suyuyla yıkıyorum canım. Bekletme de yapmıyorum. 40 ina kadar hem ılık da olsun diye kaynamış ilimis şu kullandım ama sonra bıraktım. Rota dizanteri ağız yoluyla bulaşıyor.pamuk kullanan arkadaslar ben de oglum da pamuk ile temizlik yapabilmistim.ama bunda mumkun olmuyor malesef..
onerim nacizane kaynamis ilimis su kullanin.ya da icme suyu ama ılık..cesme suyunda dizanteri rota vs gibi mikroplar bebeleri hasta edebilir..
ben izotonik sulu mendil kullaniyorum memnunum..unibaby ve komili yenidogan da kullandim saf su muhabbetine ama surtmeli oluyor resmen acitiyor bebemi.ben su an memnunum pisik de yapmadi cok sukur.zararli midir yani.tam takip edemedin.bilgisi olan varsa yardim edebilir mi?
Ah ah o gazdan nefret ettim resmen ya bizimki de kaka yapıyor ama işte yinede sürekli bi ıkınma halinde. Yeni uyuttum ama her an uyanacak gibi duruyo cok yoruldum bugunBenimki kakasını yapıyor ama lanet gaz mıdır nedir saatlerdir dediğin moddayız. Ağlıyor uyumuyor huysuz gerçekten çok zor.
Hep akşamın bu saatlerinde feleğimiz şaşıyor valla. İnşallah fitil iyi gelir size canım ya rahatlar bebişin.
Biz bu zamana kadar hep kaynamış alınmış suyla yıkadık o yüzden de başta üç günde bir banyo yaptırıyorduk sonradan iki güne bire çıktık şimdi artık 40’ı çıktıktan sonra çeşme suyla yıkıyoruz sadece kafasına kaynamış soğumuş su döküyorum yineBen pamuğu her defasında direkt çeşme suyuyla yıkıyorum canım. Bekletme de yapmıyorum. 40 ina kadar hem ılık da olsun diye kaynamış ilimis şu kullandım ama sonra bıraktım. Rota dizanteri ağız yoluyla bulaşıyor.
Popodan hastalık bulaşmaz da Yıkarken kullandığımız su daha önemli hem rota hem dizanteri için. Ben de onu merak ediyorum. Yıkarken hangi suyu kullaniyorsunuz arkadaşlar? Ben kombiden gelen çeşme suyu kullanıyorum ama acaba bir sıkıntı olur mu diye de düşünüyorum doğrusu.
Bunu bende merak ediyorum bizde hep çeşme suyu ile yıkadık. Birde benim kız affetmiyor ağzına elini götürüyor genelde başını yıkarken eline gelen suyu da cok cok emiyorBen pamuğu her defasında direkt çeşme suyuyla yıkıyorum canım. Bekletme de yapmıyorum. 40 ina kadar hem ılık da olsun diye kaynamış ilimis şu kullandım ama sonra bıraktım. Rota dizanteri ağız yoluyla bulaşıyor.
Popodan hastalık bulaşmaz da Yıkarken kullandığımız su daha önemli hem rota hem dizanteri için. Ben de onu merak ediyorum. Yıkarken hangi suyu kullaniyorsunuz arkadaşlar? Ben kombiden gelen çeşme suyu kullanıyorum ama acaba bir sıkıntı olur mu diye de düşünüyorum doğrusu.
Ayni seyleri yaşıyoruz nefret ediyorum bu saatlerden aksam 6 ya yaklasinca sitma tutuyor beniBenimki kakasını yapıyor ama lanet gaz mıdır nedir saatlerdir dediğin moddayız. Ağlıyor uyumuyor huysuz gerçekten çok zor.
Herşey başta konuşulacak aslında bi aynı ev mevzusu olduğunda hemen kapatmak lazım. Aslında ben ikidir aynı hatayı yapıyorum da işte o da kader gerçektenEv açarsa yazın ayrılmayacak
bn oyle yapiyorum cnm.en azindan 3 aya kadar devam edicem.Kalppare ama canim o zaman yikadigimiz su nasil.olacak onda cesmeden okuyor. Onu da mi kaynatmak lazim yani ben cesmesen sican yerinden kullaniordum
Kalppare Canım yazdıklarını okuyunca ben mi yazdım dedim inan bizim büyük kız 5.5 yaşında ama çocuk her yaşta çocuk işte biraz daha büyüsünler herşey çok güzel olucak inanıyorum
ben popodan da bulasiyor diye biliyordum..yanlismis demekki?Ben pamuğu her defasında direkt çeşme suyuyla yıkıyorum canım. Bekletme de yapmıyorum. 40 ina kadar hem ılık da olsun diye kaynamış ilimis şu kullandım ama sonra bıraktım. Rota dizanteri ağız yoluyla bulaşıyor.
Bizimki de aynı böyle yaa. kaka yapıyor ya iki güne bir yapıyor ya her gün yapıyor ama sürekli ıkınıyor sürekli karnında gaz varAh ah o gazdan nefret ettim resmen ya bizimki de kaka yapıyor ama işte yinede sürekli bi ıkınma halinde. Yeni uyuttum ama her an uyanacak gibi duruyo cok yoruldum bugun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?