2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Bizimki de aynı böyle yaa. kaka yapıyor ya iki güne bir yapıyor ya her gün yapıyor ama sürekli ıkınıyor sürekli karnında gaz var
Bizim kız gün içinde baya yapıyor kakasını ama hala ıkınıyor bir de gürültülü yapıyor yani o arada gazı da cıkıyo diye düşünüyorum ama ıkınmaları devam ediyor kısır bir döngü gibi

Ayni seyleri yaşıyoruz nefret ediyorum bu saatlerden aksam 6 ya yaklasinca sitma tutuyor beni acaba donemin özelliği mi bu ikimizin bebesi ayni gün çocuğu ayni seyi yasiyorlar
Ayy bizimki de aynı saatte ağlıyor . 6-8:30 arası . Alt dudağı titriyor yavrumun ağlarken o kadar ağlıyor . Her gün o saatler yaklaşınca ortam yapıyoruz çocuğa . Bugün de hemen banyosunu hazırladım rahatlar ağlamaz belki diye . Üstünü giydirirken kopardı yine yaygarayı . Mama da almıyor sinirinden o saatlerde ne oluyor anlamıyorum .akşamları çok yoruluyoruz çok . Bir de üstüne eşimle geriliyorum çocuk ağladıkça

Galiba kaka da yapsa gaz da çıkarsa karnındaki hareketlilik rahatsızlık veriyor ve sürekli hala kakası varmış hissi yaratıyor çocukta ben öyle düşünmeye başladım. gerçi geçen gün eşim internetten araştırmış ıkınmak kolit belirtisiymiş

Emzirirken saç boyamak zararlı diye biliyorum ben öyle okumuştum

Emzirirken hiç yapmadım daha canım.
Zararlıymış demek.

Ah ah o gazdan nefret ettim resmen ya bizimki de kaka yapıyor ama işte yinede sürekli bi ıkınma halinde. Yeni uyuttum ama her an uyanacak gibi duruyo cok yoruldum bugun

Biz bide sabah dışardaydık uyumadı iyice mafolduk tam 9 saat uykusuzluğun ardından şuan yeni uyudu düşünebiliyor musun.
İnşallah geçicidir bu dönem.

Ayni seyleri yaşıyoruz nefret ediyorum bu saatlerden aksam 6 ya yaklasinca sitma tutuyor beni acaba donemin özelliği mi bu ikimizin bebesi ayni gün çocuğu ayni seyi yasiyorlar

Canım olabilir valla 6 deyince başlıyor 9 bazen 10a kadar. Bugün hepten sapıttık. İlk defa battaniye de salladık. Sonra belimiz koptu tabii. Yeni uyudu benim cadı. İnşallah bir an önce geçer gider. Birde o an derdini anlayamamak çok zor. Gaz geliyor akla bir tek.

canım,benim kızımda da yumurta alerjisi vardı böyle suratının yakınına bile tutsak hemen kızarırdı,değil onu yemek.ama 1 yaş aşısını yaptırdık hiç bi sıkıntı çıkmadı korkma.bizde sadece rota aşısı sıkıntı oldu.birde kalsiyum hapı al osteocare.gluten süt vs alerjen hiçbirşey içermiyor.belki supradyn içindeki bişeye karşı alerjisi vardır
Canım siteye giremiyorum aktif şekilde iki çocukla baya yorucu geçiyor günler anca cevap verebiliyorum.benim oğlan da ara sıra devam ediyor köpüklü kaka ama şu sıralar yok gibi.kusma emdikten sonra yatarken sürekli yutkunuyor kusma geliyor herhalde alerjik mi değil mi bende anlamadım canım çözemedim daha tam anlamıyla çocuğu

Canım bizde gaz olunca aynısını yapıyor ayaklarını karnına doğru hareket ediyoruz zatrn vitamini var zeytinyağıylı olan onu veriyorum . Yapıyor gazını ama her emzirdikten sonra mutlaka gazını çıkarmam lazım yoksa rahatsızlanıyor .

Eskiler
Ben de. Normal su yani. Hatta yuttu gecende bende acaba dedim baya korktum
Allaha emanet olsunlar insallah hepsi..
Ben hrr defasinda buzdolabi posetine crsmeden sicak su aliorum pamuklari parca parca batirip kullaniorum

Kızlar biz cuma günü kalça ultroson çekildik .çok şükür hiçbişey çıkmadı . 2 ay olması gerekir diyolar mış ama bizim daha 1 haftamız vardı sağlık ocağındaki ebe çekilebilirsiniz demişti . Tabi benim doğum yaptığım hastanede ki çocuk doktorunundan memnun kalmayınca ve sadece 1 ultroson için 250 istedi. Medicana kadar para göz bşr hastane yok. Bursada çekirge doruğa gittik orası da yoğundu ama çekildik yine o kadar çok sorum vardı bir kaçını sorabilir sadece . Gaz için damla verdi daha almadık alsak mıı bilemedim .uyku düzenimiz için artık geceleri uyandırmanıza gerek yok o uyanınca emzirdim dedi biz 2 saate bir emziriyordum bazen geceleri uykusundan uyandırmak için çok çabalıyordum ve çok kötü oluyordum . 2 gecedir öyle yapıyorum daha rahat gibiyiz . Ama bazen emzirken sinirleniyor benle kavga ediyor cadı ama yinede bırakmasına izin vermiyorum . Artık yavaş yavaş sesler çıkarmaya gülmeye tanımaya başladı ev kalabalık annemler hafta içi evlerine dönücem 3 aydır bu olaydan dolayı gidememişlerdi kaldılar şimdi onlar gidince ev sesizlenince kızımla başbakan kalıcağız . Bazen o sesizliği bile ayırıyorum ama çok anlaşılacak onu da biliyorum .

Bizimki kolik zaten özellikle belli saatlerde ıkınma daha da artıyor aksam 6dan sonra uyutana kadar perişan oluyoruz. Sürekli karnından ses geliyor gıcır gucur
Ayy 9 saat bi bebek için çok fazla yaa nasıl dayandı simdi deliksiz uyur hiç emzirmek için falan uyandırma uyusun huzursuz olur kendi uyanmassa.

Kızlar ben dünkü çılgın gecemizden sonra gaz damlasını bıraktım. Bugün kızım ıkınmadan saatlerce uyudu gündüz.. Hem de hiç olmadığı kadar pırtladı. Zaten kendi çıkarıyor, gaz damlası verince sanırım sıkıştırıyor tek seferde çıkarttırmaya çalışıyor.
Evet yine gece uykusuna zor daldı ama en azından ağlamadı. Şu an kucağımda uyuyor. İlk 3 denememde yatağına koyarken uyandı. Şimdi uyur inşallah..
Gazdamlası kullananlar ve ağlama ıkınma nöbeti yaşayanlar biraz ara verip gözlemleyin bakalım.

Ben her seferinde aspiratoru kullanmıyorum canim yakın bir yerdeyse peceteyi büküp alıyorum hemencecik hiç ağlamıyor öyle

Canım geçmedi mi konak daha sende azalmadı mi hic

Ben saçımı kestirdim de hamileyken boyadim da pek batıl inancım yok boyayi da doktora sordum boyayabilirsin dedi 3 aydan sonra ☺ kas bıyık ben kendim alıyorum öyle tek tük elimden geldiğince vücut killarimida ben alıyorum kuafore ombre için gideceğim ama onun için biraz daha bebeğin büyümesini bekliyorum

Tikkabilla bizde aynı şeyi düşündük bugün vermedik damlayı en azından karnı gavur gıcır etmiyor kendi çıkarıyor zaten gazını.fitil verdiniz mi yapabildi mi kakasını

Benim ilk haftasında oldu karbonatlı suyla sildik geçti hemen

Öyleyse bu gaz kizlar donem falan degil kolik bebek ozellikleri . Biz elimizde salliyoruz esimle her aksam . Onda bile zor sakinliyor hele besigine koyalım yaygarayı basiyor. Saatini de 10 a kadar belki daha gec tamamliyor

ilac ismi icin cok tesekkur ederimm..dr bile siradan bi vitamin al iste diyor ama o is oyle degil iste..alerji deyip gecme ceken bilir bacim
insAllah bu yavrunda olmaz cnm..asi icin tesekkur ederimm bni rahatlattin.peki alerji mama adi onerebilir kisin?

bizim dun 14 saat uyumadi hep mizlandi

valla bende biraktim..daha cok sıkıştırıyor perisanlik..bn biogaia veriyorum sadece...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…