2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Moralim çok bozuk bebeğm 2800 doğmuştu ilk ay az kilo aldı 2. Ay ölçümünde de 4300 çıktı. Her gören bu ne kadar ufak diyo burda okudğum nerdeuse tüm bebekler benimkinden kilolu. Biliyorum sağlıklı olması önemli tabiki ama insanlardan yorumlarından gerçekten bıktım

Bir sıkıntısı vardır muhakkak ama aç olmasına bağlama sadece o hatayı bende çok yapıyorum. Benimkide 2 saattir ağlıyor neredeyse bu saatlerde bir şey oluyor bebeme ya.

2.ay ne kadar aldı? Bazı çocuklar ufak tefek olur minyon olur sağlıklı olsunlar da etrafı dinleme boşver.

2.ayda 1100 aldı

Erken mi doğdu? 37+1de 2670 gram doğdu kızım. Tam 1.5 aylık bugün 4020 çıktı.

37de doğdu benimkide
İlk ay az aldğı için herkese ufak geliyo 2 aylık bebek kilosunda değil şuan
Erken doğduysa niye dert ediyorsun ki? Zaten kilosu bence haftasına göre gayet güzel doğmuş. Bizim bebekler diğerlerini biraz geç yakalayacak, bu çok notmal, kafaya takıp üzülmeye gerek yok. Bebeğini zamanında doğmuş 2 aylık bebeklerle karşılaştırma sakın.. Küçük diyenlere de erken doğduğunu söyleyebilirsin. Kaldı ki erken doğmamış olsa bile her bebek eşit değil ki.. Biz nasıl kilo boy olarak eşit değilsek onlar da aynı şekilde..

Cherrygum sende mi annelere gideceksin?
Evet bende gidicem bu ayın 15inden sonra eşim doktora sunumu yapacak ve gidicez yaz ayını burda geçirmek istemiyorum çok sıcak oluyor.
Valla uslu genelde gaz sancısı yokken emer uyurdu ama bu ara cok sıkıştı sürekli gazı var ondan huzursuz
Benim kızım 40+0da 2870 doğdu fare gibiydi şimdi toparladı zamanında doğmasına rağmen. Sizinkiler erken doğdu bence kiloları gayet ideal önemli olan ay bazında ne kadar aldığı totalde aldığı değil. Bir ayda 700 gr ve üstü bekleniyormuş sanırım. Ama şu da var mesela ablamla konustuk bebeği oldum olası tosun gibidir 4kiloya yakın doğdu. Bugun 4.ay kontrolünde 400 gr almış. Ebe de kilosu iyi sıkıntı etmeyin demiş diş çıkarıyormuş sanırım. Bebekler sağlıklıysa bence çokda kiloya takılmamak lazım.

37de doğdu benimkide
benİm 40+3 2800 doğdu kilosunda 4500lerde

Ya ne bilim sürekli sütüm yetiyor mu ya kilosu az olursa düşünüp duruyorum

Aynen sağlığı yerindeyse kilo sadece bir sayıdan ibaret.. Ayrıca bir yerde okumuştum diyordu ki, anneler hep boy ve kilo bakımından başkalarıyla karıştırıyorlar ama asıl önemli olan ölçüt baş çevresi.. Misal benim baş çevresiyle ilgili hiç bilgim yok, ne işe yarar bize ne hakkında bilgi verir. Varsa yoksa boy kilo..

Evet baş çevresi çok önemli doktorumuz bana söylemişti. Mikrosefali yada Makrosefali gibi bir hastalık belirtisi Allah korusun. Valla kontrolde çok anormal bi durum yoksa ben çok takılmam doktor iyi diyorsa iyidir. Her bebek aynı değil bazısı 1.5 kilo alır bazısı 800gr. Bunlara takılıp da sütüm yetmedi doyuramadım diye düşünüp bir de kendimizi strese sokmayalım O ogretmen61

canim her bebek kendine özgü bir gelişim sağlıyor. kimseyle bebeğini karşılaştırma. hem kendini hem bebeğini üzersin.

millete gelince ağızları torba değil maalesef. ve hiç bir zaman susmazlar. bak benim kizim 10 yaşında hâlâ laf söylüyorlar. ufak tefek, minyon bir kiz. hiç tanımadığımız kişiler bile yaşını sorup şaşırıyor. ben artık alıştım ama o yeni farkına varıyor ve üzülüyor. ben de bodur tavuk daim ferik diyorum. gülüyoruz, hep genç göstereceksin diye teselli ediyorum, benim yaşadıklarımı anlatıyorum. şimdilik teselli oluyor.

olur olmaz yorumlar, millete neyse başkasının çocuğunun kilosundan boyundan. işleri yok bence. emin ol kilolu olsa başka şeyler derler. milleti memnun etmek imkansiz.

Ya işte hep şu algı varya tombik bebek sağlıklıdır herkes tombik olmalı ama yaş gidince de kilon varsa gülerler, of aman ya haklısınız hepiniz bian öyle dertlendim yine evet kulakları kapatmak gerek en iyisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…