Süt korusaydi ben olmazdım kızlarCanım ben 42.gün gittiğimde doktor ultrasonda bana yumurtalarımı gösterdi. Korunmazsan hamile kalırsın dedi. Süt korur diye birşey yok yani sakın güvenme.
Baş ölçüsü çok çok önemli bize hamilelikte 24.hafta mikrosefali dedi bir perinatolog zor geçirdim hamileliği baş ölçüsü hep geriden geldi ama çok şükür 34 cm doğdu 1 ay kontrolünde 36 cm olmuştu şuan hala takipteyim hatta eşim elinde mezura sürekli kafa ölçüyor Rabbim esirgesin evlatlarımızı korktuklarımızdan uzak eylesin..sağlıklı olsunlarda gerisi boş çevredekiler her halükarda diyecek bir şey bulurlar..Aynen sağlığı yerindeyse kilo sadece bir sayıdan ibaret.. Ayrıca bir yerde okumuştum diyordu ki, anneler hep boy ve kilo bakımından başkalarıyla karıştırıyorlar ama asıl önemli olan ölçüt baş çevresi.. Misal benim baş çevresiyle ilgili hiç bilgim yok, ne işe yarar bize ne hakkında bilgi verir. Varsa yoksa boy kilo..
Benimde 37 doğdu ilk ay az aldığı için öyledir çünkü şişlikler iniyor VS kılo kaybı oluyır benimki 5400 şu an ama ilk ay 130 gr verdi o kadar sıkmayın sağlıklı olsun gelişimi iyi olsun yeter37de doğdu benimkide
Bizim ki de gebelikte iyiydi şimdi küçük biraz ama her ay artıyorsa sorun olmaz dedi doktor küçük kafa ırsi olabilir dediBaş ölçüsü çok çok önemli bize hamilelikte 24.hafta mikrosefali dedi bir perinatolog zor geçirdim hamileliği baş ölçüsü hep geriden geldi ama çok şükür 34 cm doğdu 1 ay kontrolünde 36 cm olmuştu şuan hala takipteyim hatta eşim elinde mezura sürekli kafa ölçüyor Rabbim esirgesin evlatlarımızı korktuklarımızdan uzak eylesin..sağlıklı olsunlarda gerisi boş çevredekiler her halükarda diyecek bir şey bulurlar..
aynen toplumda o algi var. ama okula giderken hala tombikse bu sefer de başka seyler.Ya işte hep şu algı varya tombik bebek sağlıklıdır herkes tombik olmalı ama yaş gidince de kilon varsa gülerler, of aman ya haklısınız hepiniz bian öyle dertlendim yine evet kulakları kapatmak gerek en iyisi
Ya o kdar küçükken yapiliyomuymus bende küçükken yaptırmak istiyorum hem bilmez hem bezde iyileşir diyerek. Hastahanede mi yaptılar nasıl oldu.?69 günlüktü canım dün yaptırdık
40 ı çıkınca yaptırılıyo canım. Özel muayenesi olan bir doktora yaptırdım lokal anestezi ile oldu toplm 20 dk filan sürdü. Şimdi de fena geçmiyo az bi huysuzluğu var merhem sürüyorum fitil yapıyorum ağlarsa.Ya o kdar küçükken yapiliyomuymus bende küçükken yaptırmak istiyorum hem bilmez hem bezde iyileşir diyerek. Hastahanede mi yaptılar nasıl oldu.?
Fitil ne için canm.? Ve o kdar uzun süren birşey mi daha önce hiç görmedim duymadım o yüzden merak ediyorum. Ateş va yapıyor mu canm birde.?40 ı çıkınca yaptırılıyo canım. Özel muayenesi olan bir doktora yaptırdım lokal anestezi ile oldu toplm 20 dk filan sürdü. Şimdi de fena geçmiyo az bi huysuzluğu var merhem sürüyorum fitil yapıyorum ağlarsa.
Merhabalar.Burayi takip etmeye calisiyorum ama bazen olmuyor konsuldumu bilmiyorum.
34 günlük lohusayim. Göğüslerim ilk günden emzirmekten mosmor oldu. Ne sürdüysem ne yaptıysam acıması geçmiyor. Görünürdeki yaralar geçti ilk günlerde ama çıplak emzirirken sanki ısırıyormuş gibi acı hissediyorum. Hüngür hüngür ağlatıyor☹ silikon uçla emziriyorum mecbur,yeterli süt alamıyor diye düşünüyorum hava yutuyor bide gazla ugrasiyoruz. Mama takviyesi de yapıyorum. Emzirme pozisyonumda da sıkıntı yok. Önüme gelen hemşireye doktora soruyorum pozisyon doğru diyolar dediklerini yapıyorum ama yok yok yok.Denilen şey emzir alışır. Hiç inandırıcı değil.Ne yani hergün 8 kere aglarayarak işkencemi cekeyim? Emzirme diyince bile kanım çekiliyor artık soğuyorum. Ne yapicam ben ya bilen biri var mı yardım lütfen.
Ben de aynı durumdayım canım ben de silikon uçla emziriyorum resmen emzirmeyi bırakmanın eşiğinden döndüm. Her emzirmede ağlıyodum. Bebeğim 2. Aylık kontrolünde 1400 gram aldı doktor bir sıkıntı yok dedi silikon uçla ilgili. Öyle bariz bir gaz sorunumuz da yok bizim. Stres yapma Bence bir şekilde emiyo bebeğin. emzireyip sütünü sağıp biberonla veren anneler var. Nolacak ki zamanla iyileşir bırakırsın silikonlarıMerhabalar.Burayi takip etmeye calisiyorum ama bazen olmuyor konsuldumu bilmiyorum.
34 günlük lohusayim. Göğüslerim ilk günden emzirmekten mosmor oldu. Ne sürdüysem ne yaptıysam acıması geçmiyor. Görünürdeki yaralar geçti ilk günlerde ama çıplak emzirirken sanki ısırıyormuş gibi acı hissediyorum. Hüngür hüngür ağlatıyor☹ silikon uçla emziriyorum mecbur,yeterli süt alamıyor diye düşünüyorum hava yutuyor bide gazla ugrasiyoruz. Mama takviyesi de yapıyorum. Emzirme pozisyonumda da sıkıntı yok. Önüme gelen hemşireye doktora soruyorum pozisyon doğru diyolar dediklerini yapıyorum ama yok yok yok.Denilen şey emzir alışır. Hiç inandırıcı değil.Ne yani hergün 8 kere aglarayarak işkencemi cekeyim? Emzirme diyince bile kanım çekiliyor artık soğuyorum. Ne yapicam ben ya bilen biri var mı yardım lütfen.
Ağrı kesiciymiş fitil. Uzun derken işlem mi uzun toplam 20 dk sürdü kısa bence. İyileşmesine de bakıcaz bi kaç güne iyileşir dedi doktor. Ateş yapmadı, yapmazmış. ara ara huzursuz oluyor ağlıyor gerçi emzirince susuyor o yüzden anlamadım canı mı acıyor yoksa rutin ağlaması mı. Genel olarak süreç fena geçmiyor tavsiye ederimFitil ne için canm.? Ve o kdar uzun süren birşey mi daha önce hiç görmedim duymadım o yüzden merak ediyorum. Ateş va yapıyor mu canm birde.?
Bilmem 20 dk napiyo ki acaba hani anlatıyorlar bna ucunu aliyo hemencik diye de galiba sandığım benim düşündüğüm kdar basit değil beni korkutmuyorlar. Birde ağladı mı canm sünnet esnasında.? Hissetmiştirtir illaki ve yanında durduruyorlar mi elini kolunu tutacak biri oluyordur heralde bacaklarda tabiki hareket etmesin diyeAğrı kesiciymiş fitil. Uzun derken işlem mi uzun toplam 20 dk sürdü kısa bence. İyileşmesine de bakıcaz bi kaç güne iyileşir dedi doktor. Ateş yapmadı, yapmazmış. ara ara huzursuz oluyor ağlıyor gerçi emzirince susuyor o yüzden anlamadım canı mı acıyor yoksa rutin ağlaması mı. Genel olarak süreç fena geçmiyor tavsiye ederim
Ay benimkide bugün 2 aylik oldu tam ama durmadı bütün gün az az kaka da yaptı gazda çıkardı ama yok durmak bilmedi ıkınıp durdu agladiKizlar bebegim bugun huysuz ya 2 ay doldu 64 gunluk olduk. Henuz kaka yapmadi Bu gaz kaka konusu beni cok yoruyor. Birde ağliyor yauyku duzenimizide yok malessf ( kizlar bu duzene girecekmi yaa )
Valla adam çok ince iş yaptı güzel güzel dikti bana da kısa geldi 20 dkBilmem 20 dk napiyo ki acaba hani anlatıyorlar bna ucunu aliyo hemencik diye de galiba sandığım benim düşündüğüm kdar basit değil beni korkutmuyorlar. Birde ağladı mı canm sünnet esnasında.? Hissetmiştirtir illaki ve yanında durduruyorlar mi elini kolunu tutacak biri oluyordur heralde bacaklarda tabiki hareket etmesin diye
Operasyon sırasında kanadı biraz ama şu an bi sıkıntı yok canımYa dikiş de mi oluyoya kkıyamamben sünnet nasıl bisey hiç bilmiyodum baya bisey öğrendim senden canm. Kanıyo mu peki .?
Canım tehlikeli olmaz mı öyle? Ben pusette götürürüm diyordum.Arka kısma yatak yapin yorgandan ben öyle yapcam ay sonuna dogru bizde gideceğiz 8 9 saatlik mesafeye öyle yapacagim bende arabada sakin oluyor uyuyor benim kız genelde aşıdan sonra nasıl olur bilemem ama ☺
Seninki düşüyormuş, benimki bilerek atıyor puf diye uyumamak icinyE ama devamlı düşüyor tam dalamazsa uyanıyor geri
Libidoma mi sağlıkYa aynen bende kendime vakit ayıramıyorum. Aslında evde ciddi manada yardımı oluyor bana doğumdan beridir bi kere kahvaltı hazırlamadım dahaama eski düzenimi özledim evde ne yalan söyliyim
Kız libidona sağlıkben sıkıldım evde yardımı olmasa coktan okula postalamıştım git diye
Ya sorma öyle bi ağlıyor ki biri bişey yaptım sanırBenimki de sudan çıkınca fena ağlıyor. Muhtemelen ılık suda olmak anne karnında gibi hissettiriyor, alınca bir anda soğuk oluyor korkuyorlar
Akiyo canım bazen. Bazen de sıkmam gerekiyor akması için ısısına falan bakarken.Bineronu ters cevirince akıyor mu peki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?