Benim çok kusuyor ya vermeye korkuyorum 53 günlüğüz bizde 90ları duyunca şaşırıyorum bende anlamadım ki ama sık sık emzirmeye çalışıyorum ama benimde mama verince o öğünü sadece mama ardından yada öncesinde emzirmiyorum ve pek uyumuyor arada geceleri 3 saat uyur ki çok nadir o da saat başı uyanır ve emziririm genelde sütümü başta tek sağdım umarım doğru ilerliyordumBenimki bir öğünde 45le asla doymaz. 90 bile yetmiyor artık
1 kere başımıza geldi değin gibi sıvı ve hardal sarısı şok geçirdim anne bir bebek bu kadar yapar mi diye kadının basının etininyemiştim tüm günKızlar benim kız 3 gündür kaka yapmamıştı. Bugun banyo yaptırdım 5dkka sonra bir kaka yaptı yok böyle birşey yaaa ortalığı batırdıeşim kaçtı odadan görmeye dayanamadı rahatladı ve uyudu ama değişikti kakası hardal sarısı gibi ve sıvı ama su gibi değil sizinkilerde böyle miydi?
Ayy aynen bende şok oldum yaa ama 3 gündür yapmamıştı acısını çıkardı sanırım1 kere başımıza geldi değin gibi sıvı ve hardal sarısı şok geçirdim anne bir bebek bu kadar yapar mi diye kadının basının etininyemiştim tüm gün
Benim memeler tek doyurmuyor canım, bağırıyor mamaya geçiyoruz.He sen memenin ardına veriyorsun. Ben mesela o öğün meme vermiyorum sadece mama veriyorum. Diğer öğünlerde de sadece meme.. Tabi tek tük memenin yetmediği arandığı zamanlar da oluyor. O zaman da senin gibi 30-45 cc takviye yapıyorum.
Ağlıyor memedeki sütü bitirince yani bizde öyle oluyor. Mamanın cc si azsa doymamışsa ona da ağlıyor doyunca sesi çıkmıyor.Nasil anliyorsunuz mamaya gerek oldugunu
Nasil bir surec valla ben anlamadim adetmiyim yoksa lohusa kanamasimiBenim 44ncü gün. Hala kanamam devam ediyor. Hiç kahverengi olmadı. Kesilmedi
Yani sesli değil tabii de gülümsemeye başladı. Konuşunca gülümsüyor keyfi yerinde olunca da gülümsüyor. Atak haftasından bir şeyler öğrenip çıkarlarmış ya. O yüzden geçirdik biz galiba diye düşünüyorum.
Gayet iyi almış maşallah daha ne olsun.
Aaa hadi hayırlısı kaç ay sonra yanı bebek kaç aylık olduBen siftahı açtım adet oldum çok mutluyum
Canim yapti kakasini bende 2 gunde 1 koyuyordum zeytinyagini artik hergun koyacagim. Benimki mesela suan sikintisi yok olmamasi lazim ama uyumuyor eller kollar ayaklar savas yapiyor bir anlasak dertleriniBaharcım hepimizde aynı SORUNLAR var ne yazıkki dün biz kontrole gittiğimizde ben gazıda söyledim doktora bizim mamayı değiştirdi sen de benim gibi meme+mama veriyorsun . Golden goat. Keçi sütü ile yapılıyormuş sindirimi daha kolay, gaz yapma olasılığı daha az dedi. Biz başladık bakalım. Hipp kullanıyordum, Golden goat e geçtim. Kaka için hergün bir çay kaşığı zeytinyağı veriyorum hakiki zeytinyağı tülbentten süzüp . Vücudunu da zeytinyağı ile yağlıyorum. Kakasını yapıyor. Mamalar kabız yapabiliyor.
Benimki dün çok kustu canım. Dedim çocuğun midesinde süt kalmadı hiç bayağı üzüldüm.Kızlar bebeği çok kusan var mı
Çok fazla kusuyor son 10 gündür. çok emzirdiğimi düşündüğüm anlar da oldu tabi dün doktora götürmüştük bebek reflüsüdür dedikilosu falan iyi kan tahlilleri baktı iyidi karın ultrason baktı iyi dedi ama dün hastane de üşüttü mü anlamadım be kadar emzirsem hepsini kustu o kadar moralim bozuk ki başka bir doktordan daha randevu aldım yarın götüreceğim içim acıyor ya kusuncaBenimki dün çok kustu canım. Dedim çocuğun midesinde süt kalmadı hiç bayağı üzüldüm.
Bugün kesinlikle o isteyince emzirdim hiç kusmadı, öyle açım diye deli deli de ağlamadı. Ben çok emziriyordum sanırım ondan oldu. Sende çok mu besledin ona dikkat et canım. Kakasını da yapmadı bu sabah heralde dün gerçekten kusmaktan aç kalmış çocuğum. Ben doysun diye fazla fazla emzirdim oda bütün mideyi boşalttı diye düşünüyorum
Çok zor sağlıkşa büyüsün inşallah peki ssk dan paranızı her ay veriyorlar mı yoksa rapor bitince mi alıyorsunuz kafam karıştıEvet canım çok sorunlu hamilelik geçirdim. Şükür Nisan ayında doğum yaptım. 36. Haftada. Hep özelde muayene oldum, heyeti de orası verdi sürekli. Size de sorunsuz hamilelik sağlıklı Doğum dilerim.
Kızlar ne yemeyelim de kabız olmasın bu yavrular? Bilginiz var mı yaaa?
Öyle çok öyle çok canı yandı ki bebeğimin şimdi. 2. gün halbuki fitil kullanmak zorunda kaldım. 5. güne kadar nasıl bekledi sizin bebekler ağlamadılar mı acaba? Hata mı yaptım ki şimdi fitil vererek? Uykudan uyandı, uyku sesiyle boğazını yırtana kadar ağladı. Çok kötü oldum ya. Ne yememeliyiz?? Ne yiyelim ya da? Var mı bilgisi olann?
Kızlar ne yemeyelim de kabız olmasın bu yavrular? Bilginiz var mı yaaa?
Öyle çok öyle çok canı yandı ki bebeğimin şimdi. 2. gün halbuki fitil kullanmak zorunda kaldım. 5. güne kadar nasıl bekledi sizin bebekler ağlamadılar mı acaba? Hata mı yaptım ki şimdi fitil vererek? Uykudan uyandı, uyku sesiyle boğazını yırtana kadar ağladı. Çok kötü oldum ya. Ne yememeliyiz?? Ne yiyelim ya da? Var mı bilgisi olann?
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Benim de kızım 55 günlük. Ilk çocuğumda ayni seyleri ben de yaşadım. Her emzirmede hüngür hüngür ağlıyordum. Göğüs uçlarimdan parca kopmaya baslamisti, asgiya dogru bildigin kan akiyordu. Krem vs. hicbirsey ise yaramamisti. 2-3 ay bu sekilde gittikten sonra yavas yavas uclar sertlesip nasirlasti ve sonra aci hissetmedim. Ama gercekten berbat birsey cok zor. Bu sefer dogumdan once gümüs kapak satin aldım. Ilk ay yine hassaslasti catladi biraz ama ilki gibi asla olmadi. Cok cabuk toparladi. Su an hic acisiz emziriyorum. Acaba zaten boyle mi olacakti yoksa gercekten gumus kapaklar mi ise yariyor diye merak ettim gecen gun ve 2 gun takmadim. Uclar hemen kizarip hsssaslasti takinca duzeldi. Demek ki fayda sagliyormus gercekten. Tavsiye ederim.Merhabalar.Burayi takip etmeye calisiyorum ama bazen olmuyor konsuldumu bilmiyorum.
34 günlük lohusayim. Göğüslerim ilk günden emzirmekten mosmor oldu. Ne sürdüysem ne yaptıysam acıması geçmiyor. Görünürdeki yaralar geçti ilk günlerde ama çıplak emzirirken sanki ısırıyormuş gibi acı hissediyorum. Hüngür hüngür ağlatıyor☹ silikon uçla emziriyorum mecbur,yeterli süt alamıyor diye düşünüyorum hava yutuyor bide gazla ugrasiyoruz. Mama takviyesi de yapıyorum. Emzirme pozisyonumda da sıkıntı yok. Önüme gelen hemşireye doktora soruyorum pozisyon doğru diyolar dediklerini yapıyorum ama yok yok yok.Denilen şey emzir alışır. Hiç inandırıcı değil.Ne yani hergün 8 kere aglarayarak işkencemi cekeyim? Emzirme diyince bile kanım çekiliyor artık soğuyorum. Ne yapicam ben ya bilen biri var mı yardım lütfen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?