2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Kızlar annemle tartıştık, yine sinirden ağlattı beni. Konu hep aynı. Neden aramıyorsun? Arıyorum her gün hem de. Doğum yapana kadar her gün normal konuşuyorduk, doğumdan sonra kızımın uyanmasına göre görüntülü arıyorum. Sürekli fotoğraf, video atıyorum ama yetmiyor. İstiyorki günde 3 5 defa arıyım. Eskiden çalışıyordum, şimdi bebek var nasıl mümkün olsun bu? Az önce konuşurken öf dedim diye suratıma telefonu kapadı. Kızım uyanınca görüntülü aradım oturmuş ağlıyor bana senin gibi evlat olmaz olsun diye. Napmışım allah aşkına ben ya? Bize gelmek istedi geçen bir kaç gün kalayım diye bende dedim eşim 3 gün gitmeye başladı birde artık odasında diğer insanlarla çalışıyor 2 hafta kuluçka süresi geçsin öyle gelirsin. Tamamen onu düşündüğümden. Vay efendim ben onu istemiyormuşum, kayınvalidemleri istemediğimden eşimde onu istemiyormuş. Neler saydı bana. Kimse beni düşünmüyor. İlk bebeğim tek başıma büyütüyorum, ne hayallerim vardı hiç birini yapamadım. Psikolojik olarak ne durumdayım kimse bilmiyor ama herkes bana yükleniyor. Ağlama duvarı oldum resmen, herkes bana içini boşaltıp gidiyor. Kusura bakmayın buraya yazdım bu kadar ama içimi dökmem lazımdı bir yere.

Hep mi böyle yoksa düne özgü birşey miydi canım? Benim ilk bebeğimde reflü vardı, aynı tarif ettiğin gibi kusardi ama doğduğundan beri hep kustu
Çocuğum 7. Aya kadar. Belki usutmustur dediğin gibi
Yok canım 54 günlük ara sıra kusardı ama son 10 gündür biraz fazlaydı dünde çok fazla küstü Bugun yine doktor götürdüm idrar testi istedi

Canım üzücü bir durum yaşamışsın ama çok üzme kendini. Bazen malesef kendi annemiz dahi bizi anlamayabiliyor. Sen evladına konsantre ol. Hem bak annen sana çocuğuna yapmaman gerekenleri öğretmiş oluyor. Hadi topla kendini bebeğini öp kokla

Tek basına bir bebeğe bakmak o kadar zor ki bazen yeri geliyor tuvalete bile gidemiyoruz. Annen de bebeği görmek sevmek istiyor ama unutmuş bi bebeği bakmanın ne kadar meşakkatli bişey oldugunu annelerimiz hep böyle. Benim annemde günde 10 defa konussak konuşur. Boşver takma kafana bunları küser ağlar barışır bi daha. Bu evde uzun süreli kalmak herkesin psikolojisini bozdu yaa

Kuzum yol boyu pusetteydi. Beş altı kez mola verdik emzirdim altını aldım. Aşıdan hemen sonra yola çıktığımız için biraz huzursuzdu tabii ama yine de uyudu genelde çok şükür.

Geçici başka bir sorunu vardır o zaman muhtemelen. Reflü olmasın da o da çok zor oluyor gerçekten. Geçmiş olsun minige.
Bilmiyorum ki salı günkü doktor reflü dedi bugün ki normal kusmadır dedi idrar kültürüne bakacak enfeksiyon olabilir dedi özellikle akşamları emzirinve çok kusuyor mama yerken daha az kusuyor sütüm mü çok diye düşünüyorum peki sizin bebeğiniz her yemekten sonra kusuyor muydu

Çok zor sağlıkşa büyüsün inşallah peki ssk dan paranızı her ay veriyorlar mı yoksa rapor bitince mi alıyorsunuz kafam karıştı
Amin inşallah cümlemizin yavrularını .Ben kamuda çalışıyorum, o yüzden maaşım düzenli yattı canım. SSK nın uygulaması hakkında bilgi sahibi değilim.

Canim yapti kakasini bende 2 gunde 1 koyuyordum zeytinyagini artik hergun koyacagim. Benimki mesela suan sikintisi yok olmamasi lazim ama uyumuyor eller kollar ayaklar savas yapiyor bir anlasak dertlerini
Benimki de öyle. Hiç durmuyor eli ayağı o yüzden sağlıklı uyuyamıyor e bebek ten kundak aldım dün ama içine koyduk çok rahatsızdı kıyamadık çıkardık. Anlayamamak mahvediyor vallahi

Canım biz burada bir aile gibi olduk resmen o yüzden yazıp rahatladığına çok iyi ettin. Gerçekten hepimiz zorlu zamanlardan geçtik. Psikolojimiz da etkilendi haliyle birde karşı taraftan kim olursa olsun azıcık anlayışsız tavır görünce çok üzülüyoruz. O kadar normal ki aslında. Üzüldüm ağlamana ama şuan içinde bulunduğumuz durumda fazlasıyla duygusal yapıyor bizi. Bende 2 gündür eşime sarmıştım en ufak şeyde ağlayasım geliyor. Annene de bir şey diyemiyorum anne sonuçta illaki düzelir aranız. Oda kendince farklı düşünmüş büyükler işte nedesen kendi bildiklerini okurlar. Sen sakin kalmaya çalış kendini üzme olur mu?

Amanın bir test yap bizi de bilgilendir hayırlısı hakkında
Ya bilmiyorum ya insallah yedigim birsey dokunmustur esimde suphelenince bir ihtimal var mi diye sordum olabilir diyor Allahim yaa toplasan 2 kez birlikte olduk. Bakalim artik yarina kadar devam ederse alicam test

Hepinize çok teşekkür ederim kızlar. Annem yaşlandıkça çocuk gibi oluyor. Herkes onunla ilgilensin istiyor. Abim ve ablama bana yaptığı kadar baskı yapamıyor, sanırım en küçük benim diye bana gücü yetiyor. Bende 30 yaşına geldim nerdeyse ama kendi bebeğim, kendi ailem var. Zamanımın hepsini ona harcayamam ki. Teyzemin kızları çalışmıyor, çocuk ağlasa bile telefonu bırakıp bakmıyor sürekli anneleriyle konuşuyor. Onlar kadar samimi olmak istiyor. Ben zaten onunla samimiyim, bence günde 1 kere arayıp hal hatır sormak yeterli günde 3 5 kere ne arayacak vaktim ne de enerjim oluyor. Bunu anlamıyor. Yıldım artık bende. Hamileykende böyle ağlatmıştı beni aynı mevzudan. En çok ağrıma giden senin gibi evlat olmaz olsun sözü. Çok büyük bir suç işlemişim, yüzünü yere eğdirmişim, millete onu madara etmişim gibi bunu söylemesi çok zoruma gidiyor. Hak etmiyorum. Neyse yapacak birşey yok yine annem sonuçta. Her türlü kabullenmek zorundayım.
Ben ağlarken yavrumda anladı sanırım yüzüme bakıp bakıp gülüyor, sesler çıkarıyor. Şimdi onu yıkayıp yatırdım biraz kafam dağıldı.
Hepinize teşekkür ederim tekrar. İyi ki varsınız.

Ay canim sabahta annem aradi bagirip cagiriyor neden acmiyorsun diye ya cocukla ilgileniyirum dedim oradan sadece siz mi cocuk getirdiniz dunyaya flan bir bagiris cagiris neye ugradigimi sasirdim. Kac gundur o ariyormus ben aramiyormusum. Kac zamandir evdeler bunaldilar bence canim takma kafana gecer gider..

Sende iyiki varsın canım. Bende günde 1 defa konuşurum öyle durmadan arayamam ki dediğin gibi. Çokta severim başımın üstüne yeri var ama zırt pırt aramak doğru değil bence. Bazıları çok abartıyor her dk konuşuyorlar. Gün içinde nasıl iyimi sesini duy tamamdır. Senin annenin huyu böyle demek ki. Yine bizlere sabretmek düşüyor kendini de hiç üzme he de gitsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…