- 25 Mart 2017
- 7.178
- 12.648
- 248
Direk almazsa yağ mamasına koyabilirsin biz mamaya koyuyoruz öyle içiyor miğdesi bulanıyor yoksaBenimki de cok seviyor pusette yatmayı arada yatırıyorum tam dalınca alıyorum içinden yatagına koyuyorum. Günde 2-3 saat yatsa bişey olmaz bence. Ben reflü yatagını bıraktım çünkü artık onda kayıp aşağı iniyor debelenirken
Reflüyse ne yapılır bilmiyorum bende ama çok takılma kilo alımına iyi kötü alıyorsa tamamdır zaten. Dönem dönem bu meme ve biberon reddi oluyor sanırım bence yılma yine ver biberonu ne kadar reddetse de bi süre sonra ağlaya mağlaya alışacak tekrar.
Direk mi veriyorsun yoksa mamasına mı koyuyorsun?
Anne sütü mama birlikte ama sütüm az mamayı da emzirme sonrası yemeyi bırakana kadar veriyorum. Başta sütümün yetmediğini anlamadığım zamanlarda az mama vermiştim o yüzden kilo alamadı ilk ay alamadığı kiloları da nir türlü toparlayamadık :/ çok üzülüyorum..Bence deneyebilirsin çok güzel oluyor
Ayy ne güzelmiş hadi darısı bizim başımıza
Nasıl besleniyor anne sütü mü mama mı?
Acaba boya mı veriyor?
Ay aynen benimkini de gece yatağın ayak ucunda toplanmış buluyorum ya.. Ama alıştı ya eğimli yatmaya düz zeminde yatırmaya korkuyorum artık.. Sorun oldu mu sizde hiç?Benimki de cok seviyor pusette yatmayı arada yatırıyorum tam dalınca alıyorum içinden yatagına koyuyorum. Günde 2-3 saat yatsa bişey olmaz bence. Ben reflü yatagını bıraktım çünkü artık onda kayıp aşağı iniyor debelenirken
Reflüyse ne yapılır bilmiyorum bende ama çok takılma kilo alımına iyi kötü alıyorsa tamamdır zaten. Dönem dönem bu meme ve biberon reddi oluyor sanırım bence yılma yine ver biberonu ne kadar reddetse de bi süre sonra ağlaya mağlaya alışacak tekrar.
Direk mi veriyorsun yoksa mamasına mı koyuyorsun?
Şu an 51 günlüğüz en son 48 günlükken tarttık doğum kilosundan 790 gr fazlaydı. Doğumdan sonra 290 gr kadar düştü kilosu. 2890 doğdu 2600 e kadar düştü işte şimdi de 3680 ilk az aldı. 28. Gününde sadece 2960 dıNe kadar alıyor ayda
Kusma nasıldı? Beyaz sıvı mı? Bizimki önce beyaz kusuyor sonra şeffafBaşka bir belirti gözlemedik kan tahlili falan ultrason hepsine bakıldı hepsi temizdi idrar da bir normal idrarbaktı o da temizdi birde idrar kültürüne baktı o iki gün sonra çıkıyormuş orada enfeksiyon olduğu belli oldu doktor kusması ondandır dedi eskiden ara ara kusuyordu 10 gündür artmıştı kusması son 2 gündür de hemen hemen her öğünden sonra kusuyordu ☹☹
çok kusması malefes kiloyu etkiler bizim şimdilik kilo alımımız normal zaten bende kilo alımı sıkıntı olur endişesi ile kusmadan dolayı hemengötürdüm iyi de götürmüştüm
Canim birsey yok gibi gorunurde cok agladi mi?Kızlar çok kötü bir şey oldu oğlumun kafasına kumanda düştüsol kulağının üstü bir şey yoktur dimi
kabizlik problemi flan oldu mu peki ?Ben kullandım bir dönem evet bu mama yoğun ve yağlı oluyor
Ya evet duydumda esim markete ve eczaneye ugradi comformil bulamamis sma almis bir donem sma kullanicam bakalim artik.Canım mama değişikliğinde oluyor değiştirmemekte çalış mamasını bende aptamil veriyorum komşun baya tecrübeli imiş
aynen güzel uyuyor. ya miniğim titiz. altı kirli olmayacak ağlıyor. ağlamayıp uyumaya devam ediyorsa ben yine dokunmuyorum. altını açınca uykusu kaçıyor.zatenCok uyuyo o zaman da mi 5 6 saat.
Kaka yapmis oluo ya da.
Kizi emziriyim diye kalktim oglAn da uyandi 5 ten beri bayilcam 2de yatmistim oyoy
Bnm cocuklarim hic uyumuor babalarina cekmemisler
büyük oğlan ek gıdaya geçince gaz problemi geçtiydi. yani 3 ay olur 4 sonra 5 sonra da ek gıdayla çözülürGünaydın kızlarbir an önce şu 3 ay bitse, barsakların kıvrımlaşması tamamlansada şu gaz olayları bitse bu nedir ya? Çocuk uyuyacak gözlerini kapıyor tam dalacak, bir gaz sıkıştırıyor kıyamet kopuyor ondan sonra. Yeminle grupta herkes bu gazdan çekiyor.
Günaydın canım. 3 aydan sonra bitiyor dimi kesin bilgi mi 40ı çıksıncılar gibi olmasında.
[/QUOTE
herşey olabilir ama inşallah geçecek iyi düşünelim iyi olsun
nasıl o kadar uykusuz kalır ki aklım almıyor. ne istiyor kendinden de senden de. çok üzüldüm. biz hiç o kadar uykusuz kalmadik yani kisa kisa da olsa arada uyuyor ama birkacgun gazmidir atakmidir bilmem cok agladi sesi kisilircasinaya cocuk hep sola yatmak istiyor.sağa yatnayi hic istemiyor kafasinin arkasi sanki hafif meyilli kaldi ondan saga yatirmak istiyorum bende nasilsa banyo etti anlamaz simdi o dedim saga dondurdum vaay neneeem ne sinir ne sinir...zaten 5 saatin sonunda ancak yatnisti.bi uyandi pir uyandi.aksam 20.30 dan sabah 5 e kadar uyumadi.zaten gunduzden de 5 saat uykusuzluk vardi.14 saat falan uyanik kaldi.gozleri kipkirmizi oldu gene direndi uyumadi.bittim bittim...
morro refleksi ilk 4 ay normal sonra kaybolması beklenir kaybolmuyorsa da nöroloji bir.problem aranir . yarim kundak yapmaya devam. daha uzun uyku icin birebir.Bu bebişlerin sıçramaları ne zaman bitiyor? Ben hep kundak yapıyorum. Bazen elini çıkarıp kendini uyandırıyor. Kundağa ne zaman son vermeli acaba? Diğer türlüde eller hep hareket halinde.
ana kucağını sadece yolculukta tercih etmek mantıklı onda bile uzun kalmayacak omurga gelişimi için iyi değil. ben içine ayrıca destek koydum ama evde içinde uyutmuyorum. ya da söyle yap uyuunca duz zemine al.kalmasin içinde.Kızlar ya benim kız gündüz uykularını reflü yatağında istemiyor. Bu ara taktı ana kucağına.. Ana kucağında yatması sıkıntı mıdır sizce uyurken? Kemik gelişimi vs için diyorum.
Annesi Maşallahhhhh nasıl güzel toparlamış dünyaya alışmaya çalışıyorlar bizimde aynıydı İnan prematüre bir de çok iyi anlıyorum seni o toparlar sen kilosunu takip et güzelce kaç ml mama alıyor filan hep yaz telefonuna kaydet emiyorsa onu yaz bazen doymadı sanıyoruz tok oluyorlarŞu an 51 günlüğüz en son 48 günlükken tarttık doğum kilosundan 790 gr fazlaydı. Doğumdan sonra 290 gr kadar düştü kilosu. 2890 doğdu 2600 e kadar düştü işte şimdi de 3680 ilk az aldı. 28. Gününde sadece 2960 dıo ara çok üzülüp ağladım neyse şimdi biraz daha toparladı
Kabızlık oldu doktor önerdi bize şimdi 3-4 günde kendi kapıyor hala koyu kıvamı. Eğer çocuk yapıyorsa 10 güne kadar kabız sayılmıyor zaten . Hemen etki etmiyor ama kullanmayı bırakmaCanim birsey yok gibi gorunurde cok agladi mi?
kabizlik problemi flan oldu mu peki ?
Ya evet duydumda esim markete ve eczaneye ugradi comformil bulamamis sma almis bir donem sma kullanicam bakalim artik.
Cherrygum
Canim bende cok sıkıldım bu gaz kaka konusundan sutum olsa keske bol bol emzirebilsem
Anne sütü mama birlikte ama sütüm az mamayı da emzirme sonrası yemeyi bırakana kadar veriyorum. Başta sütümün yetmediğini anlamadığım zamanlarda az mama vermiştim o yüzden kilo alamadı ilk ay alamadığı kiloları da nir türlü toparlayamadık :/ çok üzülüyorum..
Ben yatırıyorum zaten genelde yan yatırıyorum ve kafası özellikle yan oluyor şuana kadar bi sıkıntı olmadı inşallah olmaz sende gündüzleri düz zemine yatırmaya başlayabilirsin yavaş yavaş korkma bişey olmaz. Ben zaaten bir sağ bir sol çeviriyorum sırtına küçük bi yastık koyuyorum bu sekilde koydugum gibi uyanıyo.Ay aynen benimkini de gece yatağın ayak ucunda toplanmış buluyorum ya.. Ama alıştı ya eğimli yatmaya düz zeminde yatırmaya korkuyorum artık.. Sorun oldu mu sizde hiç?
Ya bende gaz damlasını bıraktım sen geçende yazmıştınya ondan sonra bizimki kendiliğinden pırtlatıyor sanki rahatladı.Kızlar maşallah diyelim ben gaz damlasını kestim keseli gaz sorunumuz bitti. Her şeyin sebebi oymuş meğer.. 1 ay boşuna kullanmışım, çocuğu da zora sokmuşumBırakalı 1 hafta oldu, rahata erdik. En azından artık gaz kaynaklı ağlamaları olmuyor, uykusunda ıkınmıyor.
Bir de sorum var. Bebeklerde kabızlığı nasıl anlıyoruz? Yetişkinlerdeki gibi sert mi oluyor? Kızım dün macun kıvamında yaptı bezi doldurdu. Zaten normalde sıvı oluyor ya onun birazcık koyusunu düşünün, balçık gibi mi diyim ne diim
Ya hiç sorma yordu bizi bu gaz olayı bence sen değiştirme bi süre sma kullan bakalım nasıl olacak. Keske hepimizin bolca sütü olsa ama napalım oldugu kadarıyla emziricez artıkCanim birsey yok gibi gorunurde cok agladi mi?
kabizlik problemi flan oldu mu peki ?
Ya evet duydumda esim markete ve eczaneye ugradi comformil bulamamis sma almis bir donem sma kullanicam bakalim artik.
Cherrygum
Canim bende cok sıkıldım bu gaz kaka konusundan sutum olsa keske bol bol emzirebilsem
Ben direk ağzına verdim sevmiyo ama azar azar yine de verdimYa direk mi veriyorsun yoksa mamasına falan katıpta mı veriyorsun?
Sürekli hıçkırık halinde bu koliğin bi belirtisiymiş çok hıçkırmak.
BKGK dediğini yaptık az önce eşimle kız valla da kaka yaptı bir bezi doldurdu öyle rahatladı ki direk uyudu cocuk çok teşekkür ederim canım ya
Canım paşta peynir kesiği gibiydi fışkırtarak kusuyordu sonra şeffaf akıyordu ama en son beyaz böyle sanki balgamlı sütü kustu onun ardından ağzında şeffaf sıvı akıtıyordu ama bence o tükürük ya çıkarttığı kusma değilKusma nasıldı? Beyaz sıvı mı? Bizimki önce beyaz kusuyor sonra şeffaf
Tşkr ederim Bize bir şurup verdi 10 gün sonra da muayene için çağırdı bakalım inş şurup iyi gelirSonsuzUmut cok geçmiş olsun canim. arkadaşımın bebegindede olmuştu antibiyotik tedavisi gördü hastanede ama odasında.
aynen güzel uyuyor. ya miniğim titiz. altı kirli olmayacak ağlıyor. ağlamayıp uyumaya devam ediyorsa ben yine dokunmuyorum. altını açınca uykusu kaçıyor.zaten
büyük oğlan ek gıdaya geçince gaz problemi geçtiydi. yani 3 ay olur 4 sonra 5 sonra da ek gıdayla çözülür
Yok canım kabızlıktan değil aşırı ağlıyordu ağrıdan sancıdan ıkınıp kıpkırmızı oluyordu. Belli ki gazı sıkışıyordu. Eşim de dedi ki acaba bu gaz damlası tüm gazı toplayıp aynı anda mı çıkarttırmaya çalışıyor vermeyelim bir süre dedi. Gerçekten de bıraktık bırakalı çocuk kendi çıkarıyor gazını, rahatladı. O krizleri olmadı bir daha..
Dediğin gibi ben de gündüzleri öyle deneyeyim bakayım, gece direkt güvenemem. Aslında çok da memnundum reflü yatağından ama artık kullanışlılığı kalmadı.Ben yatırıyorum zaten genelde yan yatırıyorum ve kafası özellikle yan oluyor şuana kadar bi sıkıntı olmadı inşallah olmaz sende gündüzleri düz zemine yatırmaya başlayabilirsin yavaş yavaş korkma bişey olmaz. Ben zaaten bir sağ bir sol çeviriyorum sırtına küçük bi yastık koyuyorum bu sekilde koydugum gibi uyanıyo.
Ya bende gaz damlasını bıraktım sen geçende yazmıştınya ondan sonra bizimki kendiliğinden pırtlatıyor sanki rahatladı.
Valla ben kabızlığı 3-4 gün yapamayınca diyorum kabız oldu kakasından anlamıyorum hep sıvıya yakın çünkü.
Ya hiç sorma yordu bizi bu gaz olayı bence sen değiştirme bi süre sma kullan bakalım nasıl olacak. Keske hepimizin bolca sütü olsa ama napalım oldugu kadarıyla emziricez artık
Çok geçmiş olsun canım, önemli bir şey yoktur inşallah..Kızlar çok kötü bir şey oldu oğlumun kafasına kumanda düştüsol kulağının üstü bir şey yoktur dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?