2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Bana da eşim aynısı dedi bu gaz damlası hepsini bir mi çıkartmaya çalışıyo biraz ara mı versek dedi seninde yazını gördüm daha iyi yazmıştın sendende güç aldım ara verdim şimdi maşallah yapıyo değişmez umarım
Reflü yatagı ilk zamanlar benim de resmen kurtarıcım oldu içim rahat yattım ama simdi alıştı bizim kız yatagına yatmaya dediğim gibi sırtını yastıkla destekle inan nasıl koyduysan öyle uyanıyo gündüzleri alışmaya başka çünkü büyüdüler reflü yatagından kayıp gidiyorlar

Hepsini yapıyorum uygulama var emzirmeyi mamayı alt değişimlerini hepsini yazıyorum. Emzirme danışmanına gidiyorum onunla birlikte hem süt artırma hem de kilo aldırma çalışmalarını yapıyoruz. İnşallah bebeğim sağlıkla büyüyordur başka bir şey istemiyorum. Burda 5 6 kiloları ayda 1 kilo alanları gördükçe üzülüyorum ama benim bebeğim küçük doğdu o kadar çok alamayabilir diyorum bakalım Allaha emanetler. O kadar muhtaç ve acizler ki ne yapsam ne etsem onu memnun mutlu edebilirim diye düşünüyorum. Bakıp bakıp şükrediyorum ve küçük acizliği gözlerimi dolduruyor... teşekkür ederim beni telkin ettiğin için

Bizimki fışkırarak kusmuyor gaz çıkarırken çıkıveriyor peynir kesiği gibi ama bazen de altını açtığımızda ya da kucağımıza aldığımızda birden su gibi de çıkıyor anlamayamıyorum. Ama tükürük değil yani su

Canım bülemedim ki bir sıkıntı olduğundan şüpheleniyorsan götür insan az çok hissediyor ya

sagol canim valla beni cok rahatlattin bir de onu dert ediyordum

Ya bende oyalıyorum uyanınca yazık hemen yatırmayayım diye. Ondan mı zor geçiyorlar uykuya acaba. Büyükler tecrübeli gerçekten.
Eve geldiğimden beri uyutamadım bebeyi iyi mi gelir gelmez salladım uyudu sonra uyandı yok tövbe uyumuyor krize girdi yine soydum lavaboda sıcak suya tuttum vucudunu giydirdim hızlıca ev mi sıcak geliyor acaba diye. Uyutayım dedim yine kriz dedim eşime getir şu elektrik süpürgesini. Açtık 1 dk içinde küt uyudu sıpa. Yarım saat sonra uyandı acından ölmüş niye çünkü uyku krizinde emmiyor beyfendi. Emzirdim doymadı mamasını da içti üstüne uyudu gibi. Bu oğlan bana kitap yazdıracak kızlarımda hiç görmedim böyle şeyler
Bu bebişlerin sıçramaları ne zaman bitiyor? Ben hep kundak yapıyorum. Bazen elini çıkarıp kendini uyandırıyor. Kundağa ne zaman son vermeli acaba? Diğer türlüde eller hep hareket halinde.
4.aydan sonra bitiyor sıçramalar canım. 3.aydan sonra ellerini tanımaya başlıycaklar bakıp çevirecekler elleri sonra hakim olmayı öğrenecekler. Ben de yapıyorum yarım kundak.
Kusması var mı peki? İdrar yolu enfeksiyonu da aklıma geldi iştahsızlık ve kilo alamama yapıyor çünkü. Benim oğlan da kusma yoktu mesela ama gelişmemişti iştahsızdı ilk 10 gün enfeksiyon kaynaklıymış o zaman. Bir idrar kültürüne de baktırın tavsiyem inşallah düzelir en kısa zamanda çok zor gerçekten
@bharkk canım çok ağladı evet nefesi kesilecek tarzda tam pipi iyileşti derken kafasını kırdık çocuğun
Çok geçmiş olsun canım olur maalesef bu tür kazalar Allah beterinden sakınsın

Kaç haftalık doğmuştu canım senin minnoş? Kilosu kaçtı? Diğer bebeklerle karşılaştırırsan boşuna üzülürsün ben de bi ara elimde olmadan yaptım karşılaştırma sonra kendime geldim. Erken doğanlarla normal kilolu doğanlar ilk aylar farklı oluyır zamanla kapanır inşallah farkları. Ben de ilk 15 gün yeterince besleyemedim doğum kilosunu (2500gr) ancak yakaladı. Sonra her meme sonrası biberon takviyesiyle toparladık zor bela. Küçük bebeğe bakmak gerçekten ayrı bir zordu ilk zamanlar. Sağlıklı olsunlar da varsın az alsınlar kiloyu

Bende katılıyorum bu yoruma. Mesela benim bebegim de 40+0da 2870 doğdu bende hep diğer bebeklerle kıyasladım küçük doğdu falan diye. Ama 1 ayda 4300e ulaştırdım emzirerek ve mama takviyesiyle. Sağlıklı olmaları herşeyden önemli çok kilolu olması sağlıklı olacagı anlamına gelmiyor. Aman keyfini çıkararak büyütücem bebeğimi azmış çokmuş oymuş buymuş ben çok fazla incelemiyorum. Sağ salim keyifle büyütelim bebeklerimizi inşallah

Aslında benimki zamanında normal doğumla doğdu. 38+6 da doğdu ama 2890 doğdu. Hamileliğimde az kilo almıştım ama bebeğimin küçük olacağını tahmin etmemiştim. Aslında küçük de değildi son kontrolde doktor 3200 demişti ama işte bi 300 gr yanılma payıyla doğdu. Normal doğum istediğim için çok kilolu olmamasına doktor da bir yandan iyi diyordu ama böyle emmesi kilo alımı zor olacağını tahmin etmezdim. Gerçi tahmin etsem ne olacaktı ki gayet güzel beslendim hamileliğimde. Neyse bunlar geçmişte kaldı artık bebişlerimiz sağlıklı olsunlar başka isteğim yok. Onları kazadan beladan sıkıntıdan hastalıktan korusun Allahım. Bir masumun sorumluluğu çok zormuş bakımdan uykusuzluktan zorluktan ziyade ona bişey olacak korkusu yok mu herşeyin üstünde. Dün bir kaza atlattık zaten aklımız çıktı daha da korkar oldum herşeyden. Gözümüzden sakınıyoruz ama işte bazı şeylerin önüne geçilmiyor. Ömürleri uzun sağlıklı olsunlar inşallah..

Daha ne yapacaksın ki buradaki herkes çok ilgili güzel anneler bence çok şanslı bir bebeğin var senin gibi bir annesi var verdiğin emeklerin hiç biri boşa değil İnan . Bizimkiler de bir ay sonradan gelecek napalım emzirme danışmanın sağım yaptırıyor mu ne zamanlar yap diyor kaç mm çıkıyor

Amin inşallah çok güzel yazmışsın içimden geçenler bınlar benimde... ne kazası hayır olsun

Direk veriyorum canım çay kaşığı kadar

Böyle böyle büyüyecekler inşallah . Biz de ne acı ki deneye yanıla öğreniyoruz

Canım benimd e 40+3 de 2800 doğdu ve gnelik şekeri yüzünden hayatım boyunca en sağlıklı ve iyi beslendiğim dönem oldu gerek ara gerek ana öğünlerim besin değeri yüksekti ama bebeğim doktorun ölçümünden 500 gram az oldu kilo çok dert değil cidden zamanla toparlar dediğin gibi Allah sağlıklı huzurlu mutlu uzun ömürler nasip etsin yeter

Seninle dilzarın anlatımlarına bayılıyorum ya. Nasılda uğraştırmış minik bey yine.
Sen anneni çağır en iyisi onun taktikler işe yarıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…