Bana da eşim aynısı dedi bu gaz damlası hepsini bir mi çıkartmaya çalışıyo biraz ara mı versek dedi seninde yazını gördüm daha iyi yazmıştın sendende güç aldım ara verdim şimdi maşallah yapıyo değişmez umarımYok canım kabızlıktan değil aşırı ağlıyordu ağrıdan sancıdan ıkınıp kıpkırmızı oluyordu. Belli ki gazı sıkışıyordu. Eşim de dedi ki acaba bu gaz damlası tüm gazı toplayıp aynı anda mı çıkarttırmaya çalışıyor vermeyelim bir süre dedi. Gerçekten de bıraktık bırakalı çocuk kendi çıkarıyor gazını, rahatladı. O krizleri olmadı bir daha..
Dediğin gibi ben de gündüzleri öyle deneyeyim bakayım, gece direkt güvenemem. Aslında çok da memnundum reflü yatağından ama artık kullanışlılığı kalmadı.
Aynen canım bizimki de pek rahatladı, zortlatıyor maşallahTabi herkesin ağlama sebebi bu değildir ama yine de bırakıp birkaç gün gözlemlenebilir.
Bende vereyim bari yaa kesin tükürür d vitamini veriyorum atıyo agzından hemenBen direk ağzına verdim sevmiyo ama azar azar yine de verdim
Hepsini yapıyorum uygulama var emzirmeyi mamayı alt değişimlerini hepsini yazıyorum. Emzirme danışmanına gidiyorum onunla birlikte hem süt artırma hem de kilo aldırma çalışmalarını yapıyoruz. İnşallah bebeğim sağlıkla büyüyordur başka bir şey istemiyorum. Burda 5 6 kiloları ayda 1 kilo alanları gördükçe üzülüyorum ama benim bebeğim küçük doğdu o kadar çok alamayabilir diyorum bakalım Allaha emanetler. O kadar muhtaç ve acizler ki ne yapsam ne etsem onu memnun mutlu edebilirim diye düşünüyorum. Bakıp bakıp şükrediyorum ve küçük acizliği gözlerimi dolduruyor... teşekkür ederim beni telkin ettiğin içinAnnesi Maşallahhhhh nasıl güzel toparlamış dünyaya alışmaya çalışıyorlar bizimde aynıydı İnan prematüre bir de çok iyi anlıyorum seni o toparlar sen kilosunu takip et güzelce kaç ml mama alıyor filan hep yaz telefonuna kaydet emiyorsa onu yaz bazen doymadı sanıyoruz tok oluyorlar
Bizimki fışkırarak kusmuyor gaz çıkarırken çıkıveriyor peynir kesiği gibi ama bazen de altını açtığımızda ya da kucağımıza aldığımızda birden su gibi de çıkıyor anlamayamıyorum. Ama tükürük değil yani suCanım paşta peynir kesiği gibiydi fışkırtarak kusuyordu sonra şeffaf akıyordu ama en son beyaz böyle sanki balgamlı sütü kustu onun ardından ağzında şeffaf sıvı akıtıyordu ama bence o tükürük ya çıkarttığı kusma değil
Canım bülemedim ki bir sıkıntı olduğundan şüpheleniyorsan götür insan az çok hissediyor yaBizimki fışkırarak kusmuyor gaz çıkarırken çıkıveriyor peynir kesiği gibi ama bazen de altını açtığımızda ya da kucağımıza aldığımızda birden su gibi de çıkıyor anlamayamıyorum. Ama tükürük değil yani su
Zaten her hafta kilo kontrolune gidiyoruz bu sefer bir sorayım bari zaten yeni yeni arttı bu kusmalarCanım bülemedim ki bir sıkıntı olduğundan şüpheleniyorsan götür insan az çok hissediyor ya
sagol canim valla beni cok rahatlattinAnne sütünden veya mamadan oluşan dil üstündeki biriken şeymiş. Zararı yok dedi. Birçok insan posa ile pamukçuğu karıştırıyor dedi. Ben dr a pamukçuk oldu dişimde deyince kontrol edip söyşedi. Pamukçuk olan bebek Ağız içi ağrısından huzursunolur memeyi almaz. Mama yemez dedi.
Eve geldiğimden beri uyutamadım bebeyi iyi miYa bende oyalıyorum uyanınca yazık hemen yatırmayayım diye. Ondan mı zor geçiyorlar uykuya acaba. Büyükler tecrübeli gerçekten.
4.aydan sonra bitiyor sıçramalar canım. 3.aydan sonra ellerini tanımaya başlıycaklar bakıp çevirecekler elleri sonra hakim olmayı öğrenecekler. Ben de yapıyorum yarım kundak.Bu bebişlerin sıçramaları ne zaman bitiyor? Ben hep kundak yapıyorum. Bazen elini çıkarıp kendini uyandırıyor. Kundağa ne zaman son vermeli acaba? Diğer türlüde eller hep hareket halinde.
Kusması var mı peki? İdrar yolu enfeksiyonu da aklıma geldi iştahsızlık ve kilo alamama yapıyor çünkü. Benim oğlan da kusma yoktu mesela ama gelişmemişti iştahsızdı ilk 10 gün enfeksiyon kaynaklıymış o zaman. Bir idrar kültürüne de baktırın tavsiyem inşallah düzelir en kısa zamanda çok zor gerçektenKilo alımı iyi değil . İki haftada 200 gr almıştı . Bez takibi yapıyorum o da yeterli olmuyor . Şu an iyi kötü emiyor ama doymuyor . Mama veriyorum önceden 3 haftalıkken 60 cc yi çok güzel içerdi . Şimdi 60 I bitiremiyor . Zaten çok kusuyor ona da canım sıkılıyor. Dün gündüz hiç uyumadı . Gece 12 de uyudu . 2:30 gibi döke saça 50 cc içti uyanmadan . Sabah 5 te denedim hiç içmedi . 8 gibi azıcık emdi uyudu ki 11 e kadar .
Çok geçmiş olsun canım olur maalesef bu tür kazalar Allah beterinden sakınsın@bharkk canım çok ağladı evet nefesi kesilecek tarzda tam pipi iyileşti derken kafasını kırdık çocuğun
Kaç haftalık doğmuştu canım senin minnoş? Kilosu kaçtı? Diğer bebeklerle karşılaştırırsan boşuna üzülürsün ben de bi ara elimde olmadan yaptım karşılaştırma sonra kendime geldim. Erken doğanlarla normal kilolu doğanlar ilk aylar farklı oluyır zamanla kapanır inşallah farkları. Ben de ilk 15 gün yeterince besleyemedim doğum kilosunu (2500gr) ancak yakaladı. Sonra her meme sonrası biberon takviyesiyle toparladık zor bela. Küçük bebeğe bakmak gerçekten ayrı bir zordu ilk zamanlar. Sağlıklı olsunlar da varsın az alsınlar kiloyuHepsini yapıyorum uygulama var emzirmeyi mamayı alt değişimlerini hepsini yazıyorum. Emzirme danışmanına gidiyorum onunla birlikte hem süt artırma hem de kilo aldırma çalışmalarını yapıyoruz. İnşallah bebeğim sağlıkla büyüyordur başka bir şey istemiyorum. Burda 5 6 kiloları ayda 1 kilo alanları gördükçe üzülüyorum ama benim bebeğim küçük doğdu o kadar çok alamayabilir diyorum bakalım Allaha emanetler. O kadar muhtaç ve acizler ki ne yapsam ne etsem onu memnun mutlu edebilirim diye düşünüyorum. Bakıp bakıp şükrediyorum ve küçük acizliği gözlerimi dolduruyor... teşekkür ederim beni telkin ettiğin için
ben karistirdim kusura bakma canimHelinnnnn Canım ana kucağı dediğim o değil, ev tipi sallanan var ya hani onda uyuyor.
Bende katılıyorum bu yoruma. Mesela benim bebegim de 40+0da 2870 doğdu bende hep diğer bebeklerle kıyasladım küçük doğdu falan diye. Ama 1 ayda 4300e ulaştırdım emzirerek ve mama takviyesiyle. Sağlıklı olmaları herşeyden önemli çok kilolu olması sağlıklı olacagı anlamına gelmiyor. Aman keyfini çıkararak büyütücem bebeğimi azmış çokmuş oymuş buymuş ben çok fazla incelemiyorum. Sağ salim keyifle büyütelim bebeklerimizi inşallahKaç haftalık doğmuştu canım senin minnoş? Kilosu kaçtı? Diğer bebeklerle karşılaştırırsan boşuna üzülürsün ben de bi ara elimde olmadan yaptım karşılaştırma sonra kendime geldim. Erken doğanlarla normal kilolu doğanlar ilk aylar farklı oluyır zamanla kapanır inşallah farkları. Ben de ilk 15 gün yeterince besleyemedim doğum kilosunu (2500gr) ancak yakaladı. Sonra her meme sonrası biberon takviyesiyle toparladık zor bela. Küçük bebeğe bakmak gerçekten ayrı bir zordu ilk zamanlar. Sağlıklı olsunlar da varsın az alsınlar kiloyu
Aslında benimki zamanında normal doğumla doğdu. 38+6 da doğdu ama 2890 doğdu. Hamileliğimde az kilo almıştım ama bebeğimin küçük olacağını tahmin etmemiştim. Aslında küçük de değildi son kontrolde doktor 3200 demişti ama işte bi 300 gr yanılma payıyla doğdu. Normal doğum istediğim için çok kilolu olmamasına doktor da bir yandan iyi diyordu ama böyle emmesi kilo alımı zor olacağını tahmin etmezdim. Gerçi tahmin etsem ne olacaktı ki gayet güzel beslendim hamileliğimde. Neyse bunlar geçmişte kaldı artık bebişlerimiz sağlıklı olsunlar başka isteğim yok. Onları kazadan beladan sıkıntıdan hastalıktan korusun Allahım. Bir masumun sorumluluğu çok zormuş bakımdan uykusuzluktan zorluktan ziyade ona bişey olacak korkusu yok mu herşeyin üstünde. Dün bir kaza atlattık zaten aklımız çıktı daha da korkar oldum herşeyden. Gözümüzden sakınıyoruz ama işte bazı şeylerin önüne geçilmiyor. Ömürleri uzun sağlıklı olsunlar inşallah..Kaç haftalık doğmuştu canım senin minnoş? Kilosu kaçtı? Diğer bebeklerle karşılaştırırsan boşuna üzülürsün ben de bi ara elimde olmadan yaptım karşılaştırma sonra kendime geldim. Erken doğanlarla normal kilolu doğanlar ilk aylar farklı oluyır zamanla kapanır inşallah farkları. Ben de ilk 15 gün yeterince besleyemedim doğum kilosunu (2500gr) ancak yakaladı. Sonra her meme sonrası biberon takviyesiyle toparladık zor bela. Küçük bebeğe bakmak gerçekten ayrı bir zordu ilk zamanlar. Sağlıklı olsunlar da varsın az alsınlar kiloyu
Daha ne yapacaksın ki buradaki herkes çok ilgili güzel anneler bence çok şanslı bir bebeğin var senin gibi bir annesi var verdiğin emeklerin hiç biri boşa değil İnan . Bizimkiler de bir ay sonradan gelecek napalımHepsini yapıyorum uygulama var emzirmeyi mamayı alt değişimlerini hepsini yazıyorum. Emzirme danışmanına gidiyorum onunla birlikte hem süt artırma hem de kilo aldırma çalışmalarını yapıyoruz. İnşallah bebeğim sağlıkla büyüyordur başka bir şey istemiyorum. Burda 5 6 kiloları ayda 1 kilo alanları gördükçe üzülüyorum ama benim bebeğim küçük doğdu o kadar çok alamayabilir diyorum bakalım Allaha emanetler. O kadar muhtaç ve acizler ki ne yapsam ne etsem onu memnun mutlu edebilirim diye düşünüyorum. Bakıp bakıp şükrediyorum ve küçük acizliği gözlerimi dolduruyor... teşekkür ederim beni telkin ettiğin için
Amin inşallah çok güzel yazmışsın içimden geçenler bınlar benimde... ne kazası hayır olsunAslında benimki zamanında normal doğumla doğdu. 38+6 da doğdu ama 2890 doğdu. Hamileliğimde az kilo almıştım ama bebeğimin küçük olacağını tahmin etmemiştim. Aslında küçük de değildi son kontrolde doktor 3200 demişti ama işte bi 300 gr yanılma payıyla doğdu. Normal doğum istediğim için çok kilolu olmamasına doktor da bir yandan iyi diyordu ama böyle emmesi kilo alımı zor olacağını tahmin etmezdim. Gerçi tahmin etsem ne olacaktı ki gayet güzel beslendim hamileliğimde. Neyse bunlar geçmişte kaldı artık bebişlerimiz sağlıklı olsunlar başka isteğim yok. Onları kazadan beladan sıkıntıdan hastalıktan korusun Allahım. Bir masumun sorumluluğu çok zormuş bakımdan uykusuzluktan zorluktan ziyade ona bişey olacak korkusu yok mu herşeyin üstünde. Dün bir kaza atlattık zaten aklımız çıktı daha da korkar oldum herşeyden. Gözümüzden sakınıyoruz ama işte bazı şeylerin önüne geçilmiyor. Ömürleri uzun sağlıklı olsunlar inşallah..
Direk veriyorum canım çay kaşığı kadarBenimki de cok seviyor pusette yatmayı arada yatırıyorum tam dalınca alıyorum içinden yatagına koyuyorum. Günde 2-3 saat yatsa bişey olmaz bence. Ben reflü yatagını bıraktım çünkü artık onda kayıp aşağı iniyor debelenirken
Reflüyse ne yapılır bilmiyorum bende ama çok takılma kilo alımına iyi kötü alıyorsa tamamdır zaten. Dönem dönem bu meme ve biberon reddi oluyor sanırım bence yılma yine ver biberonu ne kadar reddetse de bi süre sonra ağlaya mağlaya alışacak tekrar.
Direk mi veriyorsun yoksa mamasına mı koyuyorsun?
Böyle böyle büyüyecekler inşallah . Biz de ne acı ki deneye yanıla öğreniyoruzAptamil bitiyor simdi esim markete gitti sma var sadece diyor of ya kizi biz bu hale getirdik bi onu bi bunu vere verebir sure sma da kalicam artik gaz maz kabiz olmasinda ins 3 gundur baya stres yasadim. Bu arada benim kizda gunde 2 kez hckirik tutuyor ve uzun suruyor
Çok yediriyorsan ondan da olabilirZaten her hafta kilo kontrolune gidiyoruz bu sefer bir sorayım bari zaten yeni yeni arttı bu kusmalar
Canım benimd e 40+3 de 2800 doğdu ve gnelik şekeri yüzünden hayatım boyunca en sağlıklı ve iyi beslendiğim dönem oldu gerek ara gerek ana öğünlerim besin değeri yüksekti ama bebeğim doktorun ölçümünden 500 gram az oldu kilo çok dert değil cidden zamanla toparlar dediğin gibi Allah sağlıklı huzurlu mutlu uzun ömürler nasip etsin yeterAslında benimki zamanında normal doğumla doğdu. 38+6 da doğdu ama 2890 doğdu. Hamileliğimde az kilo almıştım ama bebeğimin küçük olacağını tahmin etmemiştim. Aslında küçük de değildi son kontrolde doktor 3200 demişti ama işte bi 300 gr yanılma payıyla doğdu. Normal doğum istediğim için çok kilolu olmamasına doktor da bir yandan iyi diyordu ama böyle emmesi kilo alımı zor olacağını tahmin etmezdim. Gerçi tahmin etsem ne olacaktı ki gayet güzel beslendim hamileliğimde. Neyse bunlar geçmişte kaldı artık bebişlerimiz sağlıklı olsunlar başka isteğim yok. Onları kazadan beladan sıkıntıdan hastalıktan korusun Allahım. Bir masumun sorumluluğu çok zormuş bakımdan uykusuzluktan zorluktan ziyade ona bişey olacak korkusu yok mu herşeyin üstünde. Dün bir kaza atlattık zaten aklımız çıktı daha da korkar oldum herşeyden. Gözümüzden sakınıyoruz ama işte bazı şeylerin önüne geçilmiyor. Ömürleri uzun sağlıklı olsunlar inşallah..
Sağol canım yok gibi şişliği indi uyutmadım bir sure emdi mama da aldi duş yaptırdık uyuyor şimdi arada kontrol ediyorumÇok geçmiş olsun canım, önemli bir şey yoktur inşallah..
Eve geldiğimden beri uyutamadım bebeyi iyi migelir gelmez salladım uyudu sonra uyandı yok tövbe uyumuyor krize girdi yine soydum lavaboda sıcak suya tuttum vucudunu giydirdim hızlıca ev mi sıcak geliyor acaba diye. Uyutayım dedim yine kriz dedim eşime getir şu elektrik süpürgesini. Açtık 1 dk içinde küt uyudu sıpa. Yarım saat sonra uyandı acından ölmüş niye çünkü uyku krizinde emmiyor beyfendi. Emzirdim doymadı mamasını da içti üstüne uyudu gibi. Bu oğlan bana kitap yazdıracak kızlarımda hiç görmedim böyle şeyler
4.aydan sonra bitiyor sıçramalar canım. 3.aydan sonra ellerini tanımaya başlıycaklar bakıp çevirecekler elleri sonra hakim olmayı öğrenecekler. Ben de yapıyorum yarım kundak.
Kusması var mı peki? İdrar yolu enfeksiyonu da aklıma geldi iştahsızlık ve kilo alamama yapıyor çünkü. Benim oğlan da kusma yoktu mesela ama gelişmemişti iştahsızdı ilk 10 gün enfeksiyon kaynaklıymış o zaman. Bir idrar kültürüne de baktırın tavsiyem inşallah düzelir en kısa zamanda çok zor gerçekten
Çok geçmiş olsun canım olur maalesef bu tür kazalar Allah beterinden sakınsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?