2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Dun aksam yaptirdim bi bakalm kendisi ne zaman yapacak. Benim bebekte cok sinirli anlamadim ne bu sinir 2 dk beklemiyor acikinca basiyor cigligi emzigi firlatiyor agzindan bende panikle bir mutfaga bir salona kosup duruyorum

yetişemiyorum yazılanlara. hatta alıntı yapıyorum ama cevap yazana kadar gün geçiyor ustund3n. neyse bizden iyi bir haber vereyim nispeten iyi bence. kimyon benim oğlana iyi geldi sanirim. bende içiyorum bir çay bardağı kadar. oglanada günde 4-5 sefer kaşıkla veriyorum.
bi de 2 aylık aşılar konuşulmuş. bizim sağlık ocağı mersinde ve normal de aşı için cuma demistiler ama dün aradılar ve bugün için çağırdılar ama biz tarsustayiz o zaman haftaya salı günü gelin dediler ama çocuk doktorumuz da geç olur dedi. burdaki sağlık ocağını aradım onlar çarşambaları açıyormuş aşıları. kimlik ve aşı karnesi ile gelin biz yapariz dediler.

Benimkine emzirmeden veriyorum canım 120 vereceksem. Ama o 120 ardına 2 saati bulmuyor acıkması

agacsizkoalaa misskokulumm Jadesi BKGK uyandırmaya çalışıyorum çünkü gün içinde de memede 5-7 dk arasında kalıyor . O da tek memede . Doymadıgını düşünüyorum mamayı da zaten içtiği bir 60 cc . 70 i zor içiyor . Dün 12 de içtikten sonra 5 te içti dediğim gibi . Sonrasında sabah yine almadı . Uykusu çok derin benimki öyle kolay kolay 2-3 saatte uyanmıyor dalınca . Bir de çok kustugu için doymadıgını da düşünüyordum . Her içtiğini çıkarıyor gaz alırken birincide gazı çıkıyorsa arkasına içtiğini çıkarıyor . Bugun doktora gittik evet en fazla 5 saat bekle sonra uyandır dedi .kusması için gaviscon verdi ve mamayı değiştirdik . İdrar yolu enfeksiyonundan şüphelendi ancak bir 10 gün bunları deneyip sonra tahlil yapacak . 12 günde 300 gr almış . Genel tabloda kilosu fena değil 4400 . Kiloya takılmıyorum tek sağlıklı olsun . Ama bu kusmalar çok can sıkıcı. Bugün 3 te tam 5 dk emdi uyuya kaldı kucağımda . Şu an hala uyuyor . 5 dk ve tek meme ile doymuş mudur şimdi

Canım anneler selam ben Mayıs annesiyim. Size bişey sormak istiyorum. Benim bebeğim 25 günlük sadece anne sütü veriyorum. 2-3 saatte bir veriyorum gündüzleri bazen daha sık oluyor. Ama şöyle bir sorunum var kızım günde 10 kere emiyorsa 5 inde kusuyor. Bu kilo almasını engeller mi? Ve kustuktan sonra yeniden beslemem gerekiyor mu ? Sizler tecrübelisiniz bana yardım eder misiniz

Jadesi uyumaya zorlanmıyorum demişsin ya. Uyumadan uzun süre ağlamadan duruyor mu peki!?
Evet canim duruyor mesela sabah 9 da uyandı ara ara daldı uyumadı bi türlü şimdi yine uyanık cipil cipil bana bakıyor eğer kakasini yapip gazini çıkarıyorsa pek ağlamıyor uykusunu da 5 10 dakkada alıyor mu ne bi patates köfte yapip fırına atmam 6 saatimi aldı hiç uyumadı bugün ama normalde 3 4 saat uyuyor sabahlari bazende böyle bütün gün uyumuyor

Canım kusma can sıkıcı yoksa 5 7 dakikada da doyar bence burda yazılmıştı 5 dakikada memenin yüzde 80 'ni bitiyor diye ama çok kusuyorsa uyandırmak lazım tabi benim kız 4 kere kaka yaptı çok sıcak bende bol bol emzirdim bugün sıvı kaybetmesin diye

Ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum . Kilo alımı iyiyse doktorlar bunu sıkıntı etmiyor. Az az ve sık besleyin diyorlar . 6 aydan sonra geçer diyorlar . Kustuktan sonra beslemiyorum ben tekrar .ama içime bir şüphe düşmüyor değil . İçtiğini çıkardı doydu mu şimdi diye

Bak bir de kaka durumu var , kakasını da nerdeyse 4-5 kere yapıyor son zamanlarda . Hem kusuyor hem kaka sık yapıyor . kabızlık tan iyi ama insan bir acaba mı diyor tabi .

Canım bizim kusma durumları da Vardı ağır idrar yolu enfeksiyonu çoktı 4 gündür ilaç kullanıyoruz idrar kültürüne baktır bence hemen normalde benim kız max 3 saat kesintisiz yatar bugün 5 saat uyudu şimdi de 4 saattir yatıyor ama ben 2 -3 kere emzirdim sızlanınva 5 er dk falan ayy korktum şimdimbir kez daha yaa bu Arada enfeksiyondan kaynaklı emmesi de azalırmış ve ateş huysuzluk olurmuş internette öyle yazıyordu bizim tek kusma vardı ona rağmen ağır enfeksiyon yani sen bence kesin götür idar kültürüne baktır zaten 2 güne anca öıkıyor sonuç zaman kaybetme

Canım emdiği kadar kusmuyordur ki o kadar fazlamı kusması? Bizimkide çok az memede kalıyor 5 dk civarı. Sonra uyuduğu oluyor. Hiç uzun süreler uyumadı ama kaldırmak zorunda kalmıyorum keşke uyusa benim sıpa da.
Enfeksiyon iştahskzlkta yaparmış inşallah yoktur ya.

en yakin zamanda kurtulursunuz insallah minisle bu alerjiden canim erken farkettin daha kisa zamanda gecer insallah

Doktor da uyku hali olur dedi . Evet bizde de var dememe rağmen sıcaktandır dedi , 10 gün bekleyelim dedi 3 te uyudu hala çok derin uyuyor . İdrar tahlilini nasıl yapıyorlar ki ?

Maşşallah ya benim oğlanın max uyanık kalma süresi 1 saat. Sonra ağlamaya başlıyor uykum geldi diye. Güzel de uyusa bari gazdan uyanıp duruyor sürekli. Ablaları başında bekliyor biraz baksın etrafa diye yok sürekli zırlama peşinde kendileri

İştahsızlık mı o da var . Uyurken emse tek ama uyurken emmiyor , bu ara biberonu bile zor alıyor .

Doktor da uyku hali olur dedi . Evet bizde de var dememe rağmen sıcaktandır dedi , 10 gün bekleyelim dedi 3 te uyudu hala çok derin uyuyor . İdrar tahlilini nasıl yapıyorlar ki ?
Canım idrar tahlili yapmak o kadar zor değil ki niye 10gün bekleyelim demiş doktor enteresan. İdrar almak için poşet oluyor yapışkanlı onu yapıştırıp idrar alıyorsun. Kültür testi 2-3 gün sonra çıkıyor. Kız bebeklerden almak daha zor poşet kayıyor falan ama ben kızımda altını açtıktan sonra biraz su döküp altına kap tutmuştum suyun etkisiyle yapmıştı çişini. İlk kızım da çok kusardı doktora söyleyince idrar bakalım demişti. Temiz çıkmıştı idrar kültürü. Her emmeden sonra kesik süt kıvamında çıkırıyordu benimki biraz. Fazla değildi miktarı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…