2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
ay bnimkide oyke cnm ya napacagimi sasirdim gazi var galiba yanından ayrilamiyorumnm pis pislmktn dilim yamulacak.

Ohh hadi gecmis olsun cok sevindim

ay aynen yâ..piş piş piş ..aman yeter ki iyi olsunlar da oglum kiskanmaya basliyor ona uzuluyorum..bugun bi ara bi baktim odasinda sessiz sessiz agliyor
oglum ne oldu diyorum sadece aglamak istiyorum diyor..
daha sofra duruyordu kiz yarim saat falan uyudu.aldim oglani ciktim balkona yagmur yağıyordu eglendik biraz ama kisa sürdü.sonra yine yarim saat uyudu sofrayi toplayip aksam sofrasi kurdum.düsunun halimi oglanla yemegimizi yedik.
kiz yine uyandi.ogluş gene mutsuz

gaz ve hickirik derdi..ama yine bisey mi alerji yapti diye paniklemiyor değilim

7 tane iğnemiz var nasıl olacak bilmiyorum kültürümüzde bakteri üredi sarlığımız hala geçmedi. Böyle dertlere şükür tabi rabbim dağa büyüklerinden sakınsın
Canım idrar yolu enfeksiyonu bizde de var ama sarılık yok doktor bize şurup verdi sizin yeni mi oldu hemen iğne mi verdi

Hanımlar konu açmaktansa size sormak istedim. Kuzenimi doğuma aldılar. Annesi yok kaynanasıda özel bi sebepten dolayı yanında kalamıyo bu yüzden ben kalıcam yanında refakatçi olarak. Ama daha önce hiç kalmadığım için bilmiyorum ve evli çocukluda değilim hiç anlamam doğum işlerinden. Refakatçi ne yapar. Yani sizin neye ihtiyacınız oldu. Neler beklediniz. Bu arada diğer kuzenimde görmek için gelmek istedi hatta çiçek vs falan alalım dedi. Aklımıza başka bişe gelmedi ne alabiliriz ona hediye yada ne yapabiliriz iyi hissedebilmesi için. Çünkü insan böyle zamanlarda yanında annesini arar onun yokluğunu hissettirmek istemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Sezeryan mı normal mi acaba?
Sezeryansa ilk etapta kalkmasına yardımcı olarak yürütebilirsin. Gaz çıkarması gerekir sezeryan da yanında rahat olmasını söyleyebilirsin. Normalse kendisi kalkar zaten. Yiyeceği eksik etme ben çok çabuk acıkıyordum sıcak çorba çok iyi gidiyor. Bebeğin 2 saate bir emmesi lazım saat kurup zamanı geldiğinde bebeği anneye verip memeyi tutmasına yardımcı olabilirsin.
Benim yanımda görümcem kaldı annemler gelemedi. O böyle yapmıştı ne hissettiğim hakkında konuşmuştuk mesela. İçeceğimi çayımı getiriyordu. Bol su içmesi lazım annenin suyu da yanından eksik etme. Pet şişelerde su alabilirsin pratik olması açısından. Aklıma bunlar geldi.

Kızlar selamlar ;
Ben de sorularla geliyorum; daha önce aktarmıştım bebeğim ameliyat oldu yoğun bakımda kaldı vs. Çok şükür evdeyiz artık ama uzun bir ayrılık oldu; doğduğundan beri emmeyle ilgili düzenli bir alışkanlık oturtamadık ; meme ucu yoktu ona bağlıyordum ama şimdi tutuyor emiyor fakat on dk sonra max bırakıyor
Hala aç olduğu için sağdıklarımdan veriyorum biberonla ( akışı yavaş olanlardan)
Süt yetmiyor desek yoğun bakımda kaldığı sürece her gün sağım yaptım ve götürdük çok şükür ki yetiyordu nadiren mama takviyesi veriliyordu
Memeyi bu kadar kısa emmesi sonra devam ettirmeye çalıştığımda sinirlenip memeyle kavga etmesi neden olabilir Varmı yaşayan bunu
Bir de bizim yarın cerraha kontrol kalça usg falan var hastaneye gitmişken iki aylık kontrol ve aşılar da olsa diyorum ama iki ay dolmasına bir hafta var; sizce erken yapılabilir mi sıkıntı olur mu ?
Şimdiden teşekkürler herkese;sevgiler

Çok teşekkür ederim sağolun notmal doğum olcak demiş doktor. Açılması vatmıl ama sancısı yokmuş. Annesizde olunca daha hassas olacak bende bekarım hiç anlamam ama elimden geleni yapıcam inşallah

Pandemi parasi dedigim bu kizlar okuyun sizde
ya normalde çalışıyorum ya çıkmaz diye düşündüm çıkar.mi ki ?
Bercestte, post: 64137967, member: 955499"]
Kızlar verem aşısından sonra çok huysuzluğu ateşi falan oluyor mu ve kaç gün sürüyor? Yarın aşıya gideceğiz şimdiden endişeliyim
[/QUOTE]
sık sık emzir canim ateş kontrolü yap. çok zor olmadi bizde şükür. sadece sol kola dikkat ağrısı var.

nerde yaptiracaksiniz canim araştırdın mi fiyat aldın mi ? ben büyüğü şehir hastanesinde ücretsiz yaptirmistim çok da memnun kalmıştım ama covidden dolayı oraya da götüremem. bir ortadoğuyu aradim.

"Sevgi22884550, post: 64140077, member: 930966"]
7 tane iğnemiz var nasıl olacak bilmiyorum kültürümüzde bakteri üredi sarlığımız hala geçmedi. Böyle dertlere şükür tabi rabbim dağa büyüklerinden sakınsın
[/QUOTE]
sarilik bizde de devam

hayirli ugurlu olsun..insAllah cok kolay gecer ay boyle okuyunca niye yaptirmadik ki zamaninda diyorum.hep kv dugun hevesinden
ya şu sünnet düğünü bi beni mi rahatsız ediyor bu kadar ! rüyalarıma girerdi. kimseden altın felan istemiyorum düğünde istemiyorum valla.

yok yok uyuyorlar yorgunluktan. masallah bu arada

Kötü düşünme benim de oğlum sürekli sıçrıyor. Ben hiç duymamıştım bunu ben de haftaya doktora gidicem mutlaka sorarım. Sen gittin mi ne dedi doktor?

Ben evlendiğimde başladım doğum kontrol hapına yalnızca ilk bebeğime hamile olmayı düşündüğümden emzirmem bitene kadar ara vermiştim 15 senede. Bu hamileliği düşünmeye başlayınca da tamamen bıraktım. Ben kesin bir yöntem olduğu için çok memnundum ama doktor 35 yaş üstüne önermiyoruz bırakman gerekiyor demişti. Şimdi benim de yeni bir yöntem bulmam gerekiyor. Doktoruna hiç sordun mu? Ben yakınlarda tekrar kadın doğumcuma gittiğimde sorucam.

sık sık emzir canim ateş kontrolü yap. çok zor olmadi bizde şükür. sadece sol kola dikkat ağrısı var.

nerde yaptiracaksiniz canim araştırdın mi fiyat aldın mi ? ben büyüğü şehir hastanesinde ücretsiz yaptirmistim çok da memnun kalmıştım ama covidden dolayı oraya da götüremem. bir ortadoğuyu aradim.

[/QUOTE]
sarilik bizde de devam

ya şu sünnet düğünü bi beni mi rahatsız ediyor bu kadar ! rüyalarıma girerdi. kimseden altın felan istemiyorum düğünde istemiyorum valla.

[/QUOTE]
ya ben de istemiyorum.kv(kayinvalidem) hevesli
acikcasi su an pek o zamani hayal edemiyorum..

Canım idrar yolu enfeksiyonu bizde de var ama sarılık yok doktor bize şurup verdi sizin yeni mi oldu hemen iğne mi verdi
Kültürde bakteri çıktı geçen ayda vermiştik kültür test bişey çıkmamıştı. Sarılığımız var doğduğundan beri. O yüzden iğne verdi sanırım gentamisin.

Kalppare sizin be sebep acaba sarılığa. Bize bi anne sütü diyorlardı. Şimdi idrar yolu enfeksiyonu 10 gün sonra yine test vereceğiz geçmiş mi diye

Kötü düşünme benim de oğlum sürekli sıçrıyor. Ben hiç duymamıştım bunu ben de haftaya doktora gidicem mutlaka sorarım. Sen gittin mi ne dedi doktor?
Benim oğlumda öyle. Kapıdan bakayım diyorum uyurken ne anlıyor nasıl anlıyor ama Adım atmamla sıçrıyor. Hiç korkmamıştım bu durumdan ama arkadaş epilepsi falan yazınca korktum bi.

Merhaba kızlar,epeydir takip edemiyorum.iki aylık olduk biz de. Çok kusuyor benimki,sizinkiler de kusuyor mu,kızlarım bu kadar kusmazdı sanki.

[/QUOTE]
sarilik bizde de devam

[/QUOTE]
Basvur canm cikmazsa ne kaybedeceksin ki sonucta

Benim oğlumda öyle. Kapıdan bakayım diyorum uyurken ne anlıyor nasıl anlıyor ama Adım atmamla sıçrıyor. Hiç korkmamıştım bu durumdan ama arkadaş epilepsi falan yazınca korktum bi.
Benim oglanda uykuda eli kolu kipirdarsa korkuyo ama kundak yapinca oyle sicramiyor bu da mi sıkıntı olur acaba ya

Merhaba kızlar,epeydir takip edemiyorum.iki aylık olduk biz de. Çok kusuyor benimki,sizinkiler de kusuyor mu,kızlarım bu kadar kusmazdı sanki.
Doktorun ne diyor? Benim ilk çocuğum çok kusardı yenidoğan reflüsü vardı. Katılara geçince düzeliyor ama dört beş ay zorluyor. Ben ilaç istemiştim benim kız öyle çok kusuyordu ki sütüm yerlerde geziyordu. Kilo alımı normal olduğu sürece doktor ilaç vermemişti ama 5 aylıkken çok az kilo alınca beslenemiyor diye ilaç vermişti.

Gittim canım normal tüm bebekler bu şekilde sıçrar dedi bi sıkıntı görmedi ama ben ısrar ettim eeg çekilmesi için icin rahat edecekse sevk edeyim dedi öyle işte randevu bekliyoruz şimdi büyük ihtimalle normal bisey yani ben sadece ihmal etmiş olmamak için biraz üstüne düşüyorum allah korktugumuza ugratmasin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…