- 15 Nisan 2019
- 5.109
- 13.965
- 168
- 32
Aynen araştırayım bende iyice ona göre yaptırırım.Deri implantı evet bnde onu düşünüyorum aslında ya bi şekilde korunmak lazım bakalım napcaz
Normalde bebekler yüz üstü yatmayı pek sevmezmiş zaten benimki anormalBenimki yüzüstü hic yatmiyor agliyor ne aglak birsey cikti bu
Hadi gözün aydın canım, hayırlı uğurlu olsun. İnşallah önümüzdeki günlerde sıkıntısız atlatırsınız.Oldu da bitti Maşşallah nazar da değmez inşallahkızlar sünnetimizi olduk çok şükür çok güzel geçti doktordan da çok memnun kaldık. Kayseride varsa sünnet düşünen tavsiyede bulunabilirim uyuşturucu krem sürdü önce sonra iğne vurdu. İğne sırasında biraz ağladı sustu sonra emzir uyusun 15 dk sonra başlayalım dedi doktor. Dedim bu emerek uyumaz huylu bu Allah Allah nasıl bebekmiş bu diyor. Eşimin kucağına verdim geze geze uyuttu hemşire diyor annemiz çok akıllı dedim yok bende uyumuyor bu bir cins bebe yok yok valla iyi yapıyorsun diyor kadın.
Neyse işte doktor beyaz gürültü açtı telefonundan baş ucuna koydu bebeğin, bir de pekmez hazırladılar emzik almaz da ağlarsa batıralım azcık dedi doktor gerek kalmadı gerçi. 15 dk da benim oğlan mışıl mışıl uyurken yapıldı bitti sünneti. En son bantladı kenarları. Sargı bezini ve kremini nasıl uygulayacağımı gösterdi. 4-5 gün banyo yaptırma bantları kendi düşsün antibiyotikli kremi bolca. Dök pipinin üstüne dedi. Kanama olmadı sonrasında da geldiğimizden beri emip uyuyo biraz calpol de verdik uyuşukluk geçince acımasın diye. 2 gğn ağrı kesici verebilirsiniz günde 6 kere yarım ölçek dedi. Ayy çok şükür bunu da atlattık sağsağlim. 500 lira verdik fiyatı da oldukça makul.
Bizde bugün aşı olduk. Ateşi yok henüz ama bence çıkmaya meyilli vücudu sıcak. Soydum bende zıbınla duruyor. Tüm gün uyumadı çok huysuzlandı. Sürekli temas istiyor, kucaktan inmedi. Allahtan şimdi bayıldı uyuyor. Yarına birşey kalmaz inşallah ama bu gece bizde nöbetteyiz çok muhtemel.Kızlar bizde 2. Ay aşımızı olduk bugün ay ne ağladı ağlayıp duruyor ya uyuyor baygın givi ya ağlıyor ateşi yok şükür ama çok huysuzonun dışında 5.500 olmuş kilosu boyu 57 cm ama başı önde biraz ultrasonda da hep öyle çıkardı bu gece uzun olacak sanırım yaptıran anneler ne yaptınız ilk.gun
Bende doğum kontrol hapı kullandım evlendiğimden beri. Doğumdan sonra doktor spiral takalım dedi ama bsn istemedim. Araştırıyorum şimdi yöntemleri bakalım.Ben evlendiğimde başladım doğum kontrol hapına yalnızca ilk bebeğime hamile olmayı düşündüğümden emzirmem bitene kadar ara vermiştim 15 senede. Bu hamileliği düşünmeye başlayınca da tamamen bıraktım. Ben kesin bir yöntem olduğu için çok memnundum ama doktor 35 yaş üstüne önermiyoruz bırakman gerekiyor demişti. Şimdi benim de yeni bir yöntem bulmam gerekiyor. Doktoruna hiç sordun mu? Ben yakınlarda tekrar kadın doğumcuma gittiğimde sorucam.
Oy hayırlı olsun Göktuğ paşama. Darısı damatlığına inşallahDüğün hep yapılır ya şimdilik öyle bir düşüncemiz yok ama kendi büyüyüp aklı erer de heves ederse yaparız. Önemli olan ameliyatın nasıl olacağıydı çok şükür atlattık ilk çişini de yaptı ağlamadı bakalım
Benimde öyle geçmedik pijama, nevresim kalmadı. Baya yoğun. Kim bilir ne zaman bvuslatı göremiyorum
strerimar okyanus suyu, serum fizyolojik, xclear hiç kar etmiyor biraz rahatlatıyor yine başlıyor bugün yeni damla verdi dr. İnşallah geçer tez zamandaBen doğumdan önce sevi bebenin puset içi destek minderini almıştım canım çok memnun kaldım rahat ediyor gömülmüyor. Altında cırt cırtlı bir aparatı var onu söküp derinleştirebiliyorsun bşr kere denedim oğlan gömüldü içine, mümkün değil bu mindersiz yatıramazdım. Kızlarda da ihtiyaç duymuştum böyle bişeye o yüzden doğmadan aldım görünce
Ayy ben de regl oldum ya kızlarda 7. Ve 8.ayda olmuştum bunda 3.ay dolmadan oldu çok yoğun geliyor bir de depend kalmıştı doğumdan onu giydim dün geceçok rahat ettim. Tampon kulanıyorum ben o da rahat oluyor yoğun günlerde aklınızda bulunsun.
Yok canım geç kalmazsın e devletten olmuyor başvuru eşim gitti yaptı başvuruyu kaymakamlıktan gitti sordu onlar yönlendirdiler siz de bir soruşturun bakalım nerden yapılıyor başvuru çbulunduğunuz yerde.
Geçmiş olsun canım iğneler fayda gösterir de geçer şu bakteri inşallah. Bizim de sarılığın sebebi idrar yolu enfeksiyonuydu onu tedavi edince sarılık da kendiliğinden geçti.
Canımwr burnunu hergün serum fizyolojikler temizlister aşağı eğip burnuna şırıngayla sık ister otribebeyle çek. Başlarda benimkinde de vardı hırıltı sonra sonra geçti o dönem otri bebeyle çekince baya bişey çıkıyordu
Çok iyi ettiniz takipteyim ateşölçer arıyorum netten memnun olan önereceğiniz bir marka var mı kulaktan ölçer olsa daha iyi olurErtesi günde ateş olabiliyor calpol devam 2 gün merak etmeyin düzeliyor birde kalın giydirmeyin gerçi biliyorsunuzdurda siz yinede söyleyeyim dedim
Bebeğin bağışıklığı ile ilgili kuzum öyle bir durum yok her ikisi de tutarGecmis olsun insallah hemen canim
Rabbim yardim etsin minige
Ates norMl diyorlar dimi asi olunca.
Ates olmayinca anormal.mi peki
Tutmuyor mu da ates olmuyor
Olmaz öyle şey kuzum düzelecek zamanlaGülüm 30u bile bitirmiyor 5 dk uyuyor uyaniyor bur iki cekip uyuyor sonra yine ayni döngü bu cocuk beslenmeye karsi galiba
Benim eşim vardı yanımda, bebekle ilgili emzirmek dışında her şeyi o yaptı çünkü ameliyatlıydım. Onun da deneyim sıfırdı ama yaptı her şeyi gayet de.. Yapılamayacak bir durum yok endişe etme.Hanımlar konu açmaktansa size sormak istedim. Kuzenimi doğuma aldılar. Annesi yok kaynanasıda özel bi sebepten dolayı yanında kalamıyo bu yüzden ben kalıcam yanında refakatçi olarak. Ama daha önce hiç kalmadığım için bilmiyorum ve evli çocukluda değilim hiç anlamam doğum işlerinden. Refakatçi ne yapar. Yani sizin neye ihtiyacınız oldu. Neler beklediniz. Bu arada diğer kuzenimde görmek için gelmek istedi hatta çiçek vs falan alalım dedi. Aklımıza başka bişe gelmedi ne alabiliriz ona hediye yada ne yapabiliriz iyi hissedebilmesi için. Çünkü insan böyle zamanlarda yanında annesini arar onun yokluğunu hissettirmek istemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Canım on dakikada boşaltıyor demek ki.. Benim kız da önceden yarım saat emerdi bir memeyi, şimdi 10 dk kadar duruyor.Kızlar selamlar ;
Ben de sorularla geliyorum; daha önce aktarmıştım bebeğim ameliyat oldu yoğun bakımda kaldı vs. Çok şükür evdeyiz artık ama uzun bir ayrılık oldu; doğduğundan beri emmeyle ilgili düzenli bir alışkanlık oturtamadık ; meme ucu yoktu ona bağlıyordum ama şimdi tutuyor emiyor fakat on dk sonra max bırakıyor
Hala aç olduğu için sağdıklarımdan veriyorum biberonla ( akışı yavaş olanlardan)
Süt yetmiyor desek yoğun bakımda kaldığı sürece her gün sağım yaptım ve götürdük çok şükür ki yetiyordu nadiren mama takviyesi veriliyordu
Memeyi bu kadar kısa emmesi sonra devam ettirmeye çalıştığımda sinirlenip memeyle kavga etmesi neden olabilirVarmı yaşayan bunu
Bir de bizim yarın cerraha kontrol kalça usg falan var hastaneye gitmişken iki aylık kontrol ve aşılar da olsa diyorum ama iki ay dolmasına bir hafta var; sizce erken yapılabilir mi sıkıntı olur mu ?
Şimdiden teşekkürler herkese;sevgiler
Tam 2 ay olması gerekiyor aşı içinKızlar selamlar ;
Ben de sorularla geliyorum; daha önce aktarmıştım bebeğim ameliyat oldu yoğun bakımda kaldı vs. Çok şükür evdeyiz artık ama uzun bir ayrılık oldu; doğduğundan beri emmeyle ilgili düzenli bir alışkanlık oturtamadık ; meme ucu yoktu ona bağlıyordum ama şimdi tutuyor emiyor fakat on dk sonra max bırakıyor
Hala aç olduğu için sağdıklarımdan veriyorum biberonla ( akışı yavaş olanlardan)
Süt yetmiyor desek yoğun bakımda kaldığı sürece her gün sağım yaptım ve götürdük çok şükür ki yetiyordu nadiren mama takviyesi veriliyordu
Memeyi bu kadar kısa emmesi sonra devam ettirmeye çalıştığımda sinirlenip memeyle kavga etmesi neden olabilirVarmı yaşayan bunu
Bir de bizim yarın cerraha kontrol kalça usg falan var hastaneye gitmişken iki aylık kontrol ve aşılar da olsa diyorum ama iki ay dolmasına bir hafta var; sizce erken yapılabilir mi sıkıntı olur mu ?
Ben ateş olduktan sonra verdim çok pişmanım bence ver hemen çıkmasın içimde ölçek yoksa 1.5 çay kaşığı varsa 2.5 ml önerilen dozBiz de ikinci ay aşılarımızı olduk. Ateşi çıkacak gibi. Hiç kıyamıyorum. Calpolu ne zaman ve ne kadar verdiniz acaba aşı yaptıran arkadaşlarım
Her emmede mi ikisini emiyor senin ki bu ara almila da öyle yapıyorBenim eşim vardı yanımda, bebekle ilgili emzirmek dışında her şeyi o yaptı çünkü ameliyatlıydım. Onun da deneyim sıfırdı ama yaptı her şeyi gayet de.. Yapılamayacak bir durum yok endişe etme.
Canım on dakikada boşaltıyor demek ki.. Benim kız da önceden yarım saat emerdi bir memeyi, şimdi 10 dk kadar duruyor.
Biz de ikinci ay aşısını bugün olduk . Gelir gelmez bayılıp kaldı yavrum . Genelde uyudu , sakindi bu saate kadar . Hatta normal zamandan daha huzurluBen ateş olduktan sonra verdim çok pişmanım bence ver hemen çıkmasın içimde ölçek yoksa 1.5 çay kaşığı varsa 2.5 ml önerilen doz
Canım genelde 2 memeyi emiyor ama gece o kadar dolu oluyor ki tek memeyle doyuyor. Aralığımız hiç sabit değil, bazen 1.5 saat bazen 2 bazen 3.. Evet sık emdiğinde az oluyor mama veriyorum.Her emmede mi ikisini emiyor senin ki bu ara almila da öyle yapıyoraralığınız ne kadar canım sonraki emmeye süt az oluyor bende sanki
Benim eşim vardı yanımda, bebekle ilgili emzirmek dışında her şeyi o yaptı çünkü ameliyatlıydım. Onun da deneyim sıfırdı ama yaptı her şeyi gayet de.. Yapılamayacak bir durum yok endişe etme.
Bacak kadar boylariyla tüm kuralları onlar belirliyor ya resmenArtik koyma reflu yatagina canm tehlikeli olmaya basladi minikler Allah korusun
Valla canım benimki kronik ishal o zaman hep böyle yapıyorOyy benimki mi anormaldi acaba o zamano değil aşıya gittik geldik bir de ishal se sıkıntı olur mu acaba diye aklıma takıldı
Kusarsa genzine kaçmasın diye canım.Kizlar neden reflu yataginda yatiriyor herkes
Besiginin normal sungrri sert.ince diye mi
Ben 2 aydir sert yerde mi yatiriyormusum yani
Ya bi sey olduysa ya
Ince yani besiklerin sungeri yatagi yani
Ne yapmak lazi.
Aynen öyle canım. İçine minderler satılıyor aslında onlardan alabilirizKızlar size yine yeniden bir soruyla geldim. Biliyorum çok şaşırdınız, hiç sormam bilirsinizAllahım nolacak bu sorular ardı arkası gelmiyor. Soranlar kulübü olduk iyi mi
Bebek arabasının puseti var ya hani, heh işte ona benim kızı yatırınca boynu bükük kalıyor öne doğru, hiç rahat durmuyor. Yukarı doğru çekiyorum çocuğu olmuyor, aşağı kaydırıyorum olmuyor. Altına 2 kat battaniye serdim en son ama öyle de terliyor. Neden böyle iki büklüm gibi oluyor bu bebe ya? Sizin pusetlerde de öyle mi?
Benim eşim vardı yanımda, bebekle ilgili emzirmek dışında her şeyi o yaptı çünkü ameliyatlıydım. Onun da deneyim sıfırdı ama yaptı her şeyi gayet de.. Yapılamayacak bir durum yok endişe etme.
Canım on dakikada boşaltıyor demek ki.. Benim kız da önceden yarım saat emerdi bir memeyi, şimdi 10 dk kadar duruyor.
Kızlar selamlar ;
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?