Ay canim agliyormu birde kiyamam..tatlim valla cok zor ya biz bir taneyle zor ugras sen iki tane. Allah yardimcin olsun.ay aynen yâ..piş piş piş ..aman yeter ki iyi olsunlar da oglum kiskanmaya basliyor ona uzuluyorum..bugun bi ara bi baktim odasinda sessiz sessiz agliyor
oglum ne oldu diyorum sadece aglamak istiyorum diyor..
daha sofra duruyordu kiz yarim saat falan uyudu.aldim oglani ciktim balkona yagmur yağıyordu eglendik biraz ama kisa sürdü.sonra yine yarim saat uyudu sofrayi toplayip aksam sofrasi kurdum.düsunun halimioglanla yemegimizi yedik.
kiz yine uyandi.ogluş gene mutsuz
gaz ve hickirik derdi..ama yine bisey mi alerji yapti diye paniklemiyor değilim
Reflü yatağını koy ayağına yatır ona ellerini de tut salla.Beşiği sallıyorum ama tınlamıyor.
Evet ya beni de böyle uyutsalar keşke hiiiiç direnmem 24 saat uyurum valla..
Oldu da bitti Maşşallah nazar da değmez inşallahkızlar sünnetimizi olduk çok şükür çok güzel geçti doktordan da çok memnun kaldık. Kayseride varsa sünnet düşünen tavsiyede bulunabilirim uyuşturucu krem sürdü önce sonra iğne vurdu. İğne sırasında biraz ağladı sustu sonra emzir uyusun 15 dk sonra başlayalım dedi doktor. Dedim bu emerek uyumaz huylu bu Allah Allah nasıl bebekmiş bu diyor. Eşimin kucağına verdim geze geze uyuttu hemşire diyor annemiz çok akıllı dedim yok bende uyumuyor bu bir cins bebe yok yok valla iyi yapıyorsun diyor kadın.
Neyse işte doktor beyaz gürültü açtı telefonundan baş ucuna koydu bebeğin, bir de pekmez hazırladılar emzik almaz da ağlarsa batıralım azcık dedi doktor gerek kalmadı gerçi. 15 dk da benim oğlan mışıl mışıl uyurken yapıldı bitti sünneti. En son bantladı kenarları. Sargı bezini ve kremini nasıl uygulayacağımı gösterdi. 4-5 gün banyo yaptırma bantları kendi düşsün antibiyotikli kremi bolca. Dök pipinin üstüne dedi. Kanama olmadı sonrasında da geldiğimizden beri emip uyuyo biraz calpol de verdik uyuşukluk geçince acımasın diye. 2 gğn ağrı kesici verebilirsiniz günde 6 kere yarım ölçek dedi. Ayy çok şükür bunu da atlattık sağsağlim. 500 lira verdik fiyatı da oldukça makul.
Solgarın tableti büyükmü tadı nasıl? Ben hap içemiyorum da çok özellikle kokusu varsa birazda büyükse yutamıyorumCanım öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Solgar bana da çok iyi geldi. Normalde ne işe yarıyor anlamazdım ama ondan sonra bariz daha iyiz. İnşallah bizde devam ederiz uzun bir süre ya. Bebelerin dilini anlamak çok zor gerçekten.
Maşallah ne güzel bir düzen tutturmuşsun. Bende deneyeceğim yarın için tam huysuzluk saatinden önce beslemeyi deneyeyim bakalım. Çok teşekkür ederim tecrübeni paylaştığın için. ☺
Bunu kullanıyorum ama dr burun etinde ödem oluşmuş şiş dedi. Solunum yolu ile beslendi küvezde ondan mı oldu bilemedim. Şimdi verdiği damlayla rahatladı gibi ödemi çözmek için. Yine geçmezse çocuk kulak burun boğazcısınagötürecrğim çünkü kuzumu çok zorluyor.Yani 15-20 dkya bir bakıyorum.
Canım salla. Sallamak kadar mükemmel bir şey yok
Canım sterimarin tıkalı burunlar için ayrı spreyi varmış onu mu denesen bi de?
Evet canım dediğim buydu zaten. İnşallah gecirir yeni damla.Bunu kullanıyorum ama dr burun etinde ödem oluşmuş şiş dedi. Solunum yolu ile beslendi küvezde ondan mı oldu bilemedim. Şimdi verdiği damlayla rahatladı gibi ödemi çözmek için. Yine geçmezse çocuk kulak burun boğazcısınagötürecrğim çünkü kuzumu çok zorluyor.
Ah kuzum benimkide gündüz tilki uykusunda ama gece uyuyor şükür insallah düzene girerler yaValla zombi gibi geziyorum. Öğlene kadar ara ara uyuyor. Öğleden sonra da bir saat bir saat bikaç kez uyuyor. Akşam uyanık. Uyusa da gece cin gibi oluyor. Bugün aşı olacak diye dün gece banyo yaptırdık 11 buçuk gibi yine dalamadı . Allahtan okul yok eşim evde. Ben kestiriyorum o bakiyor yarım saat de olsa sızıyorum. Gündüzde işim bitmiyor o uyurken uyuyayım. Burnu çok tıkalı dalamamasında o da etkili. Tuz lambası sipariş ettim yarın gelecek inşallah rahatlatır. Ben de memeyi dayıyorum. Ama meme az gelmeye başlayınca basıyor yaygarayı. Hadi mama veriyoruz kusuyor çok yiyince de.
Doktora henüz gitmedim, iki ay kontrolü 4 gün sonra, o zaman soracağım inş.Doktorun ne diyor? Benim ilk çocuğum çok kusardı yenidoğan reflüsü vardı. Katılara geçince düzeliyor ama dört beş ay zorluyor. Ben ilaç istemiştim benim kız öyle çok kusuyordu ki sütüm yerlerde geziyordu. Kilo alımı normal olduğu sürece doktor ilaç vermemişti ama 5 aylıkken çok az kilo alınca beslenemiyor diye ilaç vermişti.
Bazen çürütüp kusuyor (peynir gibi) o zaman fazlasını atıyor derler ama bazen de sulu kusuyor, o zaman üşütüyor mu acaba diyorum.Karni cok mu doyuyor da fazlasini atiyor acaba canm
Solgarın tableti büyükmü tadı nasıl? Ben hap içemiyorum da çok özellikle kokusu varsa birazda büyükse yutamıyorum
Yok kuzum ya ayağa alıştı mı sonrası zor.. 4.aya kadar sabretmem lazım, sonra uyku eğitimi vereceğim. Kendim yapamazsam da bir uzmandan yardım alıp halledecem bu işi..Reflü yatağını koy ayağına yatır ona ellerini de tut salla.
Tuz lambası 1 yaştan önce sakıncalı diye okumuştum sankiValla zombi gibi geziyorum. Öğlene kadar ara ara uyuyor. Öğleden sonra da bir saat bir saat bikaç kez uyuyor. Akşam uyanık. Uyusa da gece cin gibi oluyor. Bugün aşı olacak diye dün gece banyo yaptırdık 11 buçuk gibi yine dalamadı . Allahtan okul yok eşim evde. Ben kestiriyorum o bakiyor yarım saat de olsa sızıyorum. Gündüzde işim bitmiyor o uyurken uyuyayım. Burnu çok tıkalı dalamamasında o da etkili. Tuz lambası sipariş ettim yarın gelecek inşallah rahatlatır. Ben de memeyi dayıyorum. Ama meme az gelmeye başlayınca basıyor yaygarayı. Hadi mama veriyoruz kusuyor çok yiyince de.
Aaa bu benim kizin aunisi.
Memeye tutanca ortaligi yikiyor.
Ac saniorum emsin diorum aglior cunku veya uykudan uyaniyor 10 dakikada
Emse de kavga edior. Kendini geri atiyor.
Bunu gece sut doluyken hizli geldiginde de yapamior,bogulucam saniyor galiba.
Evet gogusler artik cogu zaman yumusak.hele aksama dogru
Biraz uyursa bebek o zaman belki hissedilior sistigi.
Insallah,Allahin izniyle bitmez sut vardir.Allah riziklarini artittrsin bebislerin
Yani emdikce getirior diorlar,dogru sanirim.
Bi de bence de artik bazen 10 dak bile olmadan doyuyorlar sanirim.
O aksam huysuzluk yapinca emmiyor ya kucakta kalk gezdir sesi bile cikmior
Tam 2ayligiz galiba artik kesfetmek, sosyallesmek istiyor, hosuna gidior. Memeyi de bazen cidden uykuya gecmek icin ve ya keyif icin emdigini dusunuorum
Elini parmagini emerek uyumaya calisior mesela
Ama cok acken de elini emiyor
Oy da oy cok tuhaf, karisik isler
Bebisin dilini anlamak cok zooorr
Allah kokusu varsa içemem zatenÇok büyük değil normal yuvarlak hap formunda ama ufak bir koku var sanki. Ben yutmadan önce ağzıma biraz su alıyorum sonra ilacı alıp yutuyorum. Değmiyor yapışmıyor kokusunu da çok anlamıyorsun öyle olunca.
Bi ara benm oglanda bildiğin su kusuyordu ben mamadan diye dusundum. Sirf mama iciyo su da nadir veriyorum belki su da yapti diyorum da sende de oluyormuş kafam karisti acaba niye ki.Bazen çürütüp kusuyor (peynir gibi) o zaman fazlasını atıyor derler ama bazen de sulu kusuyor, o zaman üşütüyor mu acaba diyorum.
Demek ki yorulmaya ihtiyaci varmış sicak hava yormustur onuKızlar benim çocugumda uykuyu hiç sevmiyor 2 gündür güneşli diye 9da alıp çocuk parkına götürdüm 20dk dolandık arabasında uyuyakaldı öğlen 2 kere 1er saat uyudu akşam 22.30da yattı çok rahatladım resmen gece yedi içti yattı şükür kac aydır zombi gibiydim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?