38 de ilk regl gelmişti . Şimdi de hafif bacaklarımda karnımda Sızlanma var .28 de bir oLurdum önceden de . Yani 14 haziranda olmam lazım yakındır gelmesiKız daha dur çoğumuz 1. Olamadıkmasallah sana
Göğüs pedi kullanmıyorum canım akmıyor artık memeler aşırı terbiyeliKızlar soruspor geldi
Göğüs pedini jelli olandan mi kullaniyorsunuz yoksa klasik olanlardan mi? İkisini de denedim ikisi de emici bunda problem yok da. Bu pedi çıkardığım an memeyi silmek gerekiyor mu sizce bebeğe vermeden önce?
Bir de benim minik dünden beri kusuyor. Bugün de arada öksürüyor. Usutmusse nasıl anlarım ☹
Yaa o zaman hiç yutamam anlaşıldı ben kendimi biliyorum bestlak damlaya devam edeyim bariBen hap yutarken zorlanmam pek ama solgarı zor yutuyorum. Maya kokusu var bir de kaygan değil hap yuvarlak da olunca 3.hapta bir öğürme geliyor bana. Bitsin diye içiyorum onu da çok fark gördüm mü bilemiyorum aslında.
Uyanınca emiyor mu gaz falan mı çıkarıyor canım? Ben eşimi yataktan attım yatak odasında kanepede yatıyorbebek de babasının yerinde. Uyanınca hemen yatarak emziriyorum uykusu açılmadan. Sonra da emziğini veriyorum uykuya devam ediyor beşikten al kaldır yatır yapınca uykusu açılıyordu. Dönmeye başlıyana kadar böyle devam edecez sanırım dönerse yatakta yatıramam artık bakalım hayırlısı
Oldu da bitti Maşşallah nazar da değmez inşallahkızlar sünnetimizi olduk çok şükür çok güzel geçti doktordan da çok memnun kaldık. Kayseride varsa sünnet düşünen tavsiyede bulunabilirim uyuşturucu krem sürdü önce sonra iğne vurdu. İğne sırasında biraz ağladı sustu sonra emzir uyusun 15 dk sonra başlayalım dedi doktor. Dedim bu emerek uyumaz huylu bu Allah Allah nasıl bebekmiş bu diyor. Eşimin kucağına verdim geze geze uyuttu hemşire diyor annemiz çok akıllı dedim yok bende uyumuyor bu bir cins bebe yok yok valla iyi yapıyorsun diyor kadın.
Neyse işte doktor beyaz gürültü açtı telefonundan baş ucuna koydu bebeğin, bir de pekmez hazırladılar emzik almaz da ağlarsa batıralım azcık dedi doktor gerek kalmadı gerçi. 15 dk da benim oğlan mışıl mışıl uyurken yapıldı bitti sünneti. En son bantladı kenarları. Sargı bezini ve kremini nasıl uygulayacağımı gösterdi. 4-5 gün banyo yaptırma bantları kendi düşsün antibiyotikli kremi bolca. Dök pipinin üstüne dedi. Kanama olmadı sonrasında da geldiğimizden beri emip uyuyo biraz calpol de verdik uyuşukluk geçince acımasın diye. 2 gğn ağrı kesici verebilirsiniz günde 6 kere yarım ölçek dedi. Ayy çok şükür bunu da atlattık sağsağlim. 500 lira verdik fiyatı da oldukça makul.
Bende herşeyi denedim canım hergün kayısı yiyip peşine şu içmekte buldum çözümü şimdi kendisi yapıyor öncesinde 5 gün yapmıyordu fitille yaptırıyordum çok acı çektiği içinHerrrrrrkese merhabaaaaaaaaa
kızlar oğluşum anne sütü alıyor arada 2-3 küçük enjektör mama yiyor sadece.oda 2 günde bir sütüm azsa.ama kabız.şöyle ki 4 gün falan yapmıyor.mecbur bacaklarını karnına götürüp poposunu aralıyorum yapıyor ama biraz katı kıvamlı.sanki Hep mama yemiş gibi.anne sütü alan bi bebeğin kakasının 4 gün sonra bu şekilde çıkması normal mi başınıza geldi mi? Sadece bir sefer kulak çubuğuyla uyardım zeytinyağlayıp.ama poposuna bu şekilde uyarı yapmak istemiyorum Alışırsa uyarmadan yapamaz diyeZeytinyağı da içiriyorum su da veriyorum çok tuhaf sizde de oluyor mu
Yok canm kusmuyor bi ara su vermedim ama simdi az bisey veriyorum. Zibinla durduruyorum bey ya cok acayip sicak oluyor kış da ev buz gibiydi iyiki smdi doğurdum..her cocuk farkli olir derler benim ilk pek bilmem ama hep oyle derler her cocuk bi acemiliktir diyeEvet sadece su kusuyor bazen, su hiç vermiyorum,sadece emiyor. Şu an olmuyor mu senin. İnşallah bizim de geçer. Evler yeni ısındı,nasıl giydireceğimi şaşırıyorum bazen. Ay hem de 3. Çocuğum,sanki ilk, herşeyi sıfırlamışım
Sade zibin giydiriyorum canm gece de oyle ince seyle kundak yapiyorum eli kolu oynayınca korkuyor çünkü e bende göremem gece. Gunduz de bazen kundakli uyuyor genelde el kol dışında hep. Oyle kalin hic bir şey ortmuyorum napacagimi sasirdim iyiceSadece zıbın giydirsen üstünü bi inceltsen mi acaba çok sıcak havalar benimkinde sadece zıbın var kundak falanda yapmıyorum üstüne uyurken incecik bi muslin bez atıyorum bazen ona rağmen terli uyanıyor direk hastalığa yorma bence çağırma evrenden önce üstünü incelt küçük ama onlarda insan o kadar usuyemezler ya bence canim
Valla uyumayan varsa cıkarın acayip mutlu normalde ana kucagında aglayan çocuk kuş sesini duyunca gülüyor eve geldiğimizde pert hrmen banyo uykuDemek ki yorulmaya ihtiyaci varmış sicak hava yormustur onu
Günaydın kızlar , biz dün geceden beri ne mama içtik ne de emdik . Ateşimiz en fazla 37.7 yi gördü ama aygın baygın yatıyor . Saat 10 gibi bir 5-6 dk emdi . Biberon veriyorum ağzında bekletip püskürtüyor. Ne yapmam lazım zaten iştahsızdı bu ara aşı ile tamamen kötü oldu .
Farklı yerler denesene kuzum ben bazen koltukta uyutuyorum beşikten daha uzun uyuduğu oluyor gündüz uykusunda yer ayırmıyorum
Ben hap yutarken zorlanmam pek ama solgarı zor yutuyorum. Maya kokusu var bir de kaygan değil hap yuvarlak da olunca 3.hapta bir öğürme geliyor bana. Bitsin diye içiyorum onu da çok fark gördüm mü bilemiyorum aslında.
Uyanınca emiyor mu gaz falan mı çıkarıyor canım? Ben eşimi yataktan attım yatak odasında kanepede yatıyorbebek de babasının yerinde. Uyanınca hemen yatarak emziriyorum uykusu açılmadan. Sonra da emziğini veriyorum uykuya devam ediyor beşikten al kaldır yatır yapınca uykusu açılıyordu. Dönmeye başlıyana kadar böyle devam edecez sanırım dönerse yatakta yatıramam artık bakalım hayırlısı
Göbeğinizden niye akıntı geliyor ki düştüğünden beri devamı ediyor sonradan mı olduAllah ım bu bebeler niye üzüyor bizi ya. Napılır bilmiyorum ki canım bir doktora mı danışsan acaba.
Vallahi benim kızda kanepede daha uzun uzuyor. Hatta diyorum oraya mı alıştı cadı naptı. Ama alışkanlıklar içinde çok erken.
Kuzum sık sık uyandığında emzirmiyorum çünkü omzuma alır almaz uyumaya devam ediyor. Gazda çıkarmıyor çok nadir. Dün burnuda tıkalıydı sanki biraz. Birde bizim göbeğimizden sarı akıntı geliyor. Pazartesi yaktıracağız onu da. Onunla ilgisi yoktur ama sanmam. Aman öyle işte derdini de anlamıyorsun. Sabaha kadar yat kalk. Annemde olur öyle diyor daha çok küçük düzen bekleme çocuktan diyor ama bilmiyorum
Durduğu yerde oksurduCanum gogus pedlik hic durumum olmadi maalesef ama
Acaba beslenirken bogazina kactigindan mi oksurdu üşütecek havalar kalmadi insallah öyle degildir
Kıyafet bez ıslak mendil biliyosun zaten. Tırnak makası, ateş ölçer, pamuk, serum fizyolojik, burun aspiratörü, bol bol müslin, oyun halısı, ana kucağı. Eğer beşikte sallanma huyu varsa kesinlikle ufak bir beşik al. Baştan almadigima çok pişmanım çocuğun düzeni şaştı yeminle. Bir de ben ayakta salladigim için gündüz, reflü yastığı çok işime yaradı yine. Yeni beşiğine de tam oturdu hala onda yatıyor. Bi şişe calpol aldım ne olur ne olmaz diye. Biogaia, d vitamini, bol bol tane kimyon. Ben kendi havlusunu da götürdüm canım. Banyosunu yaptırdığım aparatı ve maşrapayi da aldım. Normal maşrapa ile zor döküyorumCanım benimki de öksürüyor arada ama ben sürekli ateşine bakıyorum genel durumuna falan bi anormallik yok. Keyifsiz olabilir bi de kakası yeşil falan oluyomus üşüyünce eskiden öle derlermiş. Bilemiyorum ne kadar doğru inşallah üşütmemiştir
Bir de sana ne sorucam hani sen annelere gittinya baya uzun kalmaya. Neler götürdün yani bana şunu da al bak uzun kalacaksın lazım olur dediğin bişey varmı?
Ya benimki de gece emzirirken diğerinden akıyor hala. Sağ ol canım.Göğüs pedi kullanmıyorum canım akmıyor artık memeler aşırı terbiyeliüşütmüşse de bol bol emzir sıcak tut ayak altına sıcak su torbası koy yatır düzelir inşallah. Ateşi çıkmadığı sürece yapacak bişey yok.
Göbeğinizden niye akıntı geliyor ki düştüğünden beri devamı ediyor sonradan mı oldu
Durduğu yerde oksurdu ☹ burası dün yagmurluydu ondan korktum canım ya
Kıyafet bez ıslak mendil biliyosun zaten. Tırnak makası, ateş ölçer, pamuk, serum fizyolojik, burun aspiratörü, bol bol müslin, oyun halısı, ana kucağı. Eğer beşikte sallanma huyu varsa kesinlikle ufak bir beşik al. Baştan almadigima çok pişmanım çocuğun düzeni şaştı yeminle. Bir de ben ayakta salladigim için gündüz, reflü yastığı çok işime yaradı yine. Yeni beşiğine de tam oturdu hala onda yatıyor. Bi şişe calpol aldım ne olur ne olmaz diye. Biogaia, d vitamini, bol bol tane kimyon. Ben kendi havlusunu da götürdüm canım. Banyosunu yaptırdığım aparatı ve maşrapayi da aldım. Normal maşrapa ile zor döküyorumbebek kitapları vardı onları aldım işte. Hepsini de kullanıyorum. Temkinli geldim iyi de oldu. Tek hatam beşik almamak oldu.
Ya benimki de gece emzirirken diğerinden akıyor hala. Sağ ol canım.
Zombi gibi gezen anneden günaydın.bizim minik cadı gece saat 11/2 mesaisini başarıyla tamamlayıp sonraki süreci se 2 saatte bir uyanarak sabah etti hepimizi ayağa kaldırdı şimdi kendi uyuyor mışıl mışıl...
Kızlar bebeği yüzü kendinize bakacak şekilde tutuyor musunuz? Beli batar diyo kv var mı gerçeklik payı?
Niye böyle yapıyor anlamıyorum hergün başka bir huy çıkarıyor atak haftası geçecek dedik geçti kabızdı ondan yapıyor dedik düzeldi gaz sancısımı dedik damlayı bıraktık rahatladı ee ne kaldı geriye ne var sürekli mızırdanacak
Canım teşekkür ederim hepsini alayım yanıma ben ekstra hamagını da alıcam giderken onu cok seviyor.Durduğu yerde oksurdu ☹ burası dün yagmurluydu ondan korktum canım ya
Kıyafet bez ıslak mendil biliyosun zaten. Tırnak makası, ateş ölçer, pamuk, serum fizyolojik, burun aspiratörü, bol bol müslin, oyun halısı, ana kucağı. Eğer beşikte sallanma huyu varsa kesinlikle ufak bir beşik al. Baştan almadigima çok pişmanım çocuğun düzeni şaştı yeminle. Bir de ben ayakta salladigim için gündüz, reflü yastığı çok işime yaradı yine. Yeni beşiğine de tam oturdu hala onda yatıyor. Bi şişe calpol aldım ne olur ne olmaz diye. Biogaia, d vitamini, bol bol tane kimyon. Ben kendi havlusunu da götürdüm canım. Banyosunu yaptırdığım aparatı ve maşrapayi da aldım. Normal maşrapa ile zor döküyorumbebek kitapları vardı onları aldım işte. Hepsini de kullanıyorum. Temkinli geldim iyi de oldu. Tek hatam beşik almamak oldu.
Ya benimki de gece emzirirken diğerinden akıyor hala. Sağ ol canım.
Valla tutuyorum hatta ayakta durmak istiyor bana gülümsüyor öyle durunca çok seviyor. Beli batar ne demek kiKızlar bebeği yüzü kendinize bakacak şekilde tutuyor musunuz? Beli batar diyo kv var mı gerçeklik payı?
Allah Allah önemli bişey değildir umarım büyük ihtimalle mühürleme yapar doktor çok basit bişey hiç acı çekmiyorİlk başta yoktu canım. Ben sonradan farkettim. Zıbınına bulaşıyordu sürekli. Göbeği de baya güzel içeri çekilmişti ama neden böyle oldu anlamadım.
Canım şu tane kimyon işe yarıyor mu?
Gerçi yaramasa kullanamazsın da ben hiç vermedim gazla ilgili bir şey. Kullanayım mı bende ne yapayım.
Siz yine iyisiniz valla biz saat başı uyandık durduk..
Ben tutuyorum hatta öyle tutunca o kadar komik ve anlamlı bakıyor ki çok hoşuma gidiyor.
Valla minik olmaları ağlamaktan başka bir şey bilmemeleri sanırım. Bende anlam veremiyorum bazen. Uykusu gelir ağlar, acıkır ağlar, canı sıkılır ağlar
Evet bebegin keyfine goreyiz valla. Olsun yerim ben onlari.
Iste bi dec5 yasinda sipa olmasa hic infirmicem kucagimdan da
Emzige ben de baslayacam galiba
Elini nasl emiyor var ya. Hele o parmagi sokuyor agzina kendini kusturuyoracliktan degildir degil mi.
Sakinlesme yontemi olarak da kullaniyorlar sanirim
Ya da acaba dis mi cikacak
E hep tutuyorum ben öyle, kollarıyla beni göğsümden itip öyle duruyor sıpacık, kafa şu sallanan araba oyuncakları var ya köpek falan onun gibi bir sağ sola sallanıyor, benimki iyi hakim oluyor amaKızlar bebeği yüzü kendinize bakacak şekilde tutuyor musunuz? Beli batar diyo kv var mı gerçeklik payı?
Blup un sorusu üzerine ben de tam tutuş pozisyonuyla ilgili bir şey soracaktım, onu sorayım.
Bu bebeleri nasıl tutuyorsunuz siz? Ben işte bir bana dönük dik pozisyonda tutuyorum bir de emerkenki gibi yatay pozisyonda kolumda tutuyorum. Başka yok mu ya? Mesela öne dönük tutamaz mıyız kolumuzu popo altından geçirip? Ya da ne bileyim başka bir pozisyon?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?