O da aklıma geldi. Sağdım biraz önce. Sonra verdim. Yine aynı oldu. Mümkün değil emmedi. Diğer memeyi verdim. 5 dk emdi. Onu da bıraktı ağladı Kavga etti.. Uyuttum ben de. Uyanınca emdi bu sefer.Cok hizli mi gelior acaba ordan sut
Belki ondandir
Teşekkür ederim39+6’da gittiğimde bebek kanalda değildi doğuma dair hiçbir belirtim yoktu. 41 dolana kadar bekleyecektik. 40+1’de hafif sancım başladı(Nst’de en fazla 50’yi görüyorduk) açıklık 1-2 cm’di bekledik 5-6 saat sancım düzenliydi ama şiddeti artmayınca suni sancıyla 5 saatte doğurdum. Kendi sancın ile normal doğumu ve sezeryanı bilmiyorum, suni sancı biraz zorluyor. Benim ağrı eşiğim düşük olduğu için de zorlanmış olabilirim. Ama hepsi geçiyor, zamanla yaşanılan zorluklar unutuluyor.
Bugün bizde iyi uyandık ama akşam ohoooo huysuzluğun dibine vurdukBugün nasılsınız biz iyi uyandık bakalim gün nasıl devam edecek
Kuzum ben omzuma dik bir şekilde koyuyorum özellikle gaz çıkarırken. Emzirir gibi koluma yatırıyorum. Sırtı bana dönük olacak şekilde göğsünden ve bacak arasından tutarak gezdiriyorum. Kolumu yine emzirir gibi yapıp yüz üstü koluma yatırıp dolaştırıyorum. Yine gaz çıkarırken dizime yüz üstü yatırıp arkadan pat pat vuruyorum.Blup un sorusu üzerine ben de tam tutuş pozisyonuyla ilgili bir şey soracaktım, onu sorayım.
Bu bebeleri nasıl tutuyorsunuz siz? Ben işte bir bana dönük dik pozisyonda tutuyorum bir de emerkenki gibi yatay pozisyonda kolumda tutuyorum. Başka yok mu ya? Mesela öne dönük tutamaz mıyız kolumuzu popo altından geçirip? Ya da ne bileyim başka bir pozisyon?
Valla ben gazını hep böyle alıyorum.Ben başta metsil verdim mahvoldu çocuk. Sonra kimyona başladım. Ben bayağı faydası olduğunu düşünüyorum canım. Biogaia ile birlikte veriyorum
Ay ne bileyim batarmışşu tutuşu diyorumEki Görüntüle 2647862
Ama aynı sitede bu da yazıyor
Bebeğin kendi kendine oturamadığı dönemde, bebeği dik pozisyonda (karın karına) tutmak bebeğin omurgasına zarar verebilir.
Canım ben şu an premium care kullanıyorum ama indirimden stoklamıştım. 3 numara elimde canbebe var henüz denemedim. Herkes goon markasından çok memnun. Onu deneyeceğim muhtemelen bende.Bez tavsiyesi verebilir misiniz? Sleppy kullanıyoruz ama 4 gündür kakası hep sırtına çıkıyor yoruldum artık kakalı zıbın ve alt çitilemekten. Ben mi yanlış bağlıyorum diye düşünmüştüm dün annem bağladı gece kakası yine çıkmışBez 3 numara, kızım 5 kg. Bezin büyüklüğü iyi ama sorun nerede anlayamıyorum.
Prima pure kullandım çok memnundum ama tanesi 1,4 tl’ye geliyor neredeyse bizi bez parası batırır hala günde 8-10 tane değiştiriyorum. Prima premium care’e içeriği temiz değil diyorlar. Bebeğimin cildi çok hassas süt alerjisinden dolayı hemen pişik olmaya çok müsait.
Gittik kuzum. Kalça ultrasonu çekildi, raporunu almadık ama doktor bir sıkıntı yok dedi. Herkes kızıma bayıldı, doktor diyor keşke tüm bebekler bu kadar uslu dursa.agacsizkoalaa canım naptınız doktora gittiniz mi
Teşekkürler tavsiyelerin için. Hayırlısıyla bekleyelim bakalımTam tersine tok karnına gittim doktor güzelce karnını doyur dedi. Sende güzelce kahvaltını yap ye iç çünkü güce ihtiyacın olacak. Sancılar başlayınca kendini salma yatarak değil de ayakta gezerek ve yere çömelerek karşıla sancıları esneme hareketleri yap elinden geldiğince. Bir de bağırmak yerine inleyerek dayanmaya çalış bağırmak insanı yoruyor çünkü gücünü tüketme. Ben gittiğim sabah 1cm açıklığım vardı.
Amin inşallah. Teşekkür ederimMerhaba ; şimdiden hayırlı huzurlu bir doğum diliyorum
Ben 40+1 de suyumun azar azar gelmesi ile gittim açılma bir cm kadardı rahimde yumuşama vardı ama kanala inmemişti ; suni verdiler ancak bir saat sonra da epidural takıldı ; o yüzden son derece konforlu ağrısız bir doğum süreci oldu 6 saatte tam açıklığa ulaştım ; çok şükür sıkıntısız bir doğum oldu. Darısı senin de başına cnm
Benim tutuşumla mı alakalı peki. Düzgün tutamıyor muyum acaaba
Bugün bizde iyi uyandık ama akşam ohoooo huysuzluğun dibine vurduk
Kuzum ben omzuma dik bir şekilde koyuyorum özellikle gaz çıkarırken. Emzirir gibi koluma yatırıyorum. Sırtı bana dönük olacak şekilde göğsünden ve bacak arasından tutarak gezdiriyorum. Kolumu yine emzirir gibi yapıp yüz üstü koluma yatırıp dolaştırıyorum. Yine gaz çıkarırken dizime yüz üstü yatırıp arkadan pat pat vuruyorum.
Valla ben gazını hep böyle alıyorum.
Canım ben şu an premium care kullanıyorum ama indirimden stoklamıştım. 3 numara elimde canbebe var henüz denemedim. Herkes goon markasından çok memnun. Onu deneyeceğim muhtemelen bende.
Gittik kuzum. Kalça ultrasonu çekildi, raporunu almadık ama doktor bir sıkıntı yok dedi. Herkes kızıma bayıldı, doktor diyor keşke tüm bebekler bu kadar uslu dursa.Sağa çevirdiler, sola çevirdiler gıkı çıkmadı. Merakla etrafa baktı hep. 20 günde 830 gram almış 5050 gram olmuş,56 cmde boyu. Doktor gelişimini çok beğendi. Önümüzdeki ay rota aşısını olacak dedi. Çok şükür iyi geçti yani
Teşekkür ederimSuni sancı almadım ama eğer normal doğum düşündüysen bu güne kadar son dakika hiç denemeden sezaryen isteme. Önce bir dene eğer ilerlemez ve mecbur kalırsan veya devam etmek istemezsen zaten doktorun sezaryene döner. Hiç denemezsen pişman olabilirsin. Sonra keşkeler kalıyor insanın içinde. Ben on yıl önce sezaryen oldum normali beklerken bir anda. İkinci doğumumda ssvd yaptım normal doğurdum ama doktor bulurken bile neler çektim. Eğer bebeğin de senin de bir sıkıntın yoksa dene derim. Şimdiden hangi şekilde olursa olsun sağlıkla kucağına almanı dilerim.
Bizde en baştan beri aynı sıkıntıyı yaşıyoruz solu güzel emiyor sağı resmen istemiyor emerken kavga ediyor kafasını sağa sola sallıyor istemiyorum diyor sankiKızlar selam. Gün içinde pek yazamıyorum. Okuyamadım da bugün yazılanları. İnşallah iyisinizdir hepiniz
Size sorum olacak. Benim oğlan sol mememi istemiyor genelde ya. Kavga ediyor. Ağlıyor. Sağ memede öyle bir sıkıntı olmuyor. Olsa da çok nadir. Solda çok fazla huysuzlanıyor. Süt dolu oluyor ağzı. İlk başta süt mü çıkmıyor dedim ama akıyor ağzından yutmuyor kavga ediyor. Neden olabilir yaşayan var mı?
Aminnnn canım bende aynı inanamıyorum ya@yagmur1212 seni o kadar iyi anlıyorum ki...zaman zaman inanamıyorum bu benim mi, çok şükür hamdolsun diye.Ne büyük nimet. Nerde isteyen varsa Rabbim nasip etsin inşallah
Sağol yavrumOlabilir canım o taraf tersine geliyorsa tam tutamıyodur belki. Ters emzirme öneririm bir müddet.
Oh çok şükür akıllı kuzum benim maşallah ona.
Teşekkür ederim40+3 hiç belirtim olmadan nts de sancım30lardaydı yani yoktu ama doktor ve benim ortak kararım ile daha fazla beklemek istemedim suni sancıyla doğum yaptıM 1 cm açılma tek vardı o da muayene ederken söyledi yani bence doktorun uygun buluyorsa dene
Geçmiş olsun canım benimDoktor yakılması gerekiyor dedi. Basit bir işlemmiş salı günü yaptırıcaz inşallah. Amin canım Rabbim korusun tüm yavrularımızı.
Bizde varBugün aşımız vardı. Hemşire bebeğimi çok zayıf buldu.Canım çok sıkıldı ya bir haftadır yine meme reddi yapmaya başladı iştahı da yok pek biberonu çok acıkmadan almıyor eskisi gibi içmiyor artık acaba sıcaklardan mı diyorum. 4800 kilosu var ama boyu uzun dedi 59 cm olmuş 1 ayda 600 gram almış. Haftaiçi doktora götüreceğim neden iştahsız böyle anlamıyorum sizler de var mı iştahsızlık?
Aa niye yaa bizim evde önceden vardı bebek doğduğundan beri de gece lambası olarak kullanıyorduk. Çok üzüldüm şimdi bilmeden bir soruna sebep olduysakTuz lambası 1 yaştan önce sakıncalı diye okumuştum sanki
Solgarı hangi saatlerde nasıl kullanıyorsunuz? Günde 6 tane ya nasıl yutacağımı bilemiyorum ben.Ben hap yutarken zorlanmam pek ama solgarı zor yutuyorum. Maya kokusu var bir de kaygan değil hap yuvarlak da olunca 3.hapta bir öğürme geliyor bana. Bitsin diye içiyorum onu da çok fark gördüm mü bilemiyorum aslında.
Uyanınca emiyor mu gaz falan mı çıkarıyor canım? Ben eşimi yataktan attım yatak odasında kanepede yatıyorbebek de babasının yerinde. Uyanınca hemen yatarak emziriyorum uykusu açılmadan. Sonra da emziğini veriyorum uykuya devam ediyor beşikten al kaldır yatır yapınca uykusu açılıyordu. Dönmeye başlıyana kadar böyle devam edecez sanırım dönerse yatakta yatıramam artık bakalım hayırlısı
Benim suyum geldi sancım yoktu 3 gün önce de doktor bebeğin gelmeye niyeti yok herhalde dedi kanala inmemişti daha. Suyum gelince gittik kontrol edip suni sancı verdiler. Önce hiç ağrı yaşamadım sonra ağrım arttı 1 saat sonra epidural takıldı 1 saat sonra doğuma girdim. Herşey çok hızlı gelişti. Ben de suni sancıyla çok ağrım olacak diye düşünmüştüm ama normalini bilmiyorum ki nasıldır. Sancıyı vermelerinden bebeği kucağıma almam arasında 3.5 saat vardı. Epiduralden sonra zaten ne sancı ne bebeğin çıkışı hiç bişey hissetmedim. Ama maalesef benim de kesi yermde ve rahimde kanamam çok oldu. Tekrar dikiş atıldı o sırada çok acı çektim. İnsan ne yaşayacağını bilemiyor doğumun o kadar kolay ve hızlı olmasına şaşırıyorken kanama durumu değiştirdi. Kan kaybettim halsiz düştümHerkese merhaba. Suni sancıyla doğum yapanlar oldu mu. Suni sancı aldığınızda açılmanız var mıydı yada bebek kanala inmiş miydi. Suni sancıyı önerir misiniz.
Bizim kızın gelmeye niyeti yok doktorum çarşamba gününe kadar gelemezse suni sancı veririz dedi. Suni sancı almam mı iyi yoksa direk sezeryan mı istesem
Gazdan olabilir. Ben de aynı şeyi yaşıyorum arada gaz çıkarmak gerekiyor. Bebek memeyle kavga ediyor gazı varsa.Kızlar selam. Gün içinde pek yazamıyorum. Okuyamadım da bugün yazılanları. İnşallah iyisinizdir hepiniz
Size sorum olacak. Benim oğlan sol mememi istemiyor genelde ya. Kavga ediyor. Ağlıyor. Sağ memede öyle bir sıkıntı olmuyor. Olsa da çok nadir. Solda çok fazla huysuzlanıyor. Süt dolu oluyor ağzı. İlk başta süt mü çıkmıyor dedim ama akıyor ağzından yutmuyor kavga ediyor. Neden olabilir yaşayan var mı?
Gecmis olsun canim boyu masallah güzel. O iştahsız bebelerden bir tanede bende var iştahları artip biberonu bitirirler artik insallahBugün aşımız vardı. Hemşire bebeğimi çok zayıf buldu.Canım çok sıkıldı ya bir haftadır yine meme reddi yapmaya başladı iştahı da yok pek biberonu çok acıkmadan almıyor eskisi gibi içmiyor artık acaba sıcaklardan mı diyorum. 4800 kilosu var ama boyu uzun dedi 59 cm olmuş 1 ayda 600 gram almış. Haftaiçi doktora götüreceğim neden iştahsız böyle anlamıyorum sizler de var mı iştahsızlık?
Duzelir insallah o islemle canim gecmis olsunDoktor yakılması gerekiyor dedi. Basit bir işlemmiş salı günü yaptırıcaz inşallah. Amin canım Rabbim korusun tüm yavrularımızı.
Olabilir. Ben bugün verince pirtlatti. Ay bugün bana da çok zordu. Hiç bu kadar zorlandığımı hatırlamıyorumKızlar bebeğim uyumuyor ya ne sıkıntısı var çözemedim bugün gaz damlasını vermedim ondan mi böyle oldu bu çocuk anlamadım. Ayy bayılacağım yeminle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?