- 22 Kasım 2019
- 3.169
- 4.553
- 63
Ay herkes oyle diyo oglan zor olur diye korkmuyo da degilimggercekten oglan büyütmek daha zor
ben de jadesi 3 olmaya adayimkız @Jadesi en azindan geriden de olsa okuyordu..ben neye denk gelirsem artik..
canim senin oglanin yunurta alerjisine eslik eden baska bir alerji var miydi? alerjisi gecti mi? ya da yemek mi istemiyor? benim oglana peynir dokunmuyor ama yemek istemiyor mesela
Uyuyabilir canım. Hemşire bana ateşi 28 üzerine çıkarsa ver dedi. Bağışıklık kazanmasi lazım hemen dayama yani.Oooo o kdar uyuyo mu ya. Ates de ciktigi zaman mi versem yoksa asidan snra eve gecince hemn mi versem acaba
Ayy ne sinir bozucu valla bosver sesini cikarma.boylelerine en iyi cevap susmak. Kafayada takma cnm benm
Baskalarinin mutsuzlugundan mutlu olan insandan ne beklersinki
Benimki 135- 150cc yiyor. Ama sadece mama bu ara sutum iyice azaldi cekip birakiyor saginca sabah 30 40cc cikiyir iki gogusten. Bugun mememi verdim 5 dk flan emdi sonra mama yaptim 15 dk sonra flan 90 cc icti migdesi bulandi bende zorlamadim. Sabahta kustu biraz o yuzden fazla zorlamıyorum.
Kalppare bugun için söyleyim sana Gece 12 den önce yattı ama 12 diyelim . Öğlen 12:30 da uyandı , tam olarak kendine geldi . Yani 12 buçuk saat . Sonra yolda da ara ara uyudu . Bir saat de orda uyumuştur . Şimdi anneme geldik iki buçuk saattir de burda uyuyor . Yani 16 saat uyumuş bugun hala da uyuyor .
Birak canim ya
Ne takilcaksin
Laf atiyor akli sira sinir bozcak
Ben de cok duyuorum o cok uslu cok dinliyo laflarini
Hem seni henm cocugu geriyorlar
Tabi senin oglun da daha bebek 3 yas nedir ki
Alisacak insallah kardesine.
Benimki 5 yasinda hala kucaklamaya calisiyor, anlatiorum ise yaramiyor. Kiskaniyorum diyor acik acik. Ama gorsen nornalde yuzume baknaz. Seninki daha cok ufak. Gececektir ekbet.
Bi ekti de ben de var. Dogurdum 5 gun sonra mesaj atti.
40miz cikti bi masallahinizi aliriz yazdim watsaba kocasi yazdi masallah o yazmadi bile. Amaan uzak oksunkar da bosveer.
Mukus mu acaba? Pelte gibi mi duruyordu yoksa su gibi akışkan mı
oglan daha cazgır.aglamasi bile gür gür evi inletir.kizin aglamasi bile miyk miyk nazli nazli aglarAy herkes oyle diyo oglan zor olur diye korkmuyo da degilimniye ki acaba bu buyudugunde mi gecerli olacak ki
Aynı şeyleri yaşıyoruz canım. Yaptıklarımız birer kere ise yarıyor sonra başa dönüyoruz. Müzik dinletiyorum o biraz ise yaratmıştı. Şimdi onunda faydası yok. Karnı gurul gurul bitmeyen bir gaz var. En son kimyon icirip yatırıyoruz.Benimki de benzer saatlerde tutturuyor bir ağlama. Saç kurutma makinesi, elektrik süpürgesi birer kez işe yaradı. Kolik müzik bir de. Başka da bişey işe yaramıyor sallamaktan hiç anlamıyor zaten. Kucakta gezmek ehh işte iyice yorulursa sızıyor. Dün gündüz uyuyamamıştı çok o yüzden 7 de yatırdım bir daha kalkmamıştı o yüzden ağlama seansını pas geçtik dün. Her gün de yatmıyor erken belli olmuyor ki
Büyüğü 5.5 yaşında ama kardeşten sonra kestiremiyorum yaşına küçüldü oda gerçekten Allah kolaylık versin ben bu yaş aralığı daha kolay olur büyüğü kendini kurtardı diyordum ama çok çok yanılmışımYok ya iki cocuk cok zor delilik bizdeki kac yasinda büyükama gazli bizim bebeler az once ağlayarak ac uyandi icmedi mamasını ayaklarını çekiyor yitiyor rahatsiz baktim aldim yataga masaj yaptim ayaklarını karnina yit cek yapa yapa biraz gazini cikardi demekki gazi var ve o rahatsiz ediyor icemiyor mamayi diyorum
Canım 2020 başlı başına bi garip bebeler napsınO zaman 2020 bebeleri bi garip
Ya doğum ne ki bakmanın yanında. Fragman gibi bir şeyhele emzirmek bence en zor kısmı.
Yok canım uyusun elleme 6 saate kadar.
Büyüğü 5.5 yaşında ama kardeşten sonra kestiremiyorum yaşına küçüldü oda gerçekten Allah kolaylık versin ben bu yaş aralığı daha kolay olur büyüğü kendini kurtardı diyordum ama çok çok yanılmışım
merhaba, doktorun onerdigi bir gaz giderici damlayi neden kullanmiyorsunuz? kimyonu ne dozda vereceginizi ayarlamak daha riskli degil mi? biz kizimda sab-simplex damla kullanmistik, sonra ben 2 doktora bu cocugun cok gaz problemi yok damlayi birakacagim dedim, ikisi de damla kullandigin icin yok, bagirsaklari cok hareketli, birakma damlayi demislerdi.Karnı gurul gurul bitmeyen bir gaz var.
Hm tamam canm cok sagol oyle yapayim demezse bendeUyuyabilir canım. Hemşire bana ateşi 28 üzerine çıkarsa ver dedi. Bağışıklık kazanmasi lazım hemen dayama yani.
Okurken bir sarki geldi aklima... Yandim Allah yandim yandirma beniioglan daha cazgır.aglamasi bile gür gür evi inletir.kizin aglamasi bile miyk miyk nazli nazli aglar
buyudugunde ki farki simdiden bilemem ama sunu diyim oglan zor hele de bilmis biseyse..ben oğlumu ikna etmekte cok yoruluyorum..verdigi cevaplar bazen bende kelime bırakmıyoroglum soyle yapma dedigimde mantikli bi sebep uydurur sen gulerken o yine yapacagini yapar hareketi hic bitmez.kız çocugu uysaldır oturarak eglenmeyi sever.oglanlar oyle degil her zaman kıpır kıpır duramazlar yerlerinde.sürekli takip etnek gerekir..bir de forumda sadece bir arkadas yazmisti abla oldugu halde kiskanan..genelde oglanlar cok kiskaniyor kardesini.kiz cocuklari cabuk benimsiyor.anaçlık var serde
Ben de bunu soracaktım. Biz de Perşembe günü aşı olacağız verem devletin aşısı bi de rota var dedi ücretli onu da yaptıracağım. Başka yaptıran var mı? İkisi birden zor olur mu? Ne diyorsunuz? Bir de bize göz için yetişkin göz doktorundan randevu verdiler özel hastanede sizinkileri çocuk doktoru mu muayene etmişti?Ya bueda bi kaç asi olacak diyen çok bna saglik ocagi sadece verem dedi ama. Baska olsaydi soylerdi.
Benimkide sadece anne sütü alıyor canım. 2 haftadan fazla süredir de kabızlığı var. Bazen 3 günde bazen 2 günde bir yapıyor. Annem sütün yarıyordur ondan kabız olabilir dedi. Senin bebeğinin kilo alımı nasıl?Herrrrrrkese merhabaaaaaaaaa
kızlar oğluşum anne sütü alıyor arada 2-3 küçük enjektör mama yiyor sadece.oda 2 günde bir sütüm azsa.ama kabız.şöyle ki 4 gün falan yapmıyor.mecbur bacaklarını karnına götürüp poposunu aralıyorum yapıyor ama biraz katı kıvamlı.sanki Hep mama yemiş gibi.anne sütü alan bi bebeğin kakasının 4 gün sonra bu şekilde çıkması normal mi başınıza geldi mi? Sadece bir sefer kulak çubuğuyla uyardım zeytinyağlayıp.ama poposuna bu şekilde uyarı yapmak istemiyorum Alışırsa uyarmadan yapamaz diyeZeytinyağı da içiriyorum su da veriyorum çok tuhaf sizde de oluyor mu
Acaba aşıdan korktu mu uyuyarak kendini korumaya mi aliyorNormalde de geceleri uyanmaz ama en azından sabah uyanır , öğlen uykusuna ayrı yatar , akşam 10:30 gibi uyurdu. Şimdi gece uyuduktan sonra öğlen 12:30 da zor gözünü açtı . Sonrasında aynı şekilde sürekli uyku ile devam etti ki akşam 22:30 da ben uyandırdım . 23:30 da geri kendi daldı . Hiç uyanmadan uyuyor işte yine . Yine uğraştık Uyandırmaya ama uyanmadı .uyanmadan mama içirmeye çalışıyorum en azından aç kalmasın diye .
Ben klasik olandan kullanıyorum canım baby me nin. Çok memnunum, fiyatı da uygun gelmemişti.Kızlar soruspor geldi
Göğüs pedini jelli olandan mi kullaniyorsunuz yoksa klasik olanlardan mi? İkisini de denedim ikisi de emici bunda problem yok da. Bu pedi çıkardığım an memeyi silmek gerekiyor mu sizce bebeğe vermeden önce?
Bir de benim minik dünden beri kusuyor. Bugün de arada öksürüyor. Usutmusse nasıl anlarım ☹
Yunurta fıstık falan hala var bir cok alerjisi vardi canim ama kendi alerjileri yüzünden ek gida donemi biraz başarısız gecti bide iştahsız olunca meyve bile sevmez yemez benim zorumla yemek yer birazggercekten oglan büyütmek daha zor
ben de jadesi 3 olmaya adayimkız @Jadesi en azindan geriden de olsa okuyordu..ben neye denk gelirsem artik..
canim senin oglanin yunurta alerjisine eslik eden baska bir alerji var miydi? alerjisi gecti mi? ya da yemek mi istemiyor? benim oglana peynir dokunmuyor ama yemek istemiyor mesela
2020 bir garip bebeleride öyledir demekkiO zaman 2020 bebeleri bi garip
Ya doğum ne ki bakmanın yanında. Fragman gibi bir şeyhele emzirmek bence en zor kısmı.
Yok canım uyusun elleme 6 saate kadar.
Birde 5 gün önce aylık kontrole gittiğimde doktora dedim kabız diye, o da probiyotik içerikli damla verebilirsin dedi. Enterogermina, biogia vs saydı. Bende biogia yı düzenli veremiyordum bırakmıştım acaba kabızlığına yarar mı denemedim aslında.Gaz damlalarını bende bıraktım maşallah yavrum gazını patır patır çıkarıyor hemde sancı acı çekmeden.gaz damlası verince çocuk saatlerce kıvranıyor.
İkinci ayın aşılarında koldan olan verem aşısı , iki tane de bacaktan aşı var birinin içeriği tetanoz filandı karma aşıydı ama diğerini bilmiyorum . Sağ ve sol bacaktan da onları yaptılar . Bunlar devletin karşıladığı aşılar . Rota virüsü aşısını da devlet karşılamıyor . İstersen kendin yaptırıyorsun 3.ay yaptıracağız biz . 2 ve 3 doz şeklinde bu aşı da . Dozu fark etmiyor ama ücreti fark ediyor Muş hemşire öyle demişti . Eşim eczaneden sordu 310 TL gibi bir fiyatı varmış aşının . Göz için de biz birinci ayın sonunda normal göz doktoruna muayene olduk . Çocuklar için ayrı bir göz doktoru olmuyor yani . İnşallah sıkıntısız geçirirsiniz hepsiniBen de bunu soracaktım. Biz de Perşembe günü aşı olacağız verem devletin aşısı bi de rota var dedi ücretli onu da yaptıracağım. Başka yaptıran var mı? İkisi birden zor olur mu? Ne diyorsunuz? Bir de bize göz için yetişkin göz doktorundan randevu verdiler özel hastanede sizinkileri çocuk doktoru mu muayene etmişti?
Asidan sonra mi oldu bu belki asi kaynaklidir ya da calpol verdiysen parasetamol da uyku yapmis olabilir.Normalde de geceleri uyanmaz ama en azından sabah uyanır , öğlen uykusuna ayrı yatar , akşam 10:30 gibi uyurdu. Şimdi gece uyuduktan sonra öğlen 12:30 da zor gözünü açtı . Sonrasında aynı şekilde sürekli uyku ile devam etti ki akşam 22:30 da ben uyandırdım . 23:30 da geri kendi daldı . Hiç uyanmadan uyuyor işte yine . Yine uğraştık Uyandırmaya ama uyanmadı .uyanmadan mama içirmeye çalışıyorum en azından aç kalmasın diye .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?