2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313

İnşallah canım hadi bakalım geçip gitsin.

Önceden böyle değildi ya son 1 haftadır bu şekilde. Gerçekten yorulduk Allah yardımcımız olsun.

Emzirme zamanı az as sür tara kuzum kaşlarını

İnternetten araştırayım diyorum hep aynı şeyler yazılı. Memede, sallayarak destekle uyuttuğumuz zaman uyku geçişlerinde bu desteği beklermiş o yüzden uyanırmış bebekler. Uyku eğitimi verilmeliymiş. İyide daha 2 aylık olmamış bebeye neyin uyku eğitimini vereceksin. Kaldı ki bebeği 6 7 saat uyuyan arkadaşlar hiçmi memede veya sallayarak uyutmuyor onların bebişleri neden uyanmıyor. Hep ezbere kitabi bilgiler ya gerçekle de hiç alakası yok. Bugün bıkmış günüm benimde. Daha bu halde 2 saat yol gidicez.

Kızlar selam çok üzgünüm benim oğlan iyice kötüye gidiyor dün öğlen 2 den akşam 9 a kadar uyumadı katıla katıla ağladı. Beni emmeyi de reddediyor.en son laktoz intoleransı olabilir dedi bir arkadaşım da benzerlerini yaşamış. Süt ürünleri diyetine başladım. Mamasını değiştirdik laktozsuz mama aldık. Bir de laktazm damla varmış onu aldık. Gece uyurken emdi sabah uyanınca yine katılarak ağladı ben yatırmaya çalıştıkca. Zaten önce de emerken hiç huzurlu emmezdi sürekli bacaklarını çekip memeyi çekiştirirdi. Bugün bir doktora götürelim diyoruz doktor araştırıyorum bakalım. Sabah yeni mamayı da çok zor içti yine ağlamaktan 90cc yi zor bitirttik.
Kakada sünme
Sürekli gaz çıkarma
Memeyi reddetme
Burunda hırıltı
Uykuya dalamama
Huzursuzluk var bizde. Vallahi şaştım kaldım ne yapacağımı

Yeterki ne olduğunu bulayım artık

Bu arada oğlan düzgün emmediği için sütüm de iyice azaldı kızlarda 7-8 aylıkken adet olmuştum bunda 3.ay bitmeden oldum o da prolaktin hormonu azaldığından oluyormuş az süt salınımı olduğundan artık adet oluyormuş kadın dün sağım yapıyım dedim 6 saat emmedi hep ağladı sağımda da 20 cc anca çıktı. Bir ara uyudu uyandı emzirdim uyku halinde cup cup yuttu kalanı. Emmezse sütü pompa güzel çekmiyor maalesef bir de iyi bir pompam olmasına rağmen. Bir eşim bir ben dönüşümlü ağlıyoruz ne derdi var bir anlasak yetecek bize.

Günaydın kızlar kızım bu sabah öyle bir kaka yaptı ki boynuna kadar gitmiş. Sağolsun saçlarına bulaştırmamış en azından. Temizlerken yeni beslendiği için kustu. Ağzını temizlerken bu seferde işedi. Gevrek gevrek gülüyor bir de karşımda
Ah annelik... Bir insanın sıçıp ortalığı batırmasına bile mutlu oluyor insan.

Ayni biz ayni. Neden acaba ya..

İnşallah faydası olur canım. Herkes 3.ayindan sonra geçer diyor ama bebisin ağlamalarına insan dayanamıyor. Dün bende aynı şeyleri yaşadım 2 den 9 a kadar ağladı uyumadı. En son buziki orhanın kolik müziğini açtık annem ayağında salladı biraz onunla uyudu bu müziği sende bi dene istersen. Arabayla gezdik bi de kapının önüne gelene kadar uyudu asansörde uyandı. Güler misin ağlar mısın en başa döndük çığlığı bastı. Bende süt ürünlerini yemeyi bıraktım inşallah faydası olur bakalım sonuçları yine paylaşalım inşallah biran önce geçer şu gazlı günler.

Ya kıyamam. İnşallah işinin ehli bir doktor bulursun da sebebini anlarsınız. Tüm belirtiler benimkinde de var. Ama bazen uyuyor mesela. Bilemedim ya. İnsan ne yapacağını şaşırıyor cidden.

Buziki orhan dinletiyorum canım ama faydası yok çıldırıyor resmen elektrik süpürgesi ile sakinleşti biraz sonra annem geldi öyle böyle derken uyuttu. Memeyi alsa sorun olmax da memeyi almıyor mamanın da tadını sevmedi sanırım onu da güzel içmiyor şaşırdım kaldım. Sizin gaz ve kaka durumu nasıl peki? Kakayı zor yapıyo biriktiriyor benimki

Motilium yan etki gösterdi mi canım sende? Bir de gerçekten süte etkisi oldu mu

Aksam ağlamaları bitti mi sizin canım
Bahset canim oda bebegin bir sorunu
Hatta aksamdan geceye bebek ağlamasını sorsan belki farkli birsey der care onun cevabında olur belki

Canım geçmiş olsun öncelikle burnu tıkalı mı bebeğinin? Serum fizyolojik rahatlatır belki. Burnu tıkalıysa da emmekte ve uyumakta zorlanır. Odada nem çok fazla veya çok azsa da oluyor. Gazdan da oluyor. O kadar çok etken var ki keşke bize söyleyebilseler sıkıntılarını çok zor süreçler gerçekten. Allah hepimizin yardımcısı olsun

Yok canım tıkalı değil burnu hırıltılı nefes alıyor sadece o da doğumdan 1 hafta sonra falan başlamıştı. Emerken hırıltı oluyor genzinde normalde yok o hırılıtı. Alerjinin belirtisiymiş bu da.
Çok şükür şimdi daha huzurlu 9 da yatırdım arada uyanıp gaz çıkarıp geri uyuyor kendisi dün hiç süt ürünü yememiştim. Mamayı da laktozsuz yaptık tadını sevmiyor ama anne sütüyle karıştıralım diyoruz. Mamayı bıraktırmaya odaklanacam gerçi inşallah sütümü 2 saate bir az çok demiycem sağım yapacam. Yavrum ne çekti kim bilir günlerdir uyuyamıyordu sürekli sancı sancı diyetimi sıkı tutacam inşallah düzene girer

Bizde de aynı belirtiler vardı (Doğduğundan beri gürültülü kaka, bol gaz, kakada mukus, huzursuzluk, burun hırıltısı) Çocuk alerji uzmanına gittik ve alerji testi yaptırdık süt ve süt ürünlerine alerjisi çıktı. Diyet yapıyorum epey sıkı tutuyorum paketli gıda yemiyorum, süt ve süt ürünleri zaten yok. Kalsiyum alamadığım için osteocare kullanıyorum. Bu 3. haftam ilk 2 hafta çok bir değişiklik yoktu ama bu hafta bebeğim daha huzurlu hatta gündüz baya baya uyuyor beni korkutuyor acaba bir şeyi mi var niye uyuyor diye sorguluyorum o kadar alışmışım ki huzursuzluğuna huzurlu olması da ayrı endişelendiriyor Ama bir uzmanla görüşmek şart belki de bambaşka bir şey de olabilir boş yere diyet yapmış olursun. Biz burnuna günde 3 defa serum fizyolojik sıkıyoruz ama aspiratör ile çekmiyoruz burun içinde ödem yapabiliyormuş faydasından çok zararı varmış.

Benimki de öyle canim merak etme bi yemegi bolune bolune kaç saatte yapıyorum bazen hiç uyumuyor yemek yapamıyorum temizlik hak getire eşim olmadan asla elimi vuramıyorum dün sağolsun o yaptı bende toz aldım sadece elektirik süpürgesi calisiyorken hazır bizim kız sakinlemisti beb de diyorum gece uyusun da napayım gündüz uyumasın gece zor cunku

Niye gülsün ki bence buda bi sorun belki bir problemi var farkında değilsin git bi danış çünkü senin uyku halin biraz biraz oturması lazım ama hiç oturmadi daha anladigim kadarıyla için rahat eder ha gülerse de varsın gülsün nolacak sende gül gec

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…