- 12 Ekim 2009
- 18.676
- 24.172
- 798
2 aydır hem meme hem biberon veriyorum, red olmadı. Avent kullanıyorum.Merhaba herkese. Ben 1 hafta once dogum yaptim. Haziran annesiyim.
Biberonla anne sutu ya da mama verip ayni zamanda emzirenler, bebek anne memesinden uzaklasti mi acaba?
Bizimki dusuk kiloda dogdugundan ve ilk gunler kilo kaybi fazla oldugundan bir de ustune sariligi oldugundan, once emzirip sonra kalan sutu sagip veriyordum. O sekilde 3 gun devam ettim ve cok guzel kilo aldi. Sariligi da azaldi. Ama bugun doktor meme reddi olur, mutlaka siringayla ver dedi. Zaten bebek bugun memede pek durmadi. 2 cekip ağladı. Sanirim biberona alistiama siringayla vermek de cok zor..25 ml ancak verebiliyoruz, o da 1 saatte. Ve bebek siringayla almak istemiyor. Cok zorluyoruz, agliyor, savasiyor bizimle. 3 gundur cok sakindi ve iyi uyuyordu ama az once acliktan sanirim ciglik cigliya aglayarak uyudu. Surekli de uyanip agliyor.
Aynı benim durum . Bizim kız hemen alıştı biberona. Her çocuk bir değil ama yol yakınken alternatif yöntemlerle ver derim . Ve gerçekten eds sana göre . Zor oluyor biberon dışındaki yöntemler . Geçici bir süreç olduğunu düşün .sonrasında rahat edersin. Bebeğin henüz çok küçük çünküAvent'in 1m+ olanini kullandim. Zaten bebek cektikce geliyor yoksa gelmiyor. Ben de 3 gunde bırakmaz diye dusunmustum. Bugun ama boyle yapinca panik oldum. Bir de ilginc bir sekilde emmeyi cok seviyor. Mesela bugun siringayla verdik. Ama agzina koydugumuz sutu almamaya basladi. Ben de parmagimi büküp, parmagimi emmesini sagladim. yandan da siringayla sutumu verdik damla damla. Parmagimi emerken yuttu yani sutu. Eds arkadasim kullaniyordu. Ona da bakarim.
Merhaba bebegin meme reddi sinyali vermiş ya şimdi biberonu çöpe atip alternatif beslenme yöntemleri secin . Bir iki gune zorlar sizi sonra ona alışır. Yada sariliktan korkun biberona devam edin bir haftaya sizi emmemek icin savaşsın ve galip gelsinMerhaba herkese. Ben 1 hafta once dogum yaptim. Haziran annesiyim.
Biberonla anne sutu ya da mama verip ayni zamanda emzirenler, bebek anne memesinden uzaklasti mi acaba?
Bizimki dusuk kiloda dogdugundan ve ilk gunler kilo kaybi fazla oldugundan bir de ustune sariligi oldugundan, once emzirip sonra kalan sutu sagip veriyordum. O sekilde 3 gun devam ettim ve cok guzel kilo aldi. Sariligi da azaldi. Ama bugun doktor meme reddi olur, mutlaka siringayla ver dedi. Zaten bebek bugun memede pek durmadi. 2 cekip ağladı. Sanirim biberona alistiama siringayla vermek de cok zor..25 ml ancak verebiliyoruz, o da 1 saatte. Ve bebek siringayla almak istemiyor. Cok zorluyoruz, agliyor, savasiyor bizimle. 3 gundur cok sakindi ve iyi uyuyordu ama az once acliktan sanirim ciglik cigliya aglayarak uyudu. Surekli de uyanip agliyor.
Tatlim selam oncelikle gozun aydin. Benim dusuncem biberon ver 15 gun sarilik riski vae sonrasinsa biberonu birak memeni tutmazsa korkma silikon ucla emzirmeyi dene ama zorla emzik ver agzina sonra memeni ver olmazsa silikon uc al mutlaka tutacaktir sonrasindada memeni tutturursun ben 3. Haftada tutturabildim. Ama benim gogus ucum cok ufakti ve bebegin cenesi daha guclenmemisti Sen israrci ol gogus ucun varsa mutlaka tutar. Bunlarin yaninda bol dereotu bulgur pilavi sicak corba rezene bestlak damla yesillik helva bunlar sut yapar.Merhaba herkese. Ben 1 hafta once dogum yaptim. Haziran annesiyim.
Kesinlikle eds kullan ben de ilk günler şırıngayla verdim ve sütüm artmadı normalde bebek emdikçe ve büyüdükçe sütün artması gerekiyor ama işte aralarda şırıngayla verdiğim için memem uyarılmadı süt artışı sağlanamadı. Süt en iyi ilk günler artıyormuş. Biberona da uzun süre bulaşma derim zaten sarılık azalmış bundan sonra da giderek azalır.Merhaba herkese. Ben 1 hafta once dogum yaptim. Haziran annesiyim.
Tikka, 2 saat durur demissin ya.Benimki de meme vermediysem 120 cc içiyor bir öğünde..
Canım sütün demek ki epey doyuruyor maşallah.. Ben sadece meme verince en fazla 2 saat duruyor çocuk..
Hmmm.. aynen olabilir canimCanım sıcaktan uyuyamıyorlar 1 haftadır kısa kısa uyuyordu çok mızmızdı geçen gün klima açtım üzerine ince müslin örttüm bir uyudu 3 saat artık akşamları odada cam açıyorum gündüzde ara ara klima açıp odayı serinletip kapatıyorum. Doktora sordum bugün o da sıcaktandır dedi giydirme ara ara altını da aç hava alsın dedi.
niye ki cancagizim. dert yazmak yasak mi ki?Umarım banlanmam artık dert yazmak yok.
Bu kadar olumsuz durumu bu kadar tatlı yazman pekiGeçmeyeceküç aydan sonra gaz sancıları azalır sanırım. Beş aylıkken otursaa, altı ayllikken ek gıdaya geçsee oh bana bağımlı değil beslenme konusunda diye rahatlarken hop diş çıkarsaaa, ay kızlar bu kehribar kolye ise yarıyor mu muhabbeti cevirseeek sonra ay bu bebek beni emerken ısırıyo, ek gıda tarifleri falan filan, emekledi mi yürüdü mü, ay ilk kelimesi baba oldu nankör bebe serzenişleri, hadi tuvalet eğitimi verelim, kızlar benim bebe yine halıya sıçtı ama çok tatlı falan derken yok bitmiyor bak, daha devam ederim de içiniz kararmasin
Niye bu kaynanalar böyle ya seninki bakmak istemez benimki benim çocuğumu bana vermek istemez tabi yorgun uykusuz değilse eğer. Geneli öyle annesi fena da olsa illa onlar hakli oluyor. Ki sen yine iyisin canm annesinin haksiz olduğunu anlamis yine benimki dha fena anasi hakli da olsam beni haksız çıkarır eşim de inanırKizlar moralim cok bozuk bizde bir kaynana var düşman basina vermesin Allah . Evlat torun sevgisi hic yok ama lafa gelince mangalda kül birakmaz . Gelmemek icin yalanlar uydurdu ogluda yalanlarini çıkardı sirf gelsin diye. Neyse geldi ama kadin kalmak istemez kıçı dara gelmez onun . Ama lafta asla öyle demez tam tersini söyler. 10 dk parka indik tam 10 dk ama . Sonra annem aradi . Hastalik kol geziyor cocuga bulasir eve gecin diye hakli kadin eve gectik . Allah im bu kadinin surati salli.cok sever böyle küs olmayi. Cocugu bisiklet sürerken niye yola indirdin kaldirimda sürün anne demisim . Hop tavir . Esimde iki dk idare edemedin diyince .benim sarteller atti . Bide bana bagirarak dedi diye yalan söyluyor. Ben annnene hiç mi normal laf diyemicem hemen alinir mi ben niye idare ediyim kendi normal olsun dedim . Kadin kavgaci laf saydi . Yetti be dedim seni idare etmekten dedim bende laf saydimhic sevmiyorum o kadinin seviyesine inmeyi ama beni cileden cikardi . En son aileme bile hakaret etti . Tamam dedim esime gidecek evimden cizgiyi aştı basladi siddetli kavga. Esimde cok anneci . Haksiz annesi diye götürdü ama Bana laf soyleyerek yapti . Ya bu kadin kızı sezeryan olacak diye 3 gun hastanelik olan kadin . Bana gelince böyle her dogumumda pislik yapiyor . Kadin icten ice evine gidiyor diye mutlu .ama esime aglar aglar durur yalandan .aslinda esimde farkinda ama annecilikten vazgecmiyor . Ben nasil bu kadini yuvamdaki kara kediliginden kurtulacam . Esim aileye düşkün ama ailesinin kendisini sevmedigini deger vermedigini biliyor . Ne bu durumu kabullenebiliyor nede düzeltebiliyor . Onlar öyle diye memleketine de tasinamiyor ben istemiyorum dogal olarak . Bu yüzden hep bir tarafi mutsuz .. nasil duzeltecem bu durumu bilmiyorum suan cok mutsuzum . Sizleri de üzüyorum ama sizlerle paylasmak fikirlesmek istedim çünkü burda arkadasliklarimiz cok yürekten ❤
Peki uyumadığı zaman napıyor canım ağlamıyor mu? Tamam uyumasın diyoruz ama katılarak ağlıyor. Çıldırıyor biz de sürekli uyutmaya çalışıyoruz. Akşam üzeri annem uğradı uyuttu bahçeye indirip 1 saat uyudu uyandı biraz oynadı güldü sonra başladı huzursuzluk kucakta gezme, battaniyede sallama, hiçbişey işe yaramadı ağlamasının tonu yükseldi desik inelim arabayla gezdirelim hem biz de hava alırız. Gezdik uyudu eve geldik yatırdım uyandı yine ağladı bu sefer bıraktım yatağa zaten ağlıyor diyerekten en son biraz mama yaptık yattığı yerden içti uyudu.Of kuzum ya. Benimki de o kadar az uyuyor ki. Gündüz biraz uyuyor bahçede temiz havada eve girince gözler fıldır fıldır. Burnu fena . Kulak burun boğaz doktoruna götürdük. Dr pramatüre olduğu için kıkırdak dokusu geç gelişiyor. Bol bol güneşe çıkarın hergün 5 dk arttırarak dedi. Serum fizyolojik, okyanus suyu damlatın zararı yok dedi. Tuz lambasını sordum. Zararı olmaz dedi. Bugün kullanmaya başlayacağız. Bugün de toplasanız yarım saat uyumadı. Az önce banyosunu yaptırdık uyku hak getire ben zombilikte zirvedeyim bugün. Şimdi eşim bahçeye indirdi arabasıyla gezdirip uyumasını hedefliyorbiraz büyüyüp normale dönmeleri dileklerimle.
Kız başka türlü çekilir mi, birlikte dalgaya alarak atlaticazBu kadar olumsuz durumu bu kadar tatlı yazman pekiçok guldum
Canım eğer uyanıkken hiçbir şeyle oyalayamıyorsak ve mızırdanıyorsa devamlı acıkmıştır bizimki, ya sanırım artık tanıdığım için anlıyorum aç halini.. Her mızırdanma açlık belirtisi olmuyor.Tikka, 2 saat durur demissin ya.
Nasil anliyorsun yani. Aç oldugunu.
Cok mu agliyor
Elini mi emiyor
Benim bebe kucakta uyuyor, birak ya hemen ya da 10 dakikaya uyaniyor gunduz her zaman.. aç diye mi kucakci diye mi..dalamiyor yani hemen..
Bazen de bakiyorum elini emiyor..
Gun boyu bazen hep kucakta, mesela gezdirme otur hele bi de yan yatir koluna agliyor.
Yani 2 saatte mamayla bile sizin bebeler boyle acikiorsa benimki ac mi hep.
Yoksa sizinkiler mi istahli ya da sizinkilerde bnmki de oyun icin/ rahatlamak icin mi emmek istiyor..sonucta mide genisleyen bi organ ve alttan cikis oluyor surekli..
Gece nasil oluyor peki.
Niye o da mi yasakUmarım banlanmam artık dert yazmak yok.
Evleniyorsan artık evin yuvan orasidir onceligini oraya vermen gerekiyor benim kanaatim bu ha zaten kaynanalarin bu kadar tepelerde gezmesinin nedeni de erkeklerin bunu anlamayıp aradaki dengeyi kuramamasi annesine kiyamiyor ama diğer tarafta hayati paylastigi insan var ne biliyim Allah hidayet versin bu kaynanalari anlamak mümkün değil zaten sen bana yuklenirsen ben oglunu mutsuz ederim niye insan evladinin mutlulugunu düşünmez kiBeni en cok üzüp kizdiran daha annesini pohpohlayıp beni suclamasi .. aslinda gercekleri biliyor ama annesine yaranmaya calisiyor aslinda işleri daha sarpa sardigini da biliyor .. sonucunda üzülen olacagini bile bile .. bu kısır döngüde ben çok yıprandım artik görüşmem
Hmmm.. aynen olabilir canim
Suan cami kapali odada yatarak yaziyorum ki patliycam..
Acsam mi ki besigin etrafinda yatak takiminin minderleri var, ona gelir mi ki ruzgar.
Kisa kol da giydi mecbur amakollar battaniyenin disinda tabii..
Klimali oda kac derece olcakmis canim.
Canım biri şikayet mi etmiş yoksa? Burada her şeyi paylaşıyoruz tabii dert de yazicaz. Eşine gelince. Açık açık konuş bu durumu. Ya valla bu herifler niye değişiyor dogurunca anlamiyorum
niye ki cancagizim. dert yazmak yasak mi ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?