2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
2 aydır hem meme hem biberon veriyorum, red olmadı. Avent kullanıyorum.

Aynı benim durum . Bizim kız hemen alıştı biberona. Her çocuk bir değil ama yol yakınken alternatif yöntemlerle ver derim . Ve gerçekten eds sana göre . Zor oluyor biberon dışındaki yöntemler . Geçici bir süreç olduğunu düşün .sonrasında rahat edersin. Bebeğin henüz çok küçük çünkü

Merhaba bebegin meme reddi sinyali vermiş ya şimdi biberonu çöpe atip alternatif beslenme yöntemleri secin . Bir iki gune zorlar sizi sonra ona alışır. Yada sariliktan korkun biberona devam edin bir haftaya sizi emmemek icin savaşsın ve galip gelsin
Bizim hikayede böyleydi bir aydır agzina memeyi sürmuyor emzirme bitti . Sonradan neler denedim donmedi dönmüyor . Keske vermeseydim diyorum keşke ..

Tatlim selam oncelikle gozun aydin. Benim dusuncem biberon ver 15 gun sarilik riski vae sonrasinsa biberonu birak memeni tutmazsa korkma silikon ucla emzirmeyi dene ama zorla emzik ver agzina sonra memeni ver olmazsa silikon uc al mutlaka tutacaktir sonrasindada memeni tutturursun ben 3. Haftada tutturabildim. Ama benim gogus ucum cok ufakti ve bebegin cenesi daha guclenmemisti Sen israrci ol gogus ucun varsa mutlaka tutar. Bunlarin yaninda bol dereotu bulgur pilavi sicak corba rezene bestlak damla yesillik helva bunlar sut yapar.

Kesinlikle eds kullan ben de ilk günler şırıngayla verdim ve sütüm artmadı normalde bebek emdikçe ve büyüdükçe sütün artması gerekiyor ama işte aralarda şırıngayla verdiğim için memem uyarılmadı süt artışı sağlanamadı. Süt en iyi ilk günler artıyormuş. Biberona da uzun süre bulaşma derim zaten sarılık azalmış bundan sonra da giderek azalır.

Benimki de meme vermediysem 120 cc içiyor bir öğünde..

Canım sütün demek ki epey doyuruyor maşallah.. Ben sadece meme verince en fazla 2 saat duruyor çocuk..
Tikka, 2 saat durur demissin ya.
Nasil anliyorsun yani. Aç oldugunu.
Cok mu agliyor
Elini mi emiyor
Benim bebe kucakta uyuyor, birak ya hemen ya da 10 dakikaya uyaniyor gunduz her zaman.. aç diye mi kucakci diye mi..dalamiyor yani hemen..
Bazen de bakiyorum elini emiyor..
Gun boyu bazen hep kucakta, mesela gezdirme otur hele bi de yan yatir koluna agliyor.
Yani 2 saatte mamayla bile sizin bebeler boyle acikiorsa benimki ac mi hep.
Yoksa sizinkiler mi istahli ya da sizinkilerde bnmki de oyun icin/ rahatlamak icin mi emmek istiyor..sonucta mide genisleyen bi organ ve alttan cikis oluyor surekli..
Gece nasil oluyor peki.

Hmmm.. aynen olabilir canim
Suan cami kapali odada yatarak yaziyorum ki patliycam..
Acsam mi ki besigin etrafinda yatak takiminin minderleri var, ona gelir mi ki ruzgar.
Kisa kol da giydi mecbur amakollar battaniyenin disinda tabii..
Klimali oda kac derece olcakmis canim.

Bu kadar olumsuz durumu bu kadar tatlı yazman peki çok guldum

Reactions: Kuf
Niye bu kaynanalar böyle ya seninki bakmak istemez benimki benim çocuğumu bana vermek istemez tabi yorgun uykusuz değilse eğer. Geneli öyle annesi fena da olsa illa onlar hakli oluyor. Ki sen yine iyisin canm annesinin haksiz olduğunu anlamis yine benimki dha fena anasi hakli da olsam beni haksız çıkarır eşim de inanır

Peki uyumadığı zaman napıyor canım ağlamıyor mu? Tamam uyumasın diyoruz ama katılarak ağlıyor. Çıldırıyor biz de sürekli uyutmaya çalışıyoruz. Akşam üzeri annem uğradı uyuttu bahçeye indirip 1 saat uyudu uyandı biraz oynadı güldü sonra başladı huzursuzluk kucakta gezme, battaniyede sallama, hiçbişey işe yaramadı ağlamasının tonu yükseldi desik inelim arabayla gezdirelim hem biz de hava alırız. Gezdik uyudu eve geldik yatırdım uyandı yine ağladı bu sefer bıraktım yatağa zaten ağlıyor diyerekten en son biraz mama yaptık yattığı yerden içti uyudu.

Canım eğer uyanıkken hiçbir şeyle oyalayamıyorsak ve mızırdanıyorsa devamlı acıkmıştır bizimki, ya sanırım artık tanıdığım için anlıyorum aç halini.. Her mızırdanma açlık belirtisi olmuyor.
Gece en fazla 4-5 saat aç kalabiliyor eğer mama yediyse.. Meme emdiyse 2-3 saat..
Sen de eğer hiç susmuyorsa ver bakalım, kusmazsa açtır, kusuyorsa başka derdi vardır.

Evleniyorsan artık evin yuvan orasidir onceligini oraya vermen gerekiyor benim kanaatim bu ha zaten kaynanalarin bu kadar tepelerde gezmesinin nedeni de erkeklerin bunu anlamayıp aradaki dengeyi kuramamasi annesine kiyamiyor ama diğer tarafta hayati paylastigi insan var ne biliyim Allah hidayet versin bu kaynanalari anlamak mümkün değil zaten sen bana yuklenirsen ben oglunu mutsuz ederim niye insan evladinin mutlulugunu düşünmez ki

25 dereceye ayarlıyorum tabi bebeği klimanın direkt vurmadığı bir yerde tutuyorum odanın ısısı kırılınca kapatıyorum kapı falan kapalıysa o serinlik baya sürüyor zaten doktor cereyanda kalmasın onun dışında bir şey olmaz dedi. Odasındaki stor perdeyi yarım indirip öyle açıyorum pencereyi tamamen açılmadığı için fazla esmiyor sadece havalanıyor. Kontrol ettim beşiğine de vurmuyor. Öyle zıbınla yatırıyorum ben de örtmüyorum da üstünü arada bakıyorum eğer bacakları falan soğumaya başladıysa hemen karnından altına çarşaf örtüyorum istemiyorsa tekmeliyor bizim ki açıyor üstünü. Anası gibi sıkıntılı. 2 gecedir pencere hep açık daha rahat uyuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…