Aşıdan geldik biz eve öğleden sonrada doktor kontrolümüz var boyu 57 cm olmuş kafası da büyümüş maşallah ama kilo az almış 580 gram☹ emerken en fazla 5 dk emiyor sonra kafa sallıyor ya da uyuyor hele de akşamları o ağlama saatlerinde hiç almıyor memeyi kucağıma emme pozisyonuna geçince basıyor yaygarayı biberonla zor içiriyorum 60 cc en fazla içtiği zorla o da.neden böyle anlamıyorum ne yapmam lazım bilmiyorum.kv başladı hemen ben size mama verin diyorum diye süt yetmiyor yaramıyor diyor sabah mochiyle sağdığım sütü gösterdim o zaman yaramıyor sütün diyor deli olucam 3 gündür tansiyonum 18 ler de yine doktorum pandemi hastanesinde oraya da gidemiyorum hamilelikte kullandığım tansiyon hapı artık yeterli gelmiyor sanırım hoy hoy hoyyy
Of aynen ya bugun kızım cok sakin ne güzel uyudu desem yarına cocuk gözünü bile kırpmıyorSlingte sarılıyor ya kat kat belki kucaktakinden sıcak olur.
En çok anne babanın nazarı değermiş. Bizde öyle mesela, neyini övsem ertesi güne bozuluyor
Ben kucağa pek almıyorum, son çare diyeyim. Eğer kucağa aldığımda da susmuyorsa genelde acıkmış oluyor.
120 cc mama içtikten sonra da 2 saate acıkabiliyor canım, sağı solu belli olmuyor. Ama ben zaten günde 2 en fazla 3 defa mama veriyorum. Gerisi meme..
Güneşlendirme olayına girmedim ben hiç, benim balkon çok direkt alıyor güneşi, zaten daracık.. Caddeden dolayı da çok toz oluyor. Çamaşır bile kurutamıyorum.
Ben canım mersin nerden cıktı kız karıştırdın sanırımNe giresunu kiz
Neresi
Kim orali
Mersinli saniorum.ben seniii
Evet ama benim kangurunun ici de boyle sicak yapvak turden ama olsun kucakta da terliolar zatenn
Resmen bizBu birkaç gündür gündüz hiç uyumuyor. Akşam daha fazla uyuyor. Gündüz hiçbir iş yapamaz oldum
alerjen gıda tüketmişsindir ondandır belki kuzum.ya bişey sorcam.şimdi ben oğlumu sürekli takip ediyorum ama Allah’a şükür alerji belirtisi yok.acaba alerjik mi diye çok tereddüt ettiğim zamanlar oldu ama değil çok şükür.varsa da tepki verecek kadar değil en azından.sadece gazı var yoğun şekilde.onun haricinde kakada kan mukus vücudunda kızarıklık egzama hiçbirşey yok şükür.hal böyle iken rota aşısından korkuyorum.kızım alerjik bi bebekti rota aşısından sonra daha da ilerlemişti.mukus kızarıklık olurdu ama rota aşısından sonra nasıl tetiklediyse artık çok huzursuz her besine tepki veren vücudu yara bere içinde kalan bi bebek olmuştu.sende biliyorsun alerjik bebek çok zor.hem emzirmede hemde ek gıda döneminde.acaba yaptırınca alerjiyi tetikler mi diye korkuyorum.yaptrmayı çok istiyorum ama ya alerji çıkarsa diye endişeleniyorum.kızımdan sonra gerçekten bi alerjik bebek daha uğraşmak çok zor.kızım hep gelişim geriliği yaşadı bu alerji illeti yüzünden.21 aylık ve 10 kilo.boyu da 80 cmdoğru soyledin kuzum...tek bekledigim sey benden uzak olmasi..ama istenmeyen ot misali kendisi hep dibimde bitiyor...kavga icin ama iyilik icin gelmez...
canim gunluk 18 saate kadar normaldir panikleme
kendini de korkutma.ama sen cocugun uyku düzenini herkesten iyi bilirsin..eger korkutan bir durum gibi gelirse gecikme doktorunu ara ve danış.menenjit falan diyorsun korkma boyle.ben bile bi kotu oldum duyumca ALLAH KORUSUN ay..niye boyle seyler getiriyorsun aklina..sen sakin ol.doktoruna da danis..
gerekirse git.
hakikaten uzak olsun..ben cok cabaladim.cok didindim iyi olallim diye ama o acik acik varligin batiyor bana diyor..bana neler ettj neler sen o zaman forumda yoktun..hamile halimle neler cektirdi bana icip icip kapimda naralar attilar..heey heyyy..
bizde de mukus hep kakayla karisik gelirdi gecen gun kakaya karisik olmayan kaka ustunde seffaf su gibi jel mukus geldi.sasirdim
Bebeğim ikinci ay az almış sanki kuzum.10 nisan da tartıldı 5700 çıktı.kıyafetleri çıkar 5600 falandır herhalde.bilmiyorum yarıyor mu inşallah annenin dediği gibi sütümüZ yarıyordur.ben kayısı tüketmiyorum ama 3-4 günde bir bacaklarını kaldırıp makatını parmaklarımla hafif aralıyorum bi süre bekledikten sonra yapıyor.poposuna uyarı vermek istemiyorum alışır diye.kızımda hiç böyle sorun olmamıştı.gerçi o alerjik bi bebekti cırt cırt giderdi çok kaka yapardı ve kilo alamazdıBenimkide sadece anne sütü alıyor canım. 2 haftadan fazla süredir de kabızlığı var. Bazen 3 günde bazen 2 günde bir yapıyor. Annem sütün yarıyordur ondan kabız olabilir dedi. Senin bebeğinin kilo alımı nasıl?
Kayısı kaynattım posasını da kaşık kaşık yiyorum inşallah rahatlatır miniğimi. Ben kendimde kabızım zaten. Bi ara aksattım kayısıyı ama bırakmıcam artık sanki rahatlatıyor bebeği rahatlatıyor gibi.
Ya bu göz muayenesi kaçıncı ayda yapılıyor ve bana doktor neden demedi hiç çocuk doktoru mu bakıyor nasıl oluyorDoktordan geldik şimdi kafa gelişimini çok güzel buldu mikrosefali kesinlikle değil bence ama yine de takipte olalım dedi çok mutlu olduk kafasını kaldırması elini emmesi gayet güzel desi ve doktorun tartışınca göre 800 gram almışız onda da sıkıntı yok yarında kalça ve göze gidicez inş.eve geldik emzirdim uyuttum şimdi inş.aşıda sıkıntı yapmaz
Ayy kurban olurum sag canim hemen belki gelir artar sütun. Emzik gibi emsin seni uyarildikca gelir inşallah. Allahim benim bebegimde böyle birden emer insallah o günün hayaliyle sagiyorum bakalimAy kızlar ya benim sıpa mememi tutmadı hiç bi deneyim dedim emdi ama gel gör ki süt yok elini emiyor sürekli açlıktan da değil ama ben sürekli öyle yapsam sütüm gelir mi ki ya bi akıl verin.
alerjen gıda tüketmişsindir ondandır belki kuzum.ya bişey sorcam.şimdi ben oğlumu sürekli takip ediyorum ama Allah’a şükür alerji belirtisi yok.acaba alerjik mi diye çok tereddüt ettiğim zamanlar oldu ama değil çok şükür.varsa da tepki verecek kadar değil en azından.sadece gazı var yoğun şekilde.onun haricinde kakada kan mukus vücudunda kızarıklık egzama hiçbirşey yok şükür.hal böyle iken rota aşısından korkuyorum.kızım alerjik bi bebekti rota aşısından sonra daha da ilerlemişti.mukus kızarıklık olurdu ama rota aşısından sonra nasıl tetiklediyse artık çok huzursuz her besine tepki veren vücudu yara bere içinde kalan bi bebek olmuştu.sende biliyorsun alerjik bebek çok zor.hem emzirmede hemde ek gıda döneminde.acaba yaptırınca alerjiyi tetikler mi diye korkuyorum.yaptrmayı çok istiyorum ama ya alerji çıkarsa diye endişeleniyorum.kızımdan sonra gerçekten bi alerjik bebek daha uğraşmak çok zor.kızım hep gelişim geriliği yaşadı bu alerji illeti yüzünden.21 aylık ve 10 kilo.boyu da 80 cmbilemiyorum kafam çok karışık bi akıl ver kuzu ya sen napmayı düşünüyorsun.yaptırsak bi dert yaptırmasak bi dert
Bebeğim ikinci ay az almış sanki kuzum.10 nisan da tartıldı 5700 çıktı.kıyafetleri çıkar 5600 falandır herhalde.bilmiyorum yarıyor mu inşallah annenin dediği gibi sütümüZ yarıyordur.ben kayısı tüketmiyorum ama 3-4 günde bir bacaklarını kaldırıp makatını parmaklarımla hafif aralıyorum bi süre bekledikten sonra yapıyor.poposuna uyarı vermek istemiyorum alışır diye.kızımda hiç böyle sorun olmamıştı.gerçi o alerjik bi bebekti cırt cırt giderdi çok kaka yapardı ve kilo alamazdı
duzeliyoruz cok sukur..nabalim boyle boyle buyuyecekler.. 1Genele göre kilo alımı iyiyse kiloya çok takılma bence sutunde yeter inan buna neden gelmesin psikolojik olarak kötü düşüncelere dalma canım
Sağinca geliyor mu canm senden peki.? Bende biseycik kalmadi malesef.Ayy kurban olurum sag canim hemen belki gelir artar sütun. Emzik gibi emsin seni uyarildikca gelir inşallah. Allahim benim bebegimde böyle birden emer insallah o günün hayaliyle sagiyorum bakalim
İbsallah canm sende benim gbi bi ver bakalm memeni arada ben oylesine denedim inan ki sıpa emecegi zamani geç anladi ha gec olsun da güç olmasin insallah ya bakalm hayirlisi. Emzik veriyor musun canm sen.?Ayy kurban olurum sag canim hemen belki gelir artar sütun. Emzik gibi emsin seni uyarildikca gelir inşallah. Allahim benim bebegimde böyle birden emer insallah o günün hayaliyle sagiyorum bakalim
Gelir belki canim.Ay kızlar ya benim sıpa mememi tutmadı hiç bi deneyim dedim emdi ama gel gör ki süt yok elini emiyor sürekli açlıktan da değil ama ben sürekli öyle yapsam sütüm gelir mi ki ya bi akıl verin.
Bizde öğlen uykusu diye bir şey yok bırak düzeniKızlar sizin bebe öğlen uykusuna şu saatlerde yatıyor, şu kadar defa yatıyor gibi bir düzeniniz yok değil mi? Çünkü bizim yok da
Benim Ata’m, GÖKTUĞ paşa kadar ağlamıyor. Senin mesajını okudukça çok üzülüyorum. Uyumuyor gece şu sıralar. gündüzde uyumuyor, gece kucakta sürekli sallıyorum emzirirken, gözünü kapatıyor, bırakınca anında gözünü açıyor. Gündüz o kadar ağlamıyor yani memeyi emip mamaya geçene kadar çok ağlıyor sonra sakinleşiyor . Hepsine Rabbim sağlık uyku huzur versin inşallahPeki uyumadığı zaman napıyor canım ağlamıyor mu? Tamam uyumasın diyoruz ama katılarak ağlıyor. Çıldırıyor biz de sürekli uyutmaya çalışıyoruz. Akşam üzeri annem uğradı uyuttu bahçeye indirip 1 saat uyudu uyandı biraz oynadı güldü sonra başladı huzursuzluk kucakta gezme, battaniyede sallama, hiçbişey işe yaramadı ağlamasının tonu yükseldi desik inelim arabayla gezdirelim hem biz de hava alırız. Gezdik uyudu eve geldik yatırdım uyandı yine ağladı bu sefer bıraktım yatağa zaten ağlıyor diyerekten en son biraz mama yaptık yattığı yerden içti uyudu.
Ay inaallah ya bakalm. Elini emen belki beni de emer dedim oldu valla bos da olaa emmesi bile cok guzelGelir belki canim.
Madem tuttuysa bu firsati kacirma, ver hep..
Kendini motive et, bebegini hisset,Allahim onun rizkini arttir, bebegimi doyudabilmeyi bana nasip et de.. benim.sutum var gibisinden telkin yap. Beyinden uyarilior diorlar ya sut uretimi o yuzden diyorum..
Insallah olur da emer bebis.emen bebek guzelmis her anne tadabilir insallah bu suyguyu.. ilk oglumdan sonra hic ummazdom mesela ben ama nasip oldu, elhamdulillah..
Elini benim kiz da emiyor, normalmis.
Oyle bir emiyor ki o yumrugu agzina nasil.sokuyorsa kendini kusturuyor neredeyse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?