- 22 Haziran 2016
- 12.671
- 57.649
- 598
Kanka normal aşılarını yaptır sen yinede.bilhassa devletin belirlediği aşılar çok önemli.alerji gelip geçici ama Allah korusun o hastalıklardan birini kaparsa geri dönülemez sonuçlar doğurur.özel aşılar zaten devletin aşı takviminde yok tercih meselesi.rotayı şuan için bende düşünüyorum yaptırıp yaptırmamayı.ama normal aşılarını yaptırıcam mutlaka.bu rotayı kimi doktor yaptır diyor kimi yaptırma napıcamı şaşırdım ofvalla canim ben yaptirmadim rota.yaptirmayi da dusunmuyorum.o zaman ki doktorumuz rota gecirirse serum veriyiruz.korkulacak birsey degil.sadece salginlarda hastanelerde yer kalmiyor ondan korkuluyor demisti.kisacasi alerjimiz zaten agir bir de onu yükleyemem ben yavruma..zaten normql asilari bile dusunmeye basladim ben.alerjik bebeklere asi onerilmiyor bazi ulkelerde..zaten hassas bunye.ne bileyim.
valla kuzu ben ilk oglumda ek gida ile anladim alerjiyi.oncesinde haberim yoktu sadece kolikti. ama dojtor yine de rota gerekli degil demisti.demek suphelenmis alerjiden.gazdan o kadar cok doktora giderdik ki
Kızlar bazen buraya yazıyorsunuz eşimiz yardım etmiyor falan diye. Ben de şimdi tam tersini anlatıcam ay benimki de herşeye karışıyor çocuğun 2 annesi var sankigece bebek ağlıyor benden önce kalkıyor Kucağına alıyor hadi emzir diye ulen emzircem zaten napcam başka emzirmeyip Bişey oluyo aç mı tok mu üşüdü mü terledi mi anammmm tam kaynana ya annesi gelemedi oğlu yaptı kaynanalığı vallahi. Karışmasa daha iyi diyorum bazen
Yok anacım ortası olsun yaya çok güldüm ilahi keşke benim eşimde böyle olsa çok vurdumduymazdır
Haha alemsin canım yaYok anacım ortası olsun ya2 ay işe gidemedi delirtti bizi, şimdi gitmeye başladı İşe gittiğinin ilk günü annemle müzik açıp oynadık ohh sefamız olsun istediğimizi yapıyoz ohhh
Ayyy 2 bebe mi tamam cınım pes ettim senin işin daha zormuşHaha alemsin canım yaiyi olmuş senin açından,bende 2 yaş sendromuna giren bi bebiş daha var çok huysuz ikisi birlikte çok zor benim kocaya da lazım birazcık kaynanalık ondan dedim uyandığında kalksa kucağıma verse hep ilgilense keşke
Hem alışmasın diye hem de çok fazla taşıyamıyorum ben ya yoruluyor kollarım.. Benimki de ona doğru uzanınca alacağım sanıp susuyor bazen
Aynen sıcaktan dolayı iştah azalabilir.
Benimki hem yardım etmiyor hem ağlatma oğlumu diyor. Sanki ben bayılıyorum ağlamasına. Daha kucağına alamadıKızlar bazen buraya yazıyorsunuz eşimiz yardım etmiyor falan diye. Ben de şimdi tam tersini anlatıcam ay benimki de herşeye karışıyor çocuğun 2 annesi var sankigece bebek ağlıyor benden önce kalkıyor Kucağına alıyor hadi emzir diye ulen emzircem zaten napcam başka emzirmeyip Bişey oluyo aç mı tok mu üşüdü mü terledi mi anammmm tam kaynana ya annesi gelemedi oğlu yaptı kaynanalığı vallahi. Karışmasa daha iyi diyorum bazen
Emzik vermiyorum birde ona alışmasin diye . Ben en bastan beridir sağıyorum şükür geliyor sütüm ama dünkü üzüntüden sonra bir anda fazlaca azalır mı süt azaldı bitmez inşallahİbsallah canm sende benim gbi bi ver bakalm memeni arada ben oylesine denedim inan ki sıpa emecegi zamani geç anladi ha gec olsun da güç olmasin insallah ya bakalm hayirlisi. Emzik veriyor musun canm sen.?
Ayy seninki de ayrı bir vakaymış canım at kucağına git baba kucağını istiyor çocuk deBenimki hem yardım etmiyor hem ağlatma oğlumu diyor. Sanki ben bayılıyorum ağlamasına. Daha kucağına alamadı
Canım benim yapım bu sanırım, çok sevsem de devamlı yapışık yapamıyorum. Çocuk da alıştı böyle yani ağlamıyor ille de kucağına al diye.. Yerinden memnunAl be tikka kucaginaa
Ilerde gelmicekler sen istesen deee
Ben yapistircam kizimi kucagima bi sekilde
Kol yorulmasii benden sorulurkiz 6ya yakin oglan 20yi gecmis..Kizi alinca beni de al kucagina diye tutturuyor,var sen dusun
Sen de denesene,bakalim belki alir.soyle hem sallahem ver agzina.ya da yururken tuttursan belki alir mi..Emzik vermiyorum birde ona alışmasin diye . Ben en bastan beridir sağıyorum şükür geliyor sütüm ama dünkü üzüntüden sonra bir anda fazlaca azalır mı süt azaldı bitmez inşallah
Şimdiye kadar hiç denemiş miydin emer mi diye
Çok sınırda kalmış ama kilosu sütün çökmüş ya daha sık emzirmeye çalış bence süt varken de mama verilmez ama eğer diğer Ay da az olursa bence de verAşıdan geldik biz eve öğleden sonrada doktor kontrolümüz var boyu 57 cm olmuş kafası da büyümüş maşallah ama kilo az almış 580 gram☹ emerken en fazla 5 dk emiyor sonra kafa sallıyor ya da uyuyor hele de akşamları o ağlama saatlerinde hiç almıyor memeyi kucağıma emme pozisyonuna geçince basıyor yaygarayı biberonla zor içiriyorum 60 cc en fazla içtiği zorla o da.neden böyle anlamıyorum ne yapmam lazım bilmiyorum.kv başladı hemen ben size mama verin diyorum diye süt yetmiyor yaramıyor diyor sabah mochiyle sağdığım sütü gösterdim o zaman yaramıyor sütün diyor deli olucam 3 gündür tansiyonum 18 ler de yine doktorum pandemi hastanesinde oraya da gidemiyorum hamilelikte kullandığım tansiyon hapı artık yeterli gelmiyor sanırım hoy hoy hoyyy
Geçmeyeceküç aydan sonra gaz sancıları azalır sanırım. Beş aylıkken otursaa, altı ayllikken ek gıdaya geçsee oh bana bağımlı değil beslenme konusunda diye rahatlarken hop diş çıkarsaaa, ay kızlar bu kehribar kolye ise yarıyor mu muhabbeti cevirseeek sonra ay bu bebek beni emerken ısırıyo, ek gıda tarifleri falan filan, emekledi mi yürüdü mü, ay ilk kelimesi baba oldu nankör bebe serzenişleri, hadi tuvalet eğitimi verelim, kızlar benim bebe yine halıya sıçtı ama çok tatlı falan derken yok bitmiyor bak, daha devam ederim de içiniz kararmasin
Aşının etkisi canım 2 gün uyku yapıyor sonra huysuzluk yapıyor canımEvet en çok anne babanın nazarı değiyormuşönceki günler kuzu gibi uyuyan yavrum bugün sabah 5:30 dan beri ayakta göğsümde uyuyor koyuyorum bir yarım saat sonra mık mık ediyor. Bulun de böyle akşam ettik
Yerim senin ATA nı minnoşBenim Ata’m, GÖKTUĞ paşa kadar ağlamıyor. Senin mesajını okudukça çok üzülüyorum. Uyumuyor gece şu sıralar. gündüzde uyumuyor, gece kucakta sürekli sallıyorum emzirirken, gözünü kapatıyor, bırakınca anında gözünü açıyor. Gündüz o kadar ağlamıyor yani memeyi emip mamaya geçene kadar çok ağlıyor sonra sakinleşiyor . Hepsine Rabbim sağlık uyku huzur versin inşallah
Eşine bakış açım aynı bu ifade gibi.Benimki hem yardım etmiyor hem ağlatma oğlumu diyor. Sanki ben bayılıyorum ağlamasına. Daha kucağına alamadı
Kizlar kizim emerken uyudu besige koyarken, hatta daha ayaga kalkarken uyandi.2 defa oldu bu..simdi bana bakip guluyor ben konusunca.etrafi izliyor..uykusu yok mu yani...Ama vardi, uyku aglamasi yapmisti..
O zaman emerken niye uyumustu ya..
Benimkide ayni böyle ama bence sıçrama haftasından dolayı kucağımda uykuyu kestiriyor yerine koyunca gözleri cam gibi açıyor. Hiç uykusu olan o değilmiş gibi bakıyor aynı anlattığınız oluyor yani. kaç kez pişpiş ve süpürge sesiyle uyutmaya denedim onunla biraz daha uzun duruyor hatta bir kere müzik susmuş baktım uyandı o kadar etkili yani.Niye oluyor bilmiyorum ama benimkide çok yapıyor onu tam dalamıyorlar ondan mı acaba. Ben genelde öyle olunca ayakta sallıyorum mecbur. Keşke uyanmasalar hiç sallamaya gerek kalmaz.
Bence tek anne sütüyle çok normal canım hatta benim çocuk doktorum şunu dedi “her annenin sütü bebeğine göre ayarlanır dedi benim kızım ayda 500 gr aldı oğlum ayda 1 kg aldı“ dedi hatta oğlu reflü olmuş çok emmekten kendisi sütünün bu kadar çok olduğuna inanamamış reflüyü anlamamışlar bir süre . Neden kustuğunu araştırıp durmuşlar. Kilosu çok normal çok iyi yani kendine sıkıntı edip sütünü etkilemeAşıdan geldik biz eve öğleden sonrada doktor kontrolümüz var boyu 57 cm olmuş kafası da büyümüş maşallah ama kilo az almış 580 gram☹ emerken en fazla 5 dk emiyor sonra kafa sallıyor ya da uyuyor hele de akşamları o ağlama saatlerinde hiç almıyor memeyi kucağıma emme pozisyonuna geçince basıyor yaygarayı biberonla zor içiriyorum 60 cc en fazla içtiği zorla o da.neden böyle anlamıyorum ne yapmam lazım bilmiyorum.kv başladı hemen ben size mama verin diyorum diye süt yetmiyor yaramıyor diyor sabah mochiyle sağdığım sütü gösterdim o zaman yaramıyor sütün diyor deli olucam 3 gündür tansiyonum 18 ler de yine doktorum pandemi hastanesinde oraya da gidemiyorum hamilelikte kullandığım tansiyon hapı artık yeterli gelmiyor sanırım hoy hoy hoyyy
sen sabırli ol.biberonu da azalt.en azindan gunde 1 veya 2 ile sınırla.alışmaz o zaman bence.her beslenmede biberonla desteklersen biberona eger alişır reddeder seni belki.sen kendin besle.Allah yardımcin olsun.8 günlük halim geldi gozume.sarilik falan..hic bitmiyor simdi de alerji ve asi derdi.anlamadan dis derdi.derken cis derdiSagol canim. Aslında biz de sariliktan korkup biberonla verdik sutumu. Ama bugun sarilik düşmüştü. O yuzden simdi memeyi birakmasin diye uğrasmaya basladim. Gaz henuz baslamiyordu diye hatırlıyorum. 8 gunluk henuz. Sanki ne ne ne diye agliyor
Kızlar bazen buraya yazıyorsunuz eşimiz yardım etmiyor falan diye. Ben de şimdi tam tersini anlatıcam ay benimki de herşeye karışıyor çocuğun 2 annesi var sankigece bebek ağlıyor benden önce kalkıyor Kucağına alıyor hadi emzir diye ulen emzircem zaten napcam başka emzirmeyip Bişey oluyo aç mı tok mu üşüdü mü terledi mi anammmm tam kaynana ya annesi gelemedi oğlu yaptı kaynanalığı vallahi. Karışmasa daha iyi diyorum bazen
Kanka normal aşılarını yaptır sen yinede.bilhassa devletin belirlediği aşılar çok önemli.alerji gelip geçici ama Allah korusun o hastalıklardan birini kaparsa geri dönülemez sonuçlar doğurur.özel aşılar zaten devletin aşı takviminde yok tercih meselesi.rotayı şuan için bende düşünüyorum yaptırıp yaptırmamayı.ama normal aşılarını yaptırıcam mutlaka.bu rotayı kimi doktor yaptır diyor kimi yaptırma napıcamı şaşırdım of
Sakin uzme bak benim üzüntü ile bitti zaten emmemesinden ziyade. Sarilik yogunbakimda vermicez dediler eve de giderdim süt sagmak icin haatahaneye gidip gelirdim ama oglumu orda birakip eve gelemezdim hastahanede aglaya aglaya sabahladim cok uzuldum yoksa göğsüm doluydu benim. Snrasinda evdekiler yok ac kaldi da vs bos konustular oyle canim sıkıldı eşimle baska konularda tartistik oyle agladim zaten derken bitti işte. Snrasinda silikon uç eds sistemi hic birini istemedi silikon ucu da tuttu ama cekmedi oyle ha bi de az oldugu icin gelmedi zaten sıkıp agzina veriyim dedim memeyi süt gelirse ćeksin agzina almadi. Daha ilk defa yeni denedim denedikten snra direk yazdim tuttu ama açken yapmadim elini emiyordu beni em gel deneyim dedim şükür ama cok gec kaldikEmzik vermiyorum birde ona alışmasin diye . Ben en bastan beridir sağıyorum şükür geliyor sütüm ama dünkü üzüntüden sonra bir anda fazlaca azalır mı süt azaldı bitmez inşallah
Şimdiye kadar hiç denemiş miydin emer mi diye
Canm kaşık ile beslemeyi denesen biberona alisinca ondan hizli ve basit sekilse geliyor ya geri seni istemez belki yada eds sistemi dene arastir yine mama icecek ama senin memeden de cekecek hem sütün azalmamis olacak hem cocuk memeden kopmamis olacak. Biberona alistirma ben alistirdim 2 aylik daha ilk defa beni tuttu ama sütüm yok isteSagol canim. Aslında biz de sariliktan korkup biberonla verdik sutumu. Ama bugun sarilik düşmüştü. O yuzden simdi memeyi birakmasin diye uğrasmaya basladim. Gaz henuz baslamiyordu diye hatırlıyorum. 8 gunluk henuz. Sanki ne ne ne diye agliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?