Maalesef mama ile.aslında alışıyordu fakat hamileliğimdeki geçirdiğim kanama yüzünden 1 ay hastanede yattım.evde ise kalkmamam gerekiyordu.eşim dayadı mamayı.çocuk hepten yemez oldu.artık sadece mamayla besleniyor çok üzülüyorum.şuan çok çabalıyorum ama hiçbirşey ağzına götürmüyor.bir kaşık çorba bile.hepten unuttu.bilmiyor gibi bişey artıkDaha önce duymuştum ama bu yemek yemeyen çocuklar icin oldugunu bilmiyordum.Daha çok otizm down sendromu hiperaktif çocuklar bu terapi alıyorlar diye duymuştum.ama senin kızının yemek yememe sebebi İlk başlangıçta senin korkularındı. Korktuğun için alıştıramamistin.peki yemek yemiyor günlük ne ile besleniyor ne ile karnını doyuruyor
Haklısın canım senin işin daha zor vallahi.zaten 2 yaş sendromuna girdi herhalde benim kız çok huysuz.kalan dişleri de geliyor oda sıkıntı yapıyor.buraya çoğu zaman giremiyorum lüks oldu vallahiCocoChanelmademoiselle hem canım bırak kıskanmasın en güzeli.Birde onunla mı uğraşacaksın İnan kıskançlık çok zor. Benim kız daha bacak kadar şimdi o başladı abisini kıskanmaya. Oğlum kıskanmasın diye onu kucağıma falan alıyorum, yatan kız duran kız başlıyor ağlamaya kendini aldırıyor. Benim genlerimde var sanırım kıskançlık çocuklarıma bulaşmış
Ama canım bir yerden başlaman lazım. Büyüdükçe alıştırman daha da zorlaşıyor. Artık bir birey oluyorlar ve seçici davranıyorlar. Benimle her şeyi yiyen oğlum yemek beğenmiyor. Kendini aç bırakıyor inat ediyor yemiyor. Emziren anneler bile 2 yaşına kadar emziriyor senin kızın 22 aylık olmuş muydu. Eğer öyle ise neredeyse 2 yaşında, mama onu zaten tok tutuyor dur. Mamanın rahatlığıyla da yemekleri reddediyor. Doktora götürdün mü yutma problemi falan yok değil mi. Çorbaları falan yemiyor da tatlı türü şeyleri meyve, bunları kemirmeye çalışıyor mu uyutmaya çalışıyor mu.Maalesef mama ile.aslında alışıyordu fakat hamileliğimdeki geçirdiğim kanama yüzünden 1 ay hastanede yattım.evde ise kalkmamam gerekiyordu.eşim dayadı mamayı.çocuk hepten yemez oldu.artık sadece mamayla besleniyor çok üzülüyorum.şuan çok çabalıyorum ama hiçbirşey ağzına götürmüyor.bir kaşık çorba bile.hepten unuttu.bilmiyor gibi bişey artık
Yutma problemi yok.Allaha şükür sağlık olarak bi problemi yok şükürler olsun.çok aç bıraktığım zamanlarda oldu.ama baktım çocuk açlıktan ağlamaktan helak oluyor ama yinede yemiyor mecburen mama veriyorum.meyve de yemiyor muhallebide .eline aldığı bisküviyi bile kemirmiyor.halbuki 1 yaşına kadar ne kadar iyiydi herşey.eline verdiğimi kemirir yerdi,çorbalar muhallebiler püreler falan yerdi.alerjisi olduğu için çoğu şeyi veremezdim zaten dokunurdu.çocuk bi dönem reddetti.o dönemde benim hamileliğimin başlangıç dönemlerine geldi.sürekli kusma mide bulantısı düşük tehlikesi şusu busu o dönem uğraşmadım hep mama verdim zaten yemiyor diye.sonra iyice almaz oldu hep mama hep mama derken çocuk yemek yemeyi unuttu.yani yenidoğan bi çocuk nasıl bilmezse o şekil bilmiyor artık.şuan mama süt falan vermesem aç bıraksam da olmuyor yemiyor.o yüzden duyu bütünleme terapilerini araştırdım.ama ilk işim korona biraz hafifleyince pedagog ile görüştürmek olacak belki bize bi yol gösterirAma canım bir yerden başlaman lazım. Büyüdükçe alıştırman daha da zorlaşıyor. Artık bir birey oluyorlar ve seçici davranıyorlar. Benimle her şeyi yiyen oğlum yemek beğenmiyor. Kendini aç bırakıyor inat ediyor yemiyor. Emziren anneler bile 2 yaşına kadar emziriyor senin kızın 22 aylık olmuş muydu. Eğer öyle ise neredeyse 2 yaşında, mama onu zaten tok tutuyor dur. Mamanın rahatlığıyla da yemekleri reddediyor. Doktora götürdün mü yutma problemi falan yok değil mi. Çorbaları falan yemiyor da tatlı türü şeyleri meyve, bunları kemirmeye çalışıyor mu uyutmaya çalışıyor mu.
Hiç aklıma gelmemişti benim de ya bizde gidip de yasak gelirse Ankara’da kalırsakAynı modelden bizde de var seminer bitimi öğleden sonra ya da en geç ertesi sabah çıkarız yola Allah'tan memleketleri deniz kenarı ve arkadaşlar falan da geliyor keyifli vakit geçiriyoruz yoksa o kadar uzun süre kalınmaz.bu sene bari bebek var bayrama yakın gideriz 3 aylık olunca aşıdan sonra diye ikna etmiştim küçük bebekle zor olur diye bu sefer de kv burda kaldı gitmekten vazgeçti coronada artış var yeniden yasaklar gelirde tek başıma ne yaparım siz giderken sizinle giderim diyor
Anladım canım üzülme bak yutmasında bir sıkıntı yok. Elbet düzelecek gün gelecek neden bu kadar çok yiyor, diyerek engellemeye çalışacağın günler gelecek. Etrafında kızının yaşını yakın görüştüğünüz çocuk falan var mı? Yanında yemek yiyen bir çocuğu gördüğünde de mi denemez yemeği. Pedagog gitmene daha vakit var ise yavaş yavaş sen pes etme, gene de ufak ufak başla. 6 aylık mış gibi yılma 2 yaştan beklentilerini azalt, bir çay kaşığı bir çay kaşığı başla Yeter ki tatsin.bırak doymasın aç bırakma aç bıraktığın çocuğu zaten hırçınlaştırır sın. Kızdırmadan oyun oynayarak her şeyi sil en baştan başla.bu senin için zor olacak biliyorum ama katı gıdalara da bir an evvel başlaması gerekiyor. Sürekli sıvı beslenerek olmaz ya da olmamalı vardır bunun bir çaresi.Sen sabırlı ol canım pes etme, sadece bir rutine sok ezber yaptır. her gün aynı saatte dene. Ben sana güveniyorum başaracaksınYutma problemi yok.Allaha şükür sağlık olarak bi problemi yok şükürler olsun.çok aç bıraktığım zamanlarda oldu.ama baktım çocuk açlıktan ağlamaktan helak oluyor ama yinede yemiyor mecburen mama veriyorum.meyve de yemiyor muhallebide .eline aldığı bisküviyi bile kemirmiyor.halbuki 1 yaşına kadar ne kadar iyiydi herşey.eline verdiğimi kemirir yerdi,çorbalar muhallebiler püreler falan yerdi.alerjisi olduğu için çoğu şeyi veremezdim zaten dokunurdu.çocuk bi dönem reddetti.o dönemde benim hamileliğimin başlangıç dönemlerine geldi.sürekli kusma mide bulantısı düşük tehlikesi şusu busu o dönem uğraşmadım hep mama verdim zaten yemiyor diye.sonra iyice almaz oldu hep mama hep mama derken çocuk yemek yemeyi unuttu.yani yenidoğan bi çocuk nasıl bilmezse o şekil bilmiyor artık.şuan mama süt falan vermesem aç bıraksam da olmuyor yemiyor.o yüzden duyu bütünleme terapilerini araştırdım.ama ilk işim korona biraz hafifleyince pedagog ile görüştürmek olacak belki bize bi yol gösterir
Acken de bi dene canim bence yine emer senin kuzucukAyyy kizlar bugun tabi aksama kdar deneyemedim ama annansegil gidince yine emziriyim dedim tokken deniyorum her defasinda yoksa asla almiyor yine emdi elini emdigi gbi bos sekilde sol gogsumden bi kac damlacik süt geldi snra bitti snra emzirmedim uyudu biraz once yine denedim azbisey yine süt geldi. Ayyy inaallah yarabbim gelicek emzirmeyenler sizde deneyin derim acken yapmiyorum ben ondan tutuyor galiba sizde tok iken ama karni doyduktan hemen snra degil biraz gecsin oyle deneyin.
Baharım Şu mesajın o kadar iyi geldi ki.bu konuda kendimi çok suçluyorum,suçluyum zaten o kesin ama insan bi desteğe ihtiyaç duyuyor işteAnladım canım üzülme bak yutmasında bir sıkıntı yok. Elbet düzelecek gün gelecek neden bu kadar çok yiyor, diyerek engellemeye çalışacağın günler gelecek. Etrafında kızının yaşını yakın görüştüğünüz çocuk falan var mı? Yanında yemek yiyen bir çocuğu gördüğünde de mi denemez yemeği. Pedagog gitmene daha vakit var ise yavaş yavaş sen pes etme, gene de ufak ufak başla. 6 aylık mış gibi yılma 2 yaştan beklentilerini azalt, bir çay kaşığı bir çay kaşığı başla Yeter ki tatsin.bırak doymasın aç bırakma aç bıraktığın çocuğu zaten hırçınlaştırır sın. Kızdırmadan oyun oynayarak her şeyi sil en baştan başla.bu senin için zor olacak biliyorum ama katı gıdalara da bir an evvel başlaması gerekiyor. Sürekli sıvı beslenerek olmaz ya da olmamalı vardır bunun bir çaresi.Sen sabırlı ol canım pes etme, sadece bir rutine sok ezber yaptır. her gün aynı saatte dene. Ben sana güveniyorum başaracaksın
Sen iyi ol ben elimden geldiğince herzaman olurum destek biz arkadaşız. Hayır canım suçlama kendini,kendini suçlaman için ortada bir suç olması lazım. Sen şu korkularını yen elbet düzelecek. Ömür boyu öyle gidermi hiç, gördün mü böyle bir şey.Aklına kötü şeyler getirmeyi bırak. Benim oglum nasıl gıcıksa senin kızın da bi okadar kaprisli. Sen pes etme sabırlı ol o pes edicek. Tabi canım sende özellikle yemek saatlerinde, en şirin halinde ol güven ver. Yemeği oyuna çevir. Yesin yemesin kavun karpuz sur agzina cek. Elbet baska yiyeceklerin tadını alicak. Sıkılacak o mamanın tadından, degisik lezzetleri taddıkça.Baharım Şu mesajın o kadar iyi geldi ki.bu konuda kendimi çok suçluyorum,suçluyum zaten o kesin ama insan bi desteğe ihtiyaç duyuyor işteben böyle olsun istememiştim.herşey acemiliğimden başımda yol gösterenim olmadığından oldu galiba.yanında akran arkadaşı yok.zaten korona var dışarı çıkamıyoruz.doğudayız kendi memleketimden çook uzakta oturuyoruz.arkadaşı pek yok bi kaç komşu var görüştüğüm o kadar.onlarında küçük çocukları Yok.dediğin gibi pes etmeyip sıfırdan başlasam 6 aylık olduğu gibi değil ki 2 yaş pek bi hırçın oluyor ama yinede korona hafifleyene kadar çabalayacağım.geçen gün minicik bi ekmek parçası yemek suyuna batırıp soktum ağzına biraz zorla biraz da kandırarak.sokmaz olaydım.krizlere girdi ağzının içinde yabancı birşey varmış gibi delicesine ağlıyor ağzından çıkarmaya çalışıyordu.çok korkuyorum ömür boyu böyle devam etmez dimi.kötü bi hastalığa yakalanacak diye çok korkuyorum
Minik yaramazlarin hareketleri artmaya başladı örtüye pek guvenmeden hic degilse altini uzun giydir canim . Simdide uzerini guzelce ört ısınsın hasta olmaz oyle hemen canım korkma insallahKendimi çok kötü hissediyorumDemin emzirmeye kalktım, bir baktım ki kız üstünü tamamen açmış. Kısa kollu zıbın ve şortu vardı üstünde, bir de çorap.. Çorabı da çıkarmış. Elledim eller ayaklar buz gibi olmuş, burnuna baktım soğuktu Ya nasıl uyuyakalmışım da fark etmemişim. Ya hasta olursa şimdi? Çok kötü hissediyorum kendimi..
Hiçbir şey olmaz zaten doğal antibiyotik vermeye kalkmışsın. Al tenine yapıştır İnci ni kendi sıcaklığınla ısıtKendimi çok kötü hissediyorumDemin emzirmeye kalktım, bir baktım ki kız üstünü tamamen açmış. Kısa kollu zıbın ve şortu vardı üstünde, bir de çorap.. Çorabı da çıkarmış. Elledim eller ayaklar buz gibi olmuş, burnuna baktım soğuktu Ya nasıl uyuyakalmışım da fark etmemişim. Ya hasta olursa şimdi? Çok kötü hissediyorum kendimi..
Hemen örtüm, sonra da aldım kucağıma emzirdim, müslinle de sardım şöyle bir emzirirken ısındı hemen.. Dediğin gibi altına uzun giydireyim. 27 derece oda ama uyurken insan yine de örtünmek istiyor.Minik yaramazlarin hareketleri artmaya başladı örtüye pek guvenmeden hic degilse altini uzun giydir canim . Simdide uzerini guzelce ört ısınsın hasta olmaz oyle hemen canım korkma insallah
Ay inşallah bir şey olmaz, vicdanen çok üzüldüm.Hiçbir şey olmaz zaten doğal antibiyotik vermeye kalkmışsın. Al tenine yapıştır İnci ni kendi sıcaklığınla ısıt
Üzülme canım birşey olmaz, tecrübe etmis oldun. Sen annesisin hissedersin uykudada olsan kalkarsın.O sana Allah'ın hediyesi senden iyide kimse bakamaz.Hemen örtüm, sonra da aldım kucağıma emzirdim, müslinle de sardım şöyle bir emzirirken ısındı hemen.. Dediğin gibi altına uzun giydireyim. 27 derece oda ama uyurken insan yine de örtünmek istiyor.
Ay inşallah bir şey olmaz, vicdanen çok üzüldüm.
İnşallah büyüdükçe değişir huyu yoksa olay çıkarırımAaa birde erkek seninki. Anaya düşkün olur derler.Çok şaşırdım
Ben bile sayfaya sonradan gelememe rağmen yokluğunu hissediyordum.yeniden hoş gedin bak hemen pozitif yorumlarınla nasılda belli ettin geldiğiniz fırsat buldukça yaz lütfen benim gibi polyanna biri bile çileden çıkabiliyor böylesi yorumlar ne iyi geliyorSen iyi ol ben elimden geldiğince herzaman olurum destek biz arkadaşız. Hayır canım suçlama kendini,kendini suçlaman için ortada bir suç olması lazım. Sen şu korkularını yen elbet düzelecek. Ömür boyu öyle gidermi hiç, gördün mü böyle bir şey.Aklına kötü şeyler getirmeyi bırak. Benim oglum nasıl gıcıksa senin kızın da bi okadar kaprisli. Sen pes etme sabırlı ol o pes edicek. Tabi canım sende özellikle yemek saatlerinde, en şirin halinde ol güven ver. Yemeği oyuna çevir. Yesin yemesin kavun karpuz sur agzina cek. Elbet baska yiyeceklerin tadını alicak. Sıkılacak o mamanın tadından, degisik lezzetleri taddıkça.
Ay insallah canm emer tek arada yine mama icsin ama benden de alsın. Elimle sıkınca geliyor azcik hic yoktu eşime de anlatirken süt gelmezki dedi direk geldi diyemeden var geldi dedim az bisey de olsa bilemem diyor birdeÇok güzel valla sürekli dene ay hafi inşallah dönsün memeye belki daha çok gelmiştir süt
Acken bisy gelmiyor ya agzina sinirlenip bagiriyor almiyor ama smdi yalanci meme gbi aliyor ya cektikce uyari gidiyor galibaAcken de bi dene canim bence yine emer senin kuzucuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?