Ay bizde öyleyiz rahat yapamam yanında ya ne bileyim tuhaf hissederim sanirimAynen ben de 1 yaşı sınır koydum inşallah muvaffak oluruz
Ben küçükken babannemlerle yaşıyorduk, benim beşiğim de annemlerin odasındaydı. Hayal meyal hatırlıyorum o zamanları ama bir şeye şahit oldum mu onu bilmiyorum. Benim vajinismus olmamda altta yatan sebep o olabilir mesela.. Belki de gördüm ama bilinç altım bastırdı hatırlayamıyorum.
Ay ben şu an 2 aylık bebe odadayken bile rahat şey yapamam ki, onu oturma odasında uyutup yapıyoruz ne yapacaksak
Kızlar bisey sorcam burda banlanma nasıl oluyo neler sakincali ben bilmiyorum tam bileyimde ona göre yazayim az önce gerideki sayfalara bakarken gördüm blup banlanmis nedenkinedenki
Anladım canım bilhilendirdiğin için tşkr ederim ne yapacağımı bende bilmiyorum ya doktor bugğn tekrar antibiyotik verdi. Sontadan çekti pazartesi belli olacak3. ayındayken idrar yolu enfeksiyonu teşhisi konuldu kızıma. iğne ve ilaç tedavisi gördü. 4. ayında enfeksiyon tekrarlamıştı. çocuk doktoru bizi çocuk nefrologuna yönlendirdi. voiding adi verilen bir film çekildi. orada mesaneden böbreğe idrar kaçağı olduğu tespit edildi. nasilki mideden yemek borusuna yemek kaçmasını engelleyen bir kapakcik varsa mesaneden böbreğe idrar kaçağını engelleyen bir kapak varmış. bu kapakta açıklık olunca idrar böbreğe kaçıp böbreğe zarar veriyor ve tekrarlayan enfeksiyon oluyormuş. teşhis konulunca nefrolog bir de sintografi istedi. böbreklerde hasar oluşmuş mu diye. ultrasonla böbreklerin iç yapısı çok belli olmuyormuş. onda sıkıntı çıkmadı çok şükür.
tedavisi koruyucu tedavi. çoğunlukla kapakcik kendiliğinden düzelirmiş. ki bizde öyle oldu. o kapakcik düzelene kadar enfesiyon olmamasini sağlamak gerekiyor. ciddî böbrek hasarlarına sebep oluyormuş çünkü. 2 yaşına kadar hergün koruyucu doz antibiyotik kullandik. buna ragmen enfeksiyon geçirirdi. ilerlemeden tedavisi yapilirdi. şikâyet olmadıkça her ay tahlil verirdik. sikayet olursa hemen tabi. öyle böyle atlattik. inşallah siz yasamazsiniz
Amin canım valla moralim çok bozuk aklımdan çıkmıyor Allah’ım korusun yardımcımız olsun inşTabi canim bebbege yazik. Her aey de kan al idrar ver. Olmaz dogru diyorsun ortasi olmali.
Evrt yine tekrarlarsa o zaman gidersiniz, allah korusun bobrek zarar gormesin diye.
Ama olabilior kucuk kiz bebislerde bildigim kadariyla.
Rabbim korusun insallah tum evlatlarimizi.
İlk 2 sinde hiç haberi olmadı canım işe gidip geldi 5 de kızlarım da erken uyurdu 7-8 de. Uykusuz kalmayım ben diyip oturma odasında yattı 1.yaşına gelene kadarMaşallah 3 tane doğurmuşsun Bizim 1 tane 2 ayda yiyecez birbirimizi neredeyse
Kanepe, koltuk varsa orda da yatabilir canım. Yoksa yer yatağı yap için rahat eder aranızda tedirgin olursunuz. Hep bebek de rahat yatar sere serpeKızlar aranızda bebekli tatil tecrübesi yaşayan var mı biz önümüzdeki hafta falan bir aksilik olmaz ise 1 haftalığına kaçmayı düşünüyoruz tatil için anneannemin evine ama bebeği nerede yatıracağım bilemedim. Küçük bebek arabası götüreceğim büyük bebek arabasını da götürüp onun içinde mi yatırmalıyım yoksa eşimle aramızda mı yatsa ya da yer yatağı mı yapsam?
Amin canım valla moralim çok bozuk aklımdan çıkmıyor Allah’ım korusun yardımcımız olsun inş
Canım ben yazlığa geldim. Baya taşınır gibi geldim ama yazı burda geçireceğim. 250 tl ye sallanır bi beşik aldım idareten. Çünkü evdeki beşiği boz geri kur yapmak istemedik. Bebek arabasını getirdim pusetinde gezdirip uyutuyorum gündüzleri. Ama gece Yani uzun uyku için pusetler tavsiye edilmiyor aynı şekilde Yanınızda Da kesinlikle yatırma bence hiç önerilmiyor. 1 haftalığına gidiyorsan bi yatak hazırlanır yerde falan nolcak. Ya da sen bebişle yat eşin başka yerde yatsın.Kızlar aranızda bebekli tatil tecrübesi yaşayan var mı biz önümüzdeki hafta falan bir aksilik olmaz ise 1 haftalığına kaçmayı düşünüyoruz tatil için anneannemin evine ama bebeği nerede yatıracağım bilemedim. Küçük bebek arabası götüreceğim büyük bebek arabasını da götürüp onun içinde mi yatırmalıyım yoksa eşimle aramızda mı yatsa ya da yer yatağı mı yapsam?
Yani öbür türlü 3 tane yapmak imkansız zatenİlk 2 sinde hiç haberi olmadı canım işe gidip geldi 5 de kızlarım da erken uyurdu 7-8 de. Uykusuz kalmayım ben diyip oturma odasında yattı 1.yaşına gelene kadarben ilgilendim hep. Bunda korona yüzünden işe gidemedi oğlana sardı kafayı orası öyle mi burası böyle mi bunaltıyor beni. İlgileniyor ama panik bir adam olunca beni de panik ediyor.
Amin inş canımÇok geçmiş olsun umarım bir an önce atlatırsınız.
Ben hic getiremedim sondadan mama hic cikmadi ki az cok ayarlayim daha ilk baş kısmı yapamadim benAma ağzına geliyor çekince eğer çocuk ağzıma çekmeden gelmesine alışkımsa eğer biberonu yukarıda tut ağzına aksın bir süre sonra indir çekmeye çalışsım bir de öyle dene bakalım
Canım ağlarken nasıl ses çıkarıyor. Şu seslerin anlamı cidden doğru bugün bizim minikte gözlemledim de. Neh neh diye agliyodu cidden acikmisti. Eh eh dedi besledikten sonra gazı vardı mesela cidden. Uyumadan önce de auh auv diye ağladı.Dun ve bugun cok zor saatler gecirdik kizlar oglum bayilircasina agladi hemde bir bucuk saat o mahvoldu biz mahvolduk ablami aradik saglikci diye geldi bir fitil koydular yarısını. Bilmiyorum o mu etki etti ama halsiz kalmıştı iyice susstu ama korkudan öldüm . Kakasi sıvı sekilde geldi acaba ishal midir bilemedim cokta kusuyor
Canım ben şunu aldım, yirmi gündür annemdeyim çok rahat ettim bunu aldıktan sonra. 160 lira fiyatı da uygundu. Güzel de çıktı. Hatta evime dönünce de mutfakta falan bunda yatırırim diye düşünüyorum bayağı kullanışlı bişey. İçine ben reflü yatağını koydum.Kızlar aranızda bebekli tatil tecrübesi yaşayan var mı biz önümüzdeki hafta falan bir aksilik olmaz ise 1 haftalığına kaçmayı düşünüyoruz tatil için anneannemin evine ama bebeği nerede yatıracağım bilemedim. Küçük bebek arabası götüreceğim büyük bebek arabasını da götürüp onun içinde mi yatırmalıyım yoksa eşimle aramızda mı yatsa ya da yer yatağı mı yapsam?
Dun ve bugun cok zor saatler gecirdik kizlar oglum bayilircasina agladi hemde bir bucuk saat o mahvoldu biz mahvolduk ablami aradik saglikci diye geldi bir fitil koydular yarısını. Bilmiyorum o mu etki etti ama halsiz kalmıştı iyice susstu ama korkudan öldüm . Kakasi sıvı sekilde geldi acaba ishal midir bilemedim cokta kusuyor
Hic dikkat etmedim bogazindan büyük insan gibi bagirarak agladi hem sesi kısıldı aglamktan hem katilmaktan bayılır gibi gitti sesi Allah im nolur bir daha olmasin cok zor susmadi naptiysakCanım ağlarken nasıl ses çıkarıyor. Şu seslerin anlamı cidden doğru bugün bizim minikte gözlemledim de. Neh neh diye agliyodu cidden acikmisti. Eh eh dedi besledikten sonra gazı vardı mesela cidden. Uyumadan önce de auh auv diye ağladı.
Salya bizde de başladı. Kızımda hiç yaşamamıştım bu aylarda anlam veremedim. Diş için erken bu neyin salyasıKızlar benim bebiş 2 gündür elini emmeye başladı. Birde salya akıyor ağızından biraz biraz. Sizde var mı böyle durumlar?
Bazende emzik emerken ağzına acı bir tat gelmiş gibi yüzünü ekşitip atıyor bazen nedense.
Bağırsak gazı gibi sanki canım. Of o ne fena. Koca insanı inletiyo ah minikler ne yapsın. Şu kiraz çekirdeği yastigindan mi alsan acaba? Biz de çok çektik gazdan. Ben ayağının beş on cm uzağına sıcak su torbası koyuyordum.Hic dikkat etmedim bogazindan büyük insan gibi bagirarak agladi hem sesi kısıldı aglamktan hem katilmaktan bayılır gibi gitti sesi Allah im nolur bir daha olmasin cok zor susmadi naptiysak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?