2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    313
Yaptirasim var da ya daha cok aglarsa diye korkuyorum belki gelecek aya duzelirse insallah
Kabızlığı yoktu canim 2 gündür su gibi olmaya basladi . Bir anda basladi ve susmadi canim naptiysak ne gördü ne duydu bizi . Yüzüne su serpiyorum bana misin demedi. Etrafı algilamasi artsa belki seslerimize tepki verir susar . Büyüsünler cabuk cabuk düzelsinler
 
ya kızlar sırtımda kürek kemiklerim arasında karimcalanma uyusma tarzı biseyler oluyor bazen.bu nedir? dogumdan sonra basladi.kurek kemiklerimin arasinda kalan kısımda omuriliğimi elledigimde daha az hissettigimi fark ettim.ayni sezaryen yerim gibi.ama spinal yapilan yer bile normal. bu sirtim niye boyle? anesteziden olabilir mi? ya da yorgunluktan?

sezaryen olan arkadaslar sizde dirum nedir?
açıklayıcıolsun diye resim atıyorum.
 

Eklentiler

  • 20200621_041159.webp
    19,9 KB · Görüntüleme: 25
Yok cnm bende agri karincalanma vs. Ben genel anestezi oldum ama
 
4 de uyandı mıkır mıkır bu oğlan bi uyudu bi uyandı şimdi yine uyandı geri uyuyacam diye ağlıyor uyuyacaksan niye uyanıyon be oğlum
Ben de kalktım uyku eğitimi hakkında yazılar okuyorum artık yavaştan bir düzene sokmamız lazım kızlar. Benimkinin ağlamasının çoğu uyku ağlaması düzene sokmazsam ilerde daha kötü hal alabilir.
0-3 aylık dönemde uyuturken farklı yollar deneyin her zaman aynı şekilde uyutmayın alışkanlık kazanmasın deniyor.
Bir de gündüz uykularında saatli düzenleme yapın denmiş. Ben dün uğraştım biraz iyiydi aslında ama akşam üzeri dışarı çıktık arabasında uyuyamadı falan uykusu açıldı düzeni bozuldu akşam da zor uyudu yine. 0-3 ayda uyku süreleri 45 dk dan az olmamalıymış az olursa tekrar aynı yöntemle 30 dk boyunca uyutmaya çalışılacakmış 1 hafta sonra uyku süresi kendiliğinden uzayacakmış.
Bundan sonra uyku penceresi açacaz. Bu dönemde bebekler ortalama 1 saat uyanık kalabilirmiş. 1 saat dolunca uykuya geçiş rutinleri( kundak, emzik, ninni, müzik, hafif sallama, vs) yapılıp uyutulacakmış.
Bizim asıl problemimiz benim oğlanın uyku penceresinin olmaması yani uyanıyor emiyor sonra ağlamaya başlıyor tekrar uyumak istiyor sürekli. Sadece sabahları keyifle kalkıp 1 saat oyalanıyor çevreye bakıyor vs. Nadir de olsa bazen ikindi vakti biraz keyifle bakıyor. Kucakta gezdirsek bile durmuyor çoğu zaman uyumak istiyor.
Bakalım uyku süresi ve uyku pencerelerine dikkat ederek gündüzü bir düzene sokmaya çalışacam inşallah.
Tabi not etmem lazım uyudu uyandı diye burda bahsedilmişti Tikkabilla sendin sanırım hangi uygulamaydı yedi içti uyudu vs diye not alıyorum diyordun
 
Son düzenleme:
Bende yok canım uyuşma o bölgede belki cereyanda kalıyor olabilirsin kulunç olabilir. Benim spinal iğnesinin olduğu yerde ağrım oluyor yorulunca
 
Aynısı bende de oldu canım . Sebebini bulamadım ama internette sütmasajı diye birşey var o bölgeye yapılıyor masaj acaba bu karıncalanmada süt oluşumundan kaynaklı mı diye düşündüm
Bu arada ben dün gece adet oldum kızlar sütümü etkilemez inşallah
 


Biz önümüzdeki cuma 2 aylık oluyoruz. Daha çok küçüğüz ama senin yazılarını takip edip okuyacağım. İnşallah başarılı olursun. Biraz daha büyüsün senin izlediğin yolları izlerim. Şuan da yapmam gereken bir yönteme tam bağımlı hale getirmemek sanırım.
 
Kızlar günaydın öyle bir gece geçirdik ki sormayın bol ağlamalı, bol hadi kızım uyusana demeli 1 saat uyumamışımdır eşimde aynı şekil. Şimdi bizi uyutmayan kendisi değilmiş gibi geçmiş karşıma şirinlikler yapıp gülüyor zilli
 
Yok canım ben epidural oldum ama bende yok böyle bir ağrı.
 
İlk uyku penceremiz yarım saat sürebildi uyandı ağlıyor emmek de istemedi tekrar uyumak istiyordu zaten 3 kere uyutmuş olduğumdan eee yeter kalk uyuma dedim üzerini değiştirdim dönence açtım babası gezdirdi ben de duşumu aldım mızırdanmaya başladı. Kundak yaparken susuyor ama onu farkettim. Kundak yaptım iki salladım uyudu şimdi bakalım ne kadar uyuyacak. Bizi oyuncak etti sıpa elinde
 
Sen de gündüz uyku pencerelerini falan yavaştan ayarlayabilirsin canım. Benimki de 3 aylık ama maalesef düzeltilmiş olarak 55 günlük falan. Uyku eğitiminde düzeltilmiş yaşı baz alınıyormuş ben de şuan sizinkilerin gününde gibi davranacam yani desteksiz uykuya 5-5,5 aylıkken falan uğraşacam bakalım.
 

Aynen canım doğru diyorsun bende çok dikkat etmeye çalışıyorum benim kızda seninki gibi fazla uyanık kalmak istemiyor. Ağlamaya başlıyor hemen. O kadar garip bir çocuk ki. Geçen gün pikniğe gittik. Eve gelene kadar uyudu. Arada uyanıp 2 dk emip yattı. Geçen kv gile gittik orda hiç uyumadı. 1 haftadır düzenimiz çok bozuktu. Dün gece tekrar uyuyabildik biraz. Bende fırsat buldukça okur paylaşırım uyku hakkında. Aslında farklı bir konu da açabiliriz bunun için.
 

Günaydın canım. Ah bu cadı kızlar. Zaten o gülüşlerle tavlıyorlar bizi.
 
Canım uygulamanın adı bebek bakımı.. Ben de burada birinden görüp yüklemiştim. Her şeyini kaydediyorum.
Ben de uyku eğitimine hazırlamaya başladım 1 hafta kadardır. Şu an epey oturdu ama aşılardan sonra bozulmaz inşallah.
Her akşam 8 buçukta banyo yaptırıp, mama içirip, kucağımda şarkı söyleyerek uyutuyorum beşiğine bırakıyorum. Bazen ilk seferinde uyuyor, bazen 3 kerr aynı şeyi tekrarlamak zorunda kalıyorum. Başta çok yorucuydu 3 saat uğraşıyordum uyutmaya, şimdi biliyor artık direnmiyor. 9 buçuk on buçuk gibi gece uykusuna dalıyor. Gece 3-4 gibi emziriyorum o uyanmasa da.. Sonra sabah 7-8 gibi uyanıyor emziriyorum. Tekrar bir şekerlememiz oluyor 1 saat sonra..
Gündüz uykularında araya en az bir saat bir buçuk saat bazen daha fazla koyuyorum, devamlı şarkı dans oyunla oyalıyorum. 2 saatten fazla uyumasına da izin vermiyorum. Bizde işe yaradı, inşallah bozulmaz dediğim gibi..
 
Babalar günü için bir şey düşünen var mı?
Ben şimdilik sadece bir kutlama mesajı ile yetindim.
 
Canım benim de epiduraldi ama yok dediğin gibi bir hissizlik..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…