Yaptirasim var da ya daha cok aglarsa diye korkuyorum belki gelecek aya duzelirse insallahKız öyle deme minik bi düzene girsin hepsini unutursun baksünnet mi ettirsen acaba ya?
Kız gülerken Allah iyiliğini versin deme, Allah çocuğuna sağlıklı uyku versin de nitekim benim sıpa banlı olduğum iki gün boyunca sabah 4ten sonra uyumadi. O da Mune'nin tarafında kesin
Kabızlığı yoktu canim 2 gündür su gibi olmaya basladi . Bir anda basladi ve susmadi canim naptiysak ne gördü ne duydu bizi . Yüzüne su serpiyorum bana misin demedi. Etrafı algilamasi artsa belki seslerimize tepki verir susar . Büyüsünler cabuk cabuk düzelsinlerLepistesb
Ay canim benimkide az once kopardi ortaligi uykusu var saniyordum koyuyorum ayagima dahada bağırıyor meger acikmis erkenden. Gercekten aglayinca insanin eli ayagina dolasiyor ama stres yapmamak lazim cocukta iyice agliyor o zaman ben isigi flan acip kucagima alip gezdiriyorum o durumda sonra anlamaya calisiyorum neyi olup olmadığını senin ki muhtemelen ya gaz yada uykusu olabilir mi ? Kabiz miydi bu arada ? Benkm kizda kabiz oldugunda zeytinyagiyla uyarmistik o zaman su gibiydi sanirim yumusatmisti. Kotu dusunme hemen ishalse devami olur. Surekli huysuzluk yaparsa da bir doktora gotur. Gazdanda cocuklar cok kotu agliyor ne desem bilemedimumarim cabucak su donemler gecer saglikla büyüsünler
Yok cnm bende agri karincalanma vs. Ben genel anestezi oldum amaya kızlar sırtımda kürek kemiklerim arasında karimcalanma uyusma tarzı biseyler oluyor bazen.bu nedir? dogumdan sonra basladi.kurek kemiklerimin arasinda kalan kısımda omuriliğimi elledigimde daha az hissettigimi fark ettim.ayni sezaryen yerim gibi.ama spinal yapilan yer bile normal. bu sirtim niye boyle? anesteziden olabilir mi? ya da yorgunluktan?
sezaryen olan arkadaslar sizde dirum nedir?
açıklayıcıolsun diye resim atıyorum.
Bende yok canım uyuşma o bölgede belki cereyanda kalıyor olabilirsin kulunç olabilir. Benim spinal iğnesinin olduğu yerde ağrım oluyor yoruluncaya kızlar sırtımda kürek kemiklerim arasında karimcalanma uyusma tarzı biseyler oluyor bazen.bu nedir? dogumdan sonra basladi.kurek kemiklerimin arasinda kalan kısımda omuriliğimi elledigimde daha az hissettigimi fark ettim.ayni sezaryen yerim gibi.ama spinal yapilan yer bile normal. bu sirtim niye boyle? anesteziden olabilir mi? ya da yorgunluktan?
Aynısı bende de oldu canım . Sebebini bulamadım ama internette sütmasajı diye birşey var o bölgeye yapılıyor masaj acaba bu karıncalanmada süt oluşumundan kaynaklı mı diye düşündümya kızlar sırtımda kürek kemiklerim arasında karimcalanma uyusma tarzı biseyler oluyor bazen.bu nedir? dogumdan sonra basladi.kurek kemiklerimin arasinda kalan kısımda omuriliğimi elledigimde daha az hissettigimi fark ettim.ayni sezaryen yerim gibi.ama spinal yapilan yer bile normal. bu sirtim niye boyle? anesteziden olabilir mi? ya da yorgunluktan?
4 de uyandı mıkır mıkır bu oğlanbi uyudu bi uyandı şimdi yine uyandı geri uyuyacam diye ağlıyor uyuyacaksan niye uyanıyon be oğlum
Ben de kalktım uyku eğitimi hakkında yazılar okuyorum artık yavaştan bir düzene sokmamız lazım kızlar. Benimkinin ağlamasının çoğu uyku ağlaması düzene sokmazsam ilerde daha kötü hal alabilir .
0-3 aylık dönemde uyuturken farklı yollar deneyin her zaman aynı şekilde uyutmayın alışkanlık kazanmasın deniyor.
Bir de gündüz uykularında saatli düzenleme yapın denmiş. Ben dün uğraştım biraz iyiydi aslında ama akşam üzeri dışarı çıktık arabasında uyuyamadı falan uykusu açıldı düzeni bozuldu akşam da zor uyudu yine. 0-3 ayda uyku süreleri 45 dk dan az olmamalıymış az olursa tekrar aynı yöntemle 30 dk boyunca uyutmaya çalışılacakmış 1 hafta sonra uyku süresi kendiliğinden uzayacakmış.
Bundan sonra uyku penceresi açacaz. Bu dönemde bebekler ortalama 1 saat uyanık kalabilirmiş. 1 saat dolunca uykuya geçiş rutinleri( kundak, emzik, ninni, müzik, hafif sallama, vs) yapılıp uyutulacakmış.
Bizim asıl problemimiz benim oğlanın uyku penceresinin olmaması yani uyanıyor emiyor sonra ağlamaya başlıyor tekrar uyumak istiyor sürekli. Sadece sabahları keyifle kalkıp 1 saat oyalanıyor çevreye bakıyor vs. Nadir de olsa bazen ikindi vakti biraz keyifle bakıyor. Kucakta gezdirsek bile durmuyor çoğu zaman uyumak istiyor.
Bakalım uyku süresi ve uyku pencerelerine dikkat ederek gündüzü bir düzene sokmaya çalışacam inşallah.
Tabi not etmem lazım uyudu uyandı diye burda bahsedilmiştiTikkabilla sendin sanırım hangi uygulamaydı yedi içti uyudu vs diye not alıyorum diyordun
Yok canım ben epidural oldum ama bende yok böyle bir ağrı.ya kızlar sırtımda kürek kemiklerim arasında karimcalanma uyusma tarzı biseyler oluyor bazen.bu nedir? dogumdan sonra basladi.kurek kemiklerimin arasinda kalan kısımda omuriliğimi elledigimde daha az hissettigimi fark ettim.ayni sezaryen yerim gibi.ama spinal yapilan yer bile normal. bu sirtim niye boyle? anesteziden olabilir mi? ya da yorgunluktan?
Sen de gündüz uyku pencerelerini falan yavaştan ayarlayabilirsin canım. Benimki de 3 aylık ama maalesef düzeltilmiş olarak 55 günlük falan. Uyku eğitiminde düzeltilmiş yaşı baz alınıyormuşBiz önümüzdeki cuma 2 aylık oluyoruz. Daha çok küçüğüz ama senin yazılarını takip edip okuyacağım. İnşallah başarılı olursun. Biraz daha büyüsün senin izlediğin yolları izlerim. Şuan da yapmam gereken bir yönteme tam bağımlı hale getirmemek sanırım.
Sen de gündüz uyku pencerelerini falan yavaştan ayarlayabilirsin canım. Benimki de 3 aylık ama maalesef düzeltilmiş olarak 55 günlük falan. Uyku eğitiminde düzeltilmiş yaşı baz alınıyormuşben de şuan sizinkilerin gününde gibi davranacam yani desteksiz uykuya 5-5,5 aylıkken falan uğraşacam bakalım.
Kızlar günaydınöyle bir gece geçirdik ki sormayın bol ağlamalı, bol hadi kızım uyusana demeli 1 saat uyumamışımdır eşimde aynı şekil. Şimdi bizi uyutmayan kendisi değilmiş gibi geçmiş karşıma şirinlikler yapıp gülüyor zilli
Canım uygulamanın adı bebek bakımı.. Ben de burada birinden görüp yüklemiştim. Her şeyini kaydediyorum.4 de uyandı mıkır mıkır bu oğlanbi uyudu bi uyandı şimdi yine uyandı geri uyuyacam diye ağlıyor uyuyacaksan niye uyanıyon be oğlum
Ben de kalktım uyku eğitimi hakkında yazılar okuyorum artık yavaştan bir düzene sokmamız lazım kızlar. Benimkinin ağlamasının çoğu uyku ağlaması düzene sokmazsam ilerde daha kötü hal alabilir .
0-3 aylık dönemde uyuturken farklı yollar deneyin her zaman aynı şekilde uyutmayın alışkanlık kazanmasın deniyor.
Bir de gündüz uykularında saatli düzenleme yapın denmiş. Ben dün uğraştım biraz iyiydi aslında ama akşam üzeri dışarı çıktık arabasında uyuyamadı falan uykusu açıldı düzeni bozuldu akşam da zor uyudu yine. 0-3 ayda uyku süreleri 45 dk dan az olmamalıymış az olursa tekrar aynı yöntemle 30 dk boyunca uyutmaya çalışılacakmış 1 hafta sonra uyku süresi kendiliğinden uzayacakmış.
Bundan sonra uyku penceresi açacaz. Bu dönemde bebekler ortalama 1 saat uyanık kalabilirmiş. 1 saat dolunca uykuya geçiş rutinleri( kundak, emzik, ninni, müzik, hafif sallama, vs) yapılıp uyutulacakmış.
Bizim asıl problemimiz benim oğlanın uyku penceresinin olmaması yani uyanıyor emiyor sonra ağlamaya başlıyor tekrar uyumak istiyor sürekli. Sadece sabahları keyifle kalkıp 1 saat oyalanıyor çevreye bakıyor vs. Nadir de olsa bazen ikindi vakti biraz keyifle bakıyor. Kucakta gezdirsek bile durmuyor çoğu zaman uyumak istiyor.
Bakalım uyku süresi ve uyku pencerelerine dikkat ederek gündüzü bir düzene sokmaya çalışacam inşallah.
Tabi not etmem lazım uyudu uyandı diye burda bahsedilmiştiTikkabilla sendin sanırım hangi uygulamaydı yedi içti uyudu vs diye not alıyorum diyordun
Canım benim de epiduraldi ama yok dediğin gibi bir hissizlik..ya kızlar sırtımda kürek kemiklerim arasında karimcalanma uyusma tarzı biseyler oluyor bazen.bu nedir? dogumdan sonra basladi.kurek kemiklerimin arasinda kalan kısımda omuriliğimi elledigimde daha az hissettigimi fark ettim.ayni sezaryen yerim gibi.ama spinal yapilan yer bile normal. bu sirtim niye boyle? anesteziden olabilir mi? ya da yorgunluktan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?