2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Hic dikkat etmedim bogazindan büyük insan gibi bagirarak agladi hem sesi kısıldı aglamktan hem katilmaktan bayılır gibi gitti sesi Allah im nolur bir daha olmasin cok zor susmadi naptiysak
Benim bebeğimde ağladı dün akşam canım çok şiddetli. Zaten hep ağlıyorda. Ama dün dikkat ettim ağlarken karnını kasıyor ya gocur gocur ses geliyor karnından... Nasıl gazı varsa garibimin. Bacaklarını iyice geri atıyor karnını iyice kasabilmek için. Ah bi geçseydi şu gazlı günler...

Böyle bişey paylaşacaktım bende yine karşıma çıktı dolaşırken.

İnstagramda irlandalianne ve bebekveuyku sayfaları canım.. İrlandalıannenin kitabını da alacağım inşallah, onu daha faydalı buluyorum. Sayfasında epey bir bilgi var.
İrlandalıanneyi ben de hamilelikten bu yana takip ediyorum canım ama bebem akıllı olacak diye ummuşum sanırım yüzeysel takip etmişim
Bugün uyanık da tuttum benimkini uyutuyorum uyutuyorum kalkıyor ya derin uykuya bir türlü geçemedi bir kere de kızım uyuttu kucağında geri uyanınca ağlıycaktı nerdeyse anne zor uyutmuştum niye uyandı hemen diyor yavrum
K Kuf benim oğlan da seninkini aratmaz canım pencereler oldu sana kapı uyumak bilmiyor yine ama devam edecem vazgeçersem gün geçtikçe kötüye gidecek bence. Desteksiz uyumayı öğretirsem ancak gündüz derin uykuya dalabilecek sanırım.

gecen gece uyumuyordu.biz de babasiyla konuşuyorduk bizim kiz birden eeehh diye bi bagirdi ben sok
dedim kiz zilli ne bariyon iki dk yuzune bakmadik diye mi
ama bi daha tekrarlamadi..cok sıkılmıştı o an herhalde

peki ingaa ne ya..bi onu cozemedim herseye ingaa

Nasıl yatırıyorsun peki canım nasıl uykuya geçiyor yani. Benimki kucakta kundaklı şekilde yüzü kapalı ağzında emzikle, çok sinirli değilse ayakta sallayarak uyuyor. Geri uyanınca da tekrar ya kucaklamak yada ayakta sallamak gerekiyor. Ev tipi salıncak lı beşiği var onda sallayım yavaş yavaş uyusun diyorum çıldırıyor eller kollar bacaklar havalanıyor kundak yalan oluyor. Onda sallansa en azından uyandıkça hafif sallarız geri dalar ama mümkün değil

İngaaa ya ben de baktım netten bulamadım niye acaba gerçekten

Canım benim izlediğim videoda eh için gaz diyordu. Benimki cidden eh eh eh diyor
Ben benimkini asla desteksiz uyutamam gibi geliyor. Piş piş + sallama olmadan asla uyumuyor ya. Ya da memede uyuyacak. Bunun bir yöntemi var mı cidden

K Kuf ben kızlarıma verdim uyku eğitimi ve başarılı oldum 1 yaşındalardı ama onlar bebekken düzenli sayılırlardı o yüzden 1 yaşa kadar bekledim sanırım. Ayakta sallıyordum onları da bazen de memede uyuyorlardı emzik almıyorlardı. Eğitimle çözdük kendi başına kendi odalarında uyumaya başladılar 1 hafta 10 gün sürdü 1 yaşında ayırdım ikilisini de odadan. Gerçekten işe yarıyor ve yapabilirsin herkes yapar aslında önemli olan kararlı ve istikrarlı olmak. Ben gündüz uyku ve uyanıklık saatlerini düzene soktuktan sonra desteksiz uyutma çalışmalarına başlıycam inşallah bakalım. Birbirimize destek olalım rahata erelim biran önce ya
Tikkabilla irlandalı annenin kitanının yorumlarına baktım canım hiç olumlu yorum yok maalesef kendi reklamını yapmış, yüzeysel anlatılmış diyorlar. Traccy hogg un kitabı çok iyiydi ya o da kızkardeşimde kaldı unuttum okumuştum kızlarıma eğitim verirken. Onu tekrar okumam lazım. Wc eğitimini de o kitap sayesinde sorunsuz atlattık biz

Gümüş kapaklar sihir gibiydi. Ben artık kimi görsem bunu söylüyorum.

İngayı çok merak ediyorum
Canım hangi kitap o, onu da alalım

Uyku konusunda bir sayfa açarsanız beni de unutmayın.

Bana tek iyi gelen şey balmumu olmuştu. Aktardan alıp 5ltlil şişe kapaklarına parçalayıp sıkıltır memende dursun devamlı.. Çok güzel yumuşatıyor. He bir de emzirmeden evvel meme ucuna sütünü sür öyle ver memeni, o da acısını aldı benim..

Kızlar bana bişey önerin beni bu dertten kurtarın nolursunuz napayım ben, yaklaşık 3 hafta önce gece bebeği alırken birden belime bi ağrı girdi incittim sanırım şu gün olmuş hala eğilemiyorum, bebeği beşikten alamıyorum,yere düşen bişeyi alamıyorum oturup kalkarken bile ağrısını hissediyorum çocuğumu doyasıya kucaklayamıyorum çok üzgünüm, git gide azalacağına bugün daha fena parol içmekten başka elimden bişey gelmiyor napıcam ben bu bele

Benimda aklıma takılmıştı o ne ola ki acaba?

Daha net anlatır mısın canım??
Kapanların içine sıkıştırıp kapakla birlikte mi göğüsün ucuna konacak???

İsmi neydi canım kitabın?
Bende üniversiteyden kitap taşırken olmuştum öyle. Bir tarafa asla eğilemiyordum. Sert bir zemine yatıp ayaklarımı iyice karnıma çekerek zamanla geçirmiştim. Yaptıkça rahatlıyordum. Doktor önerisi olmadan böyle hareketler önerilmiyor aslında canım, aklında olsun... Annem demişti bana da ısrarla yap diye, bayağı rahatlatmıştı beni. YouTube da bel fıtığı egzersizleri diye videoları var bakabilirsin.

Yok canım kreş değil. Hani anneler anlaşıp buluşuyor, bebekleri beraber büyütüp oynatıyorlar ya onu demek istedim. 6. Aydan itibaren yapılabilirmiş.
Bal mumu kullanan arkadaşlar vardı baya memnundular. Dene istersen canım.
İngayı çok merak ediyorum

Canım hangi kitap o, onu da alalım
Kitap bu canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…