- 28 Haziran 2014
- 709
- 1.933
- 313
Aynen canım avazı çıktığı kadar o şekilde bağırıyor bizimki de. Çok canı yanıyor ya kıyamıyorum.Kuzum bizim ağlama bağırsak gazı ağlamasındakinin tıpkısının aynısı
Bazende eeeehhhh diye de aglıyor gazmenim
Nehh diye aglaması ınga diye çıkıyor blupun videosunda da öyle duydum benİngaaa ya ben de baktım netten bulamadım niye acaba gerçekten
Bu pencere sistemi nedir ben mi kaçırdım acaba?AhhCherrygum ahhh kundak yapma yüzünü örtme demişsin deliriyor benimki sallarken ellerini de tutuyorum yoksa uyumuyor 180 cm boyumla iyice kamburum çıktı ellerini tutacam diye eli kolu gevşek olunca uyumakta zorluk çekiyor yüzünü kolumun altına falan sıkıştırıyor. Kundak zaten sıkı değil müslinle sarıyorum. Az önce banyosunu yaptırdık karnı toktu bakıyordu sakince dedim sakinken uyutalım güzel güzel konuştum yatıracam bir ağlama tutturdu yine babası kucapında gezdirirken ben kolik müziğini açıp peşinde gezdirdim çabuk uyudu şükür.senin kıza da Maşşallah nazar değmesin
Yalnız Bugün bu pencere sistemi güzel oldu daha rahattık sürekli uyutmaya çalışmadık en az 45 dk uykuyu tamamlayınca uyandığında kaldırdım uykusunu açtım. Önceden olsa devam etsin daha gözü kapalı kendi uyanmadı diye tekrar uyutmaya çalışırdım. 1-1,5 saat sonra tekrar uyuttum uyutması kolay oldu ama derin uykuya zor daldı bakalım inşallah zamanla düzelir.
Of ne gazmış ne biçim ağlıyor yavrumAynen canım avazı çıktığı kadar o şekilde bağırıyor bizimki de. Çok canı yanıyor ya kıyamıyorum.
Bu arada ben kiraz çekirdeği kemeri ve patiği aldım canım. Ekstra bi rahatlama olmadı bence bizde. Bezlerken açık bırakıyorum oynasın diye ayakları hemen buz gibi oluyor. Bezledikten sonra kullanıyorum patiği ben hep. Arada karnı soğuksa kemeri takıyorum. Almayı düşünürsen ısıtmasını mikrodalgada yapıyorum. Büyük fırında fırının ısınması, içinde 15 dk beklemesi falan çok elektrik gider diye. Mikrodalganız yoksa tencerede de ısıtılabilir bence.
Belki de kişiden kişiye ten hassasiyetine göre değişiyordur.Ben de ebevekten almıştım. Hamileyken başladım kullanmaya bir de.. Doğumdan sonra da kullandım çok kötü yara oldu geçmedi. Çok güveniyordum ama olmadı. Benim meme ucum düz belki ondan fayda etmemiştir.
Bi kaç kere çorabına işedi de beyefendi o yüzden çıkarıyorum bendeOf ne gazmış ne biçim ağlıyor yavrum
Önermiyor musun canım cekirdeği
Ben çorapsız eldivensiz tutmuyorum hiç canım üşütür diye korkumdan
Mutlu oldum canım, ben de faydasını gördüm bayağıBen sayende çok fayda görmüştüm bundan
Aynen uyandırınca diğer uykuya zor sabrediyorlarAhhCherrygum ahhh kundak yapma yüzünü örtme demişsin deliriyor benimki sallarken ellerini de tutuyorum yoksa uyumuyor 180 cm boyumla iyice kamburum çıktı ellerini tutacam diye eli kolu gevşek olunca uyumakta zorluk çekiyor yüzünü kolumun altına falan sıkıştırıyor. Kundak zaten sıkı değil müslinle sarıyorum. Az önce banyosunu yaptırdık karnı toktu bakıyordu sakince dedim sakinken uyutalım güzel güzel konuştum yatıracam bir ağlama tutturdu yine babası kucapında gezdirirken ben kolik müziğini açıp peşinde gezdirdim çabuk uyudu şükür.senin kıza da Maşşallah nazar değmesin
Yalnız Bugün bu pencere sistemi güzel oldu daha rahattık sürekli uyutmaya çalışmadık en az 45 dk uykuyu tamamlayınca uyandığında kaldırdım uykusunu açtım. Önceden olsa devam etsin daha gözü kapalı kendi uyanmadı diye tekrar uyutmaya çalışırdım. 1-1,5 saat sonra tekrar uyuttum uyutması kolay oldu ama derin uykuya zor daldı bakalım inşallah zamanla düzelir.
AhhCherrygum ahhh kundak yapma yüzünü örtme demişsin deliriyor benimki sallarken ellerini de tutuyorum yoksa uyumuyor 180 cm boyumla iyice kamburum çıktı ellerini tutacam diye eli kolu gevşek olunca uyumakta zorluk çekiyor yüzünü kolumun altına falan sıkıştırıyor. Kundak zaten sıkı değil müslinle sarıyorum. Az önce banyosunu yaptırdık karnı toktu bakıyordu sakince dedim sakinken uyutalım güzel güzel konuştum yatıracam bir ağlama tutturdu yine babası kucapında gezdirirken ben kolik müziğini açıp peşinde gezdirdim çabuk uyudu şükür.senin kıza da Maşşallah nazar değmesin
İnternetten de baktım rahatlatmak için bir kaç hareket gösteriyor ama yapamıyorumki.. sırt üstü yüzmek demişler dün denize gittim binbir hazırlıkla.. 15 dk yüzdüm akşamına daha çok ağrıdı. Doktora gitsem ne yapabilir ilaç yok bişi yok bilemedimYok canım teşhis olarak öyle değildir belki. Bende de belimde disklerin arasından sinir çıkmıştı o yapıyordu ağrıyı. Öyle hareket yapa yapa geri yerine mi girdi bilmem. Sert zemine uzanıp bi dene istersen, hareketle anlık bile rahatlama oluyordu bende.
Bol bol konuşuyoruz zaten. İnşallah sosyal bir bebek olur.ben korona var diye disari pek salmiyorum.bakiyorum kimseler yoksa soyle bir iki tur dolastirip eve aliyorum.parka zaten gitmiyoruz.geçen gun kv me icerde dura dura pisirik edecek cocugu demisbenim cocuk gene bir cene bir cene. dipnot: 0 6 yas uzerine 7 senemi verdim biraksinlarda biseyleri bileyim yaavv .kitabi bilgi bir yere kadar..oglum okul gibi oldu bana
korkma sessiz olmaz.bebegin ilk sosyal cevresi anne baba kardestir...siz bol bol anlatin.konusurken bolca mimik ve jest kullanin.ses tonlamalariniza dikkat edin.bazen ince bazen tok konusun.bebekler en iyi tiz ses algilar.ince sesle konuştuğunuzda farki zaten anlarsiniz.
Hadi bakalım yaparsam senin gazinla yaparım ben bunuK Kuf ben kızlarıma verdim uyku eğitimi ve başarılı oldum 1 yaşındalardı ama onlar bebekken düzenli sayılırlardı o yüzden 1 yaşa kadar bekledim sanırım. Ayakta sallıyordum onları da bazen de memede uyuyorlardı emzik almıyorlardı. Eğitimle çözdük kendi başına kendi odalarında uyumaya başladılar 1 hafta 10 gün sürdü 1 yaşında ayırdım ikilisini de odadan. Gerçekten işe yarıyor ve yapabilirsin herkes yapar aslında önemli olan kararlı ve istikrarlı olmak. Ben gündüz uyku ve uyanıklık saatlerini düzene soktuktan sonra desteksiz uyutma çalışmalarına başlıycam inşallah bakalım. Birbirimize destek olalım rahata erelim biran önce ya
Tikkabilla irlandalı annenin kitanının yorumlarına baktım canım hiç olumlu yorum yok maalesef kendi reklamını yapmış, yüzeysel anlatılmış diyorlar. Traccy hogg un kitabı çok iyiydi ya o da kızkardeşimde kaldı unuttum okumuştum kızlarıma eğitim verirken. Onu tekrar okumam lazım. Wc eğitimini de o kitap sayesinde sorunsuz atlattık biz
Kız hepimiz birbirimizi gaza getirelim benceHadi bakalım yaparsam senin gazinla yaparım ben bunu
Ah canım ya işte her bebek kendine özgü kendine has doğuyor. Simdi sen diyosunya hep kızlarım sakindi bu öyle değil diye. Kardeşten kardeşe bile farkediyor aynı karından çıkan 3 farklı can. Sanırım seninki hala anne karnındaki o sıkışık pozisyonu istiyor sarıp sarmalanınca güvende hissediyor bence ondan dolayı bu sekilde uyuyabiliyor belki de. Sen alıştığı şekilde devam et bence madem öyle seviyor rahatını bozma. Bu pencere sistemini ben bilmeden yapıyormuşum meğer uyanınca uyuması için zorlamadım hiç gece hariç ki gece uykusu iyi genelde. Dalınca baya deliksiz uyuyor öpüp sarılıyorum hiç uyanmıyor bana benziyor huyları sere serpe yatması falan. Gündüzleri benim kızımda çok uyumuyor ama işte ben zorlamıyorum oynuyorum emziriyorum bir de avizeye çok bakıyor mesela koltuga yatırıyorum ben oturuyorum o avizeyi izliyor hipnotize gibi. Bazen çıngırakla ses çıkartıyorum ona bakıyor konusmaya çalışıyor oyun halısı almadım ablamda var haftasonu gidicem onda daha cok oyalanır diye düşünüyorum. Yavaş yavaş tanımaya başladım Bn mutlu oldugu seyleri yapmaya çalışıyorum istemediği şeyler için zorlamıyorum uyusun emsin gibi. Böyle daha iyi anlaşıyoruzAhhCherrygum ahhh kundak yapma yüzünü örtme demişsin deliriyor benimki sallarken ellerini de tutuyorum yoksa uyumuyor 180 cm boyumla iyice kamburum çıktı ellerini tutacam diye eli kolu gevşek olunca uyumakta zorluk çekiyor yüzünü kolumun altına falan sıkıştırıyor. Kundak zaten sıkı değil müslinle sarıyorum. Az önce banyosunu yaptırdık karnı toktu bakıyordu sakince dedim sakinken uyutalım güzel güzel konuştum yatıracam bir ağlama tutturdu yine babası kucapında gezdirirken ben kolik müziğini açıp peşinde gezdirdim çabuk uyudu şükür.senin kıza da Maşşallah nazar değmesin
Canım gündüzleri çok sık emiyor bazen yetmiyor doymayınca ağlıyor genelde mızmızlanıyor o zaman veriyorum süt bitiyor bazen aç kalmasını istemediğimden veriyorum. Günde 1veya 2 kez takviye olarak o sırada sütümde doluyor. Son bi kaç gündür benim kız da elini emiyor cuk cuk ses çıkıyor hattaCherrygum canim masallah sutune.
Mama neden veriyorsun
Nasil ac oldugunu anliyorsun
Kizim gunduz nerdeyse hic uyumuyor acliktan mi ko ya.
Parmagini cuk cuk emiyor.
Dun bi baktim bas parmagibi emerek kendini uyutmaya calisiyor
Tam.uyuyor irkiliyor yine uyaniyor
Simdi de bana bakiyor. Konusuyor, guluyor masallah. Neden uyumuor bilmiorum. Abisi birden bagiiryor uyandiriyor zaten uyuyunca da.
Bence senin kızında anne karnını arıyor bazı bebekler o sekilde uyurken güvende hissediyormuş. Öyle uyuyorsa sende sarıp sarmala eve cıkar port bebeyi uyumadıgı zamanlar at içine uyusunBenim kızda kundaksız uyumuyor. Yeni yeni elleri serbest bıraktım ama dar alanı çok seviyor. Mesela kucağımda iki büklüm uyumak en sevdiği. Yastıkta sallarken de yastık sıkıştırıyor ya biraz seviyor onuda. Sele serpe yatmak benimkine göre değil.
Birde bugün dışarı çıktık yine piknik gibi tam 4 saat uyudu ben şok. Evde olsa uyumaz o kadar. Port bebede yatıyordu yine sıkışık bir şekilde onu mu sevdi anlamadım.
Ben aynısını hamileyken yaşadım. 3 haftalık falandı sanırım belim tutuldu ne yaptıysam geçmedi. Parol, sıcak uygulama, voltaren jel. Mecbur doktora sorup acilde kas gevşetici yaptırdım. Bir gün geçmeden tekrar ağrı başlayınca ikinci iğneyi de yaptırdım öyle geçti. Yoksa kıpırdayamıyordum bile bağıra bağıra hareket ediyordum.Kızlar bana bişey önerin beni bu dertten kurtarın nolursunuz napayım ben, yaklaşık 3 hafta önce gece bebeği alırken birden belime bi ağrı girdi incittim sanırım şu gün olmuş hala eğilemiyorum, bebeği beşikten alamıyorum,yere düşen bişeyi alamıyorum oturup kalkarken bile ağrısını hissediyorum çocuğumu doyasıya kucaklayamıyorum çok üzgünüm, git gide azalacağına bugün daha fenaparol içmekten başka elimden bişey gelmiyor napıcam ben bu bele
Kız sen havada karada yaparsın hiç takma. Maşallah diyeyim dirayetlisin. Benim bebe beni maymun etti, omurgasız bişey oldum karşısındaKız hepimiz birbirimizi gaza getirelim benceDenediğimiz yöntemleri ve sonuçlarını yazalım mesela, her bebek bir olmaz ama elbet huyu suyu benzeyen bebeler çıkar.
Aynen bende bekliyorum önerileri perşembe aşı günümüz inşallah rahat atlatırızBugün akşam uyku saatini erkene çekeyim dedim 8 buçukta başladım anca uyuttumAmaaan zaten yarın aşı günümüz düzen müzen hak getire önümüzdeki günler.. Kızlar bebeği rahat atlatan var mı 2.ay aşılarını? Yoksa her bebekte ateş ve huysuzluk oluyor mu? Ve önerileriniz var mı aşı öncesi-sonrası?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?