- 11 Şubat 2008
- 7.252
- 17.425
- 773
- 41
Napalım kız nanik manik onlar bize biz onlara derken düzeni oluşturacaz inşallah. Dün öğlenden sonra bozuldu bizim de pencereler ama derin uyuyamadı 5 de tam daldı. Kucakta uyutmak çok zor oluyordu evdeki hamak beşiğinde alıştırayım bir de dedim şimdi onda uyuttum sabah uykusunu ağlaya zırlaya 20 dk sürdü ama uyudu bakalım en az 45 dk uyuması lazım inşallahSeninki de sana nanik yapmış pencereden bak
İşin anahtarı sabır sanırım. Evime geçeyim ben de denicemNapalım kız nanik manik onlar bize biz onlara derken düzeni oluşturacaz inşallah. Dün öğlenden sonra bozuldu bizim de pencereler ama derin uyuyamadı 5 de tam daldı. Kucakta uyutmak çok zor oluyordu evdeki hamak beşiğinde alıştırayım bir de dedim şimdi onda uyuttum sabah uykusunu ağlaya zırlaya 20 dk sürdü ama uyudu bakalım en az 45 dk uyuması lazım inşallah
Mesela kaç olunca verirdin canım? Ben korkarım sanırım vermedsn duramam 38 olunca..Cherrygum benim oglanda da ateş huysuzluk olmadi şükür. ilaç da vermedim. tavsiye etmiyorum demişti ebe. hoş tavsiye etse de vermezdim zaten. minicik kuzuya gerçekten gerekmedikçe ilaç vermezdim ki.
Aaa çok küçük ama yaa belki de sadece damağı sertleşiyodur öyleyse iki ay daha var diyebilirizBenimki sanırım diş çıkarıyor. Parmağımla kasiyinca o kadar rahatlıyor ki. Memeyi reddedince kasiyip veriyorum alıyor. Yandım ya dha çok ufak
Tesekkur ederim cnm hemen aldırıp yapayımCanım bak şöyle, foto ekledim. Eşim burada kapağı balmumuna bastırıp çıkarmış, ortasını oymuş. İstersen elin ısısıyla yumuşayan bir şey bu bal mumu, bıçakla küçük parçalar koyup kapağa bastırabilirsin bu hale gelir. Bundan 2 tane yapıyorsun meme ucuna koyuyorsun. Emzirirken silme gerektirmiyor. O vücudun ısısıyla merhem gibi oluyor memede, hep yumuşak tutuyor orayı.. Eki Görüntüle 2652622
Belli olmuyor bazı bebekler erken çıkarıyor. Biz 2 tane cıkardık 3 aylıkken cıkardık suan 3 ay 23 gunluk. 2 dişimiz var diş dönemi biraz sıkıntılı geçiyor.Benimki sanırım diş çıkarıyor. Parmağımla kasiyinca o kadar rahatlıyor ki. Memeyi reddedince kasiyip veriyorum alıyor. Yandım ya dha çok ufak
huysuz ve halsiz değilse 38.5 olunca veriyorum. eğer halsiz aygin baygınsa 38 de veriyorum. kimisi 39u bekliyormus ama ben bekleyemiyorum o kadar. psikoljik sınırim 38. ondan sonra soyuyorum vs. hala devam ederse ateş ilaç veriyorum.Mesela kaç olunca verirdin canım? Ben korkarım sanırım vermedsn duramam 38 olunca..
maşallah kuzuya erkenci.Belli olmuyor bazı bebekler erken çıkarıyor. Biz 2 tane cıkardık 3 aylıkken cıkardık suan 3 ay 23 gunluk. 2 dişimiz var diş dönemi biraz sıkıntılı geçiyor.
Ne guzel yaznissin yine dilzar..uyku eğitimini ilk kizimda uygulamıştım. yatır kaldır yöntemiydi galiba. tracy hogg yöntemi. aglatmadan, huysuzlandıkça sakinleştirerek ve az temas kurularak uyutulan bir yöntemdi.
küçük kizimda uyku eğitimi vermedim. yanina yatarak uyuyordu. masal okuyup yanina yatıyordum. gittikçe yanina yatma süresini kısalttım. şu anda sadece kitap okuyup bırakıyorum. uyuyor. 6 yaşında zaten.
bu minige gelince bir yaşına gelince beni çok zorlarsa uyku egitimi veririm. ama ablası gibi masal okuduktan sonra 5 dk içinde uyursa ne onu zorlarim ne kendimi.
şu anda bazen meme emerek, bazen ayakta sallayarak, bazen beşikte sallayarak bazen de kendi kendine uyuyor. uyumadığı zamanlarda uykusunu almışsa önce kendisi etrafa bakınıyor. sonra oyun halısı ya da oyuncaklara bakarak duruyor, sonra da gezdiriyorum biraz. yorulunca da uyku zamani geliyor.
e tabi günü gününü tutmuyor. bazen çok sık uyanıyor bazen güzel uyuyor. sık uyandığı zaman keyfi de olmuyor. yukarda sıraladığım etrafa bakma, oyuncaklara bakmayi hiç yapmıyor direkt kucak istiyor. şu anda ona göre şekilleniyor hersey. daha çok küçük güven duysun istiyorum. inatlasmiyorum hiç. uykusu yoksa saatlerce uyutmak için uğraşmıyorum. öyle yapinca hem ben hem o gerginleşiyor çünkü. Ramazanda gece üçte uyuyordu. çok zor oluyordu ama yine de arada onu yoracak masaj, gezdirme vs yapıyordum. sonra uyutmaya çalışiyordum. uyumazsa tekrar ayni şeyler. tabi o zaman çok küçüktü. 5 10 dk ancak dayanıyordu etkinlige.
tabi her bebek farkli, kendine özel. kardeş kardeşe benzemiyor inanin. üçünün arasinda en huysuzu büyük kızımdı. çığlık atarak uyanir ve hep kucakta dururdu. altta yatan sebepler onun idrar yolu problemi ve benim ilk anne olmamin gerginliği vardı. herşey saatinde kurallı olacak diye bir onyargim vardi. yemek saatiyse o yemek yenecek. yahu yemiyor niye zorluyorsun, birak yarim saat sonra tekrar dene. ben kitabî bilgileri onun üzerinde uygulamaya çalıştıkça o ters tepki verdi. hamileliğim de daha gergindi. yillar sonra yine kizimla ilgili bir konuda danışmak için psikologa gittik. tabi önce beni dinledi. meğer ne çok pişmanlığım keşkem varmış onunla ilgili. anlatirken aglamaya başladım. hala da içimde bir uktedir. keşke bebekken daha çok sevgiye dayali bir ilişki kursaydım. yine uyumadi yine yemedi diye gerginlesecegime sarilsaydim daha çok. ona biraz daha tercih hakki verseydim. en ufak şeyde benden onay beklemezdi belki o zaman. en basit şeyde bile sen seç anne ben karar veremiyorum demezdi. belki bu kadar duygusal, hatta melankolik olmazdi. gerçi bunlari anlatınca psikolog bundan sonrasi için planlar yap, geçmişe takilma. kendine karşı çok acımasız davranıyorsun demişti ama elimde değil bazen düşünüyorum işte.
neyse kafanizi şişirdim. bugün seminer başlıyor. kahvaltimi yapip işime bakayim.
Benim kizim da cok fena parmak emiyor, yumrugunu agzina sokuyor hatta bazrn. Salyaso da oluyor. Kasiyinca da susuyor. Dis mi cikaracaklar dersiniz, cok kuucukler ama daha. AnlamayamadimAaa çok küçük ama yaa belki de sadece damağı sertleşiyodur öyleyse iki ay daha var diyebiliriz
Düze zemine uzanın dümdüz şekilde elleri yukarı ayakları iterek gerinin baya uzun gerinin iyi gelecekKızlar bana bişey önerin beni bu dertten kurtarın nolursunuz napayım ben, yaklaşık 3 hafta önce gece bebeği alırken birden belime bi ağrı girdi incittim sanırım şu gün olmuş hala eğilemiyorum, bebeği beşikten alamıyorum,yere düşen bişeyi alamıyorum oturup kalkarken bile ağrısını hissediyorum çocuğumu doyasıya kucaklayamıyorum çok üzgünüm, git gide azalacağına bugün daha fenaparol içmekten başka elimden bişey gelmiyor napıcam ben bu bele
Aceleci cıkmış kuzucuk baya erken çıkarmış dogumunda da erkenci çıkmıştıBelli olmuyor bazı bebekler erken çıkarıyor. Biz 2 tane cıkardık 3 aylıkken cıkardık suan 3 ay 23 gunluk. 2 dişimiz var diş dönemi biraz sıkıntılı geçiyor.
Bende aslında vermeyi düşünmüyorum takip edip ona göre vericem ben.Tikkabilla Cherrygum kızlar bizim Hemsire asla 38 i gecmeden verme bağışıklık kazansın dedi. Yola çıkacağız dememe rağmen. Siz bilirsiniz tabii ama diyeyim dedim
Bende pek ilaç verme taraftarı değilim takip edip ona göre vericemCherrygum benim oglanda da ateş huysuzluk olmadi şükür. ilaç da vermedim. tavsiye etmiyorum demişti ebe. hoş tavsiye etse de vermezdim zaten. minicik kuzuya gerçekten gerekmedikçe ilaç vermezdim ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?