Doğumdan önce ben; ayağımda sallamicam, memede uyutmayı düşünmüyorum yatagına koycam ağlasa da bakmicam bi süre sonra uyur zatenKız sen havada karada yaparsın hiç takma. Maşallah diyeyim dirayetlisin. Benim bebe beni maymun etti, omurgasız bişey oldum karşısındanereye çekerse oraya gidiyorum
Ah canım ya işte her bebek kendine özgü kendine has doğuyor. Simdi sen diyosunya hep kızlarım sakindi bu öyle değil diye. Kardeşten kardeşe bile farkediyor aynı karından çıkan 3 farklı can. Sanırım seninki hala anne karnındaki o sıkışık pozisyonu istiyor sarıp sarmalanınca güvende hissediyor bence ondan dolayı bu sekilde uyuyabiliyor belki de. Sen alıştığı şekilde devam et bence madem öyle seviyor rahatını bozma. Bu pencere sistemini ben bilmeden yapıyormuşum meğer uyanınca uyuması için zorlamadım hiç gece hariç ki gece uykusu iyi genelde. Dalınca baya deliksiz uyuyor öpüp sarılıyorum hiç uyanmıyor bana benziyor huyları sere serpe yatması falan. Gündüzleri benim kızımda çok uyumuyor ama işte ben zorlamıyorum oynuyorum emziriyorum bir de avizeye çok bakıyor mesela koltuga yatırıyorum ben oturuyorum o avizeyi izliyor hipnotize gibi. Bazen çıngırakla ses çıkartıyorum ona bakıyor konusmaya çalışıyor oyun halısı almadım ablamda var haftasonu gidicem onda daha cok oyalanır diye düşünüyorum. Yavaş yavaş tanımaya başladım Bn mutlu oldugu seyleri yapmaya çalışıyorum istemediği şeyler için zorlamıyorum uyusun emsin gibi. Böyle daha iyi anlaşıyoruz
Canım gündüzleri çok sık emiyor bazen yetmiyor doymayınca ağlıyor genelde mızmızlanıyor o zaman veriyorum süt bitiyor bazen aç kalmasını istemediğimden veriyorum. Günde 1veya 2 kez takviye olarak o sırada sütümde doluyor. Son bi kaç gündür benim kız da elini emiyor cuk cuk ses çıkıyor hatta
Bence senin kızında anne karnını arıyor bazı bebekler o sekilde uyurken güvende hissediyormuş. Öyle uyuyorsa sende sarıp sarmala eve cıkar port bebeyi uyumadıgı zamanlar at içine uyusun
Kız sen havada karada yaparsın hiç takma. Maşallah diyeyim dirayetlisin. Benim bebe beni maymun etti, omurgasız bişey oldum karşısındanereye çekerse oraya gidiyorum
Seninki de sana nanik yapmış pencereden bakAynen kuzum ya kesinlikle. Böyle huylarını anlamaya başlamak çok güzel aslında ona göre davranmak falan. Büyüdükçe ne huylar gelişecek acaba daha neler görüp öğreneceğiz kim bilir.
Ya bende bebişin isteğine göre hareket ediyorum. Mesela eve gelince 1 saat uyudu. Sonra uyandı. Dedim ki biraz uyanık tutayım işte uyku penceresini yapmaya çalıştım. Emdi altı değişti derken yarım saat olmadan ağlamaya başladı. O arada esniyor da nasıl uyanık tutabilirim ki dedim tekrar salladım hemen geri uyudu mesela. Galiba ihtiyacı anlayıp ona göre davranmak en iyisi. ☺
Ya herifcioglu bi gülüyo, veheleey diye eriyorum nasıl karşı koyabilirim ki bunaDoğumdan önce ben; ayağımda sallamicam, memede uyutmayı düşünmüyorum yatagına koycam ağlasa da bakmicam bi süre sonra uyur zaten
Doğumdan sonra ben; hepsini yaptı
Evet aslında çok fazla zorlamadan yavaş yavaş alıştırmaya başlarsak bence hem onları hemde kendimizi bunaltmadan yormadan bi düzen oturtabiliriz. Tabiki bebeklerin günü gününe uymuyor ama büyüdükçe iyi kötü birbirimize alışıcaz sanırım. Valla sanki bende onunla büyüyorum gibi oluyorAynen kuzum ya kesinlikle. Böyle huylarını anlamaya başlamak çok güzel aslında ona göre davranmak falan. Büyüdükçe ne huylar gelişecek acaba daha neler görüp öğreneceğiz kim bilir.
Ya bende bebişin isteğine göre hareket ediyorum. Mesela eve gelince 1 saat uyudu. Sonra uyandı. Dedim ki biraz uyanık tutayım işte uyku penceresini yapmaya çalıştım. Emdi altı değişti derken yarım saat olmadan ağlamaya başladı. O arada esniyor da nasıl uyanık tutabilirim ki dedim tekrar salladım hemen geri uyudu mesela. Galiba ihtiyacı anlayıp ona göre davranmak en iyisi. ☺
Koyamazsın canooooo koyamazsınYa herifcioglu bi gülüyo, veheleey diye eriyorum nasıl karşı koyabilirim ki buna
Benimki rahat atlattı ateş falan olmadı Koluda bacağında şişmedi şükür ama uyuyacağı zaman çay kaşığı kadar calpol verdim sadece geceleriBugün akşam uyku saatini erkene çekeyim dedim 8 buçukta başladım anca uyuttumAmaaan zaten yarın aşı günümüz düzen müzen hak getire önümüzdeki günler.. Kızlar bebeği rahat atlatan var mı 2.ay aşılarını? Yoksa her bebekte ateş ve huysuzluk oluyor mu? Ve önerileriniz var mı aşı öncesi-sonrası?
Kız sen havada karada yaparsın hiç takma. Maşallah diyeyim dirayetlisin. Benim bebe beni maymun etti, omurgasız bişey oldum karşısındanereye çekerse oraya gidiyorum
İnşallah canımAynen bende bekliyorum önerileri perşembe aşı günümüz inşallah rahat atlatırız
MaşallahBenimki rahat atlattı ateş falan olmadı Koluda bacağında şişmedi şükür ama uyuyacağı zaman çay kaşığı kadar calpol verdim sadece geceleri
Ateş olmasın da aman.. İnşallah..Tikkabilla Cherrygum benim Kız da rahat atlattı aslında aşıyı , iki gün boyunca uyudu kuzum biz panik yaptık işte o da uyurken beslenemediği için.çok şükür ateşi 38 i görmedi ,huysuzluk da yapmadı . İnşallah sizler de kolay atlatırsınız .
Ahh geçmiş olsun canım yaa...İnternetten de baktım rahatlatmak için bir kaç hareket gösteriyor ama yapamıyorumki.. sırt üstü yüzmek demişler dün denize gittim binbir hazırlıkla.. 15 dk yüzdüm akşamına daha çok ağrıdı. Doktora gitsem ne yapabilir ilaç yok bişi yok bilemedim
Evet ebe ver dedi
İnşallah canım
MaşallahAteşi yokken mi verdin ilacı önlem olarak?
Ateş olmasın da aman.. İnşallah..
Canım bende hamileyken oldum üşütmüşsün o hareketinde son demi olmuş canını alan bi ağrı ama antibiyotik ve bi ilaç verdi suya atılan bişey inan tek içişte bile işe yarıyor korkma doktora git ne olduğu ortaya çıkarİnternetten de baktım rahatlatmak için bir kaç hareket gösteriyor ama yapamıyorumki.. sırt üstü yüzmek demişler dün denize gittim binbir hazırlıkla.. 15 dk yüzdüm akşamına daha çok ağrıdı. Doktora gitsem ne yapabilir ilaç yok bişi yok bilemedim
Ben de öyleyim işte merdiven bile inemiyorum Doktora gitmem lazım değil mi başka yolu yokBen aynısını hamileyken yaşadım. 3 haftalık falandı sanırım belim tutuldu ne yaptıysam geçmedi. Parol, sıcak uygulama, voltaren jel. Mecbur doktora sorup acilde kas gevşetici yaptırdım. Bir gün geçmeden tekrar ağrı başlayınca ikinci iğneyi de yaptırdım öyle geçti. Yoksa kıpırdayamıyordum bile bağıra bağıra hareket ediyordum.
Bu gidişle gideceğim galiba.. dinlenmeyle geçmedi hoş ne kadar dinlenebiliyorum o da ayrı konu ama en azından ağır kaldırmadım dikkat ettim bana mısın demedi.. hareketlere devam edeyim ufak ufak ama sanırım doktora gitmeden düzelmeyecek. Tşk ederimAhh geçmiş olsun canım yaa...
Romatolojiye gitmiştim, ilaç vermişti bana ben ısrarla fizik tedaviye gideyim hocam demiştim. Yok kilo vermen lazım demişti. Kas gevşetici vs vardı heralde, kullanmadım ilaçlarıda. Ama o hareketler dediğim gibi rahatlattı beni. Eğer çok şiddetliyse görünebilirsin canım aslında doktora sende. Belki farklı bir durumdur seninki.
Yaa aynen bence şöyle oldun terlemiştim bebek uyanınca ters hareket yaptım terim de soğudu üst üste geldi.. antibiyotik niye verdi acabaCanım bende hamileyken oldum üşütmüşsün o hareketinde son demi olmuş canını alan bi ağrı ama antibiyotik ve bi ilaç verdi suya atılan bişey inan tek içişte bile işe yarıyor korkma doktora git ne olduğu ortaya çıkar
Geçen eşime de diyorum. Biri beni 4 te kaldıracak üstüne de gülecek kafa atarım normalde ama bebek olunca siritiyosunEvet aslında çok fazla zorlamadan yavaş yavaş alıştırmaya başlarsak bence hem onları hemde kendimizi bunaltmadan yormadan bi düzen oturtabiliriz. Tabiki bebeklerin günü gününe uymuyor ama büyüdükçe iyi kötü birbirimize alışıcaz sanırım. Valla sanki bende onunla büyüyorum gibi oluyor
Koyamazsın canooooo koyamazsınbizim kız sabah 6da kalkıyo bi gülücük atıyo beni görünce o zaman içim cız ediyo aslında uykunun en güzel yerindeyim ama o gülüş bütün uykulara bedel
Gündüz düzen oluşturmak için yapılan birşey canım. Benim oğlan gündüz düzenini kuramadı halen şaşkın ben de o ne isterse onu yaptıkça iyice düzensiz olduk. Gündüz uykuları 45 dk ile 2 saat arası olacak. Uykular arasında pencere açılacak bu pencereler 1-1 buçuk saat arası olacakmış.Bu pencere sistemi nedir ben mi kaçırdım acaba?
Geçmiş olsun canım doktora git bence ihmale gelmez vardır yapılacak bişeyler muhakkak.İnternetten de baktım rahatlatmak için bir kaç hareket gösteriyor ama yapamıyorumki.. sırt üstü yüzmek demişler dün denize gittim binbir hazırlıkla.. 15 dk yüzdüm akşamına daha çok ağrıdı. Doktora gitsem ne yapabilir ilaç yok bişi yok bilemedim
Tşk ederim canım gideceğim ilk fırsattaGeçmiş olsun canım doktora git bence ihmale gelmez vardır yapılacak bişeyler muhakkak.
Anladım canım sağol. Bizde de düzen falan yok ama ben daha 2 aylık bebekte düzen olmaz diye düşünüyordum. Sadece geceleri uzun bir uykuya yatıyor. Onun dışında bir düzen söz konusu değil. Hatta bu aralar sıçramadan mı aşıdan mı gündüzleri sadece kucağımda uyuyor yere koyduğum an uyanıyor. Kucakta 20-30 dk neyse kestirip bırakıyor. Geceleri de yatağına koyunca uyanmaya başladı bir kaç gündür bizim yatağa koyunca uyuyor. İnanamıyorum sen daha 60 günlük bişeysin nasıl anlıyorsun!Gündüz düzen oluşturmak için yapılan birşey canım. Benim oğlan gündüz düzenini kuramadı halen şaşkın ben de o ne isterse onu yaptıkça iyice düzensiz olduk. Gündüz uykuları 45 dk ile 2 saat arası olacak. Uykular arasında pencere açılacak bu pencereler 1-1 buçuk saat arası olacakmış.
C cecenn kuzum o 1 saat pencere işte ben 45 dk zor tutuyorum uyuycam diye ağlıyor bari doğru düzgün uyusa
Valahi doktor üşütmüşsün dedi bana o yüzden verdiYaa aynen bence şöyle oldun terlemiştim bebek uyanınca ters hareket yaptım terim de soğudu üst üste geldi.. antibiyotik niye verdi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?