- 12 Ekim 2009
- 18.676
- 24.172
- 798
Oy maşallah ona yaaMerhaba kızlar biz bugun 2 aylık olduk kontrole gittik 60cm 5300kg olmusuzfazlası var eksiği yok dedi doktorumuz simdi kalça usgsi için bekliyoruz umarım onu da sorunsuz atlatırız
❤❤ teşekkür ederim sağolasın canim.Ne guzel yaznissin yine dilzar..
Evet kurallara rutinlere takilinca daha cok geriliyorsun ve ilerde daha cok pisman oluyorsun.
Hos annelik zaten bitmeyen bir pismanlik ve vicdan azabi degil mi
Ben de suan tam o dedigini yapiorum. Daha cok kucakliyorum, daha cok kokluyorum, daha xok ilgileniyorum. Varsin is beklesin diuorum. Buyuk cocugum olmasa hic birakmam inan. Cunku o da beni istiyor diye dusunuyorum. Dun 2 saat is yaptim hep agladi. Babasi zorla uyuttu tam daldi yine agladi. Ama ben kucagima alinca aninda sustu uyudu..degisik bir seyz suan cok kucukler.
Hatirliyorum da oglum sabahin 4 unde uyanir uyumazdi hem de 1 yas falandi saniirim. Cok ugrasirdim kalkip yurur, sallar, sarko soyler ooo..
Amaa gerilirdim de kizardim da.. ve uyaninca aninda pismanlik, keske zorla uyutmasaydim. Oturur oynardik diye uzulurdum.. ne bileyim.. Bence tadini cikarin arkadaslar. Hele ki ilk kez anne olanlar. Sizin daha cok firsatiniz oluyor..
Hemen buyuyecekler, ki yarin ne olacagi da belli degil. Ne bileyim. Gerilmemek gerekior dedigin gibi. Bebeegi de germemek lazim. Hepsinin huyu farkli. Benim kiz abisi gibi olursa ben huniyi takarim kafaya
Ates cikmadan bence de vermeyin surup.
Belki de herhangi bir olumsuzluk olmaz bebislerde..
Seminer icin kolay gelsin canim.
Calismaya da basliycak misin hemen sen
aslında koltuk altı ölçer daha güvenilirdir ama terliysen yanlış ölçer iyice teri kurulamak gerekiyor.Kızlar biz aşıdan geldik şimdi ama ben ateşi nasıl ölçeceğim emin değilim. Temassızla alından 37 çıkıyor şu an, 37 normal benim bebede, bu 38 olunca mı ilaç vereceğim 39 olunca mı? Koltuk altından ölçer aldık ona hiçten güvenmedim ben ya benim ateşim 34,7 çıkıyor daha neler..
En geç yarım saat aralıklarla ateşine bakmaya özen göster zaten huysuzlanırsa falan anlarsın. Bence ateş için 39u bekleme 38.5 olunca ver. Ben öyle yapacagım.Kızlar biz aşıdan geldik şimdi ama ben ateşi nasıl ölçeceğim emin değilim. Temassızla alından 37 çıkıyor şu an, 37 normal benim bebede, bu 38 olunca mı ilaç vereceğim 39 olunca mı? Koltuk altından ölçer aldık ona hiçten güvenmedim ben ya benim ateşim 34,7 çıkıyor daha neler..
Bizimki babasına benzedi sanırım yoksa bende tıfılımOy maşallah ona yaaBenim kız tıfıl mı olacak ne 55 cm
Şöyle yaptım. Benim de kızın da alından 37 çıkıyor, sonra koltuk altından ölçtüm benim 35.7 kızınki 36.4 çıktı. Hala anlam veremedim.aslında koltuk altı ölçer daha güvenilirdir ama terliysen yanlış ölçer iyice teri kurulamak gerekiyor.
Evet 3 hafta erken doğdu hanımefendi, anne karnında boyu hep önden gidiyordu, belki de doğması gerekene göre hesaplamak lazım.En geç yarım saat aralıklarla ateşine bakmaya özen göster zaten huysuzlanırsa falan anlarsın. Bence ateş için 39u bekleme 38.5 olunca ver. Ben öyle yapacagım.
Bizimki babasına benzedi sanırım yoksa bende tıfılımayrıca 55 iyi ki zaten 50cm falan doguyorlar seninki erken doğum bir de çok iyi boyu bence
Geçmiş olsun. Bizim kız üşümüştü üzeri açılmıştı bir gece o zaman gözlerinde çapaklanma olmuştu. Sizinki de üşüyor olabilir mi. Bazıları çayla silin filan diyor. Bizimki tekrarlamadığı için önemsemedim.
Benim ilk çocuğumda bakmazdı. Ama takip etmekte fayda var . Doktora vs. götürdük bir sorun görülmedi. Halen bakışmayı sevmezKızımda pür dikkat maşallah. Emerken gözgözeyiz. Ben kaçırıyorum gözlerimi bakmaktan gülmekten ememiyor.
Benim fikrim de uyku konusu açalım yani hepimizin ortak derdi diye düşünüyorumTeşekkür ederim, motive oldumBenimki de tabi her gün 2 saatlik uyku yapmıyor, 2 gün önce en fazla 45 dk uyumuştu gündüz.. Şu an tamamen düzenli olması hayal zaten, bunlar sadece ufak tefek alıştırma uygulamaları.. Benim şanslı yanım sanırım gazdan çok çekmiyor oluşumuz, gaz varsa uyku zor. İnşallah buradaki herkesin 3.ay bitiminde gaz olayı biter gider.
Bence uyku konusu açabiliriz. Ama sadece uyku hakkında paylaşım yapılsın ki burası boş kalmasın, bölünme olmasın. Yine de herkesin fikrini alalım bir..
Benimki durdu durdu gece uyuyacağımız zaman 37,5 a çıktı uyuyakalırım diye korkumdan bir çay kaşığı vermiştim calpolMesela kaç olunca verirdin canım? Ben korkarım sanırım vermedsn duramam 38 olunca..
Düze zemine uzanın dümdüz şekilde elleri yukarı ayakları iterek gerinin baya uzun gerinin iyi gelecek
Yalancı emme emmesi durup dururken ağlaması huzursuz olması uykuya tam dalamamalı açlık belirtisiCherrygum canim masallah sutune.
Mama neden veriyorsun
Nasil ac oldugunu anliyorsun
Kizim gunduz nerdeyse hic uyumuyor acliktan mi ko ya.
Parmagini cuk cuk emiyor.
Dun bi baktim bas parmagibi emerek kendini uyutmaya calisiyor
Tam.uyuyor irkiliyor yine uyaniyor
Simdi de bana bakiyor. Konusuyor, guluyor masallah. Neden uyumuor bilmiorum. Abisi birden bagiiryor uyandiriyor zaten uyuyunca da.
Dr bize 37.5 olunca 1 çay kaşığı calpol verin demişti 38 ve üstü fazla bebeklerimiz küçükKızlar biz aşıdan geldik şimdi ama ben ateşi nasıl ölçeceğim emin değilim. Temassızla alından 37 çıkıyor şu an, 37 normal benim bebede, bu 38 olunca mı ilaç vereceğim 39 olunca mı? Koltuk altından ölçer aldık ona hiçten güvenmedim ben ya benim ateşim 34,7 çıkıyor daha neler..
Maşallah kuzuya yaMerhaba kızlar biz bugun 2 aylık olduk kontrole gittik 60cm 5300kg olmusuzfazlası var eksiği yok dedi doktorumuz simdi kalça usgsi için bekliyoruz umarım onu da sorunsuz atlatırız
Hehehe benimkide 56 cmdi 2.ayda gittiğimizdeOy maşallah ona yaaBenim kız tıfıl mı olacak ne 55 cm
Gözlerim doldu ilk kizinizla ilgili kısmı okurken. Benim de oğlumla ilgili keskelerim pismanliklarim var aynı bu şekilde. Keşke her şeyi dert edip gergin bir anne olmasaydım onun bebekligindeuyku eğitimini ilk kizimda uygulamıştım. yatır kaldır yöntemiydi galiba. tracy hogg yöntemi. aglatmadan, huysuzlandıkça sakinleştirerek ve az temas kurularak uyutulan bir yöntemdi.
küçük kizimda uyku eğitimi vermedim. yanina yatarak uyuyordu. masal okuyup yanina yatıyordum. gittikçe yanina yatma süresini kısalttım. şu anda sadece kitap okuyup bırakıyorum. uyuyor. 6 yaşında zaten.
bu minige gelince bir yaşına gelince beni çok zorlarsa uyku egitimi veririm. ama ablası gibi masal okuduktan sonra 5 dk içinde uyursa ne onu zorlarim ne kendimi.
şu anda bazen meme emerek, bazen ayakta sallayarak, bazen beşikte sallayarak bazen de kendi kendine uyuyor. uyumadığı zamanlarda uykusunu almışsa önce kendisi etrafa bakınıyor. sonra oyun halısı ya da oyuncaklara bakarak duruyor, sonra da gezdiriyorum biraz. yorulunca da uyku zamani geliyor.
e tabi günü gününü tutmuyor. bazen çok sık uyanıyor bazen güzel uyuyor. sık uyandığı zaman keyfi de olmuyor. yukarda sıraladığım etrafa bakma, oyuncaklara bakmayi hiç yapmıyor direkt kucak istiyor. şu anda ona göre şekilleniyor hersey. daha çok küçük güven duysun istiyorum. inatlasmiyorum hiç. uykusu yoksa saatlerce uyutmak için uğraşmıyorum. öyle yapinca hem ben hem o gerginleşiyor çünkü. Ramazanda gece üçte uyuyordu. çok zor oluyordu ama yine de arada onu yoracak masaj, gezdirme vs yapıyordum. sonra uyutmaya çalışiyordum. uyumazsa tekrar ayni şeyler. tabi o zaman çok küçüktü. 5 10 dk ancak dayanıyordu etkinlige.
tabi her bebek farkli, kendine özel. kardeş kardeşe benzemiyor inanin. üçünün arasinda en huysuzu büyük kızımdı. çığlık atarak uyanir ve hep kucakta dururdu. altta yatan sebepler onun idrar yolu problemi ve benim ilk anne olmamin gerginliği vardı. herşey saatinde kurallı olacak diye bir onyargim vardi. yemek saatiyse o yemek yenecek. yahu yemiyor niye zorluyorsun, birak yarim saat sonra tekrar dene. ben kitabî bilgileri onun üzerinde uygulamaya çalıştıkça o ters tepki verdi. hamileliğim de daha gergindi. yillar sonra yine kizimla ilgili bir konuda danışmak için psikologa gittik. tabi önce beni dinledi. meğer ne çok pişmanlığım keşkem varmış onunla ilgili. anlatirken aglamaya başladım. hala da içimde bir uktedir. keşke bebekken daha çok sevgiye dayali bir ilişki kursaydım. yine uyumadi yine yemedi diye gerginlesecegime sarilsaydim daha çok. ona biraz daha tercih hakki verseydim. en ufak şeyde benden onay beklemezdi belki o zaman. en basit şeyde bile sen seç anne ben karar veremiyorum demezdi. belki bu kadar duygusal, hatta melankolik olmazdi. gerçi bunlari anlatınca psikolog bundan sonrasi için planlar yap, geçmişe takilma. kendine karşı çok acımasız davranıyorsun demişti ama elimde değil bazen düşünüyorum işte.
neyse kafanizi şişirdim. bugün seminer başlıyor. kahvaltimi yapip işime bakayim.
Canım doğrudur, çünkü normalde sütten kesince kanama başlarmış. Prolaktin azaldığı için.. Prolaktin süt üretiyor vücutta.. Sen mama vermiyordun değil mi? Sağılmış sütün varsa çok iyi ama yetmediğini hissettiğin yerde aç bırakma mama takviyesi düşün derim. En azından regl günlerinde..Kızlar moralim bozuk. Benim yine kanamam var regl gibi ve kanamam olduğunda sütümün azaldığını farkettim. Geçen seferde böyle oldu. Kanama bitince göğüslerim tekrar dolmaya başlamıştı. Neden yine kanamam oldu diye sinir oldum. Çocuk doymuyor doğru düzgün. Zaten bu ara yediğinin bir kısmınıda çıkarıyor. Dün sağdığım sütlerden verdim rahat rahat uyudu
Canım üreme olmasa bile enfeksiyon olabiliyor. Tam idrar tahlilinde lekosit vs çıkmış mıydı? Benim üreme olmuyor ama her daim enfeksiyon var.Kızlar 2. Ay aşısı bizde zor geçti biraz ateş yoktu ama çok huysuzluk bugğn üçüncü gün bugün daha iyi yarın banyo yaptıracam
Bu arada idrar için sonda işe çekilen idrar kültürümüz temiz çıktı çok şükür
Eşim doktoru aramış doktor üreme azdı ben önemsemedim o kadarı demiş eşim de neden bizi arada bırakıyor DiyoR bende doktorla tartışma düzgün konuş dedim sonda bşrbirimize girdik teste üreme yok yazılmış temizdir yani Değil mi olan demekki önemli değil daha araştırmaya yada doktoru tekrar aramaya gerek var mı
Yok canım mama vermiyorum normalde anne sütü alıyor sadece. Mecbur kaldığımda vereceğim tabi mama. Şu an sütlerimden kullanıyorum yetmediğini düşündüğümde. Bakalım inşallah bir an önce biter şu kanama.Canım doğrudur, çünkü normalde sütten kesince kanama başlarmış. Prolaktin azaldığı için.. Prolaktin süt üretiyor vücutta.. Sen mama vermiyordun değil mi? Sağılmış sütün varsa çok iyi ama yetmediğini hissettiğin yerde aç bırakma mama takviyesi düşün derim. En azından regl günlerinde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?