2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313

Geçmiş olsun canım. Kanama etkiliyor demek. Kötü olmuş ya keşke hiçbir şey etkilemese sütü.

Merhaba kızlar biz bugun 2 aylık olduk kontrole gittik 60cm 5300kg olmusuz fazlası var eksiği yok dedi doktorumuz simdi kalça usgsi için bekliyoruz umarım onu da sorunsuz atlatırız

Maşallah kuzuya.
Meşhur 3 aya doğru yola çıktınız
Peşinize de biz geliyoruz. Gece niye bu kadar çabuk uyanıyor, uzun uykumuz yok diye soracağım bu doktorda gülmezse bana.

Kizlar gunaydin 2 kez soracagim ama bebekle memlekete gitmek istiyorum cok bunaldim evdd yalnizim kimse yok yanimda memlekette doguda mecbur ucakla gitmem lazim araba imkanimiz zaten yok suan icin ve zor olur ucak yolculugu bebek icin riskli midir ? Ben hadi maske eldiven bir sekilde korunurum ama bebegi nasil koruyacagim gidip gitmemek arasindayim ne dusunuyorsunuz?

Ay basi olunca prolktnn hormonu az salgilaniyor ve sut azaliyor diye duymustum canim ama kotu dusunme sutun yeter bebgine insallah

Dilzar biliyo musun en başından beri hep böyle düşündüm. Bazen yorulunca kurallar koymaya yelteniyorum ama genelde başarılı olamıyorum. Ağlayınca kucağıma almadan duramıyorum. Bilmiyorum iyi mi yapıyorum kötü mü? Bu sefer de kural tanımaz mi olur diye düşünmeden edemiyorum. Geçen annemin komşusu emzir emzir yatır diyor. Dedim sevmeyeceksem neden doğurdum ki? Kadın şaşırdı çünkü hiç böyle bir şey duymamış muhtemelen. Annelik çok zor ya. Doğruyu bulmaya çalışırken ömür tükeniyor sanki. Belki de doğrusu tamamen içten geldiği gibi davranmak...
Aaa çok küçük ama yaa belki de sadece damağı sertleşiyodur öyleyse iki ay daha var diyebiliriz
Ya inşallah öyledir. Ufacık daha canı bu kadar erken yanmasa keşke
Belli olmuyor bazı bebekler erken çıkarıyor. Biz 2 tane cıkardık 3 aylıkken cıkardık suan 3 ay 23 gunluk. 2 dişimiz var diş dönemi biraz sıkıntılı geçiyor.
Hadi ya ciddi misin Bahar? Ateşlendi mi peki hiç?
Canım bejimki de hep sıcak biliyorsun. Ben artık emin olamayinca makattan olcuyorum son çare...
Kızlar bir de şey soracağım. Şimdi biz bu aşıyı sabah olduk ya ateş riski ne zamana dek sürüyor?
Bir gece geçince risk kalkıyor diye biliyorum.
Canım hem korona var hem uçak basıncı, bence riskli. Ben olsam gitmezdim. Bak anneme arabyla geldim ama pişmanım şu an haftaya donucem. İnsanın evi gibisi yok inan.

Canım üreme olmasa bile enfeksiyon olabiliyor. Tam idrar tahlilinde lekosit vs çıkmış mıydı? Benim üreme olmuyor ama her daim enfeksiyon var.
Lekosit 0 canım o yüzden zaten kültüre bakıldı ondanda hep ağır enfeksiyon vardı daha sonra çoçuk nöftolojisi ile iletişime geçtik sonda ile alınsın idrar torbası hatalı veriyor diye sonda da üreme yok yazıyor e devlette . Doktor da eşime vardı ama azdı demiş önemsemedim o yüzden demiş
Eşimde hala başka bir doktora gidelim diyor bende artık gitmek istemiyorum bebek kusuyor diye gitmiştik ama şuan gayet iyi kusmasıda uyumasıdq yemesi de bende gitmeyecem dedik tartıştık şimdi de tereddütte kalıyorum gerek var mıdır başka bir doktora

Canım maske senden bulaşmasın diye takılıyor sana bulaşmasın diye değil o yüzden bebek takmasa da sıkıntı değil kucağında olacak yüzüne müslin örtersin o müslinler şu incecik saçma maskelerden daha az koruyucu değil bence Psikoloji de önemli bunalmışsın gidilebilir bence.. 2 hafta önce yeğenlerim ve annesi uçağa bindi anneleri çocuk doktoru, gerek oldu bindik dediler soranlara. şükür bişey de olmadı uçakla ilgili haber de duymadık kaç gündür yapılıyor seferler.. yine de sen bilirsin tabiki

Kızlar bir de şey soracağım. Şimdi biz bu aşıyı sabah olduk ya ateş riski ne zamana dek sürüyor?
Bana hemşire 3 gün kontrol et demişti bizde vurulduğumuz gün sıkıntı yoktu ama sonraki iki gün çok huysuzdu ateş de max 37 çıktı gerçi ben ateşi az çıksın hemen carpol verdim belki ondan hiç 37 i geçmedi

3 aylığa 2 gün kaladan bildiriyorum 1 aydır kaybolan öğlen uykularımız geri geldi bi kaç gündür uyuyor ben de salak gibi şimdi uyanır diye başında bekliyordum. Baktım uyanmıyor 1,5 2 saat uyuyor. Bugün beklemicem artık kitap okiycam uyuycam kahve içip muhabbet edicem ve daha neler neler

Mesela kaç olunca verirdin canım? Ben korkarım sanırım vermedsn duramam 38 olunca..
Bizim doktor 37.5 olunca verin dedi 37.5 e geliyorsa daha da yükseleceği anlamına gelir dedi. Ben kulaktan ölçen aletle 37.7 de gece 1 gibi verdim. Zaten vermesem rahat edemezdim sonra artar uyuyakalırım falan allah korusun sonrasında da 2 kere daha 37.5 u geçti verdim. Şimdi iyi gibi.
Ben de katılıyorum. Önceden her şeyin kurallı olması gerektiğini düşünürdüm. Yeme içme uyku vs hep kurallar ama biraz psikoloji kitapları vs okuyunca güvenli bağlanma konusunu öğrenince sadece sevmek sarılmak okşamak onun isteklerini karşılamak gerek düşüncesindeyim. Özellikle ilk 3 yıl. Ondan sonra kurallar vs uygulanabilir ama ilk yıllar sadece onlar güvenli limanlarını arıyorlar ve sürekli de sizi teste tabi tutuyorlar “beni seviyor mu” “Her şeye rağmen beni seviyor mu” “bunu da yapsam beni seviyor mu” tek derdi ben sevilmeye layık mıyım bu dünyaya isteyerek mi geldim bunu öğrenmek ve anlamak. O yüzden onun yönlendirmesine kulak veriyorum. Şimdi bile iş yapmak için onu babasına verdiğimde babası onunla oyun oynadığında beni sadece ihtiyaçlarını karşılayan karnını doyuran altını alan kişi olarak görecek diye korkuyorum.
Oy maşallah ona yaa Benim kız tıfıl mı olacak ne 55 cm
Benimki de tıfıl yaa 54.7 ama biz ikimiz de uzunuz tıfıl olmaz herhalde. Bakalım yaşıtlarını ne zaman yakalayacağız. Doktor doğum kilosundan dolayı altta gitmesi normal dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…