- 14 Haziran 2019
- 2.219
- 7.561
- 158
Doktor 48 saat yakın takip edin demişti ama bizim bugün 4. Gün sabah 37 ateşi vardı ilaç vermedim ama ateş hissedersem bakmaya devam ediyorumKızlar bir de şey soracağım. Şimdi biz bu aşıyı sabah olduk ya ateş riski ne zamana dek sürüyor?
Insalla olur canim.❤❤ teşekkür ederim sağolasın canim.
seneye eğer yüzyüze eğitim başlarsa (ki inşallah başlar, normale döneriz) ücretsiz izin düşünüyorum. biraz daha minnakla vakit geçireyim. aslında çok güvendiğim kızımın bakıcısı var bakmak isteyen ama ben biraz evde kalip hem oglumla hem birinci sınıfa gidecek olan kızımla ilgilenmek istiyorum. inşallah nasip olur bakalim. hakkimizda hayırlısı.
Ama parmagini emerken aliorum.meme veriorum. Sut gelior diye de kendini geri atiyor.Yalancı emme emmesi durup dururken ağlaması huzursuz olması uykuya tam dalamamalı açlık belirtisi
Belki de hava sicak diyedir canim.Doktor 48 saat yakın takip edin demişti ama bizim bugün 4. Gün sabah 37 ateşi vardı ilaç vermedim ama ateş hissedersem bakmaya devam ediyorum
Keske.Geçmiş olsun canım. Kanama etkiliyor demek. Kötü olmuş ya keşke hiçbir şey etkilemese sütü.
Sabah okudum yazmaya fırsat bulamadım ne güzel yazmışsın canım. Ben de kendimi çok strese soktuğumu anladım. Bebek sürekli uyuyacak, uyumak zorunda gibi hissedip sürekli uyutmaya çalışıyoruz biz meğersem sabah yarım saat uyudu kaldırdım baya baktı güldü sesler çıkarmaya çalıştı bizimle anakucağında kahvaltı yaptıuyku eğitimini ilk kizimda uygulamıştım. yatır kaldır yöntemiydi galiba. tracy hogg yöntemi. aglatmadan, huysuzlandıkça sakinleştirerek ve az temas kurularak uyutulan bir yöntemdi.
küçük kizimda uyku eğitimi vermedim. yanina yatarak uyuyordu. masal okuyup yanina yatıyordum. gittikçe yanina yatma süresini kısalttım. şu anda sadece kitap okuyup bırakıyorum. uyuyor. 6 yaşında zaten.
bu minige gelince bir yaşına gelince beni çok zorlarsa uyku egitimi veririm. ama ablası gibi masal okuduktan sonra 5 dk içinde uyursa ne onu zorlarim ne kendimi.
şu anda bazen meme emerek, bazen ayakta sallayarak, bazen beşikte sallayarak bazen de kendi kendine uyuyor. uyumadığı zamanlarda uykusunu almışsa önce kendisi etrafa bakınıyor. sonra oyun halısı ya da oyuncaklara bakarak duruyor, sonra da gezdiriyorum biraz. yorulunca da uyku zamani geliyor.
e tabi günü gününü tutmuyor. bazen çok sık uyanıyor bazen güzel uyuyor. sık uyandığı zaman keyfi de olmuyor. yukarda sıraladığım etrafa bakma, oyuncaklara bakmayi hiç yapmıyor direkt kucak istiyor. şu anda ona göre şekilleniyor hersey. daha çok küçük güven duysun istiyorum. inatlasmiyorum hiç. uykusu yoksa saatlerce uyutmak için uğraşmıyorum. öyle yapinca hem ben hem o gerginleşiyor çünkü. Ramazanda gece üçte uyuyordu. çok zor oluyordu ama yine de arada onu yoracak masaj, gezdirme vs yapıyordum. sonra uyutmaya çalışiyordum. uyumazsa tekrar ayni şeyler. tabi o zaman çok küçüktü. 5 10 dk ancak dayanıyordu etkinlige.
tabi her bebek farkli, kendine özel. kardeş kardeşe benzemiyor inanin. üçünün arasinda en huysuzu büyük kızımdı. çığlık atarak uyanir ve hep kucakta dururdu. altta yatan sebepler onun idrar yolu problemi ve benim ilk anne olmamin gerginliği vardı. herşey saatinde kurallı olacak diye bir onyargim vardi. yemek saatiyse o yemek yenecek. yahu yemiyor niye zorluyorsun, birak yarim saat sonra tekrar dene. ben kitabî bilgileri onun üzerinde uygulamaya çalıştıkça o ters tepki verdi. hamileliğim de daha gergindi. yillar sonra yine kizimla ilgili bir konuda danışmak için psikologa gittik. tabi önce beni dinledi. meğer ne çok pişmanlığım keşkem varmış onunla ilgili. anlatirken aglamaya başladım. hala da içimde bir uktedir. keşke bebekken daha çok sevgiye dayali bir ilişki kursaydım. yine uyumadi yine yemedi diye gerginlesecegime sarilsaydim daha çok. ona biraz daha tercih hakki verseydim. en ufak şeyde benden onay beklemezdi belki o zaman. en basit şeyde bile sen seç anne ben karar veremiyorum demezdi. belki bu kadar duygusal, hatta melankolik olmazdi. gerçi bunlari anlatınca psikolog bundan sonrasi için planlar yap, geçmişe takilma. kendine karşı çok acımasız davranıyorsun demişti ama elimde değil bazen düşünüyorum işte.
neyse kafanizi şişirdim. bugün seminer başlıyor. kahvaltimi yapip işime bakayim.
Hay agzini opeyim blupDilzar biliyo musun en başından beri hep böyle düşündüm. Bazen yorulunca kurallar koymaya yelteniyorum ama genelde başarılı olamıyorum. Ağlayınca kucağıma almadan duramıyorum. Bilmiyorum iyi mi yapıyorum kötü mü? Bu sefer de kural tanımaz mi olur diye düşünmeden edemiyorum. Geçen annemin komşusu emzir emzir yatır diyor. Dedim sevmeyeceksem neden doğurdum ki? Kadın şaşırdı çünkü hiç böyle bir şey duymamış muhtemelen. Annelik çok zor ya. Doğruyu bulmaya çalışırken ömür tükeniyor sanki. Belki de doğrusu tamamen içten geldiği gibi davranmak...
Ya inşallah öyledir. Ufacık daha canı bu kadar erken yanmasa keşke ☹
Hadi ya ciddi misin Bahar? Ateşlendi mi peki hiç?
Canım bejimki de hep sıcak biliyorsun. Ben artık emin olamayinca makattan olcuyorum son çare...
Bir gece geçince risk kalkıyor diye biliyorum.
Canım hem korona var hem uçak basıncı, bence riskli. Ben olsam gitmezdim. Bak anneme arabyla geldim ama pişmanım şu an haftaya donucem. İnsanın evi gibisi yok inan.
Dur kız bir aydır dudaklarım dudak yüzü görmedi önce kocam öpsün gelinceHay agzini opeyim blup
Bana da annem oyle diyo, emzir yatir islerini yap diyo.
O kadar zahmet cektim, hic yokken hesapta hamile kaldim, psikolojim bozuldu sevmiycem de nPcam niye kucakta tutmucakmisim diyorum
Belki de yanlis ama ilerde zaten gelmiycekler kucaga inan. Emeklemeye yurumeye baslayinca zaten pitir pitir kosacaklar.
E sonra yasitlar varsa sosyallesme, park , bahce isleri baslayacak.
Sonra zaten iyice buyucek herif olcaklar seni beni begenmicekler.bence bol bol kucakla
Kural tanimama cocukka ilgili.biraz genetigine cekiyor, biraz senin gevsek ya da baskici yaklasimin bagli. Ben bunu deneyimledim. Her ccocuk baska tabi.. insallah saglikli olsunlar da gerisi gelir Allahin izniyle..
Benim 5 yasta oglum var ya o yuzden tam performans kucaklasamiyoruz kizimla.ama babasi evdeykeb zaten yanima gelmedigi icin kizimlayim bol bol
Dis cikarirken aciyor muymus ya cok mu
Evet annen bile olsa fazla kalinmiyor.
Hele ben cok zorlanmistim.
En guzeli insanin evi aslinda, disaridan da baskasinin evinden de.. ben hayat eve sigarcilardanim yani
Bence de zor annelik, ama herkese degil iste. Ince dusunene tabi..
Canım benimki de düz zeminde yikiliveriyo kıyamam. Ama göğsüme yatirinca, dizime yatirinca dimdik tutuyo maşallah. İlla düz zeminde mi durmalıymis? Bir hafta sonra biz de üçüncü ayı doldurmuş olucaz.3.ay kontrolümüz oldu bugün sağlık ocağında kızlar 5200 olmuşuz ancasağlık ocağı ilk ölçime göre 2160 gr olduğundan çok iyi buldu kilo alımını ama bu ay 900 almış ben bşraz mamayı azaltmıştım emsin diye uğraşmıştım ama artık her emmme arkasına verecem galiba diğer 2 ay 1200 civarı almıştı. Bizim erken doğduğumuzdan kilo alımı 1kg nun altına düşmese iyi olur bakalım. Boyu 59 cm olmuş ama selvi boylum 45 cmcik doğmuştu 3 ayda 14 cm uzamış sıpam.
Yüzüstü düz yatırdı hemşire kafasını kaldırması lazım hiç yatırmıyor musun böyle dedi. Yastıkla yatırıyorum o zaman kaldırıyor dedim. Yok dedi yastıksız düz zeminde de kaldırması lazım bu ay çalışın buna gelecek ay tekrar bakacam kaldıramazsa başını doktora yönlendiririm dediaslında baya diri benim oğlan ellerini tutunca kendii kaldırıp dikiliyor ayağa yastıkta yüzükoyun yatarken belinden itibaren kaldırıyor kendini. Bakalım yastıksız da yatıralım keyifli olduğunda
Yinede boyu iyi bence bizimki de anne karnında hep önden gidiyordu öylede devam ediyorEvet 3 hafta erken doğdu hanımefendi, anne karnında boyu hep önden gidiyordu, belki de doğması gerekene göre hesaplamak lazım.
Sen trmassızla mı ölçüyorsun? Kaç çıkıyor normalde
Ay evet inşallah huy değiştirmez sakince devam ederizMaşallah kuzuya.
Meşhur 3 aya doğru yola çıktınız
Peşinize de biz geliyoruz. Gece niye bu kadar çabuk uyanıyor, uzun uykumuz yok diye soracağım bu doktorda gülmezse bana.
Bu ne kız destequeCherrygum Canım ısırgan diyordun ya acaba şu da ise yarar mi ne dersin? Eki Görüntüle 2652839
Acaba süte desteque olur muisme bak Umut Sarıkaya karikatürü gibi
Isırgan seysiymis kız ne gülüyosun ben gülüyo muyumYinede boyu iyi bence bizimki de anne karnında hep önden gidiyordu öylede devam ediyorben temassızşa ölüyorum genelde 36.8 falan cıkıyor
Ay evet inşallah huy değiştirmez sakince devam ederizsor ben herşeyi soruyorum doktora
Bu ne kız destequeilk kez duydum valla işte annelique herşeye bakıyorsun fayda bulmak için
Evet evet canım hiç sorma herkes 3 aylık olunca gaz biter rahatlarsın denmisti.gaz bitti dis başladı tekrar huysuz tekrar uykusuZ geceler.Aceleci cıkmış kuzucuk baya erken çıkarmış dogumunda da erkenci çıkmıştı
Anam bu sütler de pek bir nazlı çıktılar. Ne hamileliğimde ne lohusalığımda böyle naz yapmadım ben valla
3.ay kontrolümüz oldu bugün sağlık ocağında kızlar 5200 olmuşuz ancasağlık ocağı ilk ölçime göre 2160 gr olduğundan çok iyi buldu kilo alımını ama bu ay 900 almış ben bşraz mamayı azaltmıştım emsin diye uğraşmıştım ama artık her emmme arkasına verecem galiba diğer 2 ay 1200 civarı almıştı. Bizim erken doğduğumuzdan kilo alımı 1kg nun altına düşmese iyi olur bakalım. Boyu 59 cm olmuş ama selvi boylum 45 cmcik doğmuştu 3 ayda 14 cm uzamış sıpam.
Yüzüstü düz yatırdı hemşire kafasını kaldırması lazım hiç yatırmıyor musun böyle dedi. Yastıkla yatırıyorum o zaman kaldırıyor dedim. Yok dedi yastıksız düz zeminde de kaldırması lazım bu ay çalışın buna gelecek ay tekrar bakacam kaldıramazsa başını doktora yönlendiririm dediaslında baya diri benim oğlan ellerini tutunca kendii kaldırıp dikiliyor ayağa yastıkta yüzükoyun yatarken belinden itibaren kaldırıyor kendini. Bakalım yastıksız da yatıralım keyifli olduğunda
Bana da diyorlar ağlasa da alma hemen anlar birazdan susar diye asla öyle bişey yapmam. Susarlar susmasına ama nasıl susarlar hayal kırıklığıyla benim bu dünyada bakanım yok sevenim yok diye susarlarmış. Ben kucaklarım da severim de öperim de aynen dediğin gibi biz de bazen eşimle durup durup sevcez diye yaptık bu çocuğu öpcez diye yaptık deyip deyip duruyoruzDilzar biliyo musun en başından beri hep böyle düşündüm. Bazen yorulunca kurallar koymaya yelteniyorum ama genelde başarılı olamıyorum. Ağlayınca kucağıma almadan duramıyorum. Bilmiyorum iyi mi yapıyorum kötü mü? Bu sefer de kural tanımaz mi olur diye düşünmeden edemiyorum. Geçen annemin komşusu emzir emzir yatır diyor. Dedim sevmeyeceksem neden doğurdum ki? Kadın şaşırdı çünkü hiç böyle bir şey duymamış muhtemelen. Annelik çok zor ya. Doğruyu bulmaya çalışırken ömür tükeniyor sanki. Belki de doğrusu tamamen içten geldiği gibi davranmak...
Ya inşallah öyledir. Ufacık daha canı bu kadar erken yanmasa keşke ☹
Hadi ya ciddi misin Bahar? Ateşlendi mi peki hiç?
Canım bejimki de hep sıcak biliyorsun. Ben artık emin olamayinca makattan olcuyorum son çare...
Bir gece geçince risk kalkıyor diye biliyorum.
Canım hem korona var hem uçak basıncı, bence riskli. Ben olsam gitmezdim. Bak anneme arabyla geldim ama pişmanım şu an haftaya donucem. İnsanın evi gibisi yok inan.
Olabilir ama 8-10 saatte bir 3 kere falan yükseldi. İlacın etkisi geçtikçe yükseldi diye düşündüm benBelki de hava sicak diyedir canim.
Her zaman asidan sonra ates olmayabilirmis.
Kesin ben de öyle olurumBiz de sabah vurdurduk şimdilik iyi, uyuyor. Ben de elimde ateş ölçer nöbete başladım
Sagol canım anasına çekmiş sanırım. Bendede bir gram sabır yok her ise olsun bitsin gözüyle bakıyorum.Ben bu kıskanç canavarlara nasıl bakıyorum çözemedimmaşallah kuzuya erkenci.aceleci olacak demek.
HeheKızlar 3 aya yaklaşanlar, dolduranlar gerçekten gaz sorununuz bitti mi? Uykular az da olsa düzene girdi mi? Azıcık anlatın ya.
Hah aynen. Salyali bir sıpa oldu. El hep ağızda memeye lastik muamelesi yapıyor geliyor dis kesin. Ne kadar sürede çıktı Bahar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?