- 11 Şubat 2008
- 7.252
- 17.425
- 773
- 41
Sabah uyanmalarını her gğiün yarım saat erkene al canım bebeklerin 6-8 arası kalkması tavsiye ediliyor ben erken uyandığım için hep tüm çocuklarım da hep erken uyanırGunaydinlar,, Bende duzeni yanlis oturttum kiz gece 1 bucuk 2 yw dogru uyudu sabahta mamasini flan verip tekrar uyutuyorum oglen 12 ye kadar uyuyor. Yani benim erken yatirip erken kaldirmam lazim 11 de uyuyup 10 da uyanmasi gibi tabi arada besleyip uyutuyorum yine 6 saati gecirmemeye calisiyorum ama bu duzeni nasil kurucamsimdi sabah 11 de uyansa ve uyumasa zaten gunduz uyumuyor ama huzursuz oluyor iste o zamanda gece 11 de bayilir mi acaba bir deneyeyim. Birde ben usutur diye ince uzun kollu zibin giydiriyorum acaba sicakliyormuds uyuyamıyor. Nasil duzene girecek oof
Ani seslerden korkuyorlar canım benimki de aynı. Eşim içine içine öksürüyodu artık ih ih diyeBenim kız hapşuruk sesinden çok korkuyor ya. Geçen beslerken yarı mayışıktı ona güvenerek normal hapşurdum nası ağlamaya başladı yavrum. Kardeşim yanında sakız patlatmış ona da aynı şekil ağladı.
Sağ ol kuzumGünaydın annelerrr
Hepimize bol gülmeli, çişli, kakalı, uykulu günler diliyorum
agacsizkoalaa K Kuf geçmiş olsun kızlar Allah yaşatmasın bir daha bebeklerimiz korusun inşallah ❤
Maşşallah diyim benim kuzu 3 gündür falan baya iyi sanırım 3 ay bitince düzelir dedikleri gerçekleşiyoretrafa ilgisi arttı, baya oyalanıyor, oynuyor bebek kartlarına dikkatle ve gülerek bakıyor uykusu gelince çok uğraştırmadan uyuyor hatta bazen kendi bile uyuyor çok şükür rahatladık. Gece bir 8de yada 9 da yatıp bir yada iki kere emip yatıyor. 2 gecedir sütüm yetmiyor sanırım mama da veriyorum 60 cc rahat uyuyor sabah 6 da kalkıyor. Düzelecek mi diyenlere umut olsun☺
Akşamdan sabaha kadar balmumunu koydum sabah emzirdigimde sol göğsümün biraz acısının azaldığını farkettim emzirdikten sonra balmumunu koyunca yaktı şimdi de biraz devam ediyor iyileştiriyor herhalde Inşallah iyi gelirNormal canım başta, inşallah sana da iyi gelir
Sağol kuzumGünaydın annelerrr
agacsizkoalaa K Kuf geçmiş olsun kızlar Allah yaşatmasın bir daha bebeklerimiz korusun inşallah ❤
Maşşallah diyim benim kuzu 3 gündür falan baya iyi sanırım 3 ay bitince düzelir dedikleri gerçekleşiyoretrafa ilgisi arttı, baya oyalanıyor, oynuyor bebek kartlarına dikkatle ve gülerek bakıyor uykusu gelince çok uğraştırmadan uyuyor hatta bazen kendi bile uyuyor çok şükür rahatladık. Gece bir 8de yada 9 da yatıp bir yada iki kere emip yatıyor. 2 gecedir sütüm yetmiyor sanırım mama da veriyorum 60 cc rahat uyuyor sabah 6 da kalkıyor. Düzelecek mi diyenlere umut olsun☺
Vallahi benim de durum farksız. Gündüz hiç uyumuyor neredeyse. Gece de 2 saatte bir kalkıyor. Bazen 10 dk durup uykuya dalıyor. O zaman daha sık uyanıyor. Memeyi ağzına sokuşturuyorum ama yok büzüyor ağzını almıyor kesinlikle uyumaktan. Sanırsın sabaha kadar uyur bu tiple. 2 saate gözler fıldır fıldır2 ay 2 günlük olduk biz de. Birileri güzel şeyler desin
Günaydın annelerrr
Bu arada sabah da sütüm az olunca iyice sinirim bozuldu kalktım yaş mayayı sıcak suyla erittim içine pekmez koydum içtim az önce emzirdim şükür baya yuttu bakıyım var mı derken sıktım yüzüne fışkırdı hatta deneyin bir derim. Bugün gidiyim de ısırgan otu çayı alıyım bakayım buralarda ısırgan otumu bulmam zor çayını alıyım. Birazdan kahvaltıyı parkta yapmaya çıkacaz kızlar uyansın hava çok güzelçay simit yumurta yapacaz bakalım☺
Ani seslerden korkuyorlar canım benimki de aynı. Eşim içine içine öksürüyodu artık ih ih diyeay kocamı özledim ben yaaa
Sağ ol kuzumya hadi inşallah bir haftamiz kaldı eve de gidicem nolur düzelsin ya
Günaydın canımlarkızlar bebişi benim kız gibi olan var mı ya? Bıraksam oturacak hep kendini kaldırma çabası içinde. Sırt üstü hafif destekle yatırıyorum mesela kendini kaldırıp oturur pozisyona geliyor ama dengede duramadığı için yana devriliyor tamamen sırt üstü yatıyorsa mesela bildiğiniz mekik çeker gibi kalkıyor sizinkilerde böyle mi? Çok erken bence bu hareketler için.
Ooooo çok geçmiş olsun canım buz koysaydın ayağına hemen bebişi tutma refleksine de tebrikler valla helal olsun analık böyle biseyKızlar kucağımda ilke varken halıya takılıp düştüm. Ayağım burkuldu. Allahtan ilkeyi havada tutmayı başardım refleks olarak. Ona birşey olmadı ama ayağım falan şişti. Çok korktum üstüne falan düşücem diye.
Cumartesi inşallah yaVallamisskokulumm dedi güzel şeyler benim de içim umut doldu şuan.
Ay maşallah ya.
Sayende güne pozitif başlayacağım. Ne güzel gelişmeler. Gündüz uykusu nasıl peki?
Aman tek gece düzenli olsunda...
Gündüzde etrafa ilgili olması ayrı güzel.
Tekrar maşallah diyorum.
Afiyet olsun bizim yerimize de ye.
Yaş mayayı duymuştum ama tadından dolayı hiç denemedim..
Ne zaman kavuşuyorsun kocişinle.
Yok valla benimki yapmıyor henüz böyle şeyler. Senin cadı baya azimliymiş maşallah. Artık kanepede falan yatırıp yalnız bırakamazsın da hiç güven olmaz.
Benimki düz yatarken kafayı kaldırıyor, hiç destekli denemedim ama.. Kafayı kaldırırken ayakları da kaldırıyor tamamen yukarı top gibi bişi oluyor. Dediğin gibi yana devriliyor.Günaydın canımlarkızlar bebişi benim kız gibi olan var mı ya? Bıraksam oturacak hep kendini kaldırma çabası içinde. Sırt üstü hafif destekle yatırıyorum mesela kendini kaldırıp oturur pozisyona geliyor ama dengede duramadığı için yana devriliyor tamamen sırt üstü yatıyorsa mesela bildiğiniz mekik çeker gibi kalkıyor sizinkilerde böyle mi? Çok erken bence bu hareketler için.
Benim kızım ayni anlattığın gibiydi 7 aylik yürüdü canim hatta kirki yeni çıkmıştı düşmez diye kanepeye koymuştum dönmüş düşmüştü aklimi yitirdim o an bisey olmadı şükür ki o gün dedim bu kız fena olacak şimdi düz duvara tirmaniyoGünaydın canımlarkızlar bebişi benim kız gibi olan var mı ya? Bıraksam oturacak hep kendini kaldırma çabası içinde. Sırt üstü hafif destekle yatırıyorum mesela kendini kaldırıp oturur pozisyona geliyor ama dengede duramadığı için yana devriliyor tamamen sırt üstü yatıyorsa mesela bildiğiniz mekik çeker gibi kalkıyor sizinkilerde böyle mi? Çok erken bence bu hareketler için.
4'ten 9'a beş saat olmuş kız uykudan hesap da şaşmışGünaydın kızlar, şükür geceyi ateşsiz atlattık. 2.45 gibi emzirdim dedim şimdivücudun sıvıya ihtiyacı olur. Sen misin o istemeden kaldırıp emziren, zor uyuttum 4te.. Şimdi hala uyuyor ama 6 saattir aç uyandırsam mı bilemedim.
Demeee 7 aylık mı aboovBenim kızım ayni anlattığın gibiydi 7 aylik yürüdü canim hatta kirki yeni çıkmıştı düşmez diye kanepeye koymuştum dönmüş düşmüştü aklimi yitirdim o an bisey olmadı şükür ki o gün dedim bu kız fena olacak şimdi düz duvara tirmaniyoama su an oğlumda tık yok kafa anca sallaniyo daha denge bile kuramadı bakalım tembel olacak bu belli
Kız 3te emdi diyom4'ten 9'a beş saat olmuş kız uykudan hesap da şaşmışbırak bir saat daha uyusun bence.
Yaa kuzum koymuştur tabi insan beklentiye giriyo yardim edilsin istiyoruz ama belki seni güçlü gördü yapabiliyosun diye düşündü o yüzden böyle yapmıştır üzme kendini ama haklısın tabi küçücük bebeğe bakıyorsun hassas olduğunu düşünmesi lazimdi da bazen oluyo böyle buyuklerdeYa kızlar bir haftadır sıkıyorum kendimi ama anlaticam artık sizlerle konuşmak iyi geliyor. Üç hafta önce annemlere geldim biliyorsunuz. İlk iki hafta iyiydi her şey. Sonra sanırım sıkıldılar. Hayır gece yanımda bile yatmıyor annem. Ben istemedim ama kendisi yatsın isterdim mesela. Ne bileyim uyanınca yardımı dokunurdu falan. Gündüzleri de arada bir kucağına alır ben yemek yerken falan. Artık yaşları ilerledi bebek aglamasina mi tahammulleri yoktur nedir anlamadım. Büyük hayal kırıklığı yaşadım. Normalde önümüzdeki ayın ortasında gidecektim dayanamadim artık eşimle konustum haftaya dönüyorum. Hayır eşim de bilenmesin diye net anlatamadim. Seni özledik bunaldım sıkıldım falan dedim. Ama cidden çok koydu. Anlatıp rahatlamak istedim
İnsanın evi gibi yok valla.. Ben de annemlere gittiğimde sıkılıyorum bir süre sonra.. Dediğin gibi yaş ilerledikçe tahammül azalıyor onlarda, 1 haftadan sonra annemlerin de yeğenlerime tahammülü azalıyordu. Aman boş ver dön evine, düzenine..Ya kızlar bir haftadır sıkıyorum kendimi ama anlaticam artık sizlerle konuşmak iyi geliyor. Üç hafta önce annemlere geldim biliyorsunuz. İlk iki hafta iyiydi her şey. Sonra sanırım sıkıldılar. Hayır gece yanımda bile yatmıyor annem. Ben istemedim ama kendisi yatsın isterdim mesela. Ne bileyim uyanınca yardımı dokunurdu falan. Gündüzleri de arada bir kucağına alır ben yemek yerken falan. Artık yaşları ilerledi bebek aglamasina mi tahammulleri yoktur nedir anlamadım. Büyük hayal kırıklığı yaşadım. Normalde önümüzdeki ayın ortasında gidecektim dayanamadim artık eşimle konustum haftaya dönüyorum. Hayır eşim de bilenmesin diye net anlatamadim. Seni özledik bunaldım sıkıldım falan dedim. Ama cidden çok koydu. Anlatıp rahatlamak istedim ☹
Ben doğumda bile yalnızdım canım gelmeyin dedim korona yüzünden onları düşündüm. Sadece benimle yaşıt arkadaşım vardı. Öyle böyle baktık bebeğe sağ olsun. Yani telafi bekliyordum gördüğüme bak. Çok kırıldım.Yaa kuzum koymuştur tabi insan beklentiye giriyo yardim edilsin istiyoruz ama belki seni güçlü gördü yapabiliyosun diye düşündü o yüzden böyle yapmıştır üzme kendini ama haklısın tabi küçücük bebeğe bakıyorsun hassas olduğunu düşünmesi lazimdi da bazen oluyo böyle buyuklerde
Kız valla kocamın evimin değerini bir kez daha anladım. Çok kırıldım yani doğumda yanında olamadım bari şimdi telafi edeyim.demez mi insan? Annem rahata çok alışmış cidden.İnsanın evi gibi yok valla.. Ben de annemlere gittiğimde sıkılıyorum bir süre sonra.. Dediğin gibi yaş ilerledikçe tahammül azalıyor onlarda, 1 haftadan sonra annemlerin de yeğenlerime tahammülü azalıyordu. Aman boş ver dön evine, düzenine..
Oralardan havadis verince içim gidiyor benim çok kıskanıyorumBu arada sabah da sütüm az olunca iyice sinirim bozuldu kalktım yaş mayayı sıcak suyla erittim içine pekmez koydum içtim az önce emzirdim şükür baya yuttu bakıyım var mı derken sıktım yüzüne fışkırdı hatta deneyin bir derim. Bugün gidiyim de ısırgan otu çayı alıyım bakayım buralarda ısırgan otumu bulmam zor çayını alıyım. Birazdan kahvaltıyı parkta yapmaya çıkacaz kızlar uyansın hava çok güzelçay simit yumurta yapacaz bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?