Vaveylam bu kadar sistematik ilerlemek doğru gelmiyor bana ben mesela gündüz uyumak istemiyorsa uyuma kizim gel oturalim deyip alıyorum zorlamıyorum geceye doğru uykusuzluk vurup aglamaya basliy8r sinirleniyor sanki ben uyuma demişim gibi 1 2 saat bile mizirdandigi ağladığı oluyor ama siziyor sonraBende uyku konusunda dertliyim valla 6-7 saat bebeği uyuyanlar çok şanslısınız.
o kadar yorgunum ki şu an kızım uyuyor ama ben uyuyamıyorum yorgunluktan.
Gündüz hep benim kucağımda uyuyor çok nadir kendi kendine uyuduğu. Nerde yanlış yapıyorum bilmeden ona kötülük mü yapıyorum yaBazen gülücükler saçıyor bazen çok mutsuz bugün öyleydi mesela uykusu var uyumuyor keyifsiz onu öyle gördükçe kahroluyorum.
Netten bişeyler ataştırdım bugün.Sabah en geç 7-7,5 kaldırmamı lazımmış. Gün içindede ayına göre uyanıklık süresine uymazsak gece çok yorgun olduğundan uyuyamaz ve sık uyanırmış. Uyku öncesi rutinleri oluşturmamız gerekiyormuş vs.
Aslında uyumadan önce rutinlerimiz var. Gece daha sessiz konuşup ışığı açmıyoruz. Gündüz gürültüdr uyutmaya çalışıyorum.
Yarından itibaren daha dikkat edicem uyanık kalma süresini en aza indirmeye çalışıcam. 1,5 saatte 20 dk şekerleme yapsa bile yetermiş. Birde gündüzleri 2 saattn fazla uyutmamak gerekmiş. Ooof of buda geçer be
Ben hava çok sıcak diye altını her actigimda 10 dakka havalandiriyorum direk bağlamadan bi denesen m8niye uyumadığını buldum.popo pisik olmus..kremlemistim ama yaramamis.yandim simdi.hava da sicak.belim de agriyor..
Allah hepimize yardim etsin canim
Canım ben de gündüz uyumazsa uyumasın yeterki gece uyusun diyenlerdenim ama araştırmalarıma göre gündüz uyumayan çocuk gecede uyumazmış yorgunluktan melotonin hormonu yerine stres hormonu salgılanırmış çünkü. Ay bilmiyorum ya çok dertleniyorum ama bu uyku konusunaVaveylam bu kadar sistematik ilerlemek doğru gelmiyor bana ben mesela gündüz uyumak istemiyorsa uyuma kizim gel oturalim deyip alıyorum zorlamıyorum geceye doğru uykusuzluk vurup aglamaya basliy8r sinirleniyor sanki ben uyuma demişim gibi 1 2 saat bile mizirdandigi ağladığı oluyor ama siziyor sonraböyle böyle düzen oturacak stres yapma sen çünkü ben ne zaman uyuşun diye gözüm düşse stres yapsam hissedip aksine asla uyumuyor
Bende dün doktora sordum kesintisiz uyudugu oluyor diye suan iki aylık benim kız 6 saate kadar uyuyabilir sıkıntı yok dedi 6 saatten sonra uyanmazsa uyku arasında emzir dedi.Annemde gece uykusu büyütür dert etme burak uyuşun dedi bölme uykusunu diyo büyüyorlar artık sanırım gündüz uyumuyor pek zaten benimki de çoğu zaman 6 saate kadar uyuyor ama hiç bu kadar uyumamisti sasirdim açıksa uyanır ama demi yani sıkıntı olacak bi durum olmasın da
Benim eşimde mahallesinde bi kız varmış hala elini emiyor diye bizim kıza elini emdirtmiyor ne zaman elini agzına götürse hemen alıyor çocukta ağlıyo emmek içinYa kizlar cok komik gelecek biliyorum ama ben bu bebisin parmak emmesine surekli engel oluyorum. Elini agzindan cekiyorum hep. Sorun neden? Çünkü benim esim ve gorumcem hala parmak emiyorlar.Bende de huy oldu kaynana karışmamis hic bunlar 30 kusur yasindalar emiyolar kimse yokken ve uyurken. İnşallah oğlum benzemez yaaa.
Kız sen ne zama yazacaksın bunu diye bekledim iyi durdun kocasızAni seslerden korkuyorlar canım benimki de aynı. Eşim içine içine öksürüyodu artık ih ih diyeay kocamı özledim ben yaaa
Sağ ol kuzumya hadi inşallah bir haftamiz kaldı eve de gidicem nolur düzelsin ya
Koalanın bebeği ağaca bile tırmanır yakındırGünaydın canımlarkızlar bebişi benim kız gibi olan var mı ya? Bıraksam oturacak hep kendini kaldırma çabası içinde. Sırt üstü hafif destekle yatırıyorum mesela kendini kaldırıp oturur pozisyona geliyor ama dengede duramadığı için yana devriliyor tamamen sırt üstü yatıyorsa mesela bildiğiniz mekik çeker gibi kalkıyor sizinkilerde böyle mi? Çok erken bence bu hareketler için.
Valla canım artık büyükler hem gelsin sevelim istiyorlar hemde ağlamasın sessizce otursun istiyorlar. Şuan ablam bebeğiyle annemler de onun oğlu da ağlıyor biraz arada anneme bunalım geliyomuşYa kızlar bir haftadır sıkıyorum kendimi ama anlaticam artık sizlerle konuşmak iyi geliyor. Üç hafta önce annemlere geldim biliyorsunuz. İlk iki hafta iyiydi her şey. Sonra sanırım sıkıldılar. Hayır gece yanımda bile yatmıyor annem. Ben istemedim ama kendisi yatsın isterdim mesela. Ne bileyim uyanınca yardımı dokunurdu falan. Gündüzleri de arada bir kucağına alır ben yemek yerken falan. Artık yaşları ilerledi bebek aglamasina mi tahammulleri yoktur nedir anlamadım. Büyük hayal kırıklığı yaşadım. Normalde önümüzdeki ayın ortasında gidecektim dayanamadim artık eşimle konustum haftaya dönüyorum. Hayır eşim de bilenmesin diye net anlatamadim. Seni özledik bunaldım sıkıldım falan dedim. Ama cidden çok koydu. Anlatıp rahatlamak istedim
Kız valla kocamın evimin değerini bir kez daha anladım. Çok kırıldım yani doğumda yanında olamadım bari şimdi telafi edeyim.demez mi insan? Annem rahata çok alışmış cidden.
30 yaşlarında birini ilk defa duydum büyük talihsizlik, İnsallah benzemezler. Kötü seneryo hersey için var.oglum sürekli el ağzındaydı büyüdüğünde unuttu. Mesela ozamanlarda denemedigim emzik kalmamıştı hiçbiri ni tutmadi. Emzik tutturmaya calışırkende emzik kullanan çocukların dişleri yamuk çıkıyor diyorlardı. Elini emerse parmak incelir hep elini emer böyle söyleniyordu. Ne yapacağımı şaşırmıştım, doktoruna sordum ne yapsam olmuyor diye. Doktorda çocuğu rahat bırakmamı kendini keşfediyor bu durumdan haz alıyor, rahat bırak en güzel diş kaşıyıcı, en güzel emzik ellerine temiz tut özgür bırak dedi. Ve öyle yaptık hicbir sorun yaşamadık. İnsallah kızımda öyle olur. 2 eli aynı anda sokmaya çalışıyor sığsa sokacak.Ne kadarlik? Üç aya yaklastiysa meme reddi yapıyordur. Önce serçe parmağını ver ağzına kaşı biraz damaklarini, sonra memeyi sokustur alıyor genelde. Ya da ben maalesef ağlata ağlata ağzında tutuyorum pes edene dek
Kuzum alerji huysuzluk yapıyordur senin minige kıyamam.
Canım pardon ama ailen de ne rahatmis. AVM de spor salonuna gidip gelip kucağında bebek olan kadına yaklaşmak pek normal değil yani.
Anam anam. İnşallah benzemez ya. Benimki de komple elini sokuyor. Grupta ilk emen benimkiydi sanırım. İşte alışır falan yazdı bi arkadaş. Korkudan çekiyordum hep. Sonra eşim çocuğu olan bir arkadaşına sormuş. Ufakken doktora sormuşlar bırakın emsin kendini kesfediyor demiş. Kulağını da çekiyor bazen benimki. Normalmiş yani. Ben de biraktim emiyor. Müdahale etmen gereken zaman bence altı aydan sonra diş çıkarma zamanı harici emdiginde. Bir de memeden erken kesilen ya da emzik verilmeyen bebek alışkanlık yaparmış. Emzik ver derim.
Kırılmakta haklısın canım ama süre uzun olunca yaşlılar kaldıramıyor artık herkes evinde sağolsun boşver üzülme.Ya kızlar bir haftadır sıkıyorum kendimi ama anlaticam artık sizlerle konuşmak iyi geliyor. Üç hafta önce annemlere geldim biliyorsunuz. İlk iki hafta iyiydi her şey. Sonra sanırım sıkıldılar. Hayır gece yanımda bile yatmıyor annem. Ben istemedim ama kendisi yatsın isterdim mesela. Ne bileyim uyanınca yardımı dokunurdu falan. Gündüzleri de arada bir kucağına alır ben yemek yerken falan. Artık yaşları ilerledi bebek aglamasina mi tahammulleri yoktur nedir anlamadım. Büyük hayal kırıklığı yaşadım. Normalde önümüzdeki ayın ortasında gidecektim dayanamadim artık eşimle konustum haftaya dönüyorum. Hayır eşim de bilenmesin diye net anlatamadim. Seni özledik bunaldım sıkıldım falan dedim. Ama cidden çok koydu. Anlatıp rahatlamak istedim ☹
Beypazarı aldım ben de olmaz mı canım bir koli aldım günlük içeyim diyeOralardan havadis verince içim gidiyor benim çok kıskanıyorumorda doğup büyüdüm çok seviyorum Kayseri’yi . Bu arada Yaş mayayı bile yaş mama okuyorum. Hangi mamaymış dedim bir an ben de deneyim bari .kızılay maden suyunu fark ettim burda biri yazmıştı .bu zamana kadar benim sütümü artıran tek şey oldu diyebilirim .
Aşıdan dolayı şimdi 2 gün uyuacak canım ağır geliyor aşı.Günaydın kızlar, şükür geceyi ateşsiz atlattık. 2.45 gibi emzirdim dedim şimdivücudun sıvıya ihtiyacı olur. Sen misin o istemeden kaldırıp emziren, zor uyuttum 4te.. Şimdi hala uyuyor ama 6 saattir aç uyandırsam mı bilemedim.
Benimkinin kakası kıymetli sanırım kaka tutmayı öğrendi yapmıyor bakalım müdahele etmiycem artık kendi ne zaman yaparsa bugün 3.gün.hergün de bebek arabasıyla çıkıyoruz ama nafileHe kızlar bir de bu arada biz kızı ne zaman bebek arabasında gezdirsek eve gelince kaka yapıyor, hiç şaşmadı şimdiye dek.. Tesadüf diyordum ama dün 2 defa çıkardık ikisinde de yaptı. Sizin de oluyor mu?
Cok normal buna sevinmelisin. Her cocuk oturmayi emeklemeyi yutumeyi kendi belirler. İyi iste seni hiç üzmiyecek.sana yapabileckmi diye stres yaptırmıyacak. Kasları gelişmiş maşallah. Hatırlarmısin benden 4 ay önce arkadaşım doğum yapmıştı. Suan 8 aylık oturamıyor,emeklemiyor, dönmüyor. Ve suan araştırma yapıyorlar neden diye Ve stresteler. Bizde 3 aylık kntrola gittik. Benim kız pusette oturma pozisyonunu aldı ve iyice öne doğru büktü kendini. Neredeyse katladı kendini. Doktor hemen itti yavaş acelen ne o zamanda gelecek diye. Bunun iyi birsey oldugunu söyledi. Yapabildiklerini yapsın ama yanında ol yaninda degilken kntrol altina al de miştiGünaydın canımlarkızlar bebişi benim kız gibi olan var mı ya? Bıraksam oturacak hep kendini kaldırma çabası içinde. Sırt üstü hafif destekle yatırıyorum mesela kendini kaldırıp oturur pozisyona geliyor ama dengede duramadığı için yana devriliyor tamamen sırt üstü yatıyorsa mesela bildiğiniz mekik çeker gibi kalkıyor sizinkilerde böyle mi? Çok erken bence bu hareketler için.
ay ya 2 haftadan sonrası hep sıkıntı bence insanin evi gibiside yok dönmekle iyi yapiosun yoksa kabak tadı verecek ☺ benim de limitim en fazla 2 hafta gerisi yokYa kızlar bir haftadır sıkıyorum kendimi ama anlaticam artık sizlerle konuşmak iyi geliyor. Üç hafta önce annemlere geldim biliyorsunuz. İlk iki hafta iyiydi her şey. Sonra sanırım sıkıldılar. Hayır gece yanımda bile yatmıyor annem. Ben istemedim ama kendisi yatsın isterdim mesela. Ne bileyim uyanınca yardımı dokunurdu falan. Gündüzleri de arada bir kucağına alır ben yemek yerken falan. Artık yaşları ilerledi bebek aglamasina mi tahammulleri yoktur nedir anlamadım. Büyük hayal kırıklığı yaşadım. Normalde önümüzdeki ayın ortasında gidecektim dayanamadim artık eşimle konustum haftaya dönüyorum. Hayır eşim de bilenmesin diye net anlatamadim. Seni özledik bunaldım sıkıldım falan dedim. Ama cidden çok koydu. Anlatıp rahatlamak istedim ☹
Ya kızlar bir haftadır sıkıyorum kendimi ama anlaticam artık sizlerle konuşmak iyi geliyor. Üç hafta önce annemlere geldim biliyorsunuz. İlk iki hafta iyiydi her şey. Sonra sanırım sıkıldılar. Hayır gece yanımda bile yatmıyor annem. Ben istemedim ama kendisi yatsın isterdim mesela. Ne bileyim uyanınca yardımı dokunurdu falan. Gündüzleri de arada bir kucağına alır ben yemek yerken falan. Artık yaşları ilerledi bebek aglamasina mi tahammulleri yoktur nedir anlamadım. Büyük hayal kırıklığı yaşadım. Normalde önümüzdeki ayın ortasında gidecektim dayanamadim artık eşimle konustum haftaya dönüyorum. Hayır eşim de bilenmesin diye net anlatamadim. Seni özledik bunaldım sıkıldım falan dedim. Ama cidden çok koydu. Anlatıp rahatlamak istedim ☹
Ya kıZlar çoğunuzun ki uyumasa da bi uyuyunca uzun süre uyuyor galiba benimki ikinci emmeden sonra koluma almazsam yatmıyor bakın altta bi foto ekledim notlar aldın. Ben mi abartıyorum ya zaten uyuduğundada derin dalmıyor arada hep hareket halinde
Kızlar selammbugun misafirim var arkadaslarım gelecek yaprak sarması yaş pasta kurabiye kısır yapıcam yeter mi ya valla ben bebekli insanım anca bu kadar oluyo
Benimki de agu demiyor, tam olarak nasıl demesi gerek onu da bilmiyorum ama aaauu gibi bişiler yapıyor özellikle onunla konuşunca, her zaman değil ama.. Ağzını açıyor konuşacak gibi, ses çıkmıyor.Kızlar mesaj arada kaynadı ama benim oglum 2 aylik oldu ama agu yapmiyor endiselenmeli miyim sizce
Gözümle temas kuruyor gülüyor ama ses yok agu demiyor
Kız valla öyle olcak sanırımBende dün doktora sordum kesintisiz uyudugu oluyor diye suan iki aylık benim kız 6 saate kadar uyuyabilir sıkıntı yok dedi 6 saatten sonra uyanmazsa uyku arasında emzir dedi.
Benim eşimde mahallesinde bi kız varmış hala elini emiyor diye bizim kıza elini emdirtmiyor ne zaman elini agzına götürse hemen alıyor çocukta ağlıyo emmek için
Kız sen ne zama yazacaksın bunu diye bekledim iyi durdun kocasız
Koalanın bebeği ağaca bile tırmanır yakındırbizimki de sürekli ayakta durmak istiyo suan kendini kaldıramıyor ama sıkıyo kendini ayaklarını basını kaldırmaya çalısıyo. Hayır napıcaksa ayakta durup çok mutlu oluyo gülüyo hemen
Valla canım artık büyükler hem gelsin sevelim istiyorlar hemde ağlamasın sessizce otursun istiyorlar. Şuan ablam bebeğiyle annemler de onun oğlu da ağlıyor biraz arada anneme bunalım geliyomuşhaftaya da ben gidicem artık cümbüş olur. Valla benim annem de doğımdan bi hafta sonra gitti beni bakmadı çok, ben hala söyleniyorum. Şimdi bile gelince beni bakacaksın diyorum öyle gitsin diye gözümün içine bakamaz. Ama işte güya çok kalcam da senin gibi sıkılırsam eşime gel beni al derim. Ha iyi kötü bi düzeni oluyor insanın kendi evinde. Eğer bebeğe bakmazlarsa bende kalkıp gelirim senin gibi. Sanırım onlar unutmuşlar bi bebeğin nasıl büyüdüğünü ağladığını falan boşver üzülme kendi evinde daaha rahat edersin canım.
Gayet yeter bence canım.Kızlar selammbugun misafirim var arkadaslarım gelecek yaprak sarması yaş pasta kurabiye kısır yapıcam yeter mi ya valla ben bebekli insanım anca bu kadar oluyo
Arkadaşın ve bebeği için üzüldüm. Umarım önemli bişey çıkmaz Baharcım.Cok normal buna sevinmelisin. Her cocuk oturmayi emeklemeyi yutumeyi kendi belirler. İyi iste seni hiç üzmiyecek.sana yapabileckmi diye stres yaptırmıyacak. Kasları gelişmiş maşallah. Hatırlarmısin benden 4 ay önce arkadaşım doğum yapmıştı. Suan 8 aylık oturamıyor,emeklemiyor, dönmüyor. Ve suan araştırma yapıyorlar neden diye Ve stresteler. Bizde 3 aylık kntrola gittik. Benim kız pusette oturma pozisyonunu aldı ve iyice öne doğru büktü kendini. Neredeyse katladı kendini. Doktor hemen itti yavaş acelen ne o zamanda gelecek diye. Bunun iyi birsey oldugunu söyledi. Yapabildiklerini yapsın ama yanında ol yaninda degilken kntrol altina al de mişti
Eşim okusa bu mesajını derdi ki "Adam olana çok bile"Kızlar selammbugun misafirim var arkadaslarım gelecek yaprak sarması yaş pasta kurabiye kısır yapıcam yeter mi ya valla ben bebekli insanım anca bu kadar oluyo
Kaç gün kaldın canım? Bende gideyim anneme kalayım torun sevsin diyorum şöyle 1 hafta 10 gün.. Ama kesin kocamı özlerim ben ya, aklımda kalır birde bi başına yalnız diye.Cumartesi inşallah yao kadar pişman oldum ki geldigime anlatamam
Son cumlene şapka çıkarıyorum koalacim ama işte mecburiyetten gelince dokundu biraz. İlk iki hafta iyiydik oysa.K Kuf canım annenle babanın yaşını bilmiyorum ama bi yerden sonra tahammül azalıyor galiba çocuklara büyüklerde. Benim 4 tane yeğenim var, annemler tabi ki çok seviyor onları ama ses gürültü kaldırmıyor kafaları artık. Gelsin diye 4 gözle bekliyorlardı, gitsin diye gözünün içine bakıyorlardı. Annemin gidince oh şükür benim güzel sessiz evim dediğini bile bilirim.Onlar istiyor ki torunları hiç ağlamasın, hiç bağırmasın, kendi halinde bir köşede oyalansın. Sevsinler ama onları kızdırmasın Ben yeğenlerimden tecrübeli olduğum için annemler bana böyle hissettirse alınmam mesela, çünkü ellerinde olan birşey değil. Yeri geliyor ilke ağlayınca benim bile baş ağrım tutuyor. O yüzden alınma, kırılma. Bilerek isteyerek yaptıkları birşey değildir eminim. Yoksa sen onların canısın, torunları canının canı. Hiç düşündüğün gibi değildir. He ama büyüklere ziyaretin her zaman kısası makbul bence. Bu da bir dipnot
Senin de son cumlene şapka çıkarıyorum lepistesim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?